Uppstarten närmar sig!

Igår började en "vanlig" träningsvecka där vi avslutar den med mötet med Asarum på söndag. Den matchen tror jag blir den tuffaste att vinna som vi har under året, så fast vi lyckades besegra dem i vårens sista match så tror jag det blir tufft att lyckas med det igen, men det är det som gör det så intressant. 
 
Det som hänt i truppen är ju att Jesper Petersson lämnade oss för att spela i Gullabo/Gullaboås, och att vi har fått in vår "gamle" mittback Victor Crantz från Madesjö i truppen. Victor har varit skadad i sin fot men har under förra veckan gjort sina första riktiga träningar med laget, och han spelade även en halvlek mot Alstermo i torsdags. 
 
Vår huvudtränare Festim Pasho sitter just nu i bilen hem från Mariehamn där han varit och hälsat på Emil Andersson under helgen. Det var mycket fint där hälsar han, samtidigt som det var mycket trevligt att träffa Empoo igen. Mr Andersson har gjort mycket bra ifrån sig och har spelat de flesta matcherna från start i Finska ligan, och han är en bra ambassadör för både oss i Nybro IF som för Lessebo GoIF. 
 
Jag vill också hälsa alla varmt välkomna till Victoriavallen söndag den 18 augusti då vi nu skall genomföra årets "Fotbollens Dag" med många aktiviteter och fler ungdomsmatcher. 
 
Patrik

Uppstart inför hösten!

Nu har vi startat upp träningen inför hösten, och mr Pasho gav de som slarvat med för mycket mat och dryck ett uppvaknande som jag tror känns av lite i benen idag :) 
 
Som vi skrivit om på hemsidan så har vi lånat in några spelare under denna veckan för att kunna täcka upp med folk till våra två matcher vi spelar mot Alstermo och Karlshamn torsdag lördag. 
 
Sen är vår ungdomsgrupp iväg i Danmark och spelar Dana Cup som vi rapporterar om på deras hemsida. 
 
Och vi återkommer med mer nyheter eftersom  då det är mycket på gång nu!
 
Patrik

Ett efterlängtat "Sommarlov"

Här sitter man nu och har tre veckors "semester" framför sig. Men då jag är en av dem som har väldigt svårt att bara koppla bort allt så har jag ju förmånen att ha 3 jobb där man inte behöver/kan ta en helt ledig semester. 
 
Min sotarfirma måste ju skötas under semestern, buda lite och göra klart skattedeklarationen inför momsen den 12:e är på agendan där. Shell förväntar sig nog att även där skall det lämnas in en fullständig månadsrapport för maj månads moms, och sist men inte minst så är det mycket att planera i Nybro IF nu.
 
Men jag trivs rätt bra med att ha det så, och då menar jag särskilt med Nybro IF. Jag vill alltid göra mer för att det ska vara en utveckling i det vi gör, och jag tycker vi har en lång väg att gå innan jag känner man ka en helt ledig semester. Men det är samtidigt väldigt stimulerande att allt kan utvecklas, allt kan bli bättre. Och det blir det oftast bara man har tiden att lägga på varje projekt. 
 
Just nu så funderar jag på hur och var jag tycker vi skall lägga de resurser med arbetsgrupper spm styrelsen håller på att ta fram. Var är det störst behov, och var fungerar det godkänt och kan vänta på att organisares om. 
Det är nog en personlig fråga, där jag tycker det behövs läggas kraft tycker nog någon annan att det inte behövs. 
Men jag skall fundera på var jag lägger min röst på iaf. 
 
Annars är det närmast på Nybro IF agendan att försöka utöka vår sportgrupp med en mycket kompetent medarbetare, dela ut Fotbollsskolematerialet som kommit, bjuda in några spelare för träning och ev match under juli. boka höstens resor, hjälpa till med Fotbollens Dag (söndag 18 august), planera individuella samtal med spelare och ledare, fundera över nästa års upplägg och struktur, Fotbollsgalan (15 nov?), Bigso Box, Nyårscupen & så lite Nybro Open. 
 
Med förhoppningar om att alla får en varm & solig semester. 
 
Patrik
 

RSS 2.0