God Jul

Nybro IF Fotboll vill önska alla en riktigt God Jul
 
 
 Patrik

Nybro IF historia 2010-2013, del 1

Många åsikter har jag hört under min korta tid som ansvarig för Nybro IF A-trupp, och särskilt då under den oroliga "silly season" säsongen som även är en tid för alla att lufta sina åsikter. Då vi säsongen 2010 tillsammans med miljonsatsande FK Linköping åkte ur Div.2 så sa jag, och verkligen trodde på att vi inte skulle tappa så många spelare, då jag hade en känsla att vi hade en bra grupp som ville ta oss tillbaks direkt.
 
Men där kan man väl säga att jag hade fel om någon gång, eller att jag som ny grön sportchef hade dålig koll på läget! Vi tappade 11 st spelare, där iaf 7 st av dem var så gott som ordinare i Div.2! Så man kan väl säga att det blev en hård läxa man fick lära sig, men också en väldigt nyttig sådan.
 
 
Och ni som var med redan då kommer nog ihåg kommentarerna som slog emot oss under hösten och våren, det var många som skrev att vi skulle åka ur Div.3 direkt med den truppen vi hade. Och vi gjorde ju inte som alla sa att vi var tvungna att göra, att värva etablerat. Nej vi hade inte ekonomi att ens tänka på att värva etablerat, utan vår tidiga plan och målsättning var att värva ungt och lokalt, men ändå göra det omöjliga enligt de flesta "experter", hålla oss kvar i Div.3. 
 
Jag tog istället in 10 st spelare från Emmaboda, Pukeberg, S:t Sigfrid och Orrefors, samtidigt som jag lyfte upp 5 st från juniorlaget, så man måste väl säga att det kanske inte imponerade direkt, för det var ju inga etablerade nyförvärv direkt. Men vi trodde att det skulle räcka, och särskilt efter valet att ta in Alexander Gitselov som tränare, där gjorde vi ett val som var rätt och viktigt för nybro IF! 
 
Och efter en försäsong där Gitselovs ville pränta in att vi skulle rulla boll och själva styra spelet inte varit så lyckat, med bolltapp och många omställningsmål i baken gjorde nog alla oroliga, och så även mig. Men vi var tillsammans redo att våga fortsätta, och under säsongen så fick vi retroaktiv utdelning.
Säsongen slutade med en mycket imponerande 5:e plats, vilket nog ingen hade tippat innan serien började.
 
Och när vi nu laddade och planerade för säsongen 2012 så gjorde vi återigen ett vägval att satsa ungt och lokalt, vilket återigen gjorde många oroliga då man enligt vissa måste värva etablerat för att lyckas. Vi tog istället in spelare från Lindås, Emmaboda, FC Växjö och Smedby, plus då några egna ungdomar givetvis! 
Detta då jag tillsammans med Gitselov och ass tränaren Festim Pasho var av samma åsikt att plocka in spelare och utveckla dem själva. 
 
Men sen kom bomben som gjorde både mig och spelarna väldigt oroliga för Nybro IF framtid!
 
Fortsättning följer....
 
Patrik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggtorka & samarbete!

Nu skall jag försöka komma ifatt lite med informationen om allt runt omkring min kära förening Nybro IF. 
 
 
Först ut så måste jag ju rapportera om vårt samarbete med Trekantens IF, vilket inte är ett vanligt samarbete som det ofta brukar vara, utan ett samarbete där det främst skall vara den mindre/lägre föreningen som skall vinna på det, i detta fall Trekantens IF. 
 
Vi i Nybro IF har under flera år försökt att hitta någon förening att samarbeta med, och vet att Holm försökte innan jag kom in i bilden också, Och inför säsongen 2011 så var vi väldigt långt gångna med möten och tankar om ett eventuellt samarbete med Pukeberg, men det blev istället så att många Pukebergare samlade ihop sig för att verkligen försöka behålla sin förening för sig själva. Och jag måste säga att det var bra för Pukeberg att många tog tag i saken och gjorde ett aktivt ställningstagande för att hjälpa sin förening.
Och resultatet blev ju väldigt bra där A-laget länge var med uppe i toppen, för att tillslut hamna på en fullt godkänd 6:e plats.  
 
Men inför förra året så ringde Magnus Bobin upp mig och frågade om vi var intresserade av ett samarbete, vilket var oväntat då det var första gången någon förening frågat stora stygga Nybro IF om att hjälpas åt!
Och vi fick en bra relation direkt mr Bobin och jag, främst i en grundregel som vi kom fram till direkt, vi skall bara hjälpas åt när det verkligen är behov, INTE som så många gjort att den större föreningen tar över och skickar ner spelare som det passar dem. Och vidare lovade jag Trekanten en viktig sak, att under hela första året så skall inte Nybro IF be om någonting, utan däremot så lovade Nybro IF att ställa upp på alla önskemål som nu Trekanten kunde ha. Detta för att det inte skulle pratas om hur vi då utnyttjade Trekanten, utan detta skall vara en positiv sak för båda parter.
 
Och jag tror Trekanten bad om lite hjälp till sitt B-lag 3 eller 4 gånger, och då hjälpte vi dem med spelare. En gång fick de även stå ut med att få med mig som spelare, men de godkände även det :)
Så jag tror faktiskt att bägge föreningarna känner att samarbetet har varit bra, att vi båda är positiva till hur våra föreningar har behandlat varandra, samtidigt som jag inte hört några arga motståndare beklaga sig över att hur fuskit det är med Nybro IF spelare i Trekantens B-lag.
 
Och i höstas så blev samarbetet än intensivare, detta då vi lånade ut calle Winsth till dem under hela hösten. Detta för att vi tyckte Calle behövde få lite mer speltid då vi inte hade något B-lag för han att spela i. 
 
Och söndag den 2 december så slutförde vi ett mycket lyckat samarbete under 2012 med en liten intern inomhusdag i OG-hallen kallad Tipscupen. Vi tog ut 18 spelare var och delade upp dessa i 4 lag, spelade ett gruppspel och en rafflande final, för att sen avsluta llt med en fika på Vickan. 
Fantastiskt trevligt!
 
Nu laddar vi för ännu ett bra positivt samarbetsår, men närmast laddar jag för ännu ett blogginlägg om vad som hänt i Nybro IF under den senaste tiden! 
 
Mvh
 
Patrik
 
 
  

Tipscupen & Oskarshamns AIK!

 
Till helgen så startar vi upp en ny tradition tillsammans med vår samarbetsförening Trekantens IF
Och den har vi döpt till Tipscupen och kommer att äga rum imorgon söndag i OG-hallen. 
 
Vi har delat upp oss i 4 blandade lag där alla möter alla, och där ettan och tvåan spelar final. Vi ser alla fram emot en trevlig dag, som kommer att avslutas med fika och prisutdelning på Victoriavallen.
Ni ser lagindelningen på vår hemsida www.laget.se/nybroifa
 
 
Dagen efter så har vi blivit tillfrågade av Oskarshamns AIK att möta dem i en testmatch för tilltänkta nyförvärv. Och då vi inte kunde få ihop våra trupper till en tidig match på Mönsterås nya konstgräsplan så har vi flyttat den till Nybro istället. 
Och vi har tyvärr fått varna Ola P om att vid eventuellt snöfall så kan vi inte spela matchen, då Nybro kommun har bestämt att inte lyfta ett finger på konstgräsplanen innan jul!!! Utan deras plan är att alla lag bara vill träna från januari...... 
 
Så vi hoppas på ett fint väder så att vi kan spela av matchen, som kommer att spelas 2*30 minuter. 
Vi kommer också att bjuda in några spelare till att spela matchen med oss, skall bli intressant att se dem, samtidigt så är vi ju nyfikna på våra redan klara nyförvärv som Robert Jonsson, Juan Gomez, Martin Östensson och Rasmus Dahlman.  
 
Patrik
 

RSS 2.0