Förändringens tid är här, men framförallt framtiden!

Förändringarnas tid är åter här! Nybro IF har äntligen gjort det ”förbjudna” värvat en etablerad spelare! Jörgen Helmerssons comeback är inte bara efterlängtad, fantastiskt väl mottagen av många av spelarna, utan den är vad jag hoppas en start på en utveckling där vi i Nybro IF skall kunna presentera mer spelare av samma kaliber.

 

Men det som är minst lika skönt är ju att vi i så fall kommer att ha plats för ännu mer uppflyttning av våra unga spelare från ungdomsgruppen. Här tror jag nog att det är några som undrar hur det kan komma sig, men det återkommer jag till vid ett senare tillfälle och förklarar.

 

Jag sitter just nu och skriver ett långt inlägg om alla våra 6 uppflyttade spelare från ungdomsgruppen, vilket jag känner starkt för att skriva om. Det är ju detta jag har som främsta mål att genomföra, och precis som Roger Gustafsson sa när vi var och besökte honom i IFK Göteborgs borg härom veckan, det är Joel Allansson som kommer att dra mest nytta av våra etablerade nyförvärv!

 

De 6 spelare det gäller som just nu håller på att försöka övertyga vår tränare Mr Pasho om hur bra dem är heter från vänster: Rasmus Artebrant (97), Adam Karlsson (96), Igor Vidovic (98), Viktor Bobin (97), Erik Rasmussen (97) och Filip Lundin (98). Och än så länge har de skött sig över förväntan, men vi får se om det blir någon av dem som får stanna kvar och träna med A-laget även när vi startar upp till hösten. Vi har även bjudit in Ludwig Johansson (94) som gjort bra ifrån sig i Trekanten. Sen får vi se om det blir någon vi skriver A-kontrakt med redan nu i sommar.

 

Men nu laddar vi för vårt egna ”Superderby” när vi på tisdag möter Lindsdal i 8:delsfinal av årets upplaga av Smålandscupen, i år kallad Hyundai Cup. Det skall bli roligt, men känslan är att vi kommer att få jobba häcken av oss då Lindsdal ångat på bra i serien, men känslan är skön!

 

PS det hade väl varit trevligt om mr Festim Pasho hittade tillbaks till tangentbordet och gjorde ett efterlängtat (gäst)blogginlägg J

 

Patrik Berg


Mr Isufi talar ut....

I lördags kom BK Kenty på besök för att spela match mot oss på konstgräset (åkrahäll). Just konstgräs verka gå hem för oss, vi trivs väldigt bra på det underlaget, kanske pga. att vi under hela vinterträningen hade möjligheterna att träna på konstgräs. Då och då var det nästan som en is bana, men vi klagade inte! Bättre det än grus. Under uppvärmningen kändes det väldigt bra, vi var taggade och det märkte man. Vi ville verkligen bevisa att förlusten mot Söderköping vara bara en engångsgrej. Men matchen började inte bra, Kenty låg lågt i försvarsspelet och kontrade. Dom gjorde det bra och fick utdelning direkt. 0 - 1 var ett faktum, men personligen kände jag inte den känslan man brukar känna när man släpper in ett mål, utan var sugen på ge järnet och kriga till oss ett mål direkt och det ville nog hela laget. Evestål fick ett kanon läge direkt, han sköt och målvakter lyckades "toucha" bollen med foten som styrdes ut, där stod Linus h aka karrlicho, misstänkt offside och petade bollen i mål. Och nu stod det 1 - 1 . Första halvlek spelade vi väldigt bra, trygga med boll bra rörelse och ett par kreativa anfall. Andra halvlek gick vi ut hungrigare än någonsin, vi skulle bara ut och vinna denna match. Ett inlägg kom från vänster kanten som sedan gick förbi alla försvarare och fram till Tommy P som tar emot och lägger upp den i nättaket. 2 - 1 till oss och så slutade matchen. Ett plus till Oliver B som gjorde en kanon räddning i slutet. Sen måste jag ge mittfältarna ett stort plus med för bra defensivt jobb! 

Nu var det dags för match mot Gullringen, ett lag som vi inte visste så mycket om, bara att de låg sist och att vi inte skulle underskatta dem. Vi kom fram till arenan efter ett par härliga timmar i bussen. Planen såg väldigt fin ut, kortklippt och jämn. Startelvan såg nästan ut som förra matchen, Tommy kunde inte spela pga. skada och Gezim D fick spela ute på kanten och Linus fick ta klivet upp till anfallet. 
Domaren blåste igång matchen, och Gullringen visade direkt att de var hungriga. Detta skulle inte bli en lätt match för oss. Dom spelade tufft, aggressivt försvarsspel och vi var lite chockade i början för att dom satte hög press på oss. Vi försökt spela från första minuten men det var inte den typen av match, ibland måste man släppa sitt spel och anpassa sig till motståndarna. Det var precis vad vi gjorde, vi började spela tufft, aggressivt och nästan intill fult spel. Detta gynnade oss, vi började ta över matchen och trötta ut motståndarna. Under hela första halvlek så försökte de lyfta bollar bakom backlinjen, och vi kontrade med samma spel, vilket var bra för vi lyckades splittra på deras lagdelar. Det gjorde att vi fick större ytor att jobba med boll. Första halvlek var ganska jämn. Men andra halvlek skulle vara vår, det bestämde vi redan i halv tid. Vi gick ut satte 0 - 1 efter ett bra press spel från vår sida, Simon lyckades skrämma mittbacken och peta bollen förbi målvakten . 0 - 2 gjorde även Simon efter en fin boll mottagning och ett ännu finare avslut i bortre hörnet. Gullringen lyckade reducera, efter ett inlägg men vi gjorde 3 - 1 direkt efter. Gezim väggar med Philip och gör sin back och placerar in den fint i mål. Efter detta trodde nog alla att matchen var helt klar, men domaren lyckades hitta en straff till motståndarnas fördel. 2 - 3 var ett faktum och det blev 6 - 7 nervösa
minuter kvar för oss men vi klarade av det! Ett plus till Simon och Gezim som gör målen, men backlinjen ska ha ett plus med som håller ihop laget med bestämt aggressivt försvarsspel. 

Vi har nu tagit 6 viktiga poäng, och fortsätter vi spela med den attityden som vi har gjort de senaste två matcherna så kommer vi ta många mer 3 poängare!

.

Bashkim Isufi

 


Fotbollens dag!!

Tiden rinner iväg, midsommaren rusar snabbt, och nu regnar det också! Festim har på sitt håll arbetat med vår ungdomspolicy, känns bra att få proffesionell hjälp :)
.
Jag hade ju även glömt att lägga ut bilder från fotbollens dag, där IFK Berga var ofina att som avslutning helt rättvist vinna med 2-0, men de ligger nu ute på hemsida.
.
Några smakprov:
-
Patrik

Midsommar!

Nu under helgen så skall jag försöka liva upp vår bloggsida, samtidigt som jag tålmodigt väntar på Bashkims geniala inlägg, men det verkar dröja :)
.
Sitter o pillar med en liten beräkning på vilken nivå vår trupp spelat på tidigare, samtidigt som jag skriver lite om hur olika vi ser på om Nybro IF satsar på sina ungdomar eller inte!
.
Glad midsommar på er.
.
Idag hade vi finfrämmat från Blåvitt!
.
Patrik

Och där sätter vi igång att skriva på det efterlängtade blogginlägget!

Efter en oerhört tung derbyförlust senast mot IFK Berga har träningsveckan ändå rullat på bra. På måndagens träning gick vi igenom ett styrke och balansprogram i en 45 minuter sedan var det individuellt vad man ville göra, antingen fortsätta köra styrka eller skjuta frisparkar på Festim ”Valdes” Pasho. Tisdagens och torsdagens träningar har innehållit mycket spel i olika sorters former. Det har varit väldigt bra tempo på de två senaste träningarna, jag var endast med i tisdags så jag kan endast tala för då, men efter det man har hört så var det även bra tempo i torsdags. Vilket kan bero på mycket, men framförallt tror jag att det beror på att vi är oerhört revanschsugna sen förlusten i lördags samt att vi har förflyttats till konstgräset.

Egentligen har vi beslutat om att lägga lördagens match bakom oss, men för att sammanfatta matchen kortfattat en sista gång så vill jag bara börja med att säga att det var en oerhört tung förlust. Vi var riktigt taggade och träningsveckan dessförinnan hade sett riktigt bra ut. Inför matchen hade vi en tydlig matchplan, och det var att dra hem pressen, göra laget kompakt och krympa ytorna mellan laget. Allt för att Berga skulle få styra matchen och där vi sen kunde kontra sönder dem. Berga började matchen väldigt bra. De satte hög press på oss i backlinjen. Vilket de gjorde bra, men de fick också väldigt mycket hjälp av att Viktoriavallens gräsmatta är katastrof. Det gjorde i sin tur att vi hade oerhört lite tid på oss att fatta beslut vad vi skulle göra av bollen innan motståndarna hann dit. De får ett tidigt mål efter lite slarv i backlinjen. Vi hade även möjlighet att kvittera kort därefter då Tommy kom helt ren med målvakten men trillar på bollen.  Andra halvlek blir mer ett ställningskrig där inget av lagen glänser. I slutet av matchen flyttar vi upp folk för att åstadkomma en kvittering men åker istället på ett baklängesmål. Slutresultatet skrevs till 0-2 och nu gäller det bara för oss att komma igen och vinna på lördag borta mot Söderköping!

 

Tack för mig

Jesper Petersson


RSS 2.0