Hotbild mot ledare!

Efter att ha följt debatten om Magnus Pehrssons avhopp från Djurgården efter att han hotats från några "supporters"  och därmed tappade suget och drivkraften att fortsätta som tränare i föreningen gör att jag själv får lite dåliga minnen. För det är ju inte länge sen vi i Nybro IF hade en mycket jobbig period efter att våra båda ledare i vår pojkallsvenskagrupp hoppade av hösten 2011. Detta efter att de hade blivit hotade av en förälder som inte tyckte om de båda ledarnas sätt att leda laget.
 
Vi tog väldigt snabbt beslutet att dra oss ur pojkallsvenskaserien där vi hade några matcher kvar, vilket vi tycker var det enda rätta att göra. Känslan var ju att hade vi bara godtagit ledarnas avhopp och sen bara fortsatt som vanligt så hade ju denna oerhört allvarliga händelse bara kunnat ebba ut utan något egentlig uppmärksamhet. Vilket vi i så fall tyckte hade gjort att "föräldern" hade lyckats med att få bort ledarna. Och även tycker vi att vi visade vår solidaritet gentemot våra ledare då vi drog oss ur serien. 
 
Att notera är att alla spelarna o pojkallsvenskalaget hade lag att spela i under resterande höst, så de blev inte utan några matcher. Detta sagt då några föräldrar tyckte det var fel att dra oss ur serien, då det blev spelarna som blev lidande, vilket vi inte höll med om. 
 
Så vi som var med om hela denna tragiska historia känner sig nog som mig lite mer "nära" det som nu hänt i Djurgården, tyvärr. Vi får bara att vi i framtiden slipper uppleva något mer liknande, framförallt inte inom vår "lilla" förening. Men att det kommer att hända mer sånt här i framtiden lite högre upp är jag väldigt säker på. Det räcker att gå på "nästan" vilken match som helst inom seniorfotbollen för att få uppleva någon som helt okontrollerat skriker ut sin avsky mot domare eller motståndare högt och tydligt, och detta helt utan att någon knappt höjer på ögonbrynen! Det är inte bra. 
 
Fick senast uppleva detta när jag var och kollade på matchen Asarum-Moheda, oj oj, där tänkte jag nästan spelat in vad som skreks så fort något gick emot hemmalaget. Och ändå vill jag nu inte måla ut Asarum som något dåligt föredöme, utan det är mer bara en bekräftelse på att den är väääldigt utbrett att få skrika vad man vill på fotbollsmatcher. 
 
Patrik
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0