Påskrift 2 av 2!

Och nr 2 av kvällens påskrifter så är jag mycket glad över att kunna prestera den 24 år gamla anfallaren Juan Gomez.
 
 
Juan kommer från IFK Berga, som också är hans moderklubb, men har tidigare också spelat för Kalmar FF och Lindsdals IF. 

Juan var den första spelaren som vi hade i tankarna inför silly season, och att vi nu redan gjort klart med en av seriens bästa anfallare (enligt våra spelare iaf) känns ju fantastiskt. Och vi slipper att möta en spelare som haft den fula ovanan att alltid göra mål på oss när vi mötts, så bara det var ju en anledning att få han till vårt lag :) 

Mr Gomez har också visat upp en förståelse och mognad då han både förstod och accepterade vår stora önskan om att få ett snabbt besked, och att det sen blev ett positivt sådant gjorde oss ännu gladare. 

Välkommen till Nybro IF Juan.
 
Patrik

Påskrift 1 av 2!

Ikväll har vi två fantastiskt bra nyheter för Nybro IF Fotboll. Och vi börjar med att presentera en 25 år "ung" nygammal spelare till vår trupp inför 2013, nämligenMartin Östensson
 

Martin har ju spelat i Nybro IF några år, men har under de två senaste åren representerat Madesjö IF. 
Med Martin så vet vi vad vi får, en riktigt bra, snabb och mycket hårt jobbande anfallare/ytter, samtidigt som han vet vad som krävs för att kunna prestera på en högre nivå. Samtidigt så är detta en mycket populär och omtyckt spelare i omklädningsrummet, och som kommer att tas emot med öppna armar av våra spelare. 
 
Välkommen tillbaka säger vi i Nybro IF.
 
Patrik

Nyheter + talangträning + cuper!

Alla väntar vi på att något positivt skall hända oss, och nu har den verkligheten kommit till oss i Nybro IF. Vi kommer att under morgondagen lägga ut någon eller några för oss mycket goda nyheter, och den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge!
 
Så gå gärna in på vår hemsida imorgon tisdag) kväll så hoppas jag att ni delar vår optimism inför säsongen 2013. Jag hoppas på 1, 2 eller till och med 3 nyheter att presentera. 
 
Nu skall jag ringa till de sista "talangerna" till morgondagens träning, och jag hoppas att de är sugna! Det ser ut som att vi blir mellan 16-18 st i träning imorgon, plus de jag skall fråga senare ikväll. 
 
Roligt också att se att anmälningarna till både Bigso Box och Kährs Nybro Open har börjat trilla in. 
 
 
Patrik

Long time!

Nu är det dax att återigen väcka liv i vår ibland lite dåligt uppdaterade bloggsida, men det blir ett kort inlägg idag. 
 
Det är ju silly season med mycket rykten hit och dit, ibland är det lite sanning, men lika ofta är ryktet helt ute och cyklar. Ibland tror jag att det är vissa spelare som själva startar ett rykte, för helt plötsligt så pratar alla om en ev övergång! 
 
Vi inom Nybro IF skall ju förhoppningsvis inom kort kunna presentera några nya spelare inför nästa år, men allt har sin tid. Vi hade hoppats på en ny spelare i tisdags, men tyvärr så blev det inte så. Men vi jobbar på. 
 
I veckan så startade vi upp "talangträningen" med många bra insatser av de unga spelarna. I torsdags fick vi också uppleva en viktig "flashback" om hur livet ser ut för allt för många föreningar gällande sena återbud, då kände vi i ledarstaben oss lyckligt lottade att tillhöra Nybro IF.
 
Nu skall jaf försöka lägga upp lite bilder från spelarnas egna "Fotbollsgala" eller avslutning där vi hade en trevlig kväll med många tävlingar på menyn. Skall se om jag kan lägga ut dem på hemsidan inom kort.
 
Årets spelare 2012, Emil Andersson
 
 
Patrik
 
 

Nya insatser!

Och så var det högsäsong igen för de personer med mina arbetsuppgifter, då vi är mitt uppe i "Silly Season". Och precis som i livet så går det ibland bra, och ibland går det mindre bra! Men känslan vi just nu har i Nybro IF är väldigt bra. Alla i Nybro IF vet ju hur mycket jag slåss för att vi skall vara klara så tidigt som möjligt med truppen, och jag har hört hur omöjligt och dumt det är! Men jag har fått min bekräftelse många gånger om i år :) 
 
Jag hade ett möte med 8 av spelarna i årets trupp, där en av dem var tydlig med att han inte kommer att bestämma sig förrän senare. Och det är ju helt ok, men det jag var tydlig med var att jag tror det är mycket svårt att kolla med ev nyförvärv då inte nuvarande trupp inom föreningen har skrivit på! Och förra tisdagen så stod där 6 spelare på kö utanför mitt kontor för att göra det jag bad om, att ge Nybro IF en bättre chans att skapa en bättre trupp till nästa år. Jag var djupt imponerad av spelarnas åsikter under vårt stora möte och handlingskraften de visade.  
 
Sen finns det ju aldrig några garantier, men vi jobbar nu stenhårt för att vi skall få in någon/några spelare som gör oss mer slagkraftiga nästa år. Sen har jag lite dåligt samvete då jag inte har hunnit med att prata med alla spelarna i årets trupp än, men jag kommer att göra så under nästa vecka. 
 
Vi har ju redan gått ut med fyra spelare som inte kommer att vara kvar i Nybro IF nästa år, Daniel H, Vehbi R, Flamur P och Jakob J. Men vi har sen tidigare skrivit kontrakt med 5 st från ungdomsgruppen, där målvakten Filip Lundin och Rasmus Artebrant redan flyttats upp permanent. För de andra tre gäller det att visa framfötterna, och de är Viktor B, Erik R och Adam K. Deras framtid (gäller egentligen alla i truppen) kan bli som vi under hösten gjorde, att låna ut spelare för att de skall få speltid i seniorfotboll. Vi samarbetar ju med Trekantens IF, och Calle Winsth utlåning dit, (och Adnan Hadzics till Påryd) blev mycket lyckosamma för alla inblandade parter.
 
Men i kategorin rena nyförvärv så har vi i dagsläget målvakten Robert Jonsson från Pukeberg klar, och han kommer att ingå i en mycket stark målvaktstrio med Oliver Bergman och ovan nämnda Filip Lundin. Sen hade tyvärr inte Johan Gunnarsson tid att fortsätta som ass tränare, vilket han flaggade för i augusti. Och för några veckor sen så ställde vi då frågan till Bashkim Isufi om att hoppa över till ledarsidan, vilket han alltid varit intresserad av, fast kanske inte än. Men han har nu tackat ja till att redan vid 26 års ålder påbörja sin ledarkarriär, vilket vi är mycket nöjda med att han gör med Nybro IF. 
 
Så vi känner att vi ligger fantastiskt bra i tid än så länge, vi har det mesta klart med både trupp och ledare, och nästa vecka är redan fulltecknad med nya möten, så vi hoppas att vi snart kan återkomma med de sista pusselbitarna. Känns också väldigt skönt då vi fick positiva tongångar från vår minnesstund för Shayan, vi var många som ville delta i vårt arrangemang på Vickan, Nybro IF och Shayans familj tackar er alla. 
 
 
Patrik
  

Minnesstund för Shayan Taleb!

 
Nästa torsdag den 11 oktober är det 2 år sen vi fick det tragiska beskedet om Shayans bortgång. Vi i Nybro IF kommer den dagen att hålla en enkel minnesstund för honom mellan kl 19.00-21.00. Vi håller till på samma ställe som vi hade ceremonin för 2 år sen uppe utanför kansliet på Victoriavallen. 
Alla är varmt välkomna!
 


Patrik Berg

RSS 2.0