Semester?

Semester, eller vad man nu kan kalla det vi har råkat ut för här nere i Thailand, är på väg att bli något alldeles speciellt. Vi läste just på nätet om att Thailand är drabbat av den värsta ovädersperioden på 10 år! Min sollängtande familj fick uppleva 4 dagar med solsken, därefter har det regnat lite, regnat mer, blåst lite, blåst ännu mer, o nu är det allt på en gång! Efter att ha gått 200 meter för att äta middag, med en poncho över kroppen och ett paraply över huvudet, så är vi alla precis genomblöta. Se bild:

Och vad väntar oss på rummet, jo att det som börjat som ett litet droppande från taket nu övergått till en jämn konstant nederbörd, så nu räcker inte våra handdukar till längre! Se bild:

Det är vid såna här tillfällen man prövas som människa! Men i detta fallet så är det ju mest min stackars familj som utsätts på prövning. För som Nybro IF’s fd tränare Micke A sa: inte kan man ringa ner till Berg och reta han heller! För han vill ju åka hem den idioten! Ja han sa kanske inte idiot direkt, men han har ju rätt i att jag inte heller i detta fall kan kallas normal! För det jag tänker mest på nu är att få komma hem och börja arbeta med och för Nybro IF igen. Där väntar mycket jobb, vissa mycket trevliga, men även vissa tråkiga samtal väntar, men det är väl precis som det ska vara?

Och vad hände precis när man tror att allt är på botten (för familjen9, jo strömmen gick! Men vad gör det, snart får man ju arbeta med Nybro IF igen :)

Först får väl mr Paso försöka stå till svars för alla sina handlingar han gjort under 14 dagar som boss :)

Patrik Berg


Semester?

Semester, ja det känns som att för första gången så är det jag som behövde åka på semester! Tidigare så har det ofta varit som att det är min familj som åkt på semester, och där jag åkt med för att de ska få träffa mig ordentligt. Jag har ju ofta hamnat i den situationen att jag har en hemmakväll med min familj ca 4-5 ggr per månad. Sen att det ofta är självförvållat är ju en annan sak! Men att ha fått äran att vara sportchef i Nybro IF är ju inte bara att sitta och ta lite beslut, utan alla som är lite som jag, alltså fotbollsidiot, vet ju hur mycket tid man kan lägga ner på sin förening, och ändå känner man att man lägger ner för lite tid! Man vill ju göra mer!   

Jag vet ju att bara i föreningarna runt Nybro så finns några som känner igen sig, tex Flerohopp (mr Åke ”Späcke”), Pukeberg (mr Söderberg), S:t Sigfrid (mr Jansson), Örsjö (mr Wåhlin), Alsjöholm (mr Ahlqvist), Madesjö (mr ”Kutta”), Orrefors (mr Brandstedt), Flygsfors/G (mr Ola & Kent) mm. Och tidigare i mitt gamla liv så fick jag ju äran att få uppleva mr Bodabruk, den nu legendariske bloggaren mr Ahonen. Det var tider det Markku! Nybro Open 1997 lär man ju aldrig glömma (om jag nu har rätt år i minnet!). 

Som tur är så fixade jag ett speciellt mobilnummer som inte kostar så mycket, då jag och Festim redan pratat ca 1 timme i telefon! Mr Paso verkar också nu äntligen ha förstått att det är lite jobb som ligger bakom även en ungdomsförening, då han kommentarat att hans mail och telefon har gått på högvarv med frågor och annat från våra ungdomsledare. Mr Paso kunde iaf glädja mig med en 2-0 seger mot Älmeboda/Linneryd tidigare idag (tyvärr Micke från SkruvJ ). Vi hade väldigt mycket att diskutera idag, provspelande målvakt, skador, ev ny provträning för vår käre ”vän”, semesterfrågor, ”livshotande skador”, intressant hemvändare mm. 

På tal om semester ja, vi hann inte ens sätta oss på vårt hotell förrän en av personalen kom till oss och sa att de fått problem med avloppet i vårt rum, så vi skulle istället få sova 2 nätter på ett närliggande hotell. Och när jag säger att det bara ligger 100m bort så låter inte det så farligt, men för mig blir det ju dusch efter varenda promenad dit, för det är kanske 45 graders lutning upp till vårt hotell, och lägg sen till 35 fuktiga grader celsius och över 100 kg att bära på så kanske ni förstår att det blir varmt :) Men det gäller ju att se det positivt, jag behöver ju träningen! 

Och efter två dagar under parasoll så tog jag idag en ”semesterdag” från solen, iaf under fm. Så jag kommer att vila ut på mitt svala rum. Och kl 13.00 så skall vi få flytta in på vårt riktiga hotell, så man kan säga att jag sköter markservicen idag! Och det ordet, markservice, känns nästan mer som en passande titel för mig än sportchef! Det är mest saker utanför det sportsliga som jag lägger min tid på, man är lite överallt. Men jag klagar inte, det är roligt och intressant att vara med och forma hela föreningen Nybro IF. 

Nybro IF ja, det är en förening som jag tycker mycket om, det börjar bli en förening som jag mer och mer kan känna mig stolt över, en förening som arbetar hårt för att utvecklas på alla fronter. Och det är en av få föreningar som verkligen försöker att arbeta långsiktigt, vad jag känner till i alla fall. Vi är beredda på att få ett sämre resultat på planen ibland, då det hänt att vi tagit ett långsiktigt beslut tex då det gäller spelare och laguttagningar. Sen får man givetvis då höra och läsa om hur ”dumma” vi är som gjorde så eller inte gjorde så, men det får man ta. 

Men ibland är man sugen att bara fråga alla ”experter” vad vi vinner på att ta ett beslut som tex går emot vår policy, där ofta dessa ”experter” inte har en aning om bakgrunden till vissa beslut. Men så känner nog vissa föreningar om mig också ibland, att jag (Nybro IF) uttalar sig utan att veta bakgrunden.

Nu hoppas jag bara att min ”vikarie” mr Paso håller en låg profil och inte tar några förhastade beslut gällande Nybro IF! Så de flesta förstår nog att man är lite orolig :) 

Patrik Berg


I Thailand.....men ändå i Nybro?!

När jag skriver detta så befinner sig vår sportchef någonstans i luft, påväg till en 2 veckors semester i Thailand med sin familj. Jag kommer nu att ägna några rader om denna man.

Redan när resan bokades (sept-okt?) så fick han en viss typ av ångest för hur han skulle hantera att vara borta från det vardagliga och framförallt NIF. Denna ångest har har blivit större och större ju närmare resan kom. Denna veckan har han verkligen varit helt unik konstig. Han har köpt sig ett Thailändskt mobilabonnemang, han har beodrat en daglig kommunikation via mail och han har förberett så mycket han har bara kunnat.

Jag själv har sagt det MÅNGA gånger till honom att lämna mobilen hemma och verkligen njuta av sin semester med sin familj, men han har bara viftat bort mina yttranden och fått till svars att jag "inte är klok". När t o m P-03 ledaren Adam Warme sa till honom att lämna mobilen hemma eller ha den avstängd, så undrade han vart världen är på väg?

Min plikt trogen, så kommer jag, svenskt tid (12:00), Thailändsk tid (18:00), imorgon starta kommunikationen via mail med sportchefen.

Känner jag vår sportchef rätt så lovar jag, JAG LOVAR, att han redan längtar hem.

- Match mot Älmeboda/Linneryd på lördag med avsparkstid 12:00 på Åkrahälls konstgräs!
- Kapten Evaldsson är också på semester och kommer hem om några dagar!
- Imorgon fredag, sista arbetsdagen för den här veckan. Kan vara rätt skönt ibland.

Festim

Comeback

Ja, riktigt 100 på tårna, är jag inte men det får gå!

Som sagt, har varit lite krasslig ett tag nu. Hosta, halsont, feber etc har gjort att jag inte har kunnat göra alls det jag brukar och vill göra. Dvs jobba och träna, att vara igång helt enkelt. Det har varit frustrerande men också jobbigt att ligga i en säng och i princip inte kunna göra något. Men jag ska inte klaga, det finns dem som har haft och har det värre.

MEN! Trots min "lilla förkylning" (som vissa kallar de) så har det inte hindrat mig till att närvara på plats när vi har haft träningar. Jag har inte varit ombytt, men har varit där och bidraget med något. Gits har fått klara sig själv på träningarna när jag vek ner mig förra veckan, vilket han löste utan några som helst problem. Gits är ju en soldat, så jag var ju inte orolig direkt. Å andra sidan behövde ju inte Gits förta sig allt för mycket då 80 % av truppen låg hemma och var sjuka. Utav resterande 20 % som var "friska" så var ca hälften skadade och rehabtränade således.

Nog om detta, väljer att uttrycka mig som kungen: "Vi vänder blad och går vidare"

Denna vecka börjar vi likna ett kollektiv igen. Grabbarna börjar, eller har helt frisknat till och förhoppningsvis slipper vi ställa in fler träningsmatcher. Nästa match är redan nu på lördag, kl 12:00 på konstgräset i Åkrahäll, mot IFK Karlshamn.

Det får bli en "Foppa-comeback" denna gången, alltså ett kort blogginlägg

Väljer dock att avsluta med några heta snackisar:

- Pappa Rosqvist (Peder) var snabb när det gäller både att äta upp maten och att slänga iväg ett par ord om min förkylning, när vi stötte på varandra under dagens lunch på Gerds. Något ni inte vet om Peder är att han är en riktigt duktigt innebandyspelare. Snabb, NEJ! Teknisk, JA!

- Elektrikerna i Nybro, tro mig, dem kan man alltid lita på!

- Är du företagare i Nybro, boka redan nu lördagen den 29 oktober
Massor av fotboll kommer att stå på menyn så väl praktiskt som gala, där även en viss Z kommer att dyka upp. 


Lång väntan.......

Precis som ni läsare så har även jag väntat, väntat o åter väntat på att min radarkompis mr Festim Paso skulle komma med ett nytt omtalat inlägg med härliga anektoter från något intressant ämne!
Men nu när han även har insjuknat i någon ny farlig obotlig sjukdom vi andra brukar kalla "en liten förkylning" så tyckte jag att nu får det vara nog!

Men mr Paso lägger ändå sina vingar över detta inlägg, då han krävde att jag skulle nämna lite om hans heroiska insats förra torsdagen. Vilket jag också lovat göra i ett tidigare inlägg, Han har nog känt att han ligger back i sitt engagemang då det gäller "extra föreningsinsatser" till Nybro IF! Därför skulle han ge några heldagar till vår förening, o förr förra torsdagen skulle det börja! 

Så jag skrev ett A4 ark fullt med uppgifter, vilka han uppfyllde så gott som perfekt, där kan man tala om en storstilad insats! Förra torsdagen var det så dax för ännu en insats, men då det nu innabar mycket kroppsarbete så kallade han in två bodybuilders till hantlangare! Så Patrik Ingholt & Martin Kolaj blev inkallade till att tömma ett kallt bollförråd på all gammal bråte. Det blev 8-9 fulla lass med skräp till tippen, vilket avslutades med en härlig middag för tre trötta Nybro IF killar. 

Tack säger jag till er tre, ni har gjort en härlig insats för mig o för Nybro IF U som nu kan få ett mycket finare bollförråd! 

Notis, efter den mycket tuffa arbetsdagen så hade man ju lite på känn, o tyvärr så besannades mina farhågor, i torsdags dök det inte upp någon mr Paso till tjänstgöring! Istället för att gå till sin utpekade skyttegrav o göra sin plikt som soldat i Nybro IF så blev det en icke anmäld frånvaro :) 

Men skämt o sido, nu när "fröken" Paso fått ta emot så mycket sågningar så är det väl bäst att komma med en liten notering, att mr Paso nog ändå är en av de människor som står upp för sin förening. Det är helt enkelt en man som lägger ner mycket av sin fritid på Nybro IF, vilket ju samtidigt innebär en "konflikt" med chefen på hemmaplan! 

Men nog med smicker, annars tappar jag ju all min tuffa image :) 

Nu kan vi ju bara hoppas att "fröken" Paso snart orkar ta sig till sin dator o delge oss ett inlägg inom en mycket snar framtid :)

Jag kan också informera alla om att efter att jag mycket vänligt men bestämt bett alla spelare att deltaga på det årliga årsmötet i dag så dök det upp 4 st spelare och 1 st ledare. De som visade lite hjärta o ansvar för Nybro IF var:
Jakob Johansson, Robert Håkansson, Philip Rosqvist, Kalle Franzén & Musa Reci, TACK säger jag till er.

Sen var väl ungdomsledarna i vår fina förening ännu sämre, där den ensamma Per-Ola Johansson försvarade alla ungdomsledares heder, i o för sig med en gåva pengar från den mycket omtalade 80-talsfesten, TACK.

Patrik Berg

 

RSS 2.0