Vinnare av "Nybro Open- korven" är.....

......Markku Ahonen.

Markku svarade: "Rätt svar måste vara 1,2,3 där samtliga kan ta åt sig äran".

Det rätta svaret (så som jag tycker=svaret) är korrekt skrivet.

GRATTIS Markku. Din korv kommer att serveras under valfri dag som du bestämmer under Nybro Open.

Örsjös svar på "Galliani" - P. Wåhlin, har förvisso rätt i sitt svar, att det var en coachseger, men det var inte rätt svar på min fråga.

Fullspäckat schema

Hoppas ni har haft en bra (vit)jul och fått en massa klappar och ätit gott förstås.

I Söndags var vi i Kalmar och spelade "Annandagscupen" som anordnades av IFK Kalmar. Det gick bra då vi, när allt var färdigspelat, stod som slutsegrare. Vid prisutdelning fick vi veta att det var längesen Nybro IF vann cupen, så det kändes extra roligt.

Cupen i sig var väl en rätt så avslagen historia med några få ljusglimtar. Jag tycker (man behöver inte hålla med mig) att vi trots allt var värdiga vinnare. Vi hade en grundtrygghet i vårt spel som kanske inte något annat lag för dagen hade. Gillade dock Smedbys lirare som bjöd på bra fotboll, tekniskt sätt. Alla i laget presterade ok och inte mer. En seger är ALLTID en seger och det var på något sätt väldigt roligt (!). Nästa gång vi besöker Kalmar Sporthall är på nyårsafton då vi ska spela Colorama Cup, som anordnas av Lindsdals IF.

För egen del så tog inte fotbollen slut efter vårt besök i Kalmar. Ödmjuk (enligt vissa) som jag är så styrde jag bilen mot "Sveriges framsida" - Lessebo, för att titta på våra juniorer i Lessebos Julcup. Bra genomförd turnering av dem yngre, som fick se sig besegrade i semifinalen av Mjällby AIF. En välförtjänt 3:e plats blev det till slut.

Idag (måndag) har jag varit och tjänstgjort i Sporthallen där vår egen cup just nu spelas för fullt (Julcupen Bigso Box). Imorgon (tisdag) ska jag vara någon form av tävlingsgeneral och måste vara i sporthallen HELA dagen, från 07:00 till 03:00 dagen efter då finalen spelas. Sedan väntar sedvanliga rutiner (städning m.m) och därefter väntar nog sängen för lite sömn. Jag ska även hinna med vår träning mellan 17:00  till 18:15 (hur vet jag inte?).

Nu till dagens fråga:

 - Vem avgjorde egentligen annandagscupen?

1. Tommy
2. Gezim
3. Självmål

Första rätta svar i kommentarfältet vinner en NYBRO OPEN- korv.

På återhörande!

/Festim

Julafton för NIF!

Vilken månad det varit, att sluta merparten av kvällarna runt 02.00-03.00 börjar kännas (gammal kropp!), och ändå känns det som man inte hinner med det man skulle gjort. Men våra två cuper Bigso Box & Nybro Open kräver sin tid, särskilt i år då jag är ny på många ansvarsområden samtidigt som vi köpte in ett nytt cupprogram som jag försöker lära mig! Men det som gör mig mest stressad är att allt arbete och all information kommer ut för sent, särskilt menar jag då infon till alla ledare. Som nu då jag ska skicka ut ett sms till våra ungdomsledare för att försöka fylla listan med matchvärdar till Bigso. Då jag tror att vissa hann ta julledigt från sina jobb innan jag mailade ut frågan om matchvärdskap till dem. Men de flesta ledarna verkar ha förståelse för detta, då jag fått lägga mycket tid på mycket annat, tex att fixa tider till A-laget, då konstgräsplanen inte går att träna på.
Men ett mail från en ledare var mycket ifrågasättande, men jag försökte tänka positivt, att det är tur att alla andra ledare tänker på helheten, och inte bara på sitt (tex sin egna klass). 
För ska vi dra runt en stor apparat som desa båda cuper är så behöver nog så gott som alla även hjälpa till utanför sitt egna barns spelande! Men att jag skickar ut sena mail har jag förståelse för.

Vi var tyvärr tvungna att ta bort de två äldsta klasserna i Bigso, då vi inte fick in några anmälningar till dessa, men att vi ändå fick ihop 95 st lag var mycket roligt. Och vi har ju funderingar på att göra om våra cuper lite till nästa år, och i planeringen finns ju att eventuellt plocka upp de äldre pojklagen till Nybro Open! Men det hänger lite på hur vi gör med Nybro Open, där vi pratat om att förändra upplägget till nästa gång, vi får se.
Idag bär det av på julfirande ända till kvällen, vilket gör en stressad då det är mycket på gång inför Bigso och lite annat, lite planering inför helgen behövs då följande gäller:

26/12: 13.00-20.30 F12 Lessebo, 16.00-20.00 Arbete i Sporthall inför Bigso, 20.15 samling P19 för resa till Lessebo, 02.00 spelar vi förhoppningsvis final!!
27/12: 07.00-22.00 Matchledare i Bigso Box, 17.00-18.15 träning P16 i OG.
28/12: 08.00-15.00 F10 Lessebo, 17.00-18.15 träning A-laget, 20.00-02.00 F19 i Lessebo (3 st lag). 
29/12: 06.00-03.00 Matchledare i Bigso. 
30/12: 13.00-22.00 Matchledare Bigso, 19.30-20.45 träning A-laget. 
31/12: 10.00-15.00 Cup i Kalmar för A-laget. 
 
Sen är detta ingen text där jag vill söka medlidande, utan bara förklara hur jag tillsammans med många andra i andra föreningar lägger mycket av vår tid på tex en inomhuscup, som kräver mycket engagemang och tid från många personer inom en förening. 
Sen kanske inte min prioritering är en bra värdemätare direkt, utan jag måste ju delegera ut lite mer, men det har varit så mycket med så många olika saker så det har inte blivit så bara, så jag får ju skylla mig själv. 

Men hade jag inte kännt en så stark föreningskänsla för Nybro IF så hade jag ju inte lagt så mycket tid själv, men det finns en stark känsla i kroppen när det gäller Nybro IF, vilket får mig att vilja arbeta mer och mer.....

Med denna lite väl långa utläggning så önskar jag er en trevlig fortsättning på julen, och hälften av alla NIF's ungdomsledare träffar jag imorgon kl 18.00 :)

Patrik Berg 

  

Nu är det jul IGEN!

10 % av barnen känner oro inför julen. Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt.

25 % av alla barn vill inte fira julafton på grund av alkohol.

Julen är barnens högtid. Vi vuxna måste anstränga oss för att inte själva vara fokus för firandet.

Ni som hinner läsa detta, TÄNK på detta.

Nu till fotboll........

Veckan som har gått har inneburit två träningspass. Anledningen till att det bara har blivit två är vädret men också ont om träningstider i kommunens inomhushallar.

I Måndags var vi i Orrefors. Kollega Gits fick förhinder och jag fick vara själv. Träningen i sig var helt ok, med bra fokus. Lite grinigt och tjurig emellanåt, med andra ord precis så som det ska vara!

Ikväll (torsdag) var vi tillbaka i våran "inomhus borg" - OG- hallen, och även ikväll gick det helt ok!

(Abraham Lincoln sa: "Det bästa med framtiden är att den kommer en dag i sänder".

Ralph Waldo Emerson
 sa: "Vad många av oss mest av allt behöver är någon som får oss att göra vad vi kan".)

Det har sagts mycket klokt förr!!!!

När det gäller nuet så sägs det också kloka saker. Framförallt görs det bra saker (inte allt, men det finns mycket som är bra).

Vår sportchef (Mr Chelsea) - P. Berg - är nog värd den största julklappen (och vad den ska innehålla får han bestämma själv).
* Varenda gång man är på Vickan så är han där!
* Vilken tid man är på vickan så är han där!
* När man behöver hjälp så är han där!
* När man vill lära sig om vad engagemang betyder så va med han!
* När man vill lära sig göra något helhjärtat så va med han!
* När man inte vill hålla på Chelsea, så va INTE med han! :)

- Nästa stopp KALMAR. Söndagen den 26/12 - "Annandagscupen".

Till sist vill jag önska er ALLA en riktig GOD JUL! 


Fredagsträning och lite annat

Jaha, ännu en träning avklarad och det var en bra genomkörare.

Fokus låg på att ändra sin personliga ämnesomsättning för att kroppen ska klara av all julmat?

Vi i ledarstaben har nu (snart) "laborerat" klart och skapat oss en bra bild och förkunskaper över vad som krävs för säsongen 2011, även om det alltid finns ett ännu långsiktigare tänk inom vissa saker.

Innan det här årets slut så ska vi hinna med 3 inomhuscuper (26:e x2 i Kalmar och Lessebo och den 31 i Kalmar). Sedan väntar Nybro Open, vilket säkert lär innebära 4 dagars konstant och fysisk närvaro på Vickan. Sedan drar vi igång med 4-5 träningar i veckan.

Lite urplock över det som hände under fredagens träning:


* "Plura" var på konferens med jobbet!
* Gits visade passprecision av världklass!
* För första gången kom inte Kolaj och Gezim överens!
* Har "Gusten" ett sibiriskt ursprung?
* Lessebos landshövding, Erik Kågestad, var på besök och spanade in träningen.
* Bra träning förövrigt!

Det är inte lätt att vara fastighetsskötare i dessa tider, tänker främst på all snö som har kommit. Och ibland får man vara med om hyresgästerna som inte alls är nöjda och sitt missnöje visar man på olika sätt.

Det är inte heller lätt att ha det som jag har det. Tränare, filosof, pedagog, konsulent, familjefar och även expert inom vissa områden.

/ Festim

Ettan kom, tvåan kom.....

Måndagens träning bedrev vi i OG-hallen och fick denna gången nöja oss med 75 minuters träningstid. Jag och kollega Gits bestämde genast att träningens ledord skulle vara effektivitet. Efter en kort uppvärmning och därefter REDIG kvadrattspel så delade vi in killarna i två grupper. Ena gruppen spelade, medan den andra gruppen körde en blandning av råstyrka, koordination, uthållighet och lite andra saker också. Grupperna varierade mellan att spela och pumpa på i "mördarhallen" När man kände att alla började få lite puls så var träningstiden plötsligt slut. Snabba 75 minuter!

Nere på Vickan igen och den dagliga debatten som brukar uppkomma i ett omklädningsrum, kom också. Vår ene målvakt i truppen, tillika ny för i år kände en stor ångest för att han inte hade skapat sig ett nytt smeknamn. Han tyckte att Ponta (som han vanligtvis brukar kallas) kändes lite omodernt, för att citera honom själv "Ponta...ehh, känns som årgång 2003", så han tog saken i egna händer och plötsligt hade vi fått ett nytt smeknamn att vänja oss vid- VÄLKOMMEN IN I GÄNGET PLURA. Ponta....eller Plura menar jag, är den ende som hitintillls har öppnat sig mest bland dem nya killarna som vi knytit till oss, dem andra börjar smått komma igång. Längst tid lär det nog ta för Gezim som vägrar släppa Kolaj om händerna (dem har hittat varandra dem).

En annan person som jag bara måste nämna är min förra kollega, nämligen "Kosta Jesus" själv, den jag talar om är givetvis Daniel Holm. Som alla vet så ska Danne styra över Blekinges stolthet (Karlskrona AIF) kommande år. I den första träningsmatchen (28 januari) kommer man möta allsvenska Mjällby AIF och bättre mjukstart/träningsmotstånd för en ny klubb som tränare kan man inte få. Redan tipsat Danne om att ytan mellan Tobias Grahn och El Kabir måste låsas, klara man det så kan Danne få en rolig start i KAIF och förhoppningsvis ett roligt och lyckosamt år. Blir det däremot 0-10 i baken så får nog den största koncentrationen ligga på spelandet i div 6 laget Flerohopps GoIF. Är dock övertygad om att Danne kommer att lösa sitt uppdrag i KAIF, han har ju verkligen värvat det staden Karlskorna och laget KAIF som mest behöver, nämligen en bosnier vid artistnamnet "Leo". Läser du detta Danne så lovar jag att innan veckan är slut, lösa problemet som du har med ditt trådlösa nätverk. Du var ju inte så förhoppningsfull till att jag kunde klara av det, ditt SMS igår lät ju inte så förtroendeingivande. Men jag ska motbevisa det!

Övrigt:

* Onsdagsträningen är inställt
* Har utvecklingssamtal på jobbet, med min chef (torsdag)
* Däckbyte!!!!
* Familjeansvar - mot fru och barn. Ibland kan jag bara glömma bort det!
* Utvärderingssamtal med Jalonen och kapten Evaldsson, antagligen Lördag eller Söndag.

Till sist:
"Så länge man inte ger upp har man inte förlorat"

/Festim 

Med risk för stavfel och meningsbyggnadsfel, orkar bara helt enkelt inte förhandsgranska min text!


Lägesrapport från "insidan"

Då så, nu är bloggvärlden fulltaglig, i och med ledarstabens + sprotchefens entré i bloggvärlden!

Vad innebär egentligen att blogga?
 - Följande kan hittade när jag googlade på det:

Enligt svenska Wikipedia definieras en blogg som

”en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen alltid är högst upp”.

Den som skriver en blogg kallas för en ”bloggare”.

En blogg innehåller ofta bloggarens åsikter och kommentarer inom ett visst ämne, exempelvis politik, fotografering, webbdesign osv. Det kan vara långa texter eller korta notiser. Även om många bloggar skrivs av enskilda individer blir det även allt vanligare att företag och organisationer bloggar, ofta i syfte att marknadsföra sig själva och synas inom en viss grupp av läsare.

En blogg kan även definieras ur ett mer tekniskt perspektiv. Ofta innehåller en blogg en rad typiska funktioner som underlättar för skribenten och bloggens läsare. Ett stort fokus i bloggar är att uppmuntra kommunikation mellan bloggaren och dess läsare, men även med andra bloggar.

Nu kör vi............................

Inledningvis vill jag berätta att vi sakta men säkert har dragit igång vår försäsong, eller som vi själva kallar det, en lågsäsong, vilket in sin tur betýder att vi har börjat träna (3 gånger i veckan, fram tills årskiftet) för att hålla oss i god form inför det som komma skall.

Som så många vet så klarade vi ju inte oss kvar i division 2 förra året. Vi själva tyckte att vi presterade bra men inte fick utdelning och när serien summerades så hade vi hamnat sist på 18 inspelade poäng. År 2010 var verkligen ett fotbollsår som kom att sätta en stor prägel i mitt liv. Vi åkte ur, det kan ju faktiskt hända (även om vi tyckte att vi var för bra för att åka ur, men en tabell ljuger ju aldrig och vi kanske inte var så pass bra som vi trodde) men det tråkigaste av allt och det som var mest tung, och är ibland, är att vi misste en lagkamrat. En person som spred massvis med glädje och verkligen var en sådan som man alltid fick se gå runt i omklädningsrummet med ett leende. Att inte få fortsätta se det leendet, DET ÄR TUNGT!

Livet går ju vidare som sagt och det måste det göra, även om det ibland är tungt när man tänker efter, och här är vi nu. Med en ny tränare, tillika en ny kollega för mig (kallas Gits - Stig baklänges, så kommer nog alla ihåg det). Många nya spelare och en ny"gammal" sportchef som säkert kommer att styra oss rätt och att jag väljer att kalla honom för ny"gammal" är att han redan under 2010 började med att titulera och jobba för föreningen som sportchef.

Vi startade upp försäsongen den 17 otober och har nu tränat lite mer än en månad. Vi har tappat många tongivande spelare från förra årets trupp och har valt att ersätta dem med många hungriga och spännande spelare lokalt. Jag själv (det har ju varit en del skriverier om det) har dock hunnit med en resa till Tunisien med Genta (fru) och Alvin(sonen, STORTALANG om några år) vilket var mycket skönt och nödvändigt. Har även hunnit med en del träningar, trots min intensiva schema. Träningarna har sätt mycket bra ut, killarna har svettats, några har t o m klagat över en och annan baksida och förkylning och då är allt som det ska vara!

Mitt första blogginlägg har handlat mycket om blogg, minnen, känslor, familj och lite till. Nästa gång blir det lite mer en lägesrapport från insidan, en detaljerad sådan. 

Festim Paso
Assisterande tränare
Nybro IF Fotboll


Nybro IF information

Nu känns det som ett bra läge att ge en liten information angående Nybro IF, och då framförallt angående spelartruppens fortsatta tillsättande.
Det verkar vara allmänhetens uppfattning att det bara är för Nybro IF att ringa vem som helst och sen bara göra denna spelare klar!
Och jag tolkar detta som en fråga om vetskap, att man först bör kolla upp en sak innan man har åsikter om den.
Sen vet ju jag att så lär aldrig bli fallet, i dagens samhälle klagas det på allt och alla rakt ut bara. Som någon gjort här på hemsidan, då man klassar våra nya spelare som korpspelare! Men vi rättar oss efter vad vi vill och kan göra med vår fotboll, vi har iaf en klar bild av hur vi vill göra, om det sen blir bra eller inte är det väl ingen som vet.
Vi har ju tappat en hel startelva från årets trupp, och det är inga dussinspelare vi tappat direkt, utan de flesta var av riktig hög div.2 klass.
Och Nybro IF har alltid försökt satsa ungt och lokalt, vilket nu verkligen är fallet, då vi varken har ekonomi eller vilja till att värva in färdiga spelare i samma klass som vi förlorat. Och att man måste satsa på unga spelare skriks det om i Sverige (typ U-21 landslaget och Kalmar FF ungdomar), men när vi satsar ungt så gnälls det (nu), och när vi satsar lokalt så gnälls det (nu), värvar vi etablerat så gnälls det (åsikter ang 89-kullen). Varför försvann 89-kullen? jo det satsades på mer etablerade spelare.
Så det kvittar nog vilken väg vi hade valt inom Nybro IF, vi kommer att bli kritiserade ändå, mest tack vare att vi har varit bra tidigare.
Nu till infon om nya spelare, vi har ju varken pengar eller vilja till att värva dyra spelare eftersom vi åkte ner i Div.3, samt har vi en tränare som bryr sig om föreningen, att utveckla ungdomar, att bygga ett lag, och som inte krävde en massa nyförvärv för att komma till oss.
Men vi ville försöka få in mer Nybrospelare i vår trupp, framförallt nu då Pukeberg inte ville samarbeta med oss. Vi vill komma ifrån en massa spelare som pendlar, utan vi ville göra en lokal satsning på de spelare som fanns inom närområdet, och som ville satsa lite mer på sin fotboll.
Men om vi sen vill förstärka vår trupp med mer etablerade spelare så är det ju nu tuffare konkurrens för oss, då Alstermo och IFK Berga gick upp i Div.3.
Vill vi istället ta någon som spelat för Kalmar FF tipselit så tillkommer det ju oftast ett utbildningsbidrag på ex antal tusenlappar, eftersom Kalmar FF inte gjort dem till proffessionella, vilket gör det svårt för oss.
Men vi jobbar på med vår strategi, att det finns de som har åsikter om det är en bra eller dålig strategi får vi nog leva med, vi berör ju iaf några personer.
Men vi har också fått många väldigt positiva åsikter om vår strategi, men med den skillnaden att de flesta positiva har framfört det personligen till oss, vilket vi är mycket tacksamma för.
Vi hoppas bara att vi får en positiv nystart inom Nybro IF, vi kräver ingen serieseger av någon, utan vi kräver en vilja till att utvecklas tillsammans med Nybro IF.
Men vi skulle inte gjort det bra om vi slängt ut pengar på några spelare som hade gjort att vi hade fått stoppa en långsiktig satsning på föreningen som helhet.
Vi har istället gjort en satsning på en marknadsansvarig, samt en stor satsning på vår Pojkallsvenska trupp, med två nya tränare.
Vi hoppas på en positiv framtid för Nybro IF, sen om den kommer snabbt eller det tar längre tid får vi se, men vi har en vision om vad vi vill med vår fotboll.
Sen får man ibland bita i det sura äpplet, typ när man åker ur en serie, men det är ju då man visar om man är en stabil förening med personer som vill hjälpa oss tillbaks på en högre nivå!

Mvh

Patrik Berg
Sportchef
Nybro IF


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0