Inomhuscuper för fulla muggar....

Vi i Nybro IF har ju lite inomhuscuper att hålla i under några intensiva dagar. Och just nu får jag lite mail här och där om när lottningen sker. Och kan väl säga som så att vi hade lottat alla våra cuper i helgen om bara allt hade varit klappat och klart, men så är det inte riktigt än...... men snart blir det nog klart. 
 
En liten statusrapport gällande våra 4 inomhusturneringar vi skulle arrangera kommer här:
 
Bigso Box 2014 (27-30 december) 
Här har det ju blivit en jättepositiv effekt med nästan 100 lag anmälda just nu, mot 63 lag förra året. 
Vi har någon klass där vi saknar något lag för att få en bra mix av matcher, helst vill man ju ha 6, 8, 10, 12 eller 16 lag i klasserna. P01, P02 och P03 är lottade och klara, och resten hoppas vi kunna lotta imorgon eller senast onsdag. 
 
 
 
Nybro Damcup  (30 december)
Här ville vi starta upp en cup för damlag då vi under några år hört ryktas att det inte finns så många cuper för damlag. Och då vi fick några timmar ledigt under Bigso Box sista dag så tänkte vi prova om det gick att anordna. 
Men just nu saknar vi några lag för att kunna genomföra den, och av de damlag har nu kontaktat för att få in några till har än varit fruktlösa. Så finns det något damlag som är sugna så hör gärna av er. 
 
NIF Nyårscup  (31 december)
Här skulle vi ha genomfört den tredje upplagan av vår nyårsturnering, men den har vi redan tagit beslutet att inte genomföra då det var för få lag som var intresserade. 
 
Kährs Nybro Open 2015  (8-11 januari) 
Här har vi en lte mer tradionsbunden turnering då vi går in på den 34:e upplagan av denna fantastiska succé som fortfarande överlever nedgångar och allas åsikter gällande mångt och mycket. 
Kommunklassen är ju alltid 12 lag, men där saknar vi fortfarande ett lag som vi hoppas få besked av inom kort. Det här är ju den turnering som är störst ära i att vinna!
Länsklassen fylls alltid på snabbast då vi bara har 16 platser för lite olika lag att anmäla sig i. Lite roligt är det att denna gång har några nya lag anmält sig.
Damklassen har i år varit svårare än vanligt att få in anmälningar, vi har 4 lag klara och saknar 4 anmälningar. Är det några damlag som jag inte fått tag i så är ni välkomna, beslut måste tas inom kort.
Ingemar Crantz Cup är ju den tidigare Elitklassen som vi bytte namn på föra några år sen. Här har vi testat oss fram med lite olika upplägg, men vi har i år tagit med lag från Div.4 Elit och uppåt och vi är just nu 6 lag klara. Det räcker, men vi tar gärna in några fler lag.
 
 
 
Skall man dra några slutsatser av detta, vissa är ju oroliga för att många föreningar snart får lägga ner, och alla har ju hört att det är mindre som spelar fotboll överhuvudtaget. Men samtidigt så har vi en stor ökning i Bigso Box som går mot strömmen. Och det är nog svårt att säga precis vad som är problemet eller vad man skall göra. 
 
Det som är tydligt är att man måste försöka göra det bra vad man än tar på sig, för kraven från de allra flesta är mycket högre nu än för bara några år sen. Men då vi är mindre folk inom fotbollen så blir det ju självklart svårare att få till olika arrangemang. Men det gäller att kämpa på och inte ge sig! 
 
Själv är det just nu åt fanders för få timmar på dygnet, listor att fixa på saker inför cuperna minkar ju knappt hur många timmar man än lägger ner känns det som, nattskiften är ofta utnyttjade redan så här några veckor innan vi kör igång. Men vår Bigso Box grupp har ju gjort ett fantastiskt bra jobb, som också har gett framgång. 
Där har det varit nya ideér och några som tagit på sig väldigt många saker att fixa, fantastiskt. 
 
Kände att jag behövde ett break i lagletande och lottningar av de klasser som är färdiga, så satte mig ner och skrev lite om vad vi i Nybro IF har på gång. 
 
Patrik
    

Intervju med Rasmus Johansson....

Och så har vi fått lite svar på vad vårt andra nyförvärv har för tankar om fotbollen och livet......    
Och nu är det Rasmus Johansson från FK Älmeboda/Linneryds tur. 
 

Rasmus Johannson, är han Nybro IF's nya ”polis” eller vår nya spelfördelare? Vi har i Rasmus Johansson fått in en spelare som tränare Festim handplockat, men är han en stenhård polis eller en ny playmaker i Nybro IF årgång 2015?   

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Jag började spela fotboll i Väckelsångs IK redan som sexåring, efter att Väckelsång gick ihop med Tingsryd så valde jag att byta lag till Älmeboda där jag fick göra senior debut redan vid 15 års ålder. Efter detta började jag fotbollsgymnasium i blekinge och spelade med Asarums IF i pojkallsvenskan. När jag gått klart andra året valde jag att flytta hem igen och börja på skola i Växjö och då blev det återigen Älmeboda där jag bidrog till att vi tog steget upp i trean. Men nu efter ett par år i division tre med Älmeboda är jag redo för en säsong med Nybro IF.


Varför blev det Nybro IF?

Jag kände personligen att jag har börjat tappa lite motivation på senaste, sen när Nybro hörde av sig så kände jag att det kanske var dags att prova på något nytt, eftersom jag bara hört gott om klubben så blev det tillslut ett ganska självklart val efter en kortare tid med provträningar.


I våra matcher mot Älmeboda/L har du spelat tufft, men har under våra Nybro IF träningar visat upp fina fötter med bollen. Vilken sorts spelare är egentligen Rasmus J?

Jag känner att jag är väldigt trygg med boll och har ett fint passningsspel, sen är jag ganska aggresiv med mitt spel utan boll. Jag är också ganska löpstark så jag kan springa väldigt mycket.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Det har varit bra, jag har kommit in bra i laget och alla är jätte trevliga.


Vad skiljer Nybro IF från de tidigare klubbarna du representerat?

Efter den korta tid jag fått erfara i klubben så tycker jag det är en väldig seriös förening med tydliga mål, sen har Nybro IF fantastiska träningsmöjligheter med bland annat, gym och konstgräsplan som jag vet att många lag på den här nivån saknar.


Vad är din favoritposition i laget? Och varför?   

På innermittfältet, jag gillar att ha mycket boll och kunna fördela.


Vilken målsättning har du och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att bli en bättre fotbollsspelare sen vill jag försöka bidra till att Nybro IF spelar division två 2016, så jag hoppas och tror att vi har kapacitet till att nå en topp två placering.


Intervju med Niklas Gustavsson......

En av våra två nya killar har svarat på lite frågor om sig själv, Nybro IF och sin karriär. 
Så varmt välkomna att läsa vad Niklas tycker och tänker:
 

Efter Bergkvara AIF urdragning inför 2013 så blev det flera bra spelare lediga för oss andra att prata med, och en vi kontaktade då var Niklas Gustavsson som då fick tacka nej pga skada.                           Men istället blev det klart med övergång till 2014, och nu vill vi veta mer om hans pappa ”Lages” Nybro IF karriär och en hel del annat!  

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Jag blev skolad av farsan i tidig ålder på Kalmar FF’s Fotbollsskola. Åren gick, och jag fick problem med mina knän i tonåren och blev tvungen lägga av med all idrott vid 14 års ålder.

5 år senare började jag lira igen, farsan som alltid varit min drivkraft ringde Ulf Nordenhem dåvarande tränare i Kalmar Södra och frågade om jag kunde komma ner och träna.

Jag har hunnit med ett par stopp innan det nu blev Nybro IF, Linsdals IF, Timmernabbens IF, Bergkvara AIF och sist men inte minst IFK Påryd. Men det var först när jag kom till Bergkvara vid 23 års ålder som min motivation och utveckling verkligen blomstrade (om jag får säga det själv). Tränarna Peter "PK" Karlsson och Kjell "Gubbe" Arvidsson gav mig en ordentlig knuff i min utveckling. Det blev ett bra år för laget och vi vann Elitfyran. Tyvärr fick Bergkvara börja om i 6:an och jag själv (skadad i slutet av säsongen) vandrade vidare tillsammans med bröderna Nilsson till Påryd. Det blev ett bra år i Påryd, jag kom tillbaka efter min skada och vi tog ett steg upp i serie systemet efter kval. Som sagt, på den vägen är det. 

Varför blev det Nybro IF?

Nybro är en etablerad klubb som har bevisat att man kan utveckla spelare. Spelarna är hungriga, varje duell ska vinnas, man ser att viljan är stark i gruppen. Jag gillar när man ser den glöden hos andra, det får mig att vilja kriga ännu hårdare. Jag känner att jag passar in både på och utanför planen och att jag kan utvecklas ytterliggare ett par steg. Jag gillar harmonin i omklädningsrummet, det ska vara musik och en jävla go anda

 Din pappa Ingemar ”Lage” Gustavsson har spelat för Nybro IF, vad vet du om det?

Hehe, jodå jag vet att det finns många gamla lokala fotbollsstötar som vet vem han är, och det får man höra lite då och då när man pratar fotboll, "jaha är det din farsa, lille brytsäkra högerbacken i Nybro" något i den stilen haha. Jag minns en gång, jag tror det var farfar som sparat en hel pärm med tidningsutdrag då farsan var på bild och det stod en massa om honom. "äntligen är Lage tillbaka" stod det på en sida med stor text, det trodde jag inte om honom :)

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Den känns väldigt bra, har inte träffat alla spelare ännu. Men som jag trodde det skulle vara, ett gäng hungriga vargar! 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare klubbarna du representerat?

Spelmässigt är de ju tempot, samtidigt är ambitionen på träningen högre, viljan att vinna även på träning är mycket större. Och jag är övertygad om att den största faktorn till om man ska lyckas är att alltid ge 110% på träning, att man vill vinna och vara bäst i varenda övning. Som jag sa innan, man kan se glöden. Sen är det roligt att se att alla oavsett ålder tjatar med varandra i omklädningsrummet, så är det inte i alla lag.

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?   

Min favoritposition är innermittfält, där kan man driva på killarna på ett helt annat sätt, man är  lika mycket delaktig i offensiven som man kan vara i defensiven. Sen kan man hitta riktigt roliga väggspel, jag gillar att slå en passning på 10-15 m mellan motståndarnas mittfält till min medspelare och själv driva med, dvs jag är inte nöjd med min pass utan jag vill också ha tillbaka den efter att tagit löpning så jag kan leverera bollen på nytt med ett litet väggspel eller gå själv i djupet. På så sätt kan man spela bort ett helt mittfält/backlinje på bara en passning. Svensk fotboll är för mycket bredd, borde var mer djup. Väldigt effektivt om jag får säga det själv ;). Kan även tänka mig spela ytter men då vill jag ha en friare roll.

Vilken målsättning har du och var hamnar vi i årets serie?

Min egna målsättning är att bli starkare, snabbare, att bli bättre på allt, skott, passningar, löpningar, mitt sätt att agera, mitt sätt att prata. Jag vill vinna serien, det är den inställning jag har, men jag vet att det krävs enormt mycket för att lyckas. Lite kaxigt, men med glimten i ögat vill jag säga att vi vinner serien, jag har ingen aning om vad de andra lagen kommer med. Jag vet bara att Nybro IF har alla förutsättningar för att lyckas, och jag vet vad jag själv kan åstadkomma om jag bara får chansen ;)

Några ord om Nybro IF!

Det verkar vara en förening som verkligen utvecklar sina spelare på ett mycket bättre sätt an vad de andra lagen gör häromkring. Det räcker att vara med på en träning för att se/känna att dem är på en annan nivå när det gäller träningen. Men de måste nu också kunna ta vara på den träningen och få ihop det så att ”vi” kan vinna serien och gå upp i Div.2, där jag tycker dem hör hemma.

Något annat du vill säga?

Det är att jag önskar IFK Påryd lycka till i Div.4 nästa säsong, för där har jag funnit vänner för livet. Och med lite censur så vill jag hälsa dem ”K-n B-n Mörevallen


Status Kährs Nybro Open 2015....

Jag la precis ut så att alla kan se hur många lag som har anmält sig till Kährs Nybro Open 2015. Och det är ovanligt många lag som vi denna gång inte behöver påminna, men kommunlagen som så gott som alltid har deltagit får vi alltid påminna lite :) 
 
Ingemar Crantz Cup siktade vi på att ha 12 lag i, och detta är en klass där vi ändrat lite från vart år. Först var det många som retade sig på det gamla namnet "Elitklass" när det inte var några elitlag med längre, det gjorde vi. 
Sen var det klagomål från de starkare lagen på att det var för långa dagar, då kortade vi förra året ner det, och då fick vi höra att det var dåligt då det bara var 4 lag med och alla gick vidare..... 
Så i år så går vi tillbaks till en lite större klass då vi tagit med Div.4 Elitlagen här..... 
Sen får vi se vad det blir för klagomål denna gången... 
 
Damklassen har det tidigare varit klagomål på att de fick spela mitt på fredagen, men det har vi tagit bort och spelar nu torsdag och fredag kväll. Sen har jag full förståelse för klagomålen att den är lite ojämn, men vi vill ju ha med alla lagen, så det är svårt att göra något åt det. 
Det som är positivt är ju att IFK Kalmar kommer med ett yngre lag i år samtidigt som Madesjö har tappat lite spelare. Det borde ju göra årets damklass lite intressantare. 
 
Länsturneringen är den klassen som alltid fylls först, och så även i år. Där har vi just nu bara 1 plats kvar att fylla. 
Vi väntar spänt på vilka som tar den sista platsen där! 
 
Kommun är ju kommun, det är huvudklassen som är det populäraste och som drar mest folk. Där brukar alla lagen vara med, och vi hoppas att Alsterbro/K, Orrefors, Pukeberg och Örsjö väljer att anmäla sig så vi får en fulltagit klass.
Där tar ju Alsjöholm tillbaks sin plats efter Höken som fyllde den sista platsen förra året.
Och sen har vi Trekanten som ofta har fått vara det 12:e laget för att det skall bli jämnt, och så blir det också denna gång.
 
 
2014 år så vann ju Nybro IF U kommunklassen efter att ha slagit Trekantens IF i finalen.....
 
Varmt välkomna till Victoriahallen 8-11 januari 2015. 
 
OBS detta år kommer all ingång för både publik och lag att ske vid den nya ingången. 
 
Patrik
 

Är man nu på väg att vakna upp......

Efter en lång period av lite tyngre tider så börjar det nu vankas lite "soligare" dagar i horisonten. Jag tittade på mina sista inlägg här och jag trodde det var ännu längre sen än vad det var. 

Sista inlägget var ju ett mycket roligt gällande Joel Lundgrens premiär för A-laget som 17-åring. Sen att Joel efter att ha blivit utlånad till Trekanten för att göra succé med A-lagsspel och göra flera mål till att sen råka ut för en korsbandsskada är ju en annan historia!
 
Det näst senaste inlägget var ju en av de tyngre dagarna jag upplevt som ledare, men det är väl sånt man måste lta sig igenom och dra lärdom av i framtiden. Och vi har ju efter året också blivit kallade "gnäll-laget i regionen, så där har vi något att leva upp till under nästa år :) 
 
Och medan Nybro IF Fotboll precis som jag själv haft en tuff tid så har vårt representationslag haft en bra säsong. Men i truppen så var det ändå en mycket tung avslutning då vi inte lyckades bättre resultatmässigt. 
Men där känns det nu som att vi har slickat såren och börjat ladda om batterierna inför året som kommer. 
 
Festim har pratat om att vi (jag) måste starta upp bloggen igen. Men jag har inte haft orken, energin har varit mycket låg, och jag har fått lägga mycket kraft på en massa extra insatser som jag tidigare inte behövt göra. 
Och jag skall väl inte säga att jag är full av energi, men det känns lite bättre iaf. 
 
En av orsakerna till att energin är lite större är den nya Bigso Box sektionen som har gjort mycket gott för att försöka lyfta vår inomhusturnering och vända den negativa spiral som nästan alla cuper fått erfara. 
 
Jag vet att styrelsen kommer att försöka bilde de sen länge eftersökta arbetsgrupper likt den i Bigso Box som har fungerat perfekt. Och vi får hoppas att det finns fler frivilliga runt vår förening som kan ta sig tid att vara med om att göra en insats som skulle lyfta vår fantastiska förening. 
 
Nej nu får jag sluta så återkommer vi inom kort med lite mer nyheter runt A-truppens byggande. 
 
Tex så kommer vi att ge er intervjuer med våra nya spelare, Rasmus Johansson från Älmeboda/L och Niklas Gustavsson från Påryd. 
 
Patrik
 
 
 

RSS 2.0