Bloggarnas mästare!

Och då menar jag inte mig själv, långt därifrån. Jag har ju mina åsikter, och jag håller absolut inte med alla andras bloggare i deras åsikter, precis som dem nog inte håller med mig. Men en som så gott som alltid skriver om saker och ämnen som tilltalar mig är Henrik Rydström.

Och jag känner mig överkörd och krossad av en överlägset bra bloggare. Så istället för att skriva något idag så vill jag bara be er trycka på länken nedan och ta del av ett av hans bättre inlägg, denna gång som gästbloggare på Daniel Ahonens blogg.

http://danielahonen.bloggo.nu/Kronika---Henrik-Rydstrom/

 

Patrik Berg


Dag 3 och 4....

Tyvärr tyvärr, men jag har bara lagt informationen om de två sita dagarna av årets Kährs Nybro Open åt sidan. Energin räckte inte till riktigt får jag väl erkänna. Men efter en hektisk måndag, men väldigt lugna och välbehövliga vilodagar tisdag onsdag, så kommer här sista kapitlet sett ur min vinkel.

 

Jag håller på med att förbereda ett litet frågeformulär som jag skall skicka ut till alla mailadresser som användes av lagen när de anmälde sig till Kährs Nybro Open. För jag/vi är ju intresserade av att höra allas åsikter om årets nya upplägg. Men skulle vi bara gå efter det man brukar göra så har årets cup varit en stor succé.

 

För man går ju ofta på siffror då man sitter och gör en sammanfattning av något man genomfört, och årets Kährs Nybro Open gav en ökning i kiosken, men framförallt så slog vi besöksrekord i antalet besökare. Fantastiskt roligt kändes det när jag fick höra det, men även lite överraskande då vissa både på nätet och i ishallen sagt till mig att läktarna gapade tomma!

 

Kiosken nere hade det tufft att hinna med alla som ville ha hamburgare och korv (Markku Ahonen stod väl enligt egen utsago för 5% av inköpen där), medans jag tror inte ens att alla visste om att vi även hade en servering uppe i VIP-baren. Men de som hittade dit blev glada och beställde väldigt många kycklingsallader. Pizzeria Victoria hade problem att hinna med våra beställningar, vilket gladde både dem och oss.

 

Och pga att jag självklart får många frågor under dessa intensiva dagar, så finns det vissa frågor som man bara blir så trött på. Någon sa till mig att vi borde planera bättre! Då jag sa att jag inte förstod så var det att vi borde planerat bättre med varmvattnet då det inte räckte till så många lag. Jag kan bara meddela att mitt svar var varken snällt eller försiktigt tillbaka. Har några riktigt ”bra frågor” till att skriva om, men behåller dem till att lätta upp stämningen för oss själva istället!

 

Jag fick även uppleva hur olika man kan se på saker och ting, samtidigt som att man även som förälder har ett väldigt stort ansvar för sitt barns agerande. Typ det jag hörde under helgen, en pojke svor och levde djävul en träning, då kommer föräldern fram till ledarn och frågar ”vad lär du ut under träningarna egentligen”…….

 

Att Nybro IF skulle vinna sin klass för 4:e året i rad kunde man ju hoppas på, och när vi sen stod där som vinnare efter två starffavgöranden så var det så skönt, så skönt. Men, och det finns ju alltid ett men, vi är oroliga för Ashkans knäskada, vi får avvakta på besked nu bara. Skulle det vara en allvarlig skada så gör vi ett väldigt stort tapp kvalitetsmässigt, då vi nu efter ca 6 månaders bra träning börjat se Ashkan bli en av våra bästa spelare, men vi får bara hoppas.

 

Sen har jag skrivit ner många saker som vi behöver förbättra till nästa år, vi får se vilka av dem som vi kan lösa. Till att börja med så hoppas vi nästa år få tillgång till ishallen under hela torsdagen, och inte som nu från kl 17.00.

 

Pratade idag med en väldigt nöjd tränare, då Festim idag tyckte att spelarna visade upp en härlig attityd. Och nästa helg börjar vi träningsmatcherna!

 

Patrik Berg


Dag 2 av 4!

Skyller på åldern :) Tanken var något liknande det här:
.
Sitter med Torbjörn Erikséns FRUS hemlagade lasagne, hon tyckte inte jag skulle behöva äta skräpmat i 4 dagar, härligt, och gott var det också!
.
Men innebörden blev ju lite konstig då jag glömde ett ord:
.
Sitter med Torbjörn Erikséns hemlagade lasagne, hon tyckte inte jag skulle behöva äta skräpmat i 4 dagar, härligt, och gott var det också!
.
Kährs Nybro Open dag 2 klar, pust säger jag då det är den längsta dagen från 06.00 till 03.30....
.
Men vilken avslutning, städgänget som kom idag var den bäst strukturerade o arbetsvilliga jag upplevt. Det var en njutning att "tillsammans" göra skitjobbet med er.
.
Tror det var: Max N, Mirlind C, Anton M, Lukas N, som var kallade, plus frivillige Linus O) Den som saknades var Ahmed.
.
Sen hjälpte min vän Genta sin "löftesbrytare" till man att hitta en känsla kallad många namn, typ medkänsla, solidaritet, löfte, lagkänsla, samvete med mycket mer. Därför fick vi även hans hjälp :)
.
Tog bilder på två lags efterlämningar av omklädningsrum. Ett var rätt mycket saker lämnade i ett inte så rent rum, medans det andra hade en "dansköl" stående. Vilka lag gissar ni jag fotograferade?
.
Härligt med sovmorgon, särskilt då fru Berg gav mig en kudde och ett varmt täcke som hjälp....
.
Mina fötter ömmar efter en lång dags arbete, "man är inte 20 längre" ....
.
Sov gott
.
Patrik

Nybro Open startat...

Sitter med Torbjörn Erikséns hemlagade lasagne, hon tyckte inte jag skulle behöva äta skräpmat i 4 dagar, härligt, och gott var det också!
.
Dagen gick bra, vi var med bra i tiden, kiosken färdig innan mattan ens börjat rulla in. Och likförbenat blev det 3 timmars idiotstress med 100 frågor och 35 olika småproblem! Hur kan det alltid bli så?
.
Lite kortisar om dagen:
.
Jag har nog gått mellan ishallen och vår byggnad 300 ggr...
.
Vår servering uppe i VIP-lokalens bar får vi nog informera mer om då de jag frågat inte visste något om att den fanns till (kycklingsallad, toast och kanske kroppkakor).
.
Kroppkakor blev vi utan första dagen, vill knappt säga att det var för jag glömde hämta byttan i tid....
.
Vår målvakt är nog uppe i 200 st nu........
.
Höken, varför blev inte de kvar i turneringen? Får nog fixa wild card till nästa år!
.
Det var nära vi hoppade in med ett veteranlag idag efter Mönsterås avhopp, men vi sansade oss :)
.
A-lagets tömning av sitt omklädningsrum gick som vanligt, då jag fick "hjälpa" dem i 30 min nyss.....
.
Och så glömde jag kudde.....
.
Nej nu ska jag ner o byta i tvättmaskinerna och sen krypa ner i min tältsäng! Väckning 06.00....
.
Patrik

Bloggtaktik, långsynthet & heja Flerohopp m.fl!

Eftersom den i Nybro IF ofta nämnda frasen ”alla är vi olika”  (av Festim & mig iaf) så får man bara sitta och ta in vad allt och alla har för åsikter om ditten och datten. Sen behöver ju inte alla hålla med, vilket nog ofta är fallet för många, särskilt när jag uttrycker min åsikt gällande något jag här framför på Nybro IF bloggen.

 

Men det jag försöker hålla mig ifrån är att ha en allt för skarp åsikt om saker eller ämnen där jag inte har någon insyn. Då håller jag hellre dessa osäkra informationer för mig själv, för jag vill med denna bloggen inte skapa debatt, utan tanken var att skapa mer insyn i vad/hur vi gör i Nybro IF, vilket vi har lyckats med över förväntan.

 

Väldigt många har uttryckt en stor glädje och även framfört det positiva i att vi inom Nybro IF har öppnat upp oss. Det har kommit fram människor som jag aldrig ens trodde läste några bloggar som framfört sin positiva syn, trevligt, mycket trevligt, tack.

 

Sen vet jag ju lika väl som alla andra att det finns folk som tycker väldigt illa om vår blogg, att vi inte skriver om något intressant mm, men det kommer man nog aldrig ifrån då vi alla är olika, även i åsikt som framförande!

 

Några som har tyckt väldigt olika är ju Emil a och jag, men idag var vi återförenade, vilket gladde mig oerhört mycket. Och fast vi knappt pratat med varandra under en månad så känns det ändå som att vi båda haft respekt för varandra, och att vi även nu kan njuta av att återigen tillhöra samma förening. Och som den gode mr ”Empoo” uttryckte sig idag, att varken Nybro eller han är långsinta (eller var det trångsynta eller något annat liknande ord?). Roligt var det iaf att se nr 11 kläderna användas igen.

 

Det kändes som att vi båda alltid höll oss till vad som verkligen hände i denna tråkiga affär, vilket inte alltid är fallet. För man har ju hört liknande fall hur båda parter haft två helt olika versioner av en och samma händelse. Och det är väl kanske därför vi nu är tillsammans igen!

 

Nej nu laddar vi upp för 4 dagars slit dygnet runt i ishallen, men det känns faktiskt stimulerande fast man bokstavligt kommer att vara där dygnet runt. Jag tror vi har mer koll på alla smådetaljer som måste fungera, och skall bli intressant att se hur våra ändringar tas emot.

Och precis som någon annan ”tyckare” uttryckt det, så tror/hoppas jag att våra kommunlags framgångar sätter tonen på hur den ”öppna kommunklassen” tas emot. Åker för många kommunlag ut så är ju risken för mindre folk under finaldagen, men man måste ju våga testa!

 

Patrik Berg


Bigso & Nybro Open

Efter årets Bigso Box så är känslan att allt gick väldigt bra. Och mest, eller enbart är det ju tack vare alla föräldrar som ställer upp och bemannar kiosken under 4 dagar. Jag vill här framföra ett stort tack till er alla som arbetade under era pass på ett föredömligt sätt, tack.

 

Sen som vissa brukar framföra på lite olika sätt, att vi och allt i samhället måste förnya sig (återkommer till det) med ett ”nytt” sätt att genomföra sina ”gamla” saker på!

Vi lyckades under fredagens sista dag utrymma hela Nybro Sporthall på två minuter! För då fick vi uppleva ett riktigt brandlarm som meddelade att det brann i sporthallen. Och för en gångs skull så lyssnade alla på uppmaningen och utrymde hallen blixtsnabbt, bra jobbat.

 

Sen gjorde jag en miss när jag beställde pokalerna till finallagen, de blev lite väl små kan man väl säga! Pinsamt för oss som arrangörer, men alla tänkte nog samma som vi som stod för utdelningen, att det var några små mesiga pokaler Nybro IF delar ut. Men jag fick efter sista utdelningen av de "små" pokalerna i P12 höra av några föräldrar att en i publiken högt och tydligt hånskrattade åt våra pokaler! Återigen en bekräftelse på att ”alla är vi olika”, då jag tror att alla tyckte samma sak som denna hånskrattande person, men 99% skrattar inte rakt ut så att en hel sporthall hör det. Till nästa år hoppas jag att jag beställer "rätt storlek" på pokalerna!!!!

 

Jag fick också en fråga från en av domarna om vilket lag jag höll på i sista finalen i P12 mellan Nybro IF och LSK. Och mitt svar var att jag håller på Nybro IF då det är ”min förening”, men att jag skulle vara glad om LSK vann, då de var det laget som spelar mest och bäst fotboll av alla lagen jag sett under 4 dagars cupspelande. Så gott som alla lag jag sett har enligt mitt sätt att se på inomhusfotboll inte haft någon vidare tanke på hur man bäst spelar ett vägvinnande spel inomhus. Att skjuta så fort man kommer över mittplan har ju visat sig INTE vara något bra sätt att göra mål på!

 

LSK P12 är ett stort positivt undantag, de släpper oftast bollen som första regel, och inte som ett nödvändigt ont när de inte kan dribbla av alla i motståndarlaget. De släpper bollen i god tid innan de blir satta under press. Men i finalen så vann Nybro IF enligt mig mest tack vare ett föredömligt bra försvarsspel. Och tack vare detta bra försvarsspel så tappade LSK tålamodet och gjorde som alla (nästan) andra lag, började dribbla och köra enmansshower! Men då LSK har några av de bättre ungdomsledarna som jag sett så tror jag att de också kommer att utveckla denna ”brist på tålamod”. Sen har även detta P99 lag väldigt många bra fotbollsspelare i sitt lag, vilket gjort att jag med gott samvete rekommenderat vissa av dem till Kalmar FF talangträning som vi genomför i Nybro sen några månader tillbaka.

 

Sen till det jag tidigare nämnde om ”förnyelse” och utveckling. Vi inom Nybro IF har under mina år alltid pratat och diskuterat om och i så fall hur vi skall förnya och utveckla Nybro Open. Och detta har sammanfallit med vissa bloggares önskan om att vi måste förnya oss, men detta har vi som sagt alltid diskuterat. Och till i år så har vi nu ”vågat” göra en förändring på en cup som enligt mina förfrågningar är väldigt uppskattad. Särskilt stor hänsyn har vi även tagit till våra sponsorer som ser Nybro Open som något mycket viktigt och bra för vårt samarbete.

 

Och vi tog då beslutet att införa en äldre pojkklass i Nybro Open. Vilket togs pga att vi de två senaste åren inte fått in några anmälningar i klasserna P15 och P16 till Bigso Box. Och då frågade vi några föreningar om de istället var intresserade av att spela i Nybro Open istället, vilket de var mycket positiva till. Sen tog vi bort det som retade folk mest, ordet ”Elit” och ändrade namnet till Nybro Opens grundares namn, Ingemar Crantz Cup.

 

Och gällande vårt test av "Öppna Kommun klassen" så grundar den sig på att vi haft svårt att följa kommungränserna, samtidigt som Länsturneringen inte haft någon ”tyngd” under cupens historia. Och då fler och fler lag framfört en önskan om att få deltaga i ”kommun” så tog vi beslutet att testa med en ”Öppen Kommunklass” under 2012. Men vi kommer att ställa frågan till alla berörda föreningar om hur de ser på våra förändringar. Så vi har inte bestämt hur Nybro Open 2013 kommer att spelas, det tar vi beslut på efter att vi tagit del av alla föreningarnas inlämnade åsikter. Den som väntar får se! Men vi lär nog få höra vissa åsikter för eller emot våra förändringar, och vi räknar även med klagomål eller "krav på ändringar" av de nyheter vi gjort från dem som "krävt" förnyelse!!!!

 

Patrik Berg


RSS 2.0