Planering, kontrakt & Fotbollsgala!

Jag och hela Nybro IF’s styrelse känner just nu en stor stolthet över vad vårt A-lag har presterat. Det var nog inte många som räknade med de resultaten vi har lyckats med, och framförallt inte trott vi spelmässigt kunnat nå upp till den nivå som laget faktiskt gjort. En stor eloge och ett stort tack till alla ledare och spelare vill vi här framföra, och jag har även sagt detta till spelartruppen för ett tag sen.

 

Men nu stundar en helt annan utmaning och en minst lika svår, att planera och lyckas få så många bitar på plats som vi inom förening vill, och kan uppnå. Och det är under denna tiden, som brukar kallas ”silly season” som vi har mest besökare på våran hemsida. Det intresserar många om vad som händer i Nybro IF, det får man ta som positivt brukar mr Ahonen säga när det ibland spys galla över hur vi sköter föreningen.

 

Och vissa beslut lär nog bli kommenterade precis som vanligt av vissa ”anonyma experter”, då de ofta framför sina åsikter som att ”så här måste man göra” eller ”så kan ni inte göra”. Men en förening måste alltid ta beslut ifrån alla de intryck, erfarenheter och händelser som de har fått uppleva, inte vad andra människor tycker och tänker, typ Black army. Men att det finns många åsikter har vi ju fått uppleva inom Nybro IF, och det är helt ok, t.o.m nyttigt och utvecklande. Men det beror ju som sagt på hur man framför sina åsikter, och i vilket sammanhang!

 

Och angående det som intresserar alla mest, spelartruppen, brukar ju också vara det som det blir mest diskussioner om. Så vi lär nog snart få upp aktiviteten på vår gästbok, och där får alla ta del av alla individers åsikter om vår strategi, eller framgång då det gäller planeringen och kontraktskrivande.

 

Jag har i mina samtal varit enormt tydlig i att framföra Nybro IF’s policy när det gäller tiden för beslut, att vi har en klar och tydlig målsättning att ha truppen klar innan serien slutar. Sen vet vi alla att det nästan är omöjligt att infria det målet, men vi jobbar stenhårt för att lyckas. Men i år lär vi inte lyckas iaf, men vi hoppas på att korta ner denna ”silly season” så mycket som möjligt.

 

Nu är det samtidigt full rulle med den ”nya” kvaltruppen som skall spela kval till nästa års pojkallsvenska som upptar mycket av min tid. Vi är 4 lag som kvalar om 3 st platser, och vi spelar ”semifinal” borta mot Hovshaga nästa helg. Seger betyder att vi är klara, medan en förlust innebär ett dubbelmöte med förloraren av Ljungby-Husqvarna om den sista platsen.

 

Allt detta blir intressant, samtidigt som jag även kan göra reklam för vår Fotbollsgala som går av stapeln fredag den 4 november. Temat är ”En magisk afton med änglarna”, klara för denna kväll är Roger Gustavsson, Glenn Hysén, Peje Johansson (Radio kronoberg) och lite annat.

 

Patrik Berg


Kommentarer
Postat av: MA

En hyllning till IFK när Smålands stoltheter Kalmar FF bara finns inom ett långt inkast från "Vickan"! Undrar hur "makrillen" Berg tänkt här?

2011-09-27 @ 12:35:58
URL: http://familjenahonen.bloggsida.se/
Postat av: En ängel!

Känns som ett grymt bra initiativ. Kalmar håller på att tappa allt(spelare flyr etc). IFK är på frammarsch med ny kamratgård,stora värvningar samt bra ungdomsarbete!!

2011-10-07 @ 15:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0