Förändringar!

Förändringarnas tid är här! Och det är väl något man fått lära sig i dagens samhälle, att allt förändras och omorganiseras. Sen blir alla förändringar inte alltid bra, ibland blir allt sämre, ibland blir det bättre. Det är väl upp till var och en att tolka om det blev bra eller dåligt! Men förändringar inom alla verksamheter är något som bara lär öka.

 

Nu senast är det även Nybro kommun som förändrar sin inriktning då Socialdemokraterna nu skall samarbeta med Moderaterna! Det är nog många som är oroliga för hur det skall gå, men vi får hoppas att de kan samarbeta på ett bra sätt. Vi har ju även Nybro Vikings som efter att de insåg att ekonomin inte gick ihop nog har genomfört väldigt många förändringar. Mest gällande vilka värderingar och grunder de nu tar gällande deras organisation, kontrakt och allt annat.

 

För oss  har ju den mycket stora förändring som skett i våra 15-17 årskullar varit den mest omfattande, men då vi nu slagit samman alla spelare som är kvar till en ungdomsgrupp så verkar det nu som att vi kan andas lite optimism igen. Vi har fått några avhopp till och vi är i nuläget nere på ca 30 spelare (från ca 55 st när säsongen började).

Och på grund av truppens storlek så kommer vi även att förändra lite i ledarkonstruktionen.

 

Förändringarna i A-laget är inte många, men nog så viktiga i vissa sammanhang iaf. Den största är väl att vår mest kreative spelfördelare Ashkan Elahi fick sin dom gällande sitt knä. Och då det var ett avslitet korsband så blir det tyvärr inget mer spel för den elegante dirigenten!

Vi siktar nu istället på att skriva kontrakt med Vebhi Ramadani från FC Växjö, som har gjort ett bra intryck under de träningar han gjort med oss. Besked tas under nästa vecka.

 

A-laget vilade förra helgen, men denna helg blev det en lugn match mot ett ungt Emmaboda IS som vi slog med 3-0. Nästa helg väntar tuffare motstånd då vi möter Karlskrona AIF. Klubben som på ett år värvat 3 NIF’are, Daniel Holm som tränare, Sanin Filovic och nu senast även Jörgen Helmersson. Det skall bli roligt att förhoppningsvis få se alla 3 in action på lördag!

Man kan med glimten i ögat säga att KAIF gjort förändringen att satsa på gamla NIF’are :)

 

Tills vi väntar in de nästkommande förändringarna så fortsätter vi att utveckla Nybro IF till att bli en bättre fungerande förening. Men då menar jag hur vi själva ser på hur vi lyckas…..

 

En rolig förändring till, äntligen blev den påtänkta ledarträffen av gällande Ungdomsgruppens och A-lagets ledare, och jag kan bara tacka er alla för en mycket trevlig kväll som vi tillsammans tillbringade i Skruv. Synd bara att rätt lag inte lyckades vinna, utan vi fick nöja oss med oavgjort :)

 

PS den största förändringen här vore ju om mr Festim Paso hittade tillbaks till tangentbordet och gjorde ett efterlängtat (gäst)blogginlägg :)

 

Patrik Berg

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0