Nervös väntan....

Att inte vara på plats och följa matcherna med sitt lag är inte roligt alls. Det är bara en jobbig väntan på ett slutresultat eller som det idag lyckligtvis är att det finns någon på plats som man kan hålla kontakten med, i detta fall är det idag ordföranden mr Wander som står för uppdateringen.
.
Men det får nog bli via sms, då den gode direktören inte har någon röst att prata med, kan det vara så att han skällt för mycket på sina anställda under veckan? Vi får forska i detta, men det blir iaf ingen högljud stöttning från honom till laget idag, utan mer ett moraliskt stöd.
.
Dagens motståndare Lindö FF är ju bara en poäng efter oss i tabellen, och matchen spelas på konstgräs, så det känns som att det kan gå hur som helst. Men såg att Lindö bara tagit 3 poäng hemma av 9 möjliga, så får väl hoppas att vi fortsätter trenden (en match) med att vinna borta :)
.
En orolig sportchef

Oliver Bergmans väl valda!

Har fått en och annan pik av Mr.Berg för att han tycker jag är för slö med att skriva mitt blogginlägg. Men jag säger som så, att ett blogginlägg på Nybros mest kända blogg hastar man inte iväg hur som helst,  utan man måste vänta tills det känns rätt och nu sitter jag här och filosoferar på mina väl valda.

Efter en helt underbar helg med 3 poäng mot serieledarna IK Östria Lambohov så har denna helg avnjutits i harmoni och glädje. Så fort det uppstått något bekymmer eller problem har man bara stannat upp och tänkt tillbaka på matchen för att då fått tillbaka smilgroparna och leendet på läpparna för att sedan fortsätta att njuta.
Matchen i sig var en ända stor kollektiv insats ända från Gezim ”musen” Dalipi som stod vid sidan om denna match (skadad) via hela bänken och ut till dem som gjorde det fysiskt ute på planen. Det var riktigt kul att spela när vi gjorde det så som vi gjorde i Linköping. Vi sprang, täckte upp för varandra, offrade oss och inte minst var vi organiserade när vi behövde. Vi fortsatte vara lika stabila bakåt som vi varit hela säsongsinledningen och mindre roligt blev det inte heller att få se Mattias Evestål runda målvakten och kyligt sätta 1-0. Samtidigt var det skönt att själv få vara inblandad i slutminuterna när Lambohov får ett farligt frisparksläge, det var en härlig känsla att få sträcka ut och känna bollen ta på fingertopparna och sen vidare ut till hörna i det skedet av matchen.
En bättre start på helgen kunde man inte fått!

Men i veckan som kommer gäller det att ta med oss energin som vi skapat åt oss själva men samtidigt inte vara nöjda utan på lördag kommer nästa uppgift där vi återigen står inför en borta match mot Lindö FF. Vi ser oss själva ha goda chanser till tre nya poäng men då krävs samma attityd och inställning som mot Lambohov. Vi ser med glädje fram emot lördag och en ny möjlighet att klättra i tabellen för att ge oss själva bästa möjliga utgångsläge till nästa hemmamatch då ett derby står för dörren. IFK Berga kommer på besök den 2 juni och då kan jag lova att det finns ingen som kommer att kliva undan. Det kommer vara krig i 90 minuter där det lag som förberett sig bäst och har den bästa viljan kommer att stå som segrare. Naturligtvis kommer vi i Nybro IF att göra allt vi kan för att det ska bli vi som står där som segrare.

Alla vet också att till helgen är det Elit-loppet på Solvalla med värdens bästa trav på menyn. Så alla som vill bli miljonärer eller säkra upp semesterkassan ta kontakt och rygga mig så ska ni se det ordnar sig!

Detta var mina väl valda, hoppas vi ses på Vicktoriavallen den 2 Juni för att stötta oss till en derbyseger!

Med vänlig hälsning Oliver Bergman


Nu laddar vi om...

Efter två matcher där spelare och ledare varit mycket missnöjda med poängskörden så är det nu dax får att möta nykomlingarna och serieledarna IK Östria Lambohov. Träningarna har varit bra, däremot har det dykt upp några frågetecken inför lördagens drabbning, men vi har alltid bästa laget!
.
Vi väntar också med stor förväntan på vår egna Oliver "Fantomen" Bergman som skall skriva några kloka ord, och det verkar som att skrivkrampen släppt och jag väntar på ett mail när som :)
.
Mot nya mål med Nybro IF!
.
PS Och som mr Kim Ahlqvist snabbt kommenterade så är vi just nu "Kärlekens förening" :)
.
.
Patrik

En tung kväll....

Ja här sitter man söndag kväll och är ganska bitter efter 2 tunga förluster denna helgen.

Vi kan börja med gårdagen då mitt kära Liverpool åkte på däng mot Chelsea i FA Cup finalen efter en ganska så spännande match tillslut. Där Chelsea var det klart bättre laget i första halvlek med ett 1-0 resultat i paus. Andra halvlek hade knappt börjat då Didier Drogba distinkt satte 2-0 och man trodde matchen var över. King Kenny svarade med att snabbt sätta in Andy Carroll årets värvning (not) men han tackade för förtroendet och reducerade ganska så omgående med ett riktigt bra avslut i nättaket. Helt plötsligt började Liverpool vakna till liv med ett helt annat spel än vi sett tidigare under matchen. Kvitteringen är ju faktisk riktigt nära då Carroll har ett kanonläge på nick som jag tycker han borde ha gjort mål på men Petr Cech gör en kanonräddning på mållinjen.

Tyvärr förlust och jag får väl smärtsamt gratulera sportchefen Berg till en titel i år =)

 

Den andra förlusten stod vi i Nybro IF för borta mot FK Linköping.

Enligt rapporterna var de riktigt bra spel i ca 60 minuter där vi hade en 1-0 ledning genom Jeppe P och vi hade bud på 2-0 men Linus friläge tog i insidan av stolpen. Sedan tappades spelet sista 30 och kvitteringen kom från ingenstans och även 2-1 i baken surt som bara den. Men bara o bryta ihop o komma igen.

Jag själv fick inte vara med idag då jag lyckats med bedriften att få 3 gula kort på lika många matcher. Riktigt tråkigt att inte få vara med och kunna bidra med nånting denna matchen, men jag får försöka hålla mig ifrån de gula korten i fortsättningen =)

 

3:e resultatet som inte gick min väg var Hammarbys match mot Varberg som slutade 1-1

där Bajen börjat dåligt i första halvlek för att sedan ta över i andra.

Annars har Bajen börjat betydligt bättre i år än i fjol, och jag hoppas verkligen man är med och tampas om de allsvenska platserna när det drar ihop sig till hösten.

 

Bättre var de förra helgen där man bara gick runt och myste efter våran riktigt sköna derbyseger

mot Färjestaden. Det satt hårt inne men i matchen sista spark klev bonden från Boda fram (Jacob)

och han såg verkligen ut som en riktig striker när han smekte in bollen intill bortre stolpen.

Den känslan som infann sig går inte och beskriva när man såg nätet rassla och man insåg att nu jävlar har vi vunnit med största sannolikhet. Domaren han knappt blåsa igång förren han blåste av och där stod vi som segrare, riktigt skönt.

Matchen tycker jag vi borde ha avgjort tidigare då vederbörande hade ett par riktigt bra lägen,

framförallt ett friläge i första som hade inneburit 2-0, men istället miss och kvittering för Färjestaden precis innan halvlek. I andra halvlek får jag 2 bra lägen med skallen, men det ville sig inte där heller, utan denna gången var det Jacob som blev hjälte på övertid.

 

Nu vankas de ju ny vecka med nya träningar och match redan på tisdag då vi åker till Åryd för match i smålandscupen. Ska bli kul och jag hoppas vi kan gå så långt så att vi kvalificerar oss för svenska cupen.

Men framförallt boka in söndag kl 15.00 på Victoriavallen då Mjölby Södra IF

kommer på besök.

 

Med vänlig hälsning

 

Mattias Evestål

 


Nu väntar vi på......

att mr Evestål skall plita ner några intressanta ord om vår derbyseger mot Färjestaden! Men som vi har sett tidigare så tror jag det tar någon dag till, och ännu någon dag för att rätta och ändra i hans "berikande" ordförråd!
.
En sak som jag kallt räknar med att han tar upp är hans avstängning! Tänk att man kan lyckas med att bli avstängd efter 3 matcher! Det blir då max 17 matcher för Mattias i år :)
.
Patrik

RSS 2.0