Nybro IF // Landslagets Fotbollsskola

Lite bilder från årets Fotbollsskola: 
 
 
4 glada ledare innan Fotbollsskolan startar, redo att ta emot alla ungdomarna!
 
 
Eric O verkar ha koll på läget, kan det verkligen stämma?  
 
 
Första dagen kom Daniel Holm och pratade om vad som krävs för att bli bra i fotboll... 
 
 
Dag 2 fick pga regnet flyttas till OG-hallen. 
 
 
Där var det full rulle.... 
 
 
Alla dit bollen är, utom en som ser något intressantare... 
 
 
Samling efter dag 2... 
 
Och nu sitter vi 5 st tappra själar (jag, Viktor Bobin, Rasmus Artebrant, Eric Olsson & Joel Lundgren) uppe på Vickan och ska snart gå och lägga oss efter 2 dagar fullt av härligt glada ungdomar som deltar i vår nya fotbollsskola. Vi blev ju lite mer än vad vi räknat med, men ledarna har skött sig helt perfekt än så länge. 
 
Men nu börjar de bli lite slitna, men jag tror att de klarar av en dag till. Idag fick vi på grund av allt regnande flytta till OG-hallen, men även det gick smärtfritt. Vi siktar nu in oss på en förhoppningsfri regnfri dag, och att A-lagets tränare Festim Pasho har några intressanta föreläsningar med två av våra grupper. 
 
Och så vann A-laget mot serieledarna Asarum..... Det blir nog en glad tränare som kommer till oss imorgon :) 
 
Patrik
 
 

Midsommar

Nybro IF Fotboll önskar alla en trevlig midsommar!
 
 
 
Patrik

Det stundar mörkare tider...

Ja iaf om man skall gå efter dagens tunga förlust mot Värnamo Södra med 3-1 så blir det en tung vecka, men det finns alltid en massa andra saker som nu får komma fram och lysa upp vår tillvaro, eller? 
 
Jag såg inte matchen idag, så kan inte uttala mig om insatsen direkt. Men vår radiopratare William Hultgren från Värnamo tyckte att det var en jämn match, men där för ovanlighetens skull varit laget som ligger i botten som hade marginalerna med sig! Han tyckte att Nybro IF var "snällare" än de andra lagen, att vi inte hade straffat dem som de andra lagen gjort. 
 
Jag hörde ju den aktive coachen Festim under radiosändningen, och väntar förväntansfullt på hans samtal om matchen, men det kan dröja efter förluster :) 
Jag får väl annars en tidigare rapport av mr Trekanten Magnus Bobin som nog har sin analys klar efter förlusten. 
 
Det blir en deppig mörk kväll, men det är bara att stå rakryggad och snällt besvara dem alltid lika återkommande helt fantastiskt felformulerade frågan "vad fan gjorde ni i lördags?". 
Säg mig vad man helt rakt svarar på en sån fråga? 
 
Men nu laddar vi om till veckan som kommer, då vi på tisdag spelar 8:delsfinal i Smålandscupen mot Nickebo IK. 
 
Men idag får det nog bara bli en sorgens dag, så laddar vi om under morgondagen.....
 
Patrik
 
 
 

Nya insatser, sponsorträffar & avstängningar!

Nu väntas det ju en ny match för vårt än så länge svajiga A-lag, då vi än så länge har spelat på en bra nivå varannan match, för att däremellan vara långt nere på prestationskurvan. Men, jag och många med mig hoppas här på ett trendbrott, vilket då skulle innebära att vi gör en bra insats i hemmamatchen mot FK Älmeboda/L på söndag. 
 
Men idag är det ju självaste nationaldagen, som vi diskuterade lite på mitt kontor häromdagen. Och då hur det mest självklara i Sverige har blivit något inte så självklart! För att gå med en Svensk flagga och heja är ju numera inte förknippat med att man hejar på sitt land utan då är man istället främlingsfientlig! Kan nån förklara för mig hur det har blivit så egentligen? 
 
Men denna röda dag har ju ställt till det lite, dels så hade vi på lördag tänkt hålla en målvaktsträning för alla våra ungdomsmålvakter, men vi fick ställa in då det inte var många hemma. För är det långhelg så åker ju många bort, men vi hade också några återbud pga skada och sjukdom också. Vi planerar för en ny dag med detta mycket goda initiativ från vår målvaktstränare Alexandros Postanidis, och vi återkommer med en ny tid. 
 
Och det andra problemet vi denna helg stött på är vår uppstart av "Sponsorträff" på Victoriavallen under matchdagar. Här kommer vi från nu att bjuda in våra sponsorer för att dels träffas, äta en matbit med goda drycker, lyssna på tränarens tankar inför matchen samt lite annat smått och gott. 
Och denna premiär är det även bortalagets tränare uppbjuden för att redogöra för sitt lags tankar och funderingar, och det är vår gamle tränare Mikael Andersson som kommer upp till oss. 
 
Men det har varit svårt för oss att få tag i några som inte har rest bort över helgen och inte kommer hem till vår uppstart kl 15.30. Men många sponsorer var mycket intresserade och glada över denna inbjudan, men vi bokar in alla under höstens matcher istället. Men för de som kommer får nu också chansen att fråga den avstängde huvudtränaren Festim Pasho om hur han lyckades med den bedriften :) 
 
Och för de företagen som kommer till oss på söndag kommer också att få se ett nytt ansikte i vår Nybro IF familj, vilket vi kommer att redovisa vid ett senare tillfälle. 
 
Vi ses väl på Victoriavallen? 
 
Patrik
 
 

Huvudtränarens "klockrena" avvisning!

Som utlovat kommer här en kort (eller inte) redogörelse från gårdagens incident som inträffade mellan Festim Pasho (FP) och den för dagen gulklädde huvuddomaren (HD).
 
Vi leder matchen med 2-1 och alla inblandade parter är uppspelta på antingen det ena eller det andra sättet, men just i detta läge och matchklockan tickar mot 90 min så tror jag alla köper att alla är på tårna, och då främst då det gäller domarens bedömningar och ev tidtagning och ev tillägg. 
 
Och vår käre tränare, FP är en tränare som lever sig in i matcherna (lite för mycket enligt mitt tycke), men igår var han som han brukar även när klockan slog 90 min. Men han coachade aktivt och var väldigt mån om att behålla ledningen tills domaren blåser av matchen. Och som alltid så frågade FP HD hur mycket tillägg han hade, och fick då svaret 3 min. 
 
Och det var några nervösa minuter som väntade, men spelet rullar ändå på helt utan några avbrott. Men tillslut så blir Philip R liggande med svåra smärtor efter att ha sprungit ihop med en Rydaholmsspelare knä mot knä. 
Då hade det gått 2,30 min av tillägget, men FP frågar ändå HD vad det är kvar av matchen, för den borde ju vara slut när som. 
 
Men då svarade HD att det var 1,45 kvar!! Hur kan det vara möjligt sa FP, "det har ju gått 3 min av tillägstiden enligt min klocka". (FP hade ju kunnat köpa de 30 sek som avbrottet nu var uppe i med Philips skada). HD svar blev då något i stil med "då får du slänga din klocka för den går ju inte rätt"
 
 
Vad händer då tror ni när FP tar av sig klockan och slänger in den i båset, det kommer en rusande HD med en högljudd signal kraftigt vinkande och avvisar FP från planen!
 
En av Rydaholms spelare säger då följande till HD "du kan ju inte visa ut han för att han tar av sig klockan, för det var ju precis det du sa till han att göra!. Vidare så fick FP uppmaningen av HD att gå över planen för att sätta sig på läktaren på andra sidan, och då blev ju flera spelare i Rydaholm arga på domaren, men han hade pekat ut var FP skulle gå. 
 
Och behöver jag tillägga att HD inte tog emot en enda försök till kontakt utan bara slog ifrån sig allt! Detta var nästan humor enligt mig, och ändå tycker ju jag att FP håller lite för aktiv nivå på bänken, men detta var en situation som händer i varenda lag och match när det är jämt, och då lär det bli många avvisningar under året om det är denna nivån som gäller. 
 
Men jag vet att hela situationen kan uppfattas som att FP har gjort sig skyldig till att bli rättvist avvisad, men för oss som var med om situationen var det en helt horribelt felbedömning av hela situationen, iaf enligt mig.  
 
Men det säger väl alla som blivit avvisade, så varför skulle någon tro på att FP var ett helgon! 
 
En situation som enligt mig är 10 ggr värre, och som nästan förklarar allt hat mot domarna som ofta gör sig påmind under så gott som alla nivåer hände då vi gjorde vårt segermål i 64 matchminuten. 
 
För när Jörgen H rullade in bollen i mål och alla spelarna blev vansinnigt glada och sprang mot Jörgen för att fira målet så hade jag 3 spelare som precis höll på att värma upp nere mot hörnflaggan där målet kom till. 
Och även dessa 3 spelare blev fantastiskt glada och började kramas och hoppa av glädje, men fortfarande utanför planen precis på det ställe de skulle värma upp på. 
 
Vad händer tror ni? Ja precis, den ass domaren går fram till dessa 3 mycket glada spelare och ber dem lugna ner sig!!!!! Hur i h-e kan man ta ett sånt beslut? Jag menar spelet var ju fortfarande avblåst, och hela Nybros lag var fortfarande tillsammans uppe i Rydaholms straffområde! Får vi inte fira mål ens längre utan att bli tillsagda! Vart är vi på väg? 
 
Nej nu får lag lugna ner mig lite, för även nu när jag skriver detta så blir jag varm inombord av ilska och irritation över hur domarna i denna match förstörde mitt hopp om att vi tillsammans skall få till ett bättre klimat under matcherna. 
 
Jag är gärna med på ett möte eller samtal med någon ansvarig för domarna, då jag tycker att samtidigt som många ledare uppför sig illa och inte ger domarna något val utan att tillrättavisa många ledare, så finns det alldeles för många domare gör stora fel och uppträder minst lika dåligt som många ledare.
Skillnaden är ju bara att ledare blir avvisade och straffade medans domarna lugnt kan åka och döma nästa helg igen, samtidigt som en ledare snällt får stå över en omgång och med ev böter tom ibland.
 
Vart vänder man sig om man som förening tycker att någon domare gått över gränsen?   
 
Patrik
 
 
 
 

RSS 2.0