Nyheter!

Sitter och funderar på vad Nybro IF har att berätta just nu, men känns som att det börjar rulla igång, alla lösa trådar som vi arbetat med börjar arta sig till en enhet, iaf har vi arbetat upp allt sen november månad.
För sen dess så har så mycket hänt, så mycket har förändrats, så mycket har analyserats, så mycket har A-lagskillarna tränat, så mycket har Gitselov ändrat sin uppfattning, så många ursäkter har Festim kommit med, så mycket papper har Lundell på kontoret, så mycket händer just nu på kontoret!

Som ni ser så vill vi ju göra allt nytt i Nybro IF :)
Eller som jag sa till mr Holm som besökte mig igår: Vi vill ju tvätta bort allt gammalt skräp!!!
Så på måndag hoppas jag att jag är klar med målningen, då jag förhoppningsvis kan genomföra mina planerade möten i en trivsammare atmosfär!
Hoppas på en eller kanske till och med två glada nyheter under måndagkvällen.

Forza Nybro

Patrik Berg

Rubriklös

När vi nu befinner oss i "ständig tränings"- period så blir det givetvis svårt att hinna med allt, då också att blogga. Just att blogga kanske inte är min grej i sig, utan själva bloggandet från min sida kommer mer bestå av informativ text. Det som händer i fotbollen och lite till. I och för sig är det ju ett bloggande i sig?

Ja, som sagt, vi har ju dragit igång på allvar med vår träning. Vi tränar på bra och nödvändigt. Denna tiden på "fotbollsåret" är som mest tung. Men som man säger varje år: "Det har man igen senare".

Empo har varit iväg och tränat med något lag som ligger någonstans mellan Danmark och Norge? Enligt rapport har det gått bra för pojken.

Självutnämnd "reservtredjemålvakt" höll jag nollan på träningen Måndagen den 17 januari! Där kollega Gits var dominant i spelet.

Designfirman "Style Macedonian & Skruv" har gett omklädningsrummet ett lyft!

En av många unika citat som säges innan, under eller efter en träning väljer jag att publicera här och nu:

 - "Så mycket som jag har sprungit idag, sprang jag inte på hela förra året"

Dem är speciella dem, målvakterna!


Nu: "80 - 20" på jobbet = Produktiv

/Festim

Tidsoptimist!

Att man planerar att utföra en viss mängd saker under en dag är väl en vanlig tanke många har, men själv verkar jag tyvärr ha fått ett livslångt kontrakt med skukdomen "tidsoptimist", då jag än inte fått uppleva en fridfull känsla över att ha hunnit med det man planerat! Har ju lovat mig själv och min familj att allt skulle lugna ner sig efter våra båda cuper, men min "lediga" vecka innebar två helkvällar (22.00-00.00), två vanliga kvällar (18.00-20.00) plus en hemmakväll! Frugan tyckte kanske inte det var en "lugn vecka" direkt, men tiden flyger bara ifrån mig känns det som. I alla fall när jag arbetar med Nybro IF, men även annars med känns det som. 

Veckan har varit mer upp och ner än vanligt, vissa riktigt tunga och tråkiga händelser som ibland händer, men både jag och andra inblandade har väl lärt oss något, iaf har jag det :) Men samtidigt har vissa händelser gett mig positiv energi, då en del människor har förmågan att "lyfta" sina medmänniskor med sin positiva livsstil. Och som en mittemellan sak så har vissa av våra aktiva en tro att allt bara sköter sig av sig själv, medans vissa direkt förstår att här kommer det att behövas en insats av några för att få detta att fungera. 
Eller som Festim och jag säger varje dag nu, alla är vi olika!

Jag, tillsammans med andra berörda tänkte ju heller inte på tvätten då vi nu tränar fredag och söndag. Kom på det igår under en långpromenad och ringde direkt till Festim, som fick lägga sin lördag i tvätteriet på Vickan, och fick precis som jag en stilla undran från sin fru om "detta var din lediga lördag"?
Men jag tänkte ju inte på att även pojkallsvenskatruppen också skulle träna fredag söndag. Så nu var det ju givetvis problem för dem när de kom till Vickan idag för träning, vi får se vad som händer. Jag har min förklaring till varför jag missade detta, så får väl förklara detta under veckan. 

Annars är det underbart att äntligen pojkallsvenskatruppen och pojkgruppen är igång med sina träningar. Det är ju ca 55 st killar som är uppdelade i två träningsgrupper, var själv och poängterade för dem hur viktigt det är att de är förberedda på förändringar mellan dessa grupper, då dessa aldrig kommer att vara låsta. 
Skönast är det nog för Mikael Larsen och Tobias Pettersson som fick vänta länge på att komma igång med träningen. 

Jag har också flyttat platserna i A-lagets omklädningsrum till att nu vara i sifferordning, mest för Monikas skull som skall hänga upp alla kläderna varje dag, men även för att göra en förändring, något nytt. Den som får mest problem med detta är nog Robert B tror jag, då han innan haft 5-6 hängare till sitt förfogande, till att nu endast ha två krokar! Ska bli intressant att följa utvecklingen där :) Däremot så blev det 3 st som fick behålla sina platser, så Simon J, David E och Patrik I fick snällt sitta kvar på sina insuttna platser!

Sen var det dagens individuella träning för 6 st kallade, men där det endast var 3 st från A-truppen som inte dök upp till en frivillig söndagsträning kl 09.00, det skapar en härlig känsla i min kropp. 

Nej nu får det räcka, ska ju innan mörkret fallit ha hunnit med ett mail till U-ledarna om LOK-stöden bland annat, skriva om Crantz minne på hemsidan, gå igenom alla kvitton till Evy, lägga ut info om PUL-lagen till alla U-lagens hemsidor, ringa Festim, inventera ledarklädeslistan plus lite annat.
Frågan är bara hur jag mår när jag går och lägger mig? Stressad eller nöjd med min uppfyllda "göralista" :)

Men måste ändå poängtera att jag känner mig priviligerad av att få arbeta med och för Nybro IF, det är fantastiskt roligt. Men som min företrädare ofta sa, "det äter upp en", vilket är en varningsklocka att fundera på ibland.

Patrik

Trevligheter, miss och barn

Första "rediga" träningsveckan har sätt bra ut. Vi var lediga i måndags efter Nybro Open för att sedan träna 4 dagar i sträck. Efter fredagens träning så var spelarna värda ledigheten under helgen. Sakta men säkert börjar bitarna att falla på plats. Dock så återstår det mycket kvar. Spelarna har visat en mycket bra inställning under träningarna och det är en förutsättning för den ständiga utvecklingen

Ikväll (lördag) anordnades den årliga Nybro Open festen. Det var trevligt och några från laget hade hittat dit, blandat med personer som har en stark Nybro IF anknytning. Kvällen som sådan bjöd på god mat, bra mingel och ett lotteri som bjöd på fina priser. Bordet där större delen av styrelsen satt, blev det framgångsrikaste bordet, sätt till antal vinster på lotteriet. Vissa menade på att det var "riggat" med andra fastslog att har man tur i spel så har man otur i kärlek och tvärtom :) Vårt senaste tillskott i truppen (Mange Hansson) var den ende från laget som vann, en chokladask. Tillsammans med sin sambo (Anna) bestämde dem kvikt att den skulle ges bort som en present, när det väl var dags.

Veckan som kommer innebär 6 träningar totalt. Alla kommer inte att träna alla 6 träningar, men några kommer säkert att göra det. 

Det har på senare tid också skapats en rutin efter träningarna, nämligen basta bastu. Mycket trevlig grej, där diskussionerna kan variera väldigt mycket om allt. 

- Tisdagens träning var bra!
- Onsdagens träning var GRYM!
- Torsdagens träning var bra och halt!
- Fredagens träning var grym(t) bra!

Slutligen vill jag avsluta med en liten sak som vi har missat. Musa som är vår lagledare, var också med och både la in Nybro Open mattan men också drog bort den. Musa skämmer bort oss väldigt mycket och många gånger känns det som en självklarthet att saker och ting bara fixas. Här gör Musa ett bra jobb i det tysta och vi är väldigt dåliga på att berömma det, för uppskatta det, det gör vi. BRA JOBBAT OCH FORTSÄTT SÅ MUSA!

Alvin 10 månader, har inte somnat än. Det blir till att köra "fem små apor hoppade i sängen" ett tag till. Om det inte går så får hans mor ta över.   


Efterdyningar!

Nu har man fått en reaktion efter 4 dagars Nybro Open arbete, där jag åkte hemifrån torsdag fm för att komma hem runt 02.00 söndag natt. Känns lite segt, öm i fötter och händer, och lite allmänt ofokuserad! 
Men utan arbete blir man nog aldrig när det gäller fotboll eller föreningsarbete. Nu är det återigen vår kära konstgräsplan som ställer till det, jag vet inte hur många timmar jag lagt på att prata och försöka lösa träningstider nu, känns som det är det enda man gör.
 
Hela Nybro Open flöt på helt enligt planerna, det var inga problem någon gång egentligen, förutom små enstaka klagomål som jag tidigare skrev om. Min fru tycker bara det är konstigt att man kan vara så upptagen när ändå cupen fungerar så bra! Men det är nog svårt att förklara hur mycket arbete som det ändå krävs för att allt ska fungera på ett bra och smidigt sätt.

Men, allt gick ju inte helt perfekt måste jag väl säga, för jag glömde bort att boka ett lag som skulle ta bort mattan! A-laget lägger alltid in den på torsdagen, och det äldsta pojklaget tar sen bort den på söndagkvällen.  
Men detta hade jag missat, då allt med pojkallsvenskan inte varit klart. Så det blev några små bittra kommentarer om hur vi ska göra nu, det blir jobbigt, skulle inte något lag bokats till detta mm. Och som sagt, det skulle ha bokats, men jag har missat detta, så vad gör vi? Jag bad bara dem jag träffade uppe i sekreteriatet att de som kan får stanna och hjälpa till.

Och utöver det så fick jag då även be A-laget hjälpa till också! Och det var inte roligt, att direkt efter segersången be alla om hjälp med mattan kändes ju inte så bra, men nu var det ju kris kan man minst säga.
Och som jag tidigare skrivit, att alla är vi olika, visade sig ganska omgående.
Medans så gott som alla bara gick bort och började arbeta så kom det även här någon kommentar om varför, det har ju alltid juniorlaget gjort! Men jag tackar er andra som förstod lite varför jag frågade, och att det inte var någon rolig fråga. Men det var helt frivilligt, och till slut var det (enligt Festims minne) följande personer som hjälpte mig ur krisen:

David Evaldsson, Sebastian Nordström, Andreas Gustafsson, Rasmus Arvidsson, Pontus Nilsson, Philip Rosqvist, Tommy Petersson, Patrik Ingholt, Rasmus Johansson, Robert Björklund, 
Henrik Pettersson, Mikael Wandér (slet nog hårdast av alla), Leif Karlsson, Patrik Johansson, Magnus Landström, Sadik Hadzic (hoppade in för sin trötte pojk :), Torbjörn Eriksen, P-O Johansson, Faton Paso, Mirgen Imeri (Makedonien), Festim Paso & Patrik Berg.

Men några som är värd den största utmärkelsen av alla under Nybro Open är två som inte ens är med på några av våra listor över funktionärer! Men de har varit till mest nytta av alla, lagt ner mest tid av alla (vad jag vet iaf), och det är:
Faton Paso & Mirgen Imeri
De var med och lyfte mest av alla när vi fyllde kiosken i torsdags, och de var helt frivilligt med och slet ut mattan i söndags (utan att yppa ett enda ord om att det var jobbigt). 
Det är såna människor som sprider positiv energi omkring sig, de har alltid svarat ja på ett positivt sätt vad jag än gett dem för uppgifter under helgen. Och det är det som är så härligt, att få positiv energi från någon man just gett en uppgift, det är inte alla som klarar av, och det är det mest positiva jag tar med mig från årets Nybro Open!

Men det är ju många mer som har hjälpt till med årets Nybro Open, vissa har lagt 4 hela dagar, medans vissa visat upp sig kroppsligt! Men de allra flesta har gjort stora insatser, då många har gjort så mycket de har kunnat. 
Och här kommer vi återigen till att alla är vi olika, då det känns som att de som jobbat hårdast bara tackar för sig och åker hem, medans det finns de som jobbar i 5 min och sen ställer krav på fribiljetter, matbiljetter o en inbjudan till Nybro Open festen! Men det är väldigt många som har gjort stora insatser under helgen, och jag vill tacka er alla.
Till nästa år hoppas jag vi hittar ännu bättre rutiner för att få Nybro Open att utvecklas ännu mer.  

Patrik Berg

  


Ibland bra! Ibland dåliga!

Vinst i Nybro Open!

"Smekmånaden" är över!

Siktet inställt på ständig utveckling (att utveckla och utveckla det man redan har utvecklat, även det som är bra)!

Till sist....En seger är ALLTID en seger!

Festim


Nybro Open special ver. 2.0

Nu är det två dagar av årets Nybro Open avklarade, och det finns massor av nyheter och händelser att förmedla, men dels censurerar vi lite, lite olämpligt, plus att vi vill inte bli fiender med vissa föreningar gör att ni nu får läsa en kraftigt förminskad version av mig.

Vår käre kapten skrev att A-truppen fick ännu ett jobb tilldelat sig (pust), och det var med blandat engagemang och olika försäljningsnivåer som visade upp sig! En av de spelare jag var på om att man skulle ha kroppen vänd mot kunderna var........... ja vem är det?Och hur han lyckades med uppgiften att hålla koll på kassan undrar man ju fortfarande!
Annars har allting flytit på båda dagarna, så gott som alla jag har pratat med har tyckt det har fungerat bra.
Men ingen regel utan undantag, eller hur är det man brukar säga!
En tyckte inte spelprogrammet var bra skrivet i vårt programblad! En ledare hade noll förståelse för att omklädningsrummen inte räckte till! Och vissa är av den tron "att så här har vi gjort i alla år" är lika viktig att säga, men framförallt göra! För att om man som jag vill försöka utveckla något, då verkar många tycka att nu kommer ingenting att fungera. För vissa som har varit med om Nybro Open så SKALL allt göras precis som det alltid gjort! 
Sen om det gynnar Nybro IF låter jag vara osagt!
Radio Kalmar ville ha en bild på mig där min lilla "extra säng" syntes, men då det inte finns några kvar här nu så får det bli en bild på min bästa kompis just nu, min mamms säng :)

 

Så då säger jag nu, kl 03.26, godnatt och på återseende imorgon i Victoriahallen :)

Mvh

Patrik Berg

Nybro Open special!

Då var det dags för mig att bli en del av Nybro IF:s alltmer växande bloggvärld. I och med att Empo redan har en gästbloggare i form av Björklund så tänkte jag förmedla mina funderingar på denna, lite mer seriösa(No offense, Empo), blogg som vanligtvis styrs av Berg och Festim. Jag tror att det finns minimalt med tid i deras kalender en sådan här helg så det kan ju passa bra att någon kommer och avlastar med ett gästinlägg.

 

Som alla säkert vet så började Nybro Open igår det är givetvis det jag tänkt skriva lite om. Eftersom det är vi som arrangerar cupen så faller därmed vissa förpliktelser på spelartruppen. Den mest omfattande uppgiften A-truppen ska lösa är att lägga in mattan. En uppgift som, om allt går som planerat, egentligen inte är så betungande. Men det ska ändå göras och som alla andra praktiska arbeten så tenderar det ju alltid till att ”jävlas” lite. Med tanke på att det oftast är tight tidsmässigt så finns det alltid oro att något inte ska gå som vi tänkt oss.

 

Igår började vi mattinläggningen ca 18.00 med den klassiska devisen ”ju snabbare vi jobbar, desto mer hinner vi träna på mattan innan den första matchen”. Och det gick faktiskt ganska smärtfritt då vi var klara vid 20.30 ungefär. A-truppen skötte sig med andra ord bra, men här måste jag även nämna några ”utanför” truppen som alltid är med och hjälper till med mattan. Lulle var den stora arbetsledaren igår och gjorde ett utmärkt jobb, även Eriksen, Leif, Wandér med mera ska ha ett stort tack. Har säkert glömt några namn, och jag vet även att det är mycket folk som hjälper till med entrén, kiosken, sekretariatet o.s.v.. All heder till er!

På tal om eventuell träning efter vi fixat mattan. När jag nämner att vi ska lägga in mattan får jag alltid den lite syrliga frågan; ”Då ska ni väl träna på den också?”. Vet inte hur många som fällt den kommentaren/frågan och jag tror det är många som stör sig på det faktumet att vi får ett träningstillfälle innan vi går in i turneringen. Men saker är den, gårdagens jobb med mattan var 6:e gången för undertecknad, och jag tror vi max har hunnit träna två gånger av dessa tillfällen. Det brukar oftast vara två lag som står och stampar i båset och vill in för att börja sin uppvärmning när vi lagt in den sista biten av mattan. Därför var det med extra stor glädje vi igår blev klara med mattan relativt tidigt för att senare kunna avverka ett 40 minuters pass på det speciella underlaget.

 

Nytt för i år, som även det delvis faller på A-truppens ”to do”, är att sälja halva potten. Vi kommer sitta vid ingången under hela turneringen och sälja lotter, för att under finalpasset på söndag få en lycklig vinnare av halva försäljningsbeloppet.

 

Om vi då ser till själva turneringen så var det Kommun-klassen som drog igång igår. Många jämna matcher där Orrefors tog sin vidare efter att ha varit pressat av min moderklubb Örsjö IF i kvarten. ÖIF svarade för en mycket fin insats igår, då de bl.a. lyckade slå Pukeberg i gruppen. Måste varit länge sedan Örsjö tog sig vidare från gruppen i Nybro Open(?). Även ”Puke” gick vidare efter ännu en spännande kvartsfinal. Omöjligt att tippa utgången i årets upplaga av Kommunturneringen, men det ska bli intressant att se Madesjö ikväll som verkar ha något bra på gång.

Slutligen så hoppas jag att vår kära sportchef Patrik Berg har kunnat sova på sin resesäng som han tagit med sig till kontoret på ”Vickan”(Det är faktiskt sant), och att så många som möjligt kommer och kollar när vi på söndag ska försöka försvara förra årets vinst i Elitturneringen.

 

David Evaldsson


Start: Imorgon - Slut: Söndag

Jaha, imorgon är det dags för den 29:e (tror jag) upplagan av Nybro Open.

En rätt rolig turnering faktiskt!

Veckan har inneburit mängder med "efterjobb" av Bigso Box och förberedelser inför Nybro Open. Vi har hunnit med 1 träning denna vecka för att nästa vecka drar igång på allvar. Jag själv har som sagt hunnit med en massa, allt ifrån ryggskott till att ordna några småsaker inför NO.

Markku Ahonen vann ju som sagt "Nybro Open- korven" och har som önskemål att den ska serveras under fredagens damturnering. Då jag är en serviceman uti fingerspetsarna så har jag givetvis ordnat så att Markku ska få sin korv då och inte nog med det. Jag har tagit mig friheten att tillaga den och servera den till vinnaren. Ska alltså själv stå bakom disken och grilla den!

Efter Nybro Open kommer vi som sagt dra igång "på redigt" och 2-3 månader av målrelaterade träningar kommer att stå på schemat.

Ständig utveckling! är en mening jag gillar starkt!

Läget i truppen är prima!

Nu.....Arsenal - Man City

Vi ses i hallen! 

"Alla är vi olika" !

Och så var den första cupen klar, och man får väl säga att det flöt på helt utan problem. 200 matcher utan någon som helst försening känns skönt, då man som tävlingsledare för första gången mest har varit orolig för hur vi hanterar alla problem som kan uppstå när man väl startat cupen. Mest tid har jag väl lagt på planeringen av det nya cup programmet, medans kiosken o dess påfyllning tagit mest tid under själva cupen.
Sen var det tyvärr lite tunt med anmälningar till våra arbetspass som ungdomsledarna skulle fylla, först matchvärdar under 4 dagar, och sen tänkte jag fylla på med några till matchledarlistan. 
Men då vi inte ens fyllde matchvärdarlistan så blev det istället 2,5 heldagar från morgon till kväll för mig, med ibland bara 1 timmes sömn, men som tur var så hoppade min "kopia" Festim Paso in under hela tisdagen (07.00-02.00) som stand in för mig, alla är vi olika! 
Sen är det ju alltid några som utmärker sig under svåra förhållanden, och denna gång var det Anders Olsson och Jonas Kallenberg. Anders såg hur lite folk det var på mina listor, så han tog själv 3 arbetspass, plus att han var där under 2 pass till och hjälpte till med allt som behövdes. Som god tvåa var det herr Kallenberg som hade två pass, samt några välbehövliga inhopp då jag behövde hjälp.
Men det var kanske inte deras storartade insatser som gladde mest, utan attityden som de gav när jag bad om hjälp, eller när de tom frågade mig om jag behövde hjälp, det var alltid en positiv atmosfär, inga problem, det fixar jag attityd som gladde mitt hjärta mest, ett stort tack till er, alla är vi olika!
Sen var det många ledare och föräldrar som gjorde stora insatser under cupen, jag tackar er alla, men vet ju som alltid att det alltid är några få som smiter undan, så är det nog i alla föreningar tyvärr, alla är vi olika! 
Sen hade jag missat/glömt att fylla kiosken med personal under flick klasserna, men med mellan 30 min upp till en timmes förvarning så kom det spelare från A-laget (Egil Edberg, Andreas Gustavsson, David Evaldsson & Gezim Dalipi), och de räddade mig från ett stort kioskproblem, tack för hjälpen, alla är vi olika!
Under minst två tidiga morgnar saknades det också lite domare, men en var alltid på plats iaf så att matcherna kunde genomföras. Också här är det olika personligheter, vissa väntar på det de blir tilldelade (typ matkuponger) medans vissa börjar sina pass med att fråga "var är mina kuponger", alla är vi olika!
Men jag tyckte så gott som alla domare skötte sig mycket bra, skulle själv kanske önska lite noggrannare bedömning då det gäller avstånd, 4-sek regeln, bytena och framförallt glidtacklingarna, men det tar vi till nästa år. 
Fick tyvärr ett tråkigt mail från ett lag i sista klassen, där ett lag kände lite olustkänsloer då en domare ska ha "coachat" ett Nybro IF lag! Det var riktigt tråkigt att läsa, men skall fråga berörda domare hur de ser på det. 
Sen var jag med i radion en morgon och uttryckte där min besvikelse på vissa föräldrars "engagemang" under matcher med sina barn, då det nuförtiden knappt är några som hejar på sina lag, utan man coachar barnen från läktaren, samtidigt som man kan skrika vad som helst till motståndare och domare, men återkommer med mer om detta i ett eget inlägg!
Efter cupen var det i år många föräldrar som stannade kvar tillsammans med de lags ledare som skulle vara där, därför gick efterarbetet väldigt bra, tack allihop. 
Ett lag visade tyvärr inte samma känsla då alla ledare försvann hem när cupen var slut, och matchvärden och matchledaren själva fick städa hela sporthallen själva, alla är vi olika!
Men även om jag här ger ett intryck av att vara bitter så kan jag meddela att så inte är fallet, jag ville bara belysa vissa saker. Men cupen har varit en stor framgång, många har gjort ett stort arbete och ska därför känna vår tacksamhet. Men jag tror vi kan göra cupen mycket mer lättarbetad om vi tillsammans tänker på vissa saker som jag har tagit upp. Sen lär nog jag också få höra vad jag borde gjort och vad jag inte skulle ha gjort, och det får vi diskutera under nästa år, så vi kommer bättre förberedda till 2011 års Bigso Box.

Men en sak kan vi nog alla vara överens, att alla är vi olika! 

Patrik Berg    


2011

Sista dagen år 2010 var vi i Kalmar för att lira Colorama Cup.

Färjestaden - NIF 0-5
Berga - NIF 1-1
Lindsdal - NIF 3-1

En vinst, en oavgjord och en förlust räkte inte för att ta oss till final. Vi gör en bra första match. En rätt medioker andra match och en "sådär" tredje match. Färjestaden vann turneringen där man efter våran match ryckte upp sig ordentligt och vann till slut rättvist.

Pratade med en tränarkollega igår och mycket handlade om temat "dagens ungdomar/trend" mot för ca 7-10 år sedan, när det gäller fotboll. Ja, jag skulle kunna skriva världens längsta text om vad jag tycker i det ämnet, men jag låter bli.

I Kalmar Sporthall hörde jag något mycket vackert. Personen var frustrerad och sa följande: "Hatar man inte att förlora, då är man på fel plats". SÅ SANT, SÅ SANT!

Gott nytt!

FESTIM
RSS 2.0