Nyheter på gång i Nybro IF...

Ja det kommer från Nybro IF snart att presenteras lite smått o gott gällande några helt olika kategorier. Men ni får stilla er nyfikenhet ett tag till, men under veckan så kanske det dyker upp något antingen här eller på hemsidan, vi får se vad som kommer först.
 
 
 
Men allra först så hoppas jag att ledarstaben inom kort går in o lägger upp ett kort o enkelt matchreferat från kvällens seger mot Timmernabben i Smålandscupens 3:e omgång. Och blir det Oskarshamns AIK i 4:e omg som mr Pasho tippade ikväll? 
 
 
Nu väntar närmast bortamatch för A-laget mot jumbon Rydaholms GoIF. Fortsätter trenden så gör vi en bra match o tar tre poäng.......  
 
 
Och om nu någon undrar så har inga kläder från alla som har Nybro IF kläder hemma! 
 
Patrik
 

Långvarig stöld av kläder!

Vi i Nybro IF har under mina år här fått vara med om och se på när väldigt många pojkar som spelat i vårt gamla pojkallsvenskalag helt enkelt tagit med sig våra träningskläder hem. 
När vi frågar dem så vet de inte var deras kläder har tagit vägen, men senare när samma spelare tränar i en annan klubb så ser vi att de tränar i Nybro IF kläder! 
 
Och varför tar jag här upp ett gammalt problem, jag har hört från äldre ledare att så har det alltid varit, det har alltid varit någon med Nybro IF kläder på så gott som alla andra föreningars träningar i närområdet. 
Jo för under vår senaste hemmamatch så tog en av dessa spelare priset då han klev in på Victoriavallen med sin gamla tröja som vi köpte in 2008-2009 med sitt gamla nr 15 på! 
 
Och när jag mycket kraftfullt meddelade min åsikt om att jag tyckte detta slog rekordet i denna stöldvåg av Nybro IF's egendom. Jag fick först till svar "varför går du bara på mig och inte alla andra som tagit Nybro IF kläder"!! 
"För att de inte varit så d-a dumma att ta på sig dem och gå ner på Vickan under en A-lagsmatch" 
 
Efter det så kom nästa ursäkt, eller försök till flykt, då den unge mannan kläckte ur sig att "jag har fått dem", och då jag frågade av vem som lovat bort Nybro IF kläder så fick jag svaret "Festim Pasho"....... 
Jag besvarade då detta med att jag kommer att meddela detta till Festim, och jag skulle bli mycket förvånad om en av de personer med störst känsla för föreningen och dess ekonomiska problem gått och lovat bort våra kläder. 
 
Allt detta tog nog 2-3 minuter mitt i kön till kiosken på Victoriaområdet. Och jag fick under denna tiden uppleva att personen i fråga 3 ggr vände ryggen åt mig, men jag gav mig inte utan det gjorde mig än mer beslutsam. 
 
Jag tror nog de flesta kan förstå vilken reaktion mr Pasho fick då han fick höra att han blivit anklagad för att ge bort Nybro IF kläder......  Och han konfronterade personen i fråga via facebook med frågan om han hade skyllt på Festim, och svaret blev enligt Festim ett erkännande på stöld. "Jag skojade med han men han fattar inte skämt" 
 
Och då det nu enligt nr 15 bara var ett skämt så undrar vi vad som nu gäller som undanflykt för att man helt utan skuldkänslor fortfarande behåller kläder man helt enkelt snott med sig. 
 
Och jag har ju själv sett många unga gamla Nybro IF spelare träna i Nybro IF kläder, och har inte sett en glimt av att någon av dessa unga herrar skäms eller försöker dölja tt de tagit kläder, utan det verkar helt ok. 
 
Jag skulle bli fantastiskt imponerad om nu något av alla plagg som försvunnit de senaste åren på något sätt skulle lämnas tillbaks till oss, men jag är tveksam. 
Rekordet slogs väl då jag förra året fick sagt till mig att en gammal Nybrospelare som då dömde lite matcher för våra ungdomslag hade tagit med sig våra domarkläder hem och sen sålt dem till en annan spelare i en grannförening! 
 
Men måste ändå säga att stölderna har minskat de sista åren, det har väl blivit lite bättre moral! 
 
 
Patrik

Ny dag för "Fotbollens Dag"

Nu är det bestämt att vi kör "Fotbollens Dag" söndag 18 augusti i samband med vår match mot Rydaholms GoIF. 
Vi planerar ett arrangemang som skall locka både gammal som ung, och att det kommer att bli en dag full av aktiviteter. Visiktar på att ha flera ungdomsmatcher, ev en för de allra yngsta som ej än spelar tävlingsmatcher, men främst en uppvisningsmatch som vi tror kommer att bli mycket uppskattad. 
Boka gärna redan nu in söndag den 18 augusti för en dag i Nybro IF's tecken. 
 
Patrik

Fotbollens Dag flyttas!

Den årligen återkommande Fotbollens Dag som vi skulle ha genomfört på lördag är flyttad till hösten.
Detta är pga att vi har fått återbud på den tänkta stora attraktionen vi hade ordnat. Och då vill vi hellre göra ett nytt försök att få till en bra Fotbollens Dag vid ett senare tillfälle.
Vi skall nu kontakta motståndare och Svenska Fotbollförbundet för att försöka flytta någon av våra hemmamatcher till en lördag.

Patrik


Mot Moheda...

Sitter nu i bussen mot Moheda för en ny match i division 3, och det är precis som det alltid är en mycket viktig match. Det är egentligen rätt fantastiskt att det alltid pratas om hur viktig nästa matchen är, men ändå är det bara en av 22 i en lång serie. 
 
Läste igår om att om Nybro IF måste nog vinna för att ha någon chans för en topplacering i årets serie! Det är ju för mig inte en bra och genomtänkt uttalande, men att det däremot är en fras som används i all media är en annan sak. Man måste ju som skribent haussa upp den närmast förestående matchen, så det skrivs så både i Aftonbladet som det gör i lokalbollen.
 
Och själv så gör jag precis som jag alltid gör när mina favoritlag skall spela, jag tror nästan aldrig på en framgång! Jag hoppas givetvis, jag drömmer likaså om framgång, jag vill så gärna att vi tex skall lyckas vinna idag, men ändå så har jag alltid en känsla av att det inte går bra. Festim tycker ju det är lite konstigt, "har du ingen tro på oss" säger han, men som vanligt så kan mr Pasho inte skilja på äpplen och päron :) 
 
Jag har en väldigt stark tro på vår grupp i Nybro IF, vi har väldigt många bra spelare (kanske för många), vi har en enormt träningsvillig grupp, vi har en bra miljö i laget. Men, vad är det som då säger att man bara kan gå ut och vinna sina matcher? Ingenting, det räcker för många lag att gå ut och kämpa, sparka på boll och ben, slita så länge orken finns för att sen stå som segrare mot ett enligt oss bättre fotbollslag. 
 
Så det som gör mig mest tveksam är ju om vi är tillräckligt bra för att utnyttja att vi är ett bollförande lag, ett lag med ambitioner att prestera bra fotboll, vilket ofta är svårt. Det är alltid lättare att spela en enklare typ av fotboll, men det är ju ett val vi har gjort i Nybro IF, vi vill spela fotboll, vi vill utveckla våra spelare i den fantastiska idrotten som alla har en åsikt om, fotboll. 
 
Men vi skyller inte ifrån oss som så många andra gör, förlorar vi så gör vi det, då har vi inte presterat tillräckligt. Vi skall inte gå ut och kritisera våra motståndare för hur dem spelar, det är helt deras val, och absolut inget vi skall lägga fokus på. 
 
Mot Moheda, och jag hoppas kl 16.45 att i direktsändning i Radio Nybro kunna meddela att Nybro IF har gjort en bra prestation som ledde dem till en helt rättvis 3-poängare!
 
Patrik
  

RSS 2.0