Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 6) Kommunturneringen...

Och så var det den största klassen, nämnligen kommuntiteln, och ointressantare har det tyvärr aldrig varit, men alla andra lag får bocka och buga för en överlägsen vinnare i Pukebergs BK! 
 
Grupp A, här visade Pukeberg redan från start vad som var på gång då de slog Johansfors med 12-0! Och Puke tog full pott med 9 poäng och en målskillnad på 21-1 på 3 matcher! Madesjö IF knep andraplatsen på 6 poäng, medans Bäckebo GoIF och Johansfors tog var sin poäng och blev utslagna. 
 
Grupp B, här fick vi se ännu en 9 poängare i Flygsfors/Gadderås IF som visade upp sig från sin bästa sida under gruppspelet. Två på 6 poäng kom Örsjö IF som ofta brukar vara bra inne i ishallen! Alsjöholms IF kom trea på 3 poäng, medans Nybro IF kom sist utan några poäng. 
 
Grupp C, här blev det återigen en 9 poängare i topp, och det var titelförsvarande Trekantens IF som var starkast i gruppen. Två på 6 poäng kom S:t Sigfrids IF som visat upp en positiv och framgångsrik vinter. Lite besviken tror jag både Flerohopp och deras fans var då dem åkte ur med 3 inspelade poäng, medans det var mer väntat att Orrefors IF slutade sist på noll poäng. 
 
Slutspelsgrupp A1, här trodde nog alla på Pukeberg efter deras fantastiska gruppspel, och så blev det också då dem vann gruppen på 6 poäng. Och i den direkt avgörande matchen om den andra semifinalplatsen så var det Örsjö som vann över S:t Sigfrid med 1-0. 
 
Slutspelsgrupp A2, här tyckte nog många med mig att det var ett getingbo med 3 riktigt starka lag. Och det blev också väldigt jämnt där allt avgjordes i sita matchen. Flygsfors vann gruppen efter att först slå Madesjö med 2-0, och sen spela 1-1 mot Trekanten. Så inför sista matchen så räckte det med oavgjort för Trekanten, medans Madesjö måste vinna för att gå till semifinal. Och i en rafflande match så blev det till slut Madesjö som vann med 2-1. 
 
Semifinaler: 
Pukebergs BK - Madesjö IF 2-1
Det mest anmärkningsvärda var att det var en så jämn match! Men madesjö gjorde det bra och hotade Pukeberg, som för första gången fick gå för fullt, men lyckades till slut vinna och gå till final. 
Flygsfors/Gadderås IF - Örsjö IF 2-1 (efter straffar) 
Här var det än jämnare, och det var en tät och tuff semifinal som Flöget vann på straffar och tog sig till final. 
 
Final: 
Pukebergs BK - Flygsfors/Gadderås IF 6-0
Ja vad säger man efter 6-0 i kommunfinalen! Imponerande av ett oerhört starkt Pukeberg. Men måste säga att Flöget imponerade och försökte störa Puke med ett ovanligt högt försvarsspel, och det gick bra i början, men Puke var för bra. 
 
 
Här säger vi det största grattiset på många år, imponerande Pukeberg! 
 
Patrik
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0