Nybro IF information

Nu känns det som ett bra läge att ge en liten information angående Nybro IF, och då framförallt angående spelartruppens fortsatta tillsättande.
Det verkar vara allmänhetens uppfattning att det bara är för Nybro IF att ringa vem som helst och sen bara göra denna spelare klar!
Och jag tolkar detta som en fråga om vetskap, att man först bör kolla upp en sak innan man har åsikter om den.
Sen vet ju jag att så lär aldrig bli fallet, i dagens samhälle klagas det på allt och alla rakt ut bara. Som någon gjort här på hemsidan, då man klassar våra nya spelare som korpspelare! Men vi rättar oss efter vad vi vill och kan göra med vår fotboll, vi har iaf en klar bild av hur vi vill göra, om det sen blir bra eller inte är det väl ingen som vet.
Vi har ju tappat en hel startelva från årets trupp, och det är inga dussinspelare vi tappat direkt, utan de flesta var av riktig hög div.2 klass.
Och Nybro IF har alltid försökt satsa ungt och lokalt, vilket nu verkligen är fallet, då vi varken har ekonomi eller vilja till att värva in färdiga spelare i samma klass som vi förlorat. Och att man måste satsa på unga spelare skriks det om i Sverige (typ U-21 landslaget och Kalmar FF ungdomar), men när vi satsar ungt så gnälls det (nu), och när vi satsar lokalt så gnälls det (nu), värvar vi etablerat så gnälls det (åsikter ang 89-kullen). Varför försvann 89-kullen? jo det satsades på mer etablerade spelare.
Så det kvittar nog vilken väg vi hade valt inom Nybro IF, vi kommer att bli kritiserade ändå, mest tack vare att vi har varit bra tidigare.
Nu till infon om nya spelare, vi har ju varken pengar eller vilja till att värva dyra spelare eftersom vi åkte ner i Div.3, samt har vi en tränare som bryr sig om föreningen, att utveckla ungdomar, att bygga ett lag, och som inte krävde en massa nyförvärv för att komma till oss.
Men vi ville försöka få in mer Nybrospelare i vår trupp, framförallt nu då Pukeberg inte ville samarbeta med oss. Vi vill komma ifrån en massa spelare som pendlar, utan vi ville göra en lokal satsning på de spelare som fanns inom närområdet, och som ville satsa lite mer på sin fotboll.
Men om vi sen vill förstärka vår trupp med mer etablerade spelare så är det ju nu tuffare konkurrens för oss, då Alstermo och IFK Berga gick upp i Div.3.
Vill vi istället ta någon som spelat för Kalmar FF tipselit så tillkommer det ju oftast ett utbildningsbidrag på ex antal tusenlappar, eftersom Kalmar FF inte gjort dem till proffessionella, vilket gör det svårt för oss.
Men vi jobbar på med vår strategi, att det finns de som har åsikter om det är en bra eller dålig strategi får vi nog leva med, vi berör ju iaf några personer.
Men vi har också fått många väldigt positiva åsikter om vår strategi, men med den skillnaden att de flesta positiva har framfört det personligen till oss, vilket vi är mycket tacksamma för.
Vi hoppas bara att vi får en positiv nystart inom Nybro IF, vi kräver ingen serieseger av någon, utan vi kräver en vilja till att utvecklas tillsammans med Nybro IF.
Men vi skulle inte gjort det bra om vi slängt ut pengar på några spelare som hade gjort att vi hade fått stoppa en långsiktig satsning på föreningen som helhet.
Vi har istället gjort en satsning på en marknadsansvarig, samt en stor satsning på vår Pojkallsvenska trupp, med två nya tränare.
Vi hoppas på en positiv framtid för Nybro IF, sen om den kommer snabbt eller det tar längre tid får vi se, men vi har en vision om vad vi vill med vår fotboll.
Sen får man ibland bita i det sura äpplet, typ när man åker ur en serie, men det är ju då man visar om man är en stabil förening med personer som vill hjälpa oss tillbaks på en högre nivå!

Mvh

Patrik Berg
Sportchef
Nybro IF


Kommentarer
Postat av: PJ

Roligt och kul med bloggen. Kul för oss "utomstående" att få en inblick från "insidan".

2010-12-11 @ 23:21:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0