Bloggtorka!

Efter en tids bloggtorka så fick jag i eftermiddags upp lusten att delge er lite tankar och info, och detta kan jag göra via bloggen. "Känner att jag inte får ut det jag vill via media", så jag tar saken i egna händer och delger er mitt behov genom denna blogg ;)

Dagen började med lätt frukost då jag några timmar senare (kl 12:00) blev inbjuden till grillmat. Syrran och hennes snubbe stod för kalaset och det var mycket gott. Efter det kom "taxi" empo och plockade upp mig, för att sedan tillsammans med Gits, Berg, David sätta oss i Bergs "flygplan" för vidare avfärd mot Kalmar och matchen IFK Berga-Färjestaden. En match som slutade med bortaseger (1-2).

Efter det, vidare mot Nybro. Väl framme och ett "snusstopp" så intog vi konstgräset för att kolla på Pojkallsvenskan premiären mot Lyckeby GoIF. Ledning med 2-1 efter första som till slut blev 2-2 efter 90 minuter. En ok match från dem yngre.

Vi har ju hunnit spela 2 matcher i serien och har efter dessa 4 poäng. I premiären mot Berga (3-3) så var det delade känslor. Vi hade en gyllene chans att vinna, men vi kunde lika gärna ha kammat hem noll. Med andra ord helt ok. Den andra matchen spelade vi på bortaplan mot Oskarshamn, och här vann vi med 3-1.

Helt ok med 4 poäng än så länge, men vi som "jobbar" dagligen med detta är mer intresserade av prestationen än resultatet. Med prestation och strävan efter en ständig utvecklig, vet vi genererar i resultat. Vi var mycket nöjda med den första halvleken mot IFK Berga. Vi var mer nöjda med 95 minuterna mot Oskarshamn. Killarna visade upp en god inställning, moral och taktiskt kunnande på en och samma gång. Alltså en GOD prestation som gav oss 3 poäng.

"Viljan att ständigt prestera", skapar automatisk en inställning som innebär att man inte är nöjd. Bra kan bli bättre och bättre kan bli mycket bra.

Vi väljer att se det så!

Imorgon är det dags för bilagan att premiärspela, borta mot Färjestaden. Just utvecklingsserien är ett PERFEKT forum för "viljan att ständigt prestera". En fantastisk möjlighet som ger matchspel, med största syfte att utvecklas.

Imorgon börjar en ny vecka, med nytt fokus och nya möjligheter.

Festim


Framtiden?

Vilken framtid väntar bakom hörnet för Nybro IF?
Vilken organisation har vi lyckats bygga upp?
Vilken ekonomisk resultatrapport har vi framför oss?
På vilken nivå befinner sig vår spelartrupp?
Hur fungerar pojkallsvenskasatsningen?
Hur många egna spelare lyfter vi upp i A-truppen?
Vad tillför det fotbollen att 2 st avbytare INTE får värma upp?

Många frågor, men det finns nog ingen som vet svaren, de kan man som vanligt bara gissa sig till.
Mer kortsiktiga frågor:

Hur klarar vi oss mot favorittyngda Lyckeby GoIF på söndag?
Vem blir första ass. domare som lyckas med bedriften att INTE reta upp någon bänk pga lekskolepredikan innan ens matchen börjat?
Kommer det mer publik än vad det gjorde mot IFK Berga?
Varför försvarar sig oftast domare med lögner när de försvarar sig under matcher?
Blir det fler avhopp från A-truppen?
Kommer Orrefors IF att höra av sig efter deras styrelsemöte?
Vem blir första domare att en gång under 90 min inse att man gjort fel?
Vad blir mitt straff från disciplinkommittén på min egna anmälan?
Spelar Kolaj där bak eller fram på söndag?
Är alla div.3 domare belagda med krav på att vara arroganta?

Ja, den som lever får nog svar på dessa frågor också, och vad vore livet utan lite frågetecken!
Och med dessa frågor så menar jag inte att jag har rätt eller vet allting, men jag skulle gärna vilja diskutera alla dessa frågor med någon berörd människa inom mina frågors område.
En fråga man kan ställa sig är om vi får en positiv kontakt och diskussion om mina "elaka" frågor ang domarstandarden, eller kommer mina frågor att visa sig negativt under nästkommande matcher?

Nu ser jag själv fram emot att få se premiären för pojkallsvenskalaget mot Lyckeby GoIF på måndag!

Patrik Berg


Vad är bättre än 3 poäng?

Ja det är frågan jag ställer mig själv efter att som tillfälligt inkallad lagledare fått uppleva hur vi besegrat storfavoriterna Oskarshamns AIK på bortaplan. För detta var ju den svåraste bortamatchen för i år, och vi med vårt helt nya lag lyckas att besegra dem med 3-1. Då borde ju glädjen över resultatet och poängen vara fantastisk! 

Men själv känner jag mer glädje över sättet vi genomför matchen, att vi orkar hålla ihop lagets struktur som är så lätt att tappa under korta perioder, speciellt då vi har en hel del orutinerade med på planen. Men vi var väldigt tajta matchen igenom, och spelarna följde vissa klara fördelningar i sina arbetsuppgifter på ett imponerande sätt. 

DET gör mig glad, DET gör det lätt att sitta och arbeta under min lilla "minisemester", DET gör att jag verkligen tror på Nybro IF 2011, DET gjorde mig mer stolt än själva resultatet, DET är ändå bara 2 matcher spelade av 22 :)

Samtidigt är det alltid lättare att spela mot bra lag, framförallt mot mer spelande lag som vi själva, så mycket nu våra motståndare tillåter oss att rulla bollen. Och efter att nu har kollat på en del andra lag i serien kan jag väl säga att det lär bli en annan typ av fotboll i många andra matcher. Som Gits brukar antyda, "bunka-bunka", vilket kommer att kräva att vi själva spelar på ett annat sätt, då speciellt i vårt försvarsspel. 

Jag tycker väl också att våra rutinerade spelare inte har fått någon uppmärksamhet under detta året. Allt och alla pratar om det "nya och orutinerade" Nybro IF, men vi har ju ändå några stabila spelare kvar i föreningen. 
Och jag tyckte själv att det under torsdagens drabbning i Oskarshamn var de som visade framfötterna och stod upp för vårt lag och fick med sig resten av laget. Så vi får inte glömma de som enligt mig var tongivande sist:

David Evaldsson: aldrig dålig, alltid stabil, alltid klok, och idag mer lyckosam än mot Berga. 
Robert Björklund: visade trots bristande träning upp en mycket bra andra halvlek. 
Tommy Petersson: var återigen mycket uppoffrande i sin fria roll, visade verkligen bra form. 
Philip Rosqvist: spelade med lite större marginaler, vilket gav resultat direkt på ett positivt sätt.  
Mikael Westling: ung, men känns ändå som rutinerad, mycket bra match. 

Martin Kolaj: bara andra året, anfallare, men sist var det nog bland det bästa mittbacksspel jag sett på länge. 

Sen var det många fler som gladde mig mycket, men idag premierade jag de mer rutinerade. 

Patrik Berg 

En pinne!

Före matchstart idag mot IFK Berga så hade jag varit nöjd med en poäng. Efter 40 min spel så hade jag absolut inte varit nöjd med en poäng. Efter 89 min så hade jag varit väldigt nöjd med en poäng. 

Och eftersom vi lite turligt fick in en boll till 3-3 i 90 min så får jag väl säga att jag känner mig nöjd med en pinne!
Det var kanske värt att lägga 12 timmar på Victoriavallen när vi till slut fick in en kvittering.
Kändes ändå lite tungt när jag gick o städade o tvättade, men varefter tiden gick så kändes det lite bättre iaf.
Och när min familj tog emot mig kl 00.00 efter en lång arbetsdag så var känslan rätt positiv till o med.

Men efter en fantastiskt bra start på matchen, ledning med 2-0 samtidigt som Berga fått en spelare utvisad, så kändes det rätt bra. Men i 42 min så togs några beslut som förändrade hela matchen.
Och efter 3 raka Berga mål, plus en utvisning för oss så var det ändå skönt med en pinne.

Nu laddar vi för en ännu tuffare match, borta mot seriefavoriterna Oskarshamns AIK borta på torsdag kväll.

Patrik Berg


Låt spelet börja....

Då så, på söndag drar det igång och i Oktober får vi svaret.

Söndag 17:00 på Victoriavallen!
Stödet är något som ger extra energi och som jag vet uppskattas väldigt mycket, både av spelarna och oss ledare.

Nu kör vi, dax för avspark.

Festim

Seriepremiär!

Vad kan man tänka sig för något som slår anspänningen man får inför första seriematchen? Därtill att man som jag är ny sportchef med ett visst ansvar för resultaten, gör ju att det kittlar än mer i kroppen.
Men jag vet ju att det är väldigt många med mig som redan börjat känna av att allvaret är på gång, att vi äntligen slipper de sista träningsmatcherna som inte ger någon anspänning alls. Det är under dessa sista träningsmatcher många börjar prata om att det är nervositeten och anspänningen som saknas för att göra en match värdig sin rätta fotbollskänsla.

Det är mycket bestyra och fixa med inför matchen mot IFK Berga på söndag, matchtavlan, annonsering, fribiljetter, matchprogramm, bollkallar, bjuda in domare o motståndare, kioskpersonal, kioskinköp, grillen, försäljningar mm.

Därtill kommer våra egna förberedelser, truppen, formen, uttagningen, mat, nya matchstället plus lite annat.   
Då vi under sista tiden tappat 3 st spelare av olika orsaker gör ju truppen lite tunnare, särskilt då vi dras med lite småskador, men det är ju något som tillhör. Och jag brukar säga att man har alltid bästa laget! Jag själv pratar aldrig om vilka spelare man saknar pga olika orsaker, det brukar jag kalla dåliga bortförklaringar. 

Så den trupp våra tränare Gitselov/Paso än ställer på benen så vet vi att det är det bästa laget, det är vårt A-lag, punkt slut. Detta var ju en sak som kom på tal förra helgen, då vi i ledning med 3-0 mot de topptippade Rydaholm fick höra frågan av flera experter, "är detta deras riktiga A-lag eller?" Dessa experter tyckte väl inte att vårt unga nya lag var värt något beröm alls, utan de tog istället ner vår insats till en dålig nivå med sina frågor. 

Om man nu håller på Nybro IF i detta fallet, så tycker nog jag att man borde prata om hur bra Nybro spelade, vad roligt, härligt spelat. Istället för att ställa en fråga som antyder att Nybro leder, men de möter ju ett så dåligt lag.
En sån fråga borde bara höras från såna som inte håler på Nybro IF, tycker jag iaf.

Nu laddar vi för en trevlig premiär, och förhoppningsvis så kommer IFK Berga med sitt "bästa lag" :)

Patrik Berg

Min egna anmälan till SvFF!

Nedan har ni min egna anmälan, då jag tycker man ska stå för sina misstag.
Och eftersom Orrefors tyckte att det var en riktig allvarlig miss så vill jag stå upp för mitt misstag. Sen hoppas jag inte att jag (Nybro IF) har förstört allt samarbete pga denna miss. 

.____________________________________________________________________________________


Anmälan!  
Jag vill härmed anmäla mig själv som sportchef och föreningen jag representerar, Nybro IF. Detta då jag inte följt reglerna i 1:a kapitlet 13 § i Representationsbestämmelserna gällande deltagande i vänskapsmatch.

Händelseförloppet av händelsen enligt mig är följande:

Nybro IF (nedan kallad NIF) har 2 st målvakter i sin A-trupp, så vi har pratat om att kontakta en gammal målvakt som stått för oss under några år, senast 2008, nämligen Rikard Gerhardsson (nedan kallad RG), som spelat för Orrefors IF (nedan kallad OIF) under säsongen 2010.
Söndag 13 mars fick jag samtal från våra tränare att båda våra målvakter var skadade, och under kvällen så ringde jag RG och frågade om han kunde tänka sig att ställa upp då vi hade en träningsmatch planerad dagen efter, den 14 mars i Växjö.

RG lovade att ställa upp just denna matchen, sen skulle vi diskutera en eventuell insats som backup för våra målvakter vid ett senare tillfälle.
Under samtalet mellan Patrik Berg (nedan kallad PB) och RG framkom det att RG inte skulle spela fotboll för OIF under 2011.
PB avslutade samtalet med RG med att säga att nu måste OIF kontaktas!

Under matchen måndag 14 mars mellan NIF och FC Växjö så slog det plötsligt PB att han INTE hade ringt OIF ang RG medverkan i träningsmatchen. PB tog då fram telefonen och ringde upp OIF fotbollsordförande Stefan Brandstedt (nedan kallad SB).
SB var mycket irriterad då NIF inte hade ringt tidigare och meddelat RG medverkan i träningsmatchen. PB kunde endast hålla med om denna miss, och bad SB och OIF om ursäkt minst 3 gånger för detta.
Efter detta så åkte PB på 2 veckors semester, men under tiden så fick RG upp intresset för att kanske spela för NIF, iaf som backup. Så när PB kom hem så tog han kontakt med RG och de kom då överrens om att RG skulle vara backup till våra 2 målvakter.

RG ringde då upp SB i OIF och ville meddela honom att han ville gå över till NIF, och detta mottogs inte så bra, då OIF var arga på NIF för att de inte hade ringt OIF innan RG spelade träningsmatchen.
Efter det så ringde PB upp SB, och fick samma svar. Samtidigt så meddelade SB att några representanter för OIF velat anmäla NIF till Svenska Fotbollförbundet, men att SB hade avstyrt detta. Men det framgick klart att OIF var mycket besvikna på NIF agerande i detta ärende. 
Och eftersom jag, PB, har arbetat oerhört hårt med att försöka få till ett bra samarbete med alla föreningar runt Nybro så kändes ju detta som ett stort bakslag.

Jag (PB) har felat i att anmäla till OIF om RG deltagande i träningsmatchen, och det är något jag (PB) helt tar på mig. 
Men samtidigt tycker jag att det är synd att NIF skall få en så stor negativ stämpel på sig för att jag helt glömde bort ett samtal.
Fel gör alla, och jag kommer absolut att göra mer fel varenda dag, men att det i mitt tycke inte var något ont uppsåt, samtidigt som att jag verkligen ville meddela OIF men glömde att göra det i tid är mycket beklagligt.  

Mvh

Patrik Berg
Sportchef
Nybro IF
070-31 51 890

:____________________________________________________________________________________

Så nu är det bara till att invänta Svenska Fotbollförbundets beslut!


Anmälan!

Nu kan jag meddela att Nybro IF är anmälda till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté. Detta för en händelse som kommer att förklaras senare. Det ovanliga i detta ärende är kanske mest vem det är som har anmält oss! 
Mer info kommer nog imorgon om denna händelse, då berörda föreningar först bör få handlingarna av Svenska Fotbollförbundet. 

Patrik Berg   

RSS 2.0