Hotbild mot ledare!

Efter att ha följt debatten om Magnus Pehrssons avhopp från Djurgården efter att han hotats från några "supporters"  och därmed tappade suget och drivkraften att fortsätta som tränare i föreningen gör att jag själv får lite dåliga minnen. För det är ju inte länge sen vi i Nybro IF hade en mycket jobbig period efter att våra båda ledare i vår pojkallsvenskagrupp hoppade av hösten 2011. Detta efter att de hade blivit hotade av en förälder som inte tyckte om de båda ledarnas sätt att leda laget.
 
Vi tog väldigt snabbt beslutet att dra oss ur pojkallsvenskaserien där vi hade några matcher kvar, vilket vi tycker var det enda rätta att göra. Känslan var ju att hade vi bara godtagit ledarnas avhopp och sen bara fortsatt som vanligt så hade ju denna oerhört allvarliga händelse bara kunnat ebba ut utan något egentlig uppmärksamhet. Vilket vi i så fall tyckte hade gjort att "föräldern" hade lyckats med att få bort ledarna. Och även tycker vi att vi visade vår solidaritet gentemot våra ledare då vi drog oss ur serien. 
 
Att notera är att alla spelarna o pojkallsvenskalaget hade lag att spela i under resterande höst, så de blev inte utan några matcher. Detta sagt då några föräldrar tyckte det var fel att dra oss ur serien, då det blev spelarna som blev lidande, vilket vi inte höll med om. 
 
Så vi som var med om hela denna tragiska historia känner sig nog som mig lite mer "nära" det som nu hänt i Djurgården, tyvärr. Vi får bara att vi i framtiden slipper uppleva något mer liknande, framförallt inte inom vår "lilla" förening. Men att det kommer att hända mer sånt här i framtiden lite högre upp är jag väldigt säker på. Det räcker att gå på "nästan" vilken match som helst inom seniorfotbollen för att få uppleva någon som helt okontrollerat skriker ut sin avsky mot domare eller motståndare högt och tydligt, och detta helt utan att någon knappt höjer på ögonbrynen! Det är inte bra. 
 
Fick senast uppleva detta när jag var och kollade på matchen Asarum-Moheda, oj oj, där tänkte jag nästan spelat in vad som skreks så fort något gick emot hemmalaget. Och ändå vill jag nu inte måla ut Asarum som något dåligt föredöme, utan det är mer bara en bekräftelse på att den är väääldigt utbrett att få skrika vad man vill på fotbollsmatcher. 
 
Patrik
 

Det stundar ljusare tider....

Och då menar jag fotbollsmässigt för A-laget, då vi har noll poäng efter de två första matcherna. Och detta är ju lite extra motigt då vi inför året har spänt bågen med flera bra nyförvärv, vilket har gjort både oss och vår omgivning mer färväntansfulla inför serien. Men då blir ju samtidigt förlusterna tyngre och mer laddade, vilket väldigt lätt påverkar många spelare utan att man kan görsa så mycket åt det, utan det handlar mer om hur man är som människa.
 
Så precis som jag skrev i rubriken så kan det nu bara bli bättre, vilket det också kommer att bli. Frågan är bara hur lång tid det tar innan vi tar vår första trea i serien, blir det mot Jämjö hemma på söndag, eller blir det mot Moheda, eller får vi vänta längre....... 
 
Men nej, vi både hoppas och tror att vi kommer tillbaks med full kraft på söndag, och får uppleva en skön lättnad och stor glädje tillsammans med alla spelarna. Men för att få uppleva den glädjen kl 16.45 på söndag så tror jag vi behöver göra en perfekt insats, då man straffas hårdare för sina misstag när man ligger där vi ligger, framförallt mentalt. Sen är det samtidigt fascinerande hur snabbt allt ändras i attityd och frågor från folk efter en förlust. 
Och med det menar jag inget illa, det är bara så de flesta människor reagerar. 
 
Så vi som håller på Nybro IF gör precis som jag, vilket är att hålla alla tummar för att vi får stå och sjunga en glad liten sång efter matchen på söndag. 
 
Men nu hoppas vi att våra träningsytor blir så bra så att alla våra fantastiska ungdomslag kan få börja träna på lite fasta träningstider, då framförallt på Victoriavallens B-plan som används flitigt under hela säsongen. 
Hoppas också att vår nysådda A-plan går igenom besiktningen på fredag, vilket skulle innebära en första träning på måndag :) 
 
Patrik
  

Fuskbokningar!

Idag så blev jag informerad om att vi i Nybro IF blivit anonymt anmälda av en annan förening, då vår ungdomsgrupp (UG) skulle ha tränat på Grönmo utan att ha bokat någon tid. 
Och detta gjorde mig mycket orolig, då det enligt våra regler aldrig får förekomma att något av våra lag tar ett eget beslut att träna utan att först boka själva eller genom mig. 
 
Och då mitt minne inte är så bra så var jag ju tvungen att kolla upp detta innan jag kunde säga något om denna händelse. Och anmälan kom väl till då UG träningar inte stod med på listan som sitter nere på anslagstavlan vid Grönmo. 
 
Men efter kontroll av min mail så blev jag lugn, då min fråga till Eva Alexandersson på kommunen besvarades kl 16.02 i måndags ang denna veckans träningar för P17-laget. Detta gjorde ju att tiderna inte var med på listan som sitter på Grönmo. Men då jag gick in på kommunens hemsida så står alla P17 träningarna med där. 
 
Men händer detta någon mer gång så är jag verkligen tacksam för om jag blir informerad, precis som jag blev denna gången. För vi i Nybro IF måste sköta oss när det gäller sånt här, annars förstör vi bara för oss själva.
Jag vet hur snabbt rykten går gällande både det ena och det andra, och redan här har en skada skett för oss i Nybro IF, då några personer har pratat om hur dåligt och fult det är när nu UG olovandes har tränat på Grönmo.
Det har alltså pratats negativt om oss, vilket inte är bra. Och ibland så är det nog sant att vi har gjort något fel, men denna gången visade det sig att vi var oskyldiga.
 
Vi inom Nybro IF beklagar att vi har retat upp någon till att lägga tid och energi på oss, och vi kan bara hoppas att vi förbättrar vårt rykte så att inom en obestämd framtid så säger personen ifråga istället att det måste vara ett misstag, för Nybro IF gör alltid rätt för sig. Men där är vi inte än, men vi arbetar för att komma dit.
 
Till alla föreningar önskar vi en bra och varm vår så att vi alla kan komma igång och träna på våra planer.
 
Mvh
 
Patrik
 
 
  
 
 

Äldredagen med Smurfit & Dackebuss!

Vi i Nybro IF anordnade tillsammans med Smurfit & Dackebuss en äldredag för alla inom äldreomsorgen i Nybro. Ni kan gå in på vår hemsida och läsa mer, men här kommer lite bilder från den mycket lyckade dagen i Folkets Hus med Ida Gratte som underhållare. 
 
 
Philip Rosqvist (Nybro IF) & Thomas Elmqvist (Smurfit) hälsar alla välkomna. 
 
 
Det kom ca 100 st och lyssnade på underhållningen. 
 
 
Ida Gratte från Nybro underhöll. 
 
 
Rasmus Artebrant & Vladan Vidovic serverade kakor till kaffet. 
 
Patrik

Det är bråda tider...

Jag tänker nästan varje kväll att nu måste jag skriva något i vår Nybro IF blogg, men sen kommer det något annat i vägen! Men det är ju inget att skylla på, och Empoo från Åland har ju begärt att jag skall skriva MYCKET oftare så att han kan följa med vad som händer i hans "favoritklubb" 
 
Men skall göra ännu ett försök till comeback, och får väl hoppas att det blir en lyckad sådan. 
 
Men under två veckors tid så var det fullt arbete med att fixa iordning vår Nybro IF tidning som kommer att delas ut under denna veckan, och då var det inte många timmars sömn den sista veckan iaf. Men tillslut så löste sig allting, förutom några sponsorbilder som inte var lika bra som de andra. Tråkigt men vi måste försöka få fram bättre original så vi slipper det till nästa gång. 
 
Och fick ju även sitta med på bänken som ass tränare då mr Festim Pasho höll sig hemma för ett ev BB besök. Men jag har hela tiden sagt att det inte händer något förrän den 25-30 april, så det är lugnt än. 
Och det var ingen rolig tillställning vi fick vara med om mot ett svagt Räppe, då vi var ännu svagare själva! 
 
Vi slutar där så skall vi se när nästa inlägg dyker upp. 
 
 
Patrik 

RSS 2.0