Mot nya höjder med nedskärningar & anpassningar!

I dagsläget så har vi i sportgruppen lyckats med att få ihop en i vårat tycke en A-lagstrupp som iaf på papperet ser lite bättre ut än förra året. Sen om det blir ett bättre resultat är ju en helt annan sak, men känslan är bra, mycket bra. 
 
Men då Nybro IF precis som många andra föreningar har det svårt med ekonomin så känns det som ett bra läge att informera om lite vad som hänt och vad resultatet blev. För vi har varit med om att allt för många gånger blivit helt felaktigt bedömna och negativt omtalade i flera saker där vi varit helt oskyldiga.
 
Och det saken gäller är ju just våran A-trupp som i nuläget känns mycket bra. Men om vi under året skulle hamna i en ekonomisk knipa pga om något speciellt skulle hända som inte föreningen kunnat förutse så tror jag att det många skulle prata om är att vi får skylla oss själva då vi värvat så stor och dyr spelartrupp! 
 
Men jag har under mina 6 år i den bästa av föreningar en klar bild av hur tufft det är för oss och många andra ledare med mig som jag pratar med i dagens samhällssituation. Men det gäller bara att jobba än hårdare för att få allt att gå runt, då alla föreningar får det allt svårare att få in lika mycket sponsorpengar som tidigare. Vilket gör att vi alla måste titta över andra sätt att få in pengar, eller att anpassa sig till det man vet och kan påverka.
 
Och inom Nybro IF så har vi försökt att anpassa oss till ett år med än tuffare tider. Vår styrelse gav oss i sportgruppen en minskad spelar & ledarbudget på 25% inför planeringen av 2014 års säsong. Och det kom inte som någon överraskning för oss, utan det var något jag pratat med Festim om under hela 2013, och främst under hösten då vi redan planerar för nästa säsong. Så vi i sportgruppen lyssnade på vad styrelsen hade för argument för denna sänkning, och vi kunde bara hålla med dem, och vi hade blivit mer oroliga om styrelsen inte hade dragit ner på vår budget! Så vi var nöjda, och vi tog det som en utmaning att för fjärde året i rad ändå få till en förbättring av A-lagstruppen. 
 
Och det är med den bakgrunden som vi i sportgruppen är dubbelt nöjda med den responsen vi fått av spelare och ledare. För vi tycker att när vi tränar 4-5 ggr/veckan året runt (nästan) så är det ändå som ett halvtidsjobb att spela för Nybro IF. Och då vi kände att vi fått ihop en så pass bra trupp så hade vi i år möjligheten att låna ut 6 st unga ambitiösa spelare till vår samarbetsförening Trekantens IF. Det tror vi är bra för dessa ungdomar, de får träna och spela i Div.4, plus att fortsätta träna 2 gånger med oss i Nybro IF för att bibehålla träningsdosen. 
 
Men flera av våra nya har tagit beslutet att spela för Nybro IF på rena fotbollsgrunder, de har hört om hur vi tränar/utbildar våra spelare på ett bra och roligt träningssätt. Bästa beviset av det har de fått av Emil Andersson som ofta pratar om hur bra och utvecklande träningar vi har i Nybro IF. Och de som har kommit på våra träningar har själva fått uppleva kvalitén vi har, och därefter har vi i sportgruppen en lättare uppgift att få spelaren till oss.  
 
För det är just fotbollen, träning och utvecklingsmöjligheterna som är vårt argument mot spelarna vi slåss om med Kalmarlagen Lindsdal och Berga, och än mer nu då bägge lagen spelar en division högre än oss. 
Men vi känner att vi med dagens trupp har en stor möjlighet att under 2015 åter få spela mot bägge dessa lagen i Div.2! 
 
Patrik
 
   
 
 

Kährs Nybro Open dag 4

Och så var vi framme vid dag 4, söndagen den 12 januari med Länsturneringen samt semifinaler och final i Kommunturneringen. Och det blev en intressant och spännande dag som avslutades på bästa sätt :) 
 
Län grupp A slutade med att ett favoritsegrande Lindås/Långasjö tog hem förstaplatsen (med en målglad Linus Henriksson) följt av Norra Tångs BK som då gjorde att Rockneby IK och Kalmar Södra IF fick åka hem tidigt. Och "Lirarnas Lag" var väl de som presterade lite sämre än vad man väntat sig, och de fick inkassera 3 förluster. 
 
Grupp B blev däremot en hård kamp mellan 3 lag, medans min gruppfavorit Hossmo BK slutade sist på 1 poäng! Och det var tillslut nysatsande IFK Påryd som fick åka hem med 4 poäng i bagaget, medans Blomstermåla IK och Söderåkra AIK tog sig vidare på 5 poäng var. Att notera är att då Blomstermåla och Söderåkra möttes i sista matchen så var förutsättningarna att bägge lagen gick vidare om de spelade oavgjort, och det blev 1-1! 
 
I grupp C så gick förra årets vinnare Ängö BK vidare med full pott, samtidigt som Vissefjärda GIF åkte ut på 0 inspelade poäng. Här blev det istället en helt avgörande match i sista matchen om vilka av Gullabo/Gullaboås och Möre BK som skulle följa med Ängö till slutspelet. Det räckte med oavgjort för G/G och så blev det då inget av lagen lyckades göra något mål. 
 
Grupp D var den jämnaste där alla 4 lagen kunde ta sig vidare inför sista omgången, men då de båda sista matcherna slutade 0-0 så blev det förra årets bägge Trekantentränarna som tog sig vidare med sina bägge nya lag. Hasse Sjögrens Nickebo IK och Thomas Hellkvists Tvärskogs IF slog därmed ut Ljungbyholms GoIF och Läckeby GoIF ur årets Kährs Nybro Open.
 
Länskvartsfinalerna blev enligt följande:
 
Lindås/Långasjö - Söderåkra AIK 4-0
Blomstermåla IK - Norra Tångs BK 1-2
Ängö BK - Tvärskogs IF 2-1
Nickebo IK - Gullabo/Gullaboås 2-1
 
Att notera att 3 av 4 gruppvinnare tog sig vidare, och där jag tycker att återigen så var det lite överraskande att Norra Tång tog sig till semifinal! Men de 3 andra vinnarna var väl mer förväntade efter vad jag såg och hörde. 
 
Semifinalerna blev det följande resultat:
 
Lindås/Långasjö - Norra Tångs BK 2-0 
Ängö BK - Nickebo IK 3-1
 
Här var det 2 förväntade vinster som slog in, och det blev en förväntad final mellan de 2 favoriterna i Länsturneringen. Och det blev precis som förra året att Ängö BK tog sig ända fram till att gå segrande ur Länsfinalen, imponerande.
 
 
 
 
Och förutom att Ängö BK nu vann finalen för andra året i rad, så måste man säga att de är ett mycket bra lag, framförallt inomhus. De är alltid med långt i alla inomhusturneringar, och de spelar sin fotboll hela tiden, och de har alltid någon spelare som sticker ut och kan avgöra sina matcher, grattis Ängö BK. 
 
Och så har vi kommit fram till den viktigaste klassen, kommunturneringen. Det är alltid den vi har som främsta klass och som skall avsluta hela Kährs Nybro Open. Nu blir det inte riktigt så pga att det passar bättre att det blir Län som spelar sist då de inte skulle få vila sig i de sista matcherna. 
 
Semifinalerna gick enligt följande:
 
Madesjö IF - Nybro IF U 0-1
Örsjö IF - Trekantens IF 3-4 (efter straffar) 
 
Här kan man väl säga att vårt mycket unga lag från Nybro IF överraskade stort på oss då de lyckades slå ut Madesjö, det var en riktigt rolig och glädjande stund man beskådade hur de var det laget som försökte spela och visade lite grunder i ett anfallsspel. Madesjö var mest på försvar och hade väldigt svårt att flytta fram positionerna. Men som det pojklag vi var så gav vi bort en 4-5 riktigt bra lägen som jag trodde skulle straffa sig, men Madesjö slarvade bort dessa fina gåvor vilket gjorde att vi tog oss till final. 
 
Örsjö mot Trekanten var en mycket bra match att titta på, Örsjö som gått som tåget under inomhussäsongen har en trygghet och ett eget spel som inte många andra lag hade under dessa dagar. De vänder underlägen pga att de spelar lugnt och försöker hitta offensiva lösningar, det var roligt att se dem. Men Trekanten var faktiskt minst lika bra lag på att hålla bollen inom laget och försöka rulla bollen framåt med tanke och med många spelare som deltar i spelet. Det är en nog så viktig egenskap som vi i Nybro IF uppskattar då vi gärna ser att laget vi skickar spelare till också försöker utveckla spelarna och spela sig fram, imponerande att våga mr Berg. 
 
Men finalen blev inte någon sprakande tillställning för den offensiva fotbollen bägge lagen visat upp under de tidigare matcherna, utan det blev tillknäppt och låst spel från bägge hållen. Jag tror det var lite prestige i att inte förlora, framförallt så tror jag de 6 spelare vi lånat ut till trekanten INTE ville vika ner sig och förlora, härligt att se. De hade ju under Nyårscupen ett jätteläge att slå ut ett mycket mer namnkunnigt Nybro IF men förlorade där på några individuella misstag. Nu ville de inte göra samma misstag igen.
Men matchen gick till straffar och det lotteriet vann nu Nybro IF U som därmed blev kommunmästare! 
 
 
 
Och som alla själbva kan se så var detta ett väldigt ungt Nybro IF u som tog hem segern, vi fick ju någon kommentar på twitter om vi skulle komma med nästan hela A-laget som vi gjorde förra året!!! 
Men istället fick vi tillsagt till oss från några personer inom kommunfotbollen att: 
 
Nu fick de som klagat på att ni inte värvar lokalt sig en knäpp på näsan, för när nu era ungdomar slår de andra seniorlagen så kan väl ingen säga att ni måste värva från Nybro samhälle med omnejd. 
För ni har ju redan ungdomar i ungdomsgruppen som nu vunnit mot flera av de andras seniorlag! 
Och ändå har ni lånat ut de 6 bästa ungdomarna till Trekanten...... som också tog sig till final!  
 
Och vi hade detta år 7 st från ungdomsgruppen, 1 st ledare från A-laget, A-lagets målvakt som utespelare, en 14-åring som nyss flyttats upp i A-truppen, en 20-åring från Div.4 Elit, en 17-åring från A-truppen samt en A-lagsmålvakt........... Så det känns som att vi hade ett Nybro IF U i årets kommunmästerskap. 
 
Eller som en spelare skrev på twitter efter att ha åkt ut mot Nybro IF U: 
"Åker ut mot ett jävla pissgäng" 
 
Patrik
 
 
 
 
 
 
 

Kährs Nybro Open dag 3

Dag 3, lördag 11 januari blev en mycket lyckad dag på alla sätt, kanske mest beroende på Mycket Gutt FF med några före detta Kalmar FF spelare i laget! Eller var det NIF Old Stars med många före detta Nybro IF spelare som drog så många till den nyrenoverade ishallen i Nybro! Eller var det bara en blandning, men lördagen brukar vara en lite sämre dag för oss medan det i år var en bra dag.
 
Vi försökte ju att få in lite lag från kronoberg för att spela en egen klass kallad "Kronoberg", men det föll platt till marken då vi inte lyckades få in ett enda lag från det området! Och vi fick med mycket kort varsel döpa om klassen till "Öppna klassen" och ta in lite blandade lag, men det gick över förväntan måste man säga. 
 
Vi hade några lag med i öppna klassen som inte fick plats i den mycket populära Länsturneringen, sen hade vi några föreningar med stora trupper som fick möjlighet att anmäla ett lag till. Sen har vi en bekants släkting som förra året blev sent inringd till Ingemar Crantz Cup (Pukavik) som detta året var med och spelade med Sölvesborgs FF. Sen har vi de två inbjudna lagen Mycket Gutt FF där Martin Nilssons blogg med samma namn var ansvarig, och han fick med sig några välkända gamla KFF spelare med Henrik Rydström & Tobias Carlsson i spetsen.
Och så var det våra egna gamla spelare i NIF Old Stars som gjorde aktiv reklam för sitt deltagande i Nybro Open.
 
I grupp A så gick Mycket Gutt fram som en ångvält och vann gruppen med 3 vinster och en oavgjord med målskillnaden 9-0. Resterande lag som gick vidare i vår mycket generösa kravbild med att 4 av 5 lag gick till kvartsfinal var Flygsfors/G U, Emmaboda ID och NIF Old Stars, utslagna blev Kalmar Södra U.
 
I grupp B var det Ängö BK U som vann med 4 raka segrar, och de fick med sig nystartande Karlskrona AIF, Sölvesborgs FF och IFK Kåremo. Utslagna blev Fagerhults AIK på målskillnad. 
 
Och i kvartsfinalerna så var det ettorna och tvåorna som slog treorna och fyrorna, rättvist va? Närmast att skrälla var NIF Old Stars som föll mot Ängö efter straffar, och den ende som missade sin straff var den i NIF-laget som spelat aktivt under året! Var det nerverna som svek mr Rosqvist eller var det en felstuds tror ni? 
 
Semifinalerna blev Mycket Gutt FF - Karlskrona AIF 3-1, och Ängö BK - Flygsfors/G 3-1 efter straffar. 
Och i finalen så var Mycket Gutt FF starkast och vann rättvist mot Ängö BK med 2-1. 
Undra om de gamla elitspelarna var slitna efter finalen? De spelade ju sin första match kl 10.00 medans finalen spelades kl 23.00, men det är ju svårt att komma ifrån detta problem med långa väntetider, men vi försöker hitta bättre lösningar som är genomförbara. 
 
 
 
Ingemar Crantz Cup har tappat i status under de sista åren, och vi har fått höra att både IFK Berga och Lindsdals IF tycker det är för långa dagar och att de är tveksamma till att deltaga...... 
Därför har jag sagt till styrelsen några gånger att skall vi behålla dessa lag så måste vi korta ner deras tider. 
Sagt och gjort, vi ändrade till att bara köra med 4 eller 5 lag i en enkelserie (det blev bara 4), därefter semi och final. Så vi lyssnade och försökte göra våra konkurrenter nöjda så att vi kan behålla statusen. 
 
Men vad får man sen läsa på deras respektevi bloggar?
 
Ett bra eller snarare dåligt exempel på just detta är Nybro Open. Från att tidigare har varit 12 lag i Elitklassen är man nu nere i fyra! Alla lagen går till slutspel vilket innebär ett uddlöst gruppspel, sista året?
 
Nu är det endast fyra (4!) lag med i vår klass. Lagen är LIF, Nybro IF, Kalmar AIK och IFK Berga. För vår del har det varit svårt att attrahera killarna till att delta i denna turnering. De tycker helt enkelt inte att det är kul. Men vi gör det bästa av det och har plockat med flera unga hungriga killar som mer än gärna vill visa framfötterna.
 
Flera jag pratat med i Nybro IF blev lite arga och besvikna då de tyckte att vi tillgodosett deras önskemål och sen klagar dem offentligt på vårt försök att göra som de vill. Medans några med mig bara inser att det är så det är nuförtiden, det är inget att göra något åt. Det var precis samma sak då Markku Ahonen för några år sen skrev om att vi måste förnya Nybro Open, vi måste göra förändringar. Och det är ju precis vad vi gjort, men sen kom det en rad om att vi slopat söndagens finalpass, och med frågan om det var dödsstöten för Nybro Open?   
 
Nu till fotbollen, i det kravlösa gruppspelat vann IFK Berga före Nybro IF, Kalmar AIK FK och Lindsdals IF.
Sen slog Berga Lindsdal med 2-0, medans vi vann mot Kalmar AIK med 4-2.
Och i reprisen från förra året så blev det final mellan Nybro IF och IFK Berga, och det var Nybro IF som tog hem segern med 2-0 efter en jämn final.
 
 
 
Och vi får väl se om det blir någon mer turneringsseger för Nybro IF i denna turnering, vi får väl göra några nya förändringar igen så får vi se om upplägget passar de andra föreningarna. 
 
 
Patrik
  
 
 

Kährs Nybro Open dag 2

Dag 2, fredag 10 januari blev en sen kväll, detta pga att vi inte ville börja förrän kl 17.00 då det är en arbetsdag, samt att vi vill spela klart damturneringen för att inte lagen skall behöva åka till ishallen för många gånger. 
 
I kommunens två grupper så var det följande att notera, att i grupp B så tog förra årets vinnare Pukebergs BK inte en poäng! Tre raka förluster av förra årets vinnare är nog ovanligt, och det var nog lite tungt för dem att åka hem så tidigt, särskilt då de enligt tränare Holm spelade bättre fotboll i år än förra året, men resultaten var ju lite sämre.
Och jag kan iaf hålla med om att Pukeberg försöker spela lite fotboll, men gör man inte det tillräckligt bra så blir man straffad.
 
Och även Orrefors åkte ur i gruppspelet, de brukar ju gå vidare och även gå långt, men inte i år. I grupp B gick istället Alsterbro och Flerohopp vidare, och bägge lagen såg stabila ut.
 
I grupp C så gick planenligt Madesjö vidare, medans vi i Nybro IF var mycket glada att vi tog oss vidare då vi i år hade stommen hämtad från vår ungdomsgrupp minus de 5 som är utlånade till Trekanten. 
Utslagna efter en kväll blev S:t Sigfrid och Bäckebo. 
 
Slutspelsgrupp 1 slutade med Madesjö som 1:a och Trekanten som 2:a, medans Flerohopp åkte ur efter två tappra insatser. Grupp 2 blev ett getingbo som verkade sluta med att alla 3 lagen hamnade på samma poäng, men tillslut så var det Örsjö som vann före Nybro IF U, medans Alsterbro fick lämna turneringen.
 
I Damklassen så blev det enligt förhandstipsen IFK Kalmar och Madesjö lag 2 som tog sig vidare, men det var med knapp marginal som Madesjö lyckades ta sig vidare. Det var i sista matchen en helt avgörande match mot Team Södermöre, men där lyckades Madesjö vinna med 2-0 och ta sig vidare till semifinal. 
 
Semifinal 1 blev en match mellan Madesjö lag 1 mot Madesjö lag 2 som slutade 0-4. 
I den andra semin så vann IFK Kalmar enkelt mot Emmaboda med 5-0. 
Här fick väl de som önskat en delad damklass vatten på sin kvarn, och vi skall försöka kolla över detta, men då behöver vi få in lite fler lag i damklassen! 
 
Finalen blev en mycket trevlig tillställning, men med ett väldigt annorlunda straffavgörande! 
Madesjö tog befälet och även ledningen, men IFK tog över lite vareftersom. Och de fick även in en kvittering efter en mycket tveksam frispark, enligt mig iaf. Men starkt att bara jobba på och tillslut kvittera mot ett starkt inomhuslag som Madesjö. IFK har också några mycket duktiga spelare som ofta vinner individuella kamper. 
Och IFK hade även några gyllene lägen att avgöra finalen, men frilägena togs inte tillvara, och det blev precis som förra året ett straffavgörande. 
 
Och tyvärr så blev denna strafftävling lite förstörd, för när Madesjö skall lägga sin första straff så går brandlarmet, spelaren fortsätter ändå och IFK målvakt går ut och räddar straffen. Men efter denna straff så bestämmer vi att alla skall lämna ishallen, och jag går då fram till den domare som vilar och frågar han vad vi skall göra. Jag fick direkt svaret att han tyckte straffen skulle gå om, vilket även de båda dömande domarna tyckte var rätt att göra, så det var för mig ett enkelt beslut då även jag tyckte det kändes rätt. 
 
Det finns ju ingen regel som vi kunde stödja detta beslut på, utan det var ju upp till domarna och mig som tävlingsansvarig att ta ett beslut, och detta kändes som mest rättvist. 
Men jag förstår att inte alla i IFK höll med oss, men vi 4 som hade ansvaret var eniga så det var bara för dem att inse faktum att vi lät Madesjö slå om straffen när vi gick tillbaks in i hallen. 
 
Och det var starkt att samma spelare ställde upp sig och sprang fram och satte bollen i mål! Därefter så gör IFK mål, Madesjö sätter även nästa, men därefter missar IFK sin andra straff. Och när sista Madesjöspelare efter en lite tursam straff som tar på målvakten och sakta rullar i mål så var det glädje i Madesjö, ett stort grattis. 
Men tyckte väldigt synd om IFK som föll extra tungt då de fick uppförsbacke pga vårt beslut att lägga om straffen. 
 
 
 
Men kan väl säga att Victoriahallen som vanligt under fredagen är den mest intensiva och häftiga undet våra cupdagar. Det var roligt att se all aktivitet och folk i en enda gröt i den nyrenoverade ishallen.  
 
Patrik
 
 
 

Kährs Nybro Open dag 1

Efter första kvällen av Kährs Nybro Open så kan man väl säga att det gick sådär. Första matchen så var tidtagningen felinställd, så det tjöt slutsignal efter 90 sek under hela första matchen! Och det var ingen i hallen som kunde åtgärda detta, men vi ringde in Christian Johansson som expert och han fixade som tur var till detta mycket irriterande problem.
 
Utöver det så var ljudet i mikrofonen så dåligt så det var knappt hörbart vad speakern sa, och runt kl 23.00 så la ljudet av helt och hållet de sista matcherna och det kunde inte informeras något överhuvudtaget! 
Men jag har under morgonen fått informationen att vi för att få bättre ljud måste hålla mikrofonen på ett visst sätt, så vi får testa detta under kvällen. 
 
Det är väl inte så man ville inleda årets cup, men vi kan bara hoppas att vi till kvällens matcher får till ett bättre ljud. Jag har precis varit inne i ishallen och skurat av golvet på läktaren, då det var ett antal halvfulla kaffemuggar som rann ut och måste torkas bort. Annars var den nya läktaren mycket lättare att städa, så det behövdes bara lite över en timmes städning för mig inatt.
 
Angående fotbollen i damklassen så gick både Madesjös lag 1 och Emmaboda IS vidare utan förluster, vilket väl var enligt förhanstipsen som det pratades om innan. Men kvällens grupp blir ju ganska avsevärt mycket tuffare, på papperet iaf. Detta då Madesjö lag 2 (men egentligen lag 1) spelar tillsammans med toppseedade IFK Kalmar i samma grupp som ett väldigt framgångsrikt Färjestaden som redan vunnit 3 inomhuscuper i vinter, samt Team Södermöre. Där blir det tuffare att ta sig vidare! 
 
I kommunturneringen så gick vår samarbetsförening Trekantens IF vidare med tre imponerande segrar, men marginalerna är små i idrotten. Detta blev vi påminnda om när Flygsfors/G ledde med 2-0 mot Trekanten med 5 min kvar, men Trekanten vände och vann med 3-2! Trekanten fick en positiv boost medans Flygsfors/G fick en negativ. Det är svårt att ändra på, har man lite medgång så blir allt lätt.
 
Men Trekanten spelade framförallt fotboll, de rullade bollen och försöker metodiskt ta sig fram till målchanser, vilket är nog så viktigt för våra utlånade spelare då det är den prioriteringen vi vill ha med vår fotboll.
Örsjö IF gick ju också vidare, vilket de har gjort som en trevlig vana att göra under vinterns cupspelande.
Flygsfors/G gick ju som vanligt i vinter inte vidare, inget elakt men det är förvånande att ett lag som nästan alltid är med och tampas om slutsegern i nästan alla cuper de ställt upp i de sista vintrarna inte lyckas med någonting i vinter! Men så är det bara ibland, det är tungt, tråkigt och jobbigt att vara i den trenden.
 
Poplaget Hökens FF lyckades inte skapa något tryck i hallen, de var lite för svaga i år, tyvärr, men det var ändå roligt att de ställde upp. Och vi hoppas väl att de även spelar serien till våren. 
Sen att jag tyckte att domarna skulle ha visat ut några av deras spelare var enligt mig inte bra, för få man sparka ner en motståndare på det viset som hände igår, då kan det både bli skador samtidigt som det blir prat när någon annan blir utvisad för en mindre företeelse. 
 
Och så var det fotbollen, här har ni en bild på en fotboll jag hittade igår. Bilden är lite mystiskt mörk, men är det någon som ser något konstigt med den? Oliver Bergman kanske blir glad iaf :) 
 
 
 
Patrik
 
 
 
 
 
 

Presentation av det "nya" Karlskrona AIF

Och så måste vi väl presentera ännu ett av de lagen som nog många har lite funderingar om i den "Öppna" klassen i årets upplaga av Kährs Nybro Open
 
Och vi har idag pratat med Karlskrona AIF, som är en nystart av den anrika föreningen som inför denna säsong upplöstes då de gick ihop med Lyckey GoIF och som nu heter nu FK Karlskrona.  
 
 
 
Jag tog och ringde upp den gamla Nybro IF spelaren Emanuel Andersson som hade följande att säga:
 
Vilka är det "nya" Karlskrona AIF? 
- Vi är ett kompisgäng av mestadels gamla KAIF-spelare som tillsammans med några utbölingar (mig tex) ville starta upp KAIF igen. Vi har tänkt att börja spela i Div.6 under året.
 
Hur är den fysiska statusen i laget?  
- Den är nog ganska bra tror jag, iaf om vi jämför med Div.6 lagen. Det är många som bara för 5-6 år sen spelade i Div.2 med KAIF, och även har fortsatt spela i andra klubbar fram tills nu. Så jag tror inte vi blir några strykpojkar iaf :) 
 
Hur kom det sig att ni är med i Nybro Open?  
- Vi pratade om vad vi skulle hitta på under vintern, och vi tyckte väl att det nog vore roligare att spela lite turneringar under vintern. Och sen såg jag precis innan lottningen skulle ske att det saknades några lag i Öppna klassen, vilket jag tände stenhårt på efter mina år jag spelade i Nybro IF.
 
Har du kvar kontakt med några gamla kompisar från Nybro-tiden?  
- Jag har väl lite kontakt med några stycken, men främst är det med Kim Ahlqvist jag pratar med. Och hörde ju att han nu var "värvad" till NIF Old Stars! Men då vi spelar i olika grupper så har vi bestämt oss för att mötas i finalen :) Och Kim är ju en stor Nybro Open fantast, samtidigt som jag själv trivdes bra att spela där gör ju att det känns jätteroligt att nu få chansen att spela där igen som en pigg 30-åring! 
 
Det låter bra, då önskar vi dig och KAIF varmt välkomna på lördag!  
- Tack så mycket, det skall bli sjukt roligt att komma tillbaks och spela i Nybro Open igen.
 
Patrik 
 
 
 

Presentation "NIF Old Stars"

Och så måste vi väl presentera lite av de lagen som nog inte många vet så mycket om i den "Öppna" klassen i årets upplaga av Kährs Nybro Open
 
Och vi börjar med NIF Old Stars, som är ett hopplock av gamla Nybro IF spelare från när och fjärran. 
 
Jag tog och ringde upp den informelle ledaren (vad jag hört iaf) Anton Allansson som hade följande att säga:
 
Vilka är NIF Old Stars? 
- Vi är ett kompisgäng som under en kväll fick frågan av Philip Rosqvist om vi inte kunde samla ihop ett gäng och spela i den Öppna klassen i Nybro Open, detta då det saknades ett lag där. Och vi tände väl allihop på det, för det är faktiskt något vi har pratat om att göra något ihop när vi har träffats. Sagt och gjort så tackade vi ja! 
 
Vilka spelare är klara?  
- Vi saknar väl någon spelare till, för vi är nog i behov av några avbytare då vi av erfarenhet vet att Nybro Open är riktigt jobbigt. För ytorna är ju mycket större än i en sporthall, och spelar man på bortre kanten så har man ju kanske 20m bara till avbytarbåset! 
- Men vi har ju några viktiga kuggar klara, främst då målvakten Rickard Gerhardsson, och sen den stora "stjärnan" Robert Björklund! 
- Vi hade hoppats på att David Evaldsson skulle ställt upp, men tyvärr fick vi ett sent återbud från honom i dagarna, han hade nog behövts! 
 
 
 
Oj, det får jag ta upp med honom, att svika er så! Men ni tror ni får ihop tillräckligt med spelare? 
- Ja då, det löser sig alltid, men vi har ju några som vill kolla över sin fysiska status först, typ Rasmus Arvidsson somär lite orolig för sitt nyopererade korsband. Men vi kör med det vi får ihop. 
- Man kan väl säga att vi satsar stenhårt på att ha riktigt kul, detta är ju något vi pratat om. Och själv är det ju nog 6 år sen jag spelade Nybro Open, så jag längtar ju så förbaskat efter att det skall bli lördag morgon!
- Men vi har sagt att vi skall ta det seriöst när vi väl spelar, då skall vi göra vårt bästa, men samtidigt försöka bjuda på något extra kanske!
 
Vem skall leda laget? Eller coacha er när det hettar till i slutspelet? 
- Vi har två pappor (Kjell Allansson & Mats Björklund) som skall stå som ledare, sen om de får en syl i vädret av någon i vårt lag är ju en annan fråga :)
- Vi hade ju tänkt ha min bror Joel Allansson som coach, men tyvärr så är han på träningsläger med IFK Göteborg i Turkiet. 
 
 
 
- Men vi har ju en som alltid brukar försöka komma med små åsikter om hur vi skulle göra redan när jag spelade med honom, och vad jag hört så är ju Robert Björklund fortfarande likadan! 
 
 
 
 
- Och det är väl också han som borde gå i täten för vårt lag, då han var med och förde upp sitt IFK Berga i Division 2 nyss! 
- Och ryktet säger att mr Björklunds danssteg firade stora triumfer på Sandra under juldagskvällen! Så vi räknar kallt med att han snurrar upp alla som kommer mot honom även under lördagen som kommer!
 
- Vidare så har vi David Slättman som ansvarig för all media/press/intervjuer :) 
 
Det låter bra, ni är varmt välkomna och vi syns på lördag. 
Tack, det kan vi behöva, men vi siktar på att överraska många lag, på något sätt iaf :) 
  
Patrik Berg 
 

RSS 2.0