Nytt kontor!

Så kan man väl säga att vi (Lundell & Jag) har fått ett nytt fräscht kontor att arbeta i, men det fick läggas ett x antal timmar för att få det till ett bättre skick, men det känns som det var värt det just nu!

Har precis börjat rensa i alla stora pappershögar som jag samlat på mig under renoveringen, det blev många högar! Hittade också många "viktiga" papper som man inte skulle missat, tex så har jag gjort klart med domare igår, o matcherna börjar till helgen! Kanske inte så bra jobbat direkt!

På lördag är det sen seriekonferens, då det blir uppstigning 05.00 o troligt avslut runt kl 15.00. Därefter hoppas jag gå över till en bra konstgräsplan o beskåda A-lagets match mot Färjestaden. Men i skrivande stund så är konstgräset icke spelbart. framförallt inte pga att snö/is ligger precis utefter linjerna, på vissa ställen även inne på planen. Men jag hoppas på plusgrader o en väl förberedd plan tills matcherna startar!!!

Pga konstgräsets hala underlag så har veckans träningar varit OG, ledigt, löpning utomhus, spinning o fredag OG.
Og tiderna har räddat oss kan man säga, men tyvärr så har vi nu inte kvar tiden från nästa vecka, då ungdomslaget tar tillbaks sin tid.

Jag har nu även bokat konstgräset till den 17 april då serien startar med hemmamatch mot IFK Berga. Det känns ju inte som en självklarhet att Victoriavallens gräsplan kommer att vara spelduglig tills dess!

Imorgon kommer det att ske en modell större rensning av våra kallförråd. Inte en dag för tidigt känns det som, jag tror att jag själv slängt mer än en container med bråte sen jag kom till Nybro IF. Känslan är att det nog inte har varit någom som lagt ner tid på att städa o fixa på bra många år. Men snart skall vi ha en anläggning som vi kan vara stolta över. Vilka som är inkallade till städtjänst imorgon återkommer jag till efter jag har sett hur resultatet blev :)

Patrik Berg 

Arbete!

Arbete är något vår tränare "Stig" gärna återkommer till, "det finns mycket att arbeta med", "det krävs ett hårt arbete", "arbete lönar sig" mm.

Att hårt arbete brukar löna sig har man ofta fått uppleva, och det är det som är så konstigt, att så många ändå inte är beredda på att göra sitt arbete för att nå framgång! Alltför många tror och tycker att de kommer att nå framgång ändå, utan att lägga ner ett hårt och långvarigt jobb för att sen skörda framgången!

Vi i den lite äldre generationen är mycket överens om en sak, att förr la så gott som alla ner hela sin själ i vårt exempel fotbollen, för att nå framgång, medans vi idag ofta klagar på att allt för många, ofta yngre spelare som vi inte tycker gör en helhjärtad satsning för att nå sin förväntade framgång.

Vi säger också ofta att inställningen var bättre förr, men vi får då givetvis bastanta motargument från de "yngre" generationerna så fort vi öppnat munnen för att säga vår åsikt. Men jag vidhåller min syn på denna minskning av "insats", jag tycker att den väldigt ofta är mycket lägre än när jag var aktiv.

Men problemet är ofta att vi pratar om olika saker, många yngre ser inte mina argument så som jag ser dem, och detta gör ju att vi aldrig någonsin kan komma överens, tyvärr. Jag tycker att den största skillnaden är att nuförtiden är tålamodet för att nå framgång oerhört mycket mindre än vad det var förr. Att lägga ner sin själ på fotbollen betydde förr att man tex spelade och satsade på att utveckla sig under en längre period, tex en hel säsong. Nu förtiden är det mer regel än undantag att får man inte spela så lämnar man sin förening alltför lättvindigt, för man har ju som man ofta fått höra "inte fått chansen".

Men jag tycker att vi i Nybro IF ger våra spelare chansen minst 5 ggr per vecka! Och tar man inte chansen under dessa träningar så skall man inte heller få någon chans att visa upp sig i matcherna. Det är ju grunden i min syn att se på denna fråga, att gör man inte bra ifrån sig på träningar så har man själv spelat bort sig från matchandet.
Jag har själv fått uppleva detta, då en spelare under 3-4 månader aldrig tog ut sig under träning, väldigt ofta var spelaren inte ens svettig under hårda vinterpass, och han smög ofta undan som man lätt kan göra.
Men vederbörande spelare gjorde i detta fall ett helt riktigt beslut, att gå över till en annan förening i en lägre division, där han kunde hålla igen på alla träningar men ändå få spela och vara en viktig kugge i deras lag.
För här tycker jag det var ett bra beslut, då Nybro IF kunde lyfta upp en yngre talang som fick "chansen" att träna och även spela med A-truppen.

Men det som är det sorgliga i denna historia är ju när man under lång tid nu fått höra att spelaren i fråga har uttalat sig att "jag fick aldrig chansen!", och än sorgligare blir det att så många fotbollsintresserade människor helt går på spelarens version! Ingen som jag pratat med har ens ställt frågan om spelaren i fråga tog vara på sin chans att träna och spela för Nybro IF. Alla har istället bara framställt denna fråga som att Nybro IF inte satsar på sina ungdomar! Vilket nog är en av de största lögnerna som finns ang Nybro IF. 

Sen att Nybro IF många gånger har slängt iväg väldigt många lovande spelare helt obefogat är ju lika självklart som att vissa spelare helt skitit i att ta vara på sin chans. Jag har själv haft förmånen att prata med en spelare i den mycket omtalade 89-års kullen, som ofta nämns när det gäller att Nybro IF har slängt bort alla sina talanger i denna "fantastiska" årskull. Men denna mycket insiktsfulla 89:a tycker själv att det bara är pinsamt att läsa alla dessa påhopp på Nybro IF när det gäller han själv och sina jämnåriga. Han säger själv att han fick chansen, men att han bara inte hade den rätta inställningen till att lägga ner så mycket tid på fotbollen som det behövdes. 

Jag räknar nu kallt med att få mothugg i denna fråga, och det ska jag också ha, för givetvis känner inte alla 89-or exakt samma som den jag pratat med. Det finns nog några 89-or som blev helt katastrofalt dåligt behandlade av Nybro IF, men jag tror heller inte att alla blev så utkastade och dåligt behandlade som vissa har gjort gällande. 
Och eftersom jag inte har mer kött på benen så kan jag ju inte säga att denna omtalade kull blev behandlad si eller så, men ville som motvikt mot de argument vi fått ta del av via gästboken under vissa perioder ge er en liten annan version än vad som framförts tidigare. Det finns alltid två sidor på ett mynt!  

Och samma gäller ang alla "talanger" som alla pratar om, att den och den är så stora talanger, vilket i deras ögon gör att jag som sportchef måste satsa på denna spelare och skriva kontrakt med honom omedelbart. 
Den erfarenhet jag har fått av nivån på spelare som Nybro IF behöver, är att den viktigaste delen i att nå framgång, att tex få bli uppflyttad till vårt A-lag är absolut inte att spelaren i sig är en talang. Utan det är elden, elden inombords, elden i en kropp som gör att det aldrig är någon tvekan att åka och träna 4-6 ggr/vecka, elden att alltid vilja lära sig något nytt, elden att kunna/orka underordna sig något/någon som har mer kunskap, elden att alltid göra sina medspelare bra, elden att själv dela med sig av sina kunskaper, elden att göra små små saker för sin förening/medspelare som betyder så mycket.  

Sen kan jag givetvis också erbjuda ett kontrakt till en "talang", men i 90% så är det spelaren med "elden" som kommer att göra mer och längre nytta för Nybro IF. Sen sammanfaller det sig ofta så att de spelare som har "elden" ofta också är de bättre spelarna i ett lag, så det löser sig ofta på ett enkelt sätt. Men där många tror att det räcker med att vara en talang för att spela i tex div.2 har "enligt mig" väldigt ofta fel. 

Varför jag tar upp detta just nu sammanfaller lite med min känsla för vår nya A-trupp! Den är ju i år mer lokalt förankrad än på länge! Den är inte så meriterad som den brukar vara! Och många har ju uttalat sig om hur dåligt det kommer att gå för oss i år. Detta har ju givit oss en stark sammanhållande känsla av att vi skall bevisa motsatsen, så som det ofta blir i en grupp som blir nederlagstippad. 

Men min känsla, som växer sig starkare och starkare, är att det i vår A-trupp har innfunnit sig en härlig känsla, en känsla som man alltid hoppas på att få uppleva, men vissa år är den svår att hitta! Och den känslan är att gruppen har fått en positiv syn på det mesta som framförallt Gits försöker pränta in i alla spelarna. En ödmjuk positiv kraft på att vi kan åstadkomma någoning tillsammans, men det tar vi en annan gång...

Patrik Berg  

  

Avtal

Ett avtal är inte den andra lik och kan se ut på flera olika sätt. Att ha blogga på sitt avtal (uppdragslista) kan också vara en del i ett avtal. Folk som känner mig väl har höjt på ögonbrynen och ställt frågan "Bloggar du?", och mitt svar till dessa är JA!. Ett avtal, som i det här fallet är mellan två parter, är till för att följas. Jag gillar att följa mina avtal och det jag har godkännt/accepterat vill jag också genomföra.

Det är därför jag bloggar!

/Festim


Ge mig rubriker????

Träningsfritt idag, så även imorgon. Va passar då bättre än att uppvakta familjen. Det fick bli ett besök i den nyrenoverade simhallen i Nybro. Dem har gjort ett bra jobb dem. Simhallen har blivit riktigt fräsch.

- "Du är min störste idol, efter Danne. Så jag håller lite mer på Karlskrona nu" - sagt från en mycket trogen supporter, som med jämna mellanrum, förra året, bjöd mig och Danne på päronloka.
På tal om Danne, så spenderades några timmar i söndags med mannen som är kultförklarad i Kosta. Vi var i Kalmar och kikade på lite fotboll.

Fick veta i måndags att vår ordförande hade tackat nej till några brasilianska spelare som hade erbjudit sig sina tjänster. Dem är stenhårda dem, vår styrelse alltså.

Nere på jorden, det var man i måndags. Fick ställa mig mellan stolparna under sista delen av träning och jag var mer "felvänd" när jag skulle ta en boll än vad jag var rättvänd.

Pandevs störste beundrare fyller år idag...GRATTIS ROBBAN!

"Vill man inte hålla på med fotboll, ja då kan man alltid åka och besöka frihetsgudinnan och sätta sig på hennes stjärna" - orden tagna från en mycket klok herre.

Nu, andra halvlek av Milan-Tottenham. 

/Festim 


Rubrikerna man

Vill börja med att säga:

DÅ JAG VÄLJER ATT PUBLICERA ETT INLÄGG SAMMA DAG SOM BERG (IDAG) SÅ HITTAR NI HANS SENASTE INLÄGG EFTER DETTA INLÄGG SOM JAG NU KOMMER ATT SKRIVA.

Nu har jag en rubrik, och med tanke på den senaste tidens spekultationer om MIG så blev rubriken därefter. Nämligen RUBRIKERNAS MAN.

Anledning till att jag har nämnts allt som oftast i i folkmun den senaste tiden, beror på okunskapen om att jag inte är närvarande, själv kan jag bara konstatera att jag "jobbar i det tysta". Och då gör man det bästa jobbet!

Veckan har varit bra och jag har faktiskt närvarat på ALLA veckans träningar.

Måndag briljerade jag som högerback (offensiv sådan) i det ena laget som bjöd på TOTALFOTBOLL "á la 70- talets Holland"

Tisdag fick man agera "levande vägg". Jag har ju tidigare sagt att jag är självutnämnd reservtredjemålvakt i truppen, så fick jag efter tisdagens träning bekräftelse på detta. Det var inte många bollar som smet förbi!

Torsdag så visade jag vägen för killarna när det gäller att inte vika ner sig för spinning. De som var med och spinnade med mig (hälften var med Gits i sporthallen) gjorde ett mycket bra jobb, även om EN fråga var återkommande från minut 1 tills det var slut. Själva frågan var: "Är det slut snart?"

Fredag i OG-hallen och veckans enda träning där jag inte närvarade fysiskt, men var där och filosoferade med Gits.

Lördag (idag) tillika årets första träningsmatch missade jag pga årsmöte med jobbet. Som ni alla vet så sker ett årsmöte bara 1 gång om året och väldigt olycklig att det var just idag. Han dock hjälpa Musa med förberedelserna lite, innan dem åkte iväg.

Söndag (imorgon)...förhoppningsvis LEDIG.....eller nej, ska ju göra en insats i det tysta på vickan.

Se där, överallt och ingenstans, men ändå närvaraden och ett enormt jobb i det tysta!

DU ÄR BÄST FESTIM, som någon, någongång sa. Och vissat fasiken stämmer det!

På tal om matchen mot Hovshaga idag. Vinst med 2-0. Kollega Gits var mycket nöjd med vissa saker. Saker som egentligen inte hade något med själva spelet att göra. Vissa saker, som hade med spelet att göra, var en bra och nyttig bekräftelse för den fortsatta och ständiga utvecklingen. Målen gjordes av Robban "Pandev" Björklund och Mange "Ellos" Hansson. Skogsmullen från Påryd hade tydligen gjort en lite bättre insats än övriga idag.

Nästa vecka ska vi till Kristianstad för match mot Nosaby. Förhoppningsvis är jag med då. Vågar inte släppa Gits och Musa själva någon mer gång. 

Hehehe :) jag kan inte vara bitter även om jag skulle vilja det ibland. Jag kanske uppfattas så i min text ovan, ville bara skapa en text som verkligen förknippas med rubriken denna gången. :) 

Ps. Visst fasiken blir det fel när "blogg-empo" tillika Tompas son, skriver i slutet av varje inlägg paaaa återseende. Ska det inte vara paaaaa återhörande?

JAG ÄR INTE BITTER!

/Festim Buffon

Nervös...

Sitter hemma o börjar få myror i kroppen, det är nämligen bara 30 min till A-laget skall spela årets första träningsmatch, borta mot ett nysatsande Hovshaga AIF. Denna "fina" förening utåt sett har dessvärre inte läst på hur man skall förfara vid spelarövergångar, då de helt nonchalerat Mikael Thoréns övergång, vi får väl se om det blir som det ofta blir, att det är den felande föreningen som blir arg!

Inte för att jag bryr mig om resultatet idag, men känns alltid speciellt med första träningsmatchen. Jag hoppas på en nöjd Gits efter matchen där han såg att alla försökte spela som han vill, att vi inte klarar av det riktigt än hoppas jag alla har förståelse för.

Attityd, engagemang, hjärta är några ingridienser som mr gitselov kräver, o fast vi har en riktig härlig grupp av individer så tror jag att några spelare kommer att få det lite jobbigt! Men har vi alla bara inställningen att tillsammans skall vi utveckla oss så kommer det att bli riktigt bra, är jag övertygad om. 

Som vanligt nuförtiden så är mr Festim Paso upptagen på annat håll idag, så idag får mr Musa Reci slita för båda två :) Frågan är när vi i Nybro IF får tillbaks den "perfekte" föreningsmänniskan? Jag får nog ta en diskussion med hans agent, fru Genta, om hur vi ska dela på "kakan" som vi alla ta del av :)

Vi har just nu lite ont om ledare för våra äldre pojklag, efter lite mindre roliga avhopp. Men det blir nästa veckas uppdrag. Bland lite annat också känns det som, tiden rinner ifrån mig.........  

Med förhoppningar om ett positivt samtal runt 14.15 så säger vi adjö för idag!

Patrik Berg 

  

24-timmar

Vad hinner man göra på ett dygn? Inte mycket känns det som, men det hänger väl ihop med att man har för många bollar i luften kanske. Hade varit lättare att få en bra känsla om man fick avsluta lite projekt, men nu känns det som att det bara blir mer o mer projekt för varje dag! Ingen bra ekvation, men självförvållad!

Just idag har jag lite mindre roliga möten framför mig, då vi idag skall flytta lite spelare mellan våra grupper i pojkallsvenskan och pojkgruppen. Men för att lindra förflyttningarna lite så har jag beslutat att gå efter lite andra kritierer än vad många andra tror. Jag hoppas nu bara att de utvalda visar upp den mognad som jag tror de besitter.

Roligt däremot när vi återigen skriver ett långt kontrakt med en egen ung spelare, denna gång är det 95-killen Vladan Vidovic som visat framfötterna på A-lagets träningar. Det går att ta sig fram i Nybro IF, bara man vill o visar rätt inställning så hjälper vi gärna till.
Sen att vissa tror att det bara räcker att gå till träningen får vi leva med, o det värsta är att det ofta kommer någon reaktion också, typ "jag fick aldrig chansen" eller "det är tränarens fel", då man oftast borde börja med att rannsaka sig själv! Har jag gett allt på träningarna? Har jag följt förenings policy? Har jag prioriterat fotboll före släktkalas o 20 st studentfester? Har jag visat en positiv inställning o attityd under träning o match? 

Nu börjar vrt kontor bli färdigt, väntar nu på besked om vad jag kan lägga på mitt klorin tvättade golv så det inte blir skitigt med en gång. Känns som att det kan bli mycket trivsamt att sitta på kontoret snart!
Och det kommer att bli mer lättarbetat när mr Lundell o jag får var sin arbetsplats att förvara alla våra papper på :) 

Roligt o ett väldigt uppskattat initiativ till lördagens 80-talsfest måste jag säga. Det var många roliga förklädnader man fick se, väntar otåligt på lite bilder från min "undercover reporter", vilket nog kommer att glädja många! 
Tack till er som anordnade detta, o som vanligt var det med P-O Johansson i förarsätet, bra jobbat. 

Har även ställt en fråga till en förening om att inleda ett samarbete på ett lite nytt sätt, o det verkade positivt. Ska bli intressant att se vad det leder till. 

Nu väntar vi på ännu ett rubliklöst reportage från den anonyme mr Paso :)

Patrik Berg 
Rubriklös återigen

Man får höra många historier när man umgås med idrottsfolk. Vissa inte så märkvärdiga, andra intressanta, några roliga och en liten del väldigt brutala.

Missar två av veckans träningar med anledning av jobb, eller som någon i laget uttryckte det:
"Du tar ett samhällsansvar Festim, så bara åk". Väluppfostrad kille den där David Evaldsson.

Fotbollen har definitivt blivit en industri, med MYCKET pengar inblandat, Läste att Chelsea värvade Liverpools anfallare, Fernando Torres, för ca 500 miljoner svenska kronor. HERREGUD! Här snackar vi om att jobba behovsanpassat och verkligen ge pengar till dem som behöver det....NOT

Men visst, en dag kanske jag står på Stamford Bridge, tillsammans med Gits, som på flytande ryska ber Mr Abramovitch om att vi behöver värva...........Sanin Filovic?!......som då spelar i Man. United......för kanske någon miljard eller liknande? 

Svårt ämne detta! Så mycket personer som det finns på denna planet, så många åsikter finns det säkert om detta.

Ja, det är nog inte lätt när det är svårt!

Ja just det ja, började inlägget med att säga att man får ta del av många historier när man dagligen umgås med idrottsfolk.

Har ni hört historien om.......

......"Spelaren som var påväg till en match men inte dök upp i tid till samlingen. När ledaren ringer för att kolla vart spelaren befinner sig så svara spelaren och säger att han är i rondellen och är framme om tio minuter. Matchen hinner spelas och 2 veckors träningar hann passera. Sedan dök spelaren upp"

Min fråga till den som berättade detta, var: Hur många varv körde spelaren i rondellen?

Ps. Jag älskar att åka tåg, man får så mycket gjort.

/Festim


RSS 2.0