Chelsea....

Ikväll är vi många som är himmelsblått glada!
.
.
Ibland är livet härligt!
.
.
Patrik

Lite bilder....

Här har vi några bilder från Tallbackens Gård och Vandrarhem...
Oliver var först att hämta mat innan vi ens landat.....

Försäsong och serieinledning

I skrivande stund sitter jag och övriga laget i bussen på väg till Norrköping, där vi imorgon ska spela andra matchen i årets upplaga av Div. 3 Nordöstra. Vi har avverkat en kort träning på Åkrahälls konstgräs, ätit spagetti och köttfärssås och nu ska jag som tidsfördriv (och på uppmaning av sportchefen) skriva ihop ett blogginlägg till Nybro IF-bloggen där jag kommer att försöka beskriva vår försäsong samt lite tankar kring seriestarten. Vårt annorlunda upplägg inför morgondagens match som jag nämnt inledningsvis kommer jag återkomma till senare.

Denna säsongens försäsong (väljer att inte skriva årets försäsong då en fotbollsäsong inte längre är i paritet med kalenderåret) började inte samtidigt för alla spelare. De som tidigt valt/fått skriva ett nytt kontrakt fortsatte att träna på som vanligt efter säsongen med diverse andra inbjudna spelare.  De spelare vars fortsättning i NIF var osäker fick helt enkelt ett uppehåll. Det finns givetvis både för- och nackdelar med att stora delar av truppen i princip inte haft något uppehåll mellan denna och förra säsongen. Ibland behöver man ett break och samla energi, plus att den redan långa försäsongen blir ännu längre. Det positiva är att man behåller sin fysiska status och behöver därför inte ägna december och januari åt ”gristräning”, där kunde vi istället prioritera passningsspel m.m. Den lite lättare träningen tror jag samtidigt passade våra nyförvärv bra, då de kom från lägre divisioner och inte var vana vid vår träningsmängd. Av erfarenhet vet jag att spelare ”underifrån” annars lätt drar på sig skador vid ökad belastning, detta har vi sluppit.

I övrigt har det varit en helt vanlig försäsong, många träningsmatcher med blandat resultat (det hör till), frusen och obrukbar konstgräsplan (det hör till) och en mängd provspelare som antingen fått vara kvar eller testat vidare i andra klubbar (även det hör till).  Men med tiden har truppen formats och jag tycker att årets Nybro IF känns intressant. Vi har konkurrens om platserna, bra fart på träningarna och spelare som vill något med sin fotboll. Lägg där till en bra atmosfär i omklädningsrummet där alla trivs med varandra så har vi en bra mix av hur ett fotbollslag ska vara. Detta tycker jag avyttrades redan i premiären i lördags, där vi utan att göra en perfekt insats vann komfortabelt med 2-0. Det kändes stabilt på något vis, och det är en skön känsla att ta med sig till kommande matcher.

Nästa match är som sagt redan imorgon, då vi möter Norrköpingslaget Smedby AIS. Detta blir en bra värdemätare eftersom motståndarna spelare i Div 2 förra säsongen och har tippats att ta sig tillbaka dit redan nästa säsong. En extra sporre till matchen är, även det tidigare nämnt, att vi åker upp redan ikväll och sover i Norrköping. Ett kul upplägg som vi vid ett bra resultat kanske får anledning av att använda igen. En 3,5 timmars bussresa sätter sig i benen och huvudet, därför är det skönt att slippa göra den precis innan matchstart. Så imorgon har vi de allra bästa förutsättningarna trots att det är bortamatch, och jag hoppas att när vi imorgon sätter oss i bussen hem mot ”Nybban” kan vara nöjda med vår prestation och kunna njuta av tre friska poäng!

David Evaldsson


Liket lever!

Nybro IF bloggen………… lever, men har uppdaterats lite för dåligt kan man väl bara erkänna. Men inför seriestarten har det blivit lite för mycket av allt annat som skall fixas, men nu har serien startat så har tänkt på hur jag kan liva upp denna ”sida” lite.

 

Och det vi kommer att starta upp är att en spelare först skall få skriva några rader i matchbladet vid våra hemmamatcher, för att veckan efter få i uppgift att skriva ett blogginlägg här på vår Nybro IF blogg.

 

Först ut var vår kapten David Evaldsson, som själv säger att han tycker det är roligt att skriva lite. Och han levererade lite små tankar i matchprogrammet, och han sitter nu jämte mig i bussen upp mot Norrköping och filar på sin bloggtext J

 

Vi får väl se vad vår ”Örsjökille” har på agendan, vi är många som förväntar sig ett långt inlägg om allt intressant som bara kan tänkas. Eller ska det visa sig att alla från Örsjö inte kan tänka utanför bygränsen!

 

Sen får jag väl här också beklaga att jag inte hann med att leverare det jag lovade Markku Ahonen, nämligen ett inlägg som gästbloggare på hans sida, och som skulle levererats FÖRE vår seriepremiär! Ledsen Markku, men jag misslyckades. Fick ihop en sida, men sen rann lördagen iväg….

 

Patrik Berg


RSS 2.0