Återigen så följer Nybro IF sin policy med ungdomar!

För exakt 1 år sen (8 sept 2012) så skrev jag följande här på bloggen under uppresan till Mjölby Södra:
 
Ny närmar vi oss Mjölby för en viktig match i Div.3 Nordödtra Götaland. Skall vi lyckas säkra kontraktet idag? Det är väl det som är målet för alla idag, förutom att göra en bra insats förstås! 
Skall bli roligt att se hur det går för debuterande Filip Lundin, då han är född 1998 gör ju debuten än mer intressant. 
 
Men medans vi i Nybro IF ofta vågar utföra det många pratar om, vilket i detta fallet blir helt naturligt för oss då Oliver B är avstängd, så är det många som ser skeptiskt på debuten för Filip. Men ofta får man läsa om hur många som klagar på att vi i Sverige inte satsar på de unga, typ fotbollslandslaget, Kalmar FF mm, så är det något vi inte är rädda för. är man mogen och tillräckligt bra, då skall man ju inte plockas bort för att man är ung, eller? 
 
Men åldern har betydelse, det vet vi, vi hade nog inte ställt en 10 åring mellan stolparna idag, utan det handlar ju mer om mognad. Framförallt om att tåla en smäll, att kunna förlora en match och släppa in några mål utan att brytas ner. Och det är där vårt lag kommer in, jag tror att vår trupp kommer att stötta Filip i både med och motgång efter dagens match. 
 
Och idag är det så dax för oss att återigen släppa fram en 14-åring i A-laget. Denna gång är det Elias Landström som är uttagen i truppen mot Moheda IF, vilket vi är mycket stolta för. 
Elias har varit med A-laget i träning under hösten, och han har klarat sig mycket bra. Men vi har inga krav på honom i hans debut, det är en väldigt stor skillnad på seniorfotboll, men ända sättet att lära sig är ju att få vara med. Vi ser fram emot ett inhopp av en mycket duktig spelare. 
 
 
 
Sen lär vi inom föreningen få höra samma visor som för 1 år sen, att "han kan ju knäckas av en motgång"..... 
Och egentligen är det ju ingenting man kan garantera inte kan hända, men det är ju upp till hur gruppen tar hand om sina spelare. Det är ju i motgång som man som grupp visar sitt rätta jag, och utan några motgångar i livet så kommer man ingenstans tror jag. Och vi kommer nog att låta några fler ungdomar få speltid under höstens sista omgångar, vilket vi ser fram emot.  
 
En mycket större fara för unga talanger är att som många gör skyddar dom mot alla faror som finns, och där de bara får höra hur bra de är och att de aldrig gör några fel. Det innebär däremot en stor fara när de kommer upp till seniornivå med lite krav, då är det lätt att lägga av (vilket många gör). 
 
Lycka till Nybro IF, och särskilt till Elias Landström. 
 
Patrik
 

Kommentarer
Postat av: Mike

Patrik du är fel man på fel plats det inser du själv men du kämpar,det är tråkigt för det är många såna i nybroif

2013-09-19 @ 12:34:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0