Fotboll, Cuper & Musik!

Nu är det åter dags för match på måndag. Det var Ola P i Oskarshamns AIK som ville möta oss i en match där de ville testa lite nya spelare. Och det passade oss väldigt bra tyckte vi, då vi nu har tränat i tre veckor, och då vi själva önskar se våra nya spelare i ännu en match. Sen har ju även vi några spelare kvar att kolla på, då vi i nuläget saknar en spelare till vår trupp.

 

Jag har under kvällen fått rapporter från Emmaboda, där vi denna helg har med två lag i P17 klassen. Det är också premiär för våra nya pojkallsvenska tränare att leda sina spelare i en tävling. Resultatmässigt gick det inte så bra, men båda verkar mycket nöjda med spelarnas insatser. Och imorgon kväll får vi se hur det går för det andra laget.

 

Själv har jag för ovanlighetens skull varit hemma, vilket var skönt. Sen att det var full rulle på telefonen som vanligt är ju en annan sak, det var tränarna, Festim, Gits, Östran (serieförslaget), Winberg (Emil), Kalmar FDK (domare till matchen på måndag) plus lite sms.

 

Sitter nu framför datorn lite, och ikväll blev det faktiskt lite sökande efter musik istället för NIF arbete. Och hittade då givetvis mina favoriter Rammstein som jag skall åka upp och se i Stockholm i februari. Då skall jag få uppleva:

 

http://www.youtube.com/watch?v=RP6zIOFHqJc&feature=related

 

Men egentligen är jag ju en av de största fansen av 80’talsmusik, och då främst synth eller new age stilen. Och då man upplevt Depeche Mode live mellan 10-15 ggr så borde ju kanske inte Rammstein vara något jag skulle åka och titta på, men jag är som jag ofta får höra ”lite annorlunda” J Detta klipp är ju lite mer min ”rätta” smak kanske:

 

http://www.youtube.com/watch?v=3xLvArgSp3k

 

Och helgen måste det också bli en grundplanering inför nästa helgs nyinstiftade ”Fotbollsgala” för A-laget i Nybro IF. Vem blir årets spelare? Och vem får priset i den inte så eftertraktade ”Årets snedspark”? Det får ni alla ta del av efter vår gala.

 

Patrik Berg


Cuper, trupper & Flerohopp!

Nu stundar det inomhuscuper, både att åka iväg på och dels våra egna cuper. Bigso Box har redan 81 lag anmälda, det är väldigt mycket mer än förra året vid denna tidpunkten. Men några klasser behöver vi verkligen fylla .

 

Nybro Open är vi nu 41 lag anmälda, men när jag gick igenom vilka som inte anmält sig så blev jag lite förvånad. Men efter några sms så var jag lugn igen, då vissa kommunklubbar verkar ha glömt bort att anmäla sig bara. Och en fråga, då vi till i år ändrat namn från ”Elit” till ”Ingemar Crantz Cup” verkar ha haft effekt!

 

Själv hade jag en intensiv 3-dagars insats som tränare igen, med två träningar och en cup (S:t Sigfridscupen) som mål. Och kan bara säga att jag älskar (oftast) att vara sportchef, men saknar inte tränarjobbet…..  Visst var det delvis roligt, men får flashbacks på varför jag slutat som tränare. Och ut åkte vi i gruppspelet utan att vi imponerade det minsta….

 

Nu närmar vi oss en fulltalig trupp på 19 st bra fotbollsspelare, men kan väl bara säga som så här, mycket kan hända än! Man slutar aldrig att förvånas! Så var uppmärksamma på vad som händer i framtiden. Men skönt ändå att bara ha ett namn kvar att fylla i vår mycket stabilare och bättre A-lagstrupp. Sen om det går bättre för oss är ju en annan sak!

 

Men som någon skrev ”I år åker iaf Nybro IF ur div 3!”, eller ”agera styrelsen, sparka sportchefen” gör oss alla bara mer sugna att bjuda upp till att prestera ett bra vägvinnande spel.

 

Och ibland är det bra med lite ”experter” som tippar att sitt lag inte kommer att prestera, det ger mer energi, samtidigt som det är underbar känsla att efter säsongen bevisa motsatsen.

 

Därför saknar vi i Nybro IF mr Ahonens ofta negativa kritik på att vi bara skriver kontrakt med småglin, och inte skriver kontrakt med ”etablerade” spelare. Vi hade ofta väldigt mycket nytta av dessa åsikter, och ibland fick han även rätt! Men vi som förening kommer även i fortsättningen att rätta oss efter våra resurser, sen om detta gör att vi inte når upp till våra visioner och mål är en annan sak.

 

Trevligt också att få reda på vad Flerohopp informerar sina spelare om via sina gratis sms från deras hemsida, då de nog har kvar Daniel Holms gamla Nybro nr, som nu jag har :)

 

Patrik Berg


Träningsstart & silly season!

Vår Gala blev mycket lyckad, och vi hoppas att vi blir fler nästa år bara! Själv har jag tagit semester från min dagliga bilresa till Nybro, vilket innebär 3 kvällar i rad med familjen. Eller med datan rättare sagt, då jag mest suttit uppe och arbetat med allt administriva saker.

 

A-laget har börjat sin träning, vilken under november månad mest går till att lära de nya spelarna vårt sätt att träna, och hur vi vill få vissa specifika övningar att fungera. Känslan är god som mr Paso brukar säga.

 

Jag var och tittade på de två första träningarna i söndags och måndags, då la jag märke till en viss mr Henriksson från Lindås som såg lite tagen ut, men det var nog bara en synvilla Linus :) Oliver Bergman är en fantastisk person, hur viktigt är det inte med såna personer i ett omklädningsrum, och så är han bra också!

 

Jesper P glider med lite i bakvattnet, men jag har redan hört många säga att de blivit imponerade av Ola Petersson junior! Farouk verkar kunna bli den mittfältsmotor som vi bara kunde drömma om, lite flås där sen…..  Hörde att det var några som fick bita i konstgräset redan! Däremot har jag inte så mycket att säga om mr Evestål, detta pga att han jobbat kvällen denna veckan.

 

Sen verkar vår testspelare göra bra ifrån sig på träningarna, vilket gör att vi är mer intresserade nu av att eventuellt göra klart ett kontrakt. Men vi avvaktar till nästa vecka som planerat.

 

Skall bli intressant att höra hur de nya klarar sig mot Kalmar FF på lördag. Då vi skall möte många inbjudna pojkar födda 95-96 med pojklandslagsmeriter plus lite KFF spelare.

 

Angående våra 2 tomma platser i A-lagets trupp så fick vi en intressant kandidat idag, DET kan bli en rolig överraskning. Men vi får ”chilla” lite, då inget är klart är det inte lönt att spekulera. Sen får vi se vad Ronnie har att komma med, om han ringer mig!

En bild säger mer än tusen ord!!

På återseende!

 

Patrik BergGal(n)a tider!

Nu är det mycket tid o kraft som läggs på vår IFK Göteborg gala vi skall arrangera på fredag, men mellan varven så lyckades jag klämma in två underskrifter till A-laget. Nu börjar vi få en bra trupp som gör att vi kan se med tillförsikt på nästa års seriespel. Beroende på hur många spelare vi skall ha i truppen, vilket just nu lutar åt 1 målvakt o 18 st utespelare, så gör det till att vi i nuläget saknar 2 utespelare. Så nu blir det till att sitta ner med Gits o Festim o diskutera de sista namnen.

Vi syns väl på fredag :)
.
Godnatt på er!
.
Patrik

RSS 2.0