Intervju med Adam Nordström.....

Vårt fjärde nyförvärv har nu svarat på några frågor om sig själv och om sitt val av Nybro IF... 

Adam Nordström, är han vår nya ”polis” i backlinjen?  

Vi har ett ungt nyförvärv i 17-årige Adam Nordström från Emmaboda IS.   Och frågan är om han klarar av att slå sig in i A-laget redan under första året? Och blir han vår nye ”polis” i de bakre leden?    

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min tid som fotbollsspelare började som 6-åring om jag inte minns fel. Då startade min pappa Magnus ett kombinationslag tillsammans med Carl Johansson och Dennis Nicklasson. Laget kallades E.L.L som bestod av spelare från Emmaboda, Lindås, Långasjö och Vissefjärda.

Detta laget spelade jag i under alla mina år som junior. Efter det så har jag stannat i Emmaboda IS under hela min seniorkarriär. Men nu ser jag fram emot 2015 som Nybro IF spelare.

Varför blev det Nybro IF?

Skall jag vara helt ärlig så hade jag tänkt att stanna kvar i Emmaboda IS, men efter ett väldigt övertygande samtal från Nybro IF’s sportchef Patrik Berg så vände jag mina tankar. Jag kände direkt att jag ville testa något nytt som jag innan det samtalet verkligen inte hade haft en tanke på att göra. Och efter första träningen med Nybro IF så märkte jag direkt att alla i Nybro IF var helt fantastiska. Så varför det blev Nybro IF är dels det första samtalet, dels den första träningen, men också att jag redan under första mötet med truppen fick känslan och kände mig som en i gänget, och det är ju fantastiskt skönt och hur bra som helst.

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag skulle nog säga att jag är en ganska lugn spelare med bra spelförståelse som trivs bäst defensivt.

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Kanon! Jag är hur nöjd som helst. Alla i alget verkar supertrevliga och allt folk runt Nybro är minst lika bra, så det har än så länga varit helt fantastiskt.

Vad skiljer Nybro IF från dina tidigare föreningar?

Jag skulle nog säga träningarna, dem har ett helt annat sett att träna på. Som exempel så är jag uppväxt med att konditionsträningarna ska bestå av mycket springande, och då oftast utan boll. I Nybro IF är nästan alla övningar vi gör med boll, vilket jag gillar skarpt!

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?   

Just nu är det svårt att säga då jag än så länga bara har spelat inomhusfotboll med Nybro, men en plats i backlinjen hade varit häftigt!  Mest för att det är där jag känner mig tryggast, och så är det kanske inte min starka sida att dribbla av en motståndare och göra mål.Men om Festim hittar en offensiv spelare i mig kanske ni får se en targetspelare som inte många lag skulle kunna hantera, haha!  

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min målsättning i Nybro är att försöka ta en startplats och sedan försöka behålla den. Jag har också en klar bild av att utveckla mig väldigt mycket, både på och utanför planen.

Några ord om Nybro IF!

Serien menar du? Den skall vi göra allt för att vinna. Spelare och ledare i Nybro IF är inga man ska räkna bort, Div.2 ligger inte långt borta tror jag…. 


Intervju med Oscar Sandin...

Vårt tredje nyförvärv att intervjuas är Oscar Sandin från Kalmar FF, läs vad han har att säga om Nybro IF och om lite annat smått och gott. 

Vi har som vanligt ett ungt nyförvärv i 17-årige Oscar Sandin från Kalmar FF.  Och frågan är om han som sin tidigare lagkompis Jesper Löfgren går rakt in i startelvan under sitt första år i Nybro IF?  

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär fick sin början på västkusten, närmare bestämt i Laholms FK, när jag var fem år gammal. Jag spelade i LFK fram till vintern 2007, då jag och min familj flyttade till Kalmar. Kort efter min ankomst tränade jag med både Kalmar FF:s P97:or och Hossmo BK:s dito. Valet föll på det sistnämnda, främst då mina skol- och klasskamrater spelade i laget. Efter drygt fyra år på Rinkabyvallen ville jag till en ny miljö och nya utmaningar, och Kalmar FF blev då det naturliga valet. Efter ett fantastiskt första år (2011) med 97-laget i KFF - innehållandes en förstaplats i Sverigecupen (inofficiella SM för 14-åringar), dubbla seriesegrar och guldmedalj i prestigefyllda GAIS Open bland mycket annat - blev jag tillsammans med drygt 15 andra spelare från 97-gänget uppflyttad till KFF:s Pojkallsvenska-lag. Där har jag hållit till de senaste tre säsongerna, innan jag den 8:e december 2014 blev klar för Nybro IF, som blir mitt nästa kapitel i min fotbollshistoria!

Varför blev det Nybro IF?

Jag hade hört mycket bra om laget och klubben Nybro IF från personer i min omgivning, och jag blev glad när sportchef Berg ringde och bjöd in mig till provträning med laget. Sedan tidigare visste jag dessutom att Nybro är en etablerad klubb med en vision om att spela vacker fotboll med mycket bollinnehav. Just det var bland det första som slog mig när jag klev ut på Åkrahälls konstgräsplan för första gången var att den skickligheten - främst gällande passningar och posessionspel - var väldigt hög hos samtliga spelare. Det jag hade hört om att Nybro rullar boll bekräftades redan här. Atmosfären i omklädningsrummet var (och är) också väldigt bra och jag blev emottagen av såväl spelare, ledare och sportchef Berglusconi på ett fantastiskt sätt redan från första början. Jag trivdes väldigt bra med allt och hade bara positiva intryck med mig från mina provträningar med laget. När jag sedan satte mig ned för att överväga vilken klubb som passade bäst för mig så föll valet på Nybro då allt kändes väldigt bra i NIF.

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag är en offensivt lagd kantspelare som trivs bäst till vänster. Kan spela både yttermittfältare och ytterback, men trivs bäst där jag får vara mest offensiv. När det gäller mina egenskaper på planen så tycker jag att min vänsterfot är det bästa attributet i min fotbollsrepetoar. Jag tycker om att skruva in inlägg bakom motståndarnas backlinje och det kan jag göra med framgång från vänsterkanten. Min vänsterfot hoppas jag likaså kunna bli ett hot vad gäller leveransen på offensiva fasta situationer såsom hörnor och frisparkar. Jag spelar hellre fram till mål än att göra dem själv, och är på det stora hela mer av en lagspelare än en individualist.

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket, mycket bra. Bortsett från att vi inte räckte hela vägen i Annandagscupen samt att jag pga sjukdom och resa inte hade möjlighet att vara med på varken Nyårscupen eller Nybro Open så har allt varit väldigt positivt. Jag har som sagt blivit väldigt väl omhändertagen av alla och jag trivs fantastiskt bra i laget, såväl på planen som i omklädningsrummet. Jag har börjat lära känna grabbarna i laget och allt känns bra. Extra plus för julbordet som var en bonus som var mycket positiv och uppskattad av mig personligen, trevligt med nya lagtraditioner.

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Då jag bara varit ungdomsspelare i mina tre före detta föreningar så är det något svårt att jämföra, men en självklar skillnad är förstås att åldern på spelarna i laget är högre än i de lag som jag spelat i tidigare. Spontant tycker jag att Nybro IF känns som en seriös och framförallt proffsig förening med stora visioner och tydliga mål. Trots att jag varit något bortskämd med faciliteter på GFA med Kalmar FF så är jag imponerad av klubbens faciliteter. Ytterligare en sak i Nybro är att man har allt på plats när man kommer till träningen, allt är tvättat och upphängt på varje plats vilket jag inte varit med om i mina före detta klubbar. Jag gillar som sagt anläggningen och den är väldigt trevlig, dessutom har jag hört att Vickans matta ska vara riktigt fin under säsong!

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?   

Som jag nämnde tidigare så är jag en offensivt lagd spelare med mina styrkor i det offensiva spelet och jag tycker om att komma med i offensiven så mycket som möjligt. Ursprungligen föredrar jag nog att spela yttermittfältare och ha en högre utgångsposition i planen för att hitta kombinationer, instick och tidiga inlägg mot boxen. Kan även spela ytterback och då komma på överlappslöpningar och liknande. Som ytterback har man mer tid, men det är lättare att vara ett hot med den sista och öppnande passningen som yttermittfältare. Det finns fördelar och nackdelar med båda positionerna, men jag spelar där jag passar bäst in i lagbygget.

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare, ta nya steg i min utveckling och bidra till att vi lyckas kollektivt som lag i år. Jag vill bidra främst i offensiven med de kvalitéer som jag besitter, och utveckla det som är lite sämre i min fotbollsverktygslåda. Jag tror och hoppas att Nybro IF kan utveckla mig personligen ytterligare som fotbollsspelare under säsongen som kommer. Klubben har visat att man utvecklar spelare och jag hoppas gå samma väg.

Jag har knappt sett något av de andra lagen i serien ännu, men med det laget vi har och den fotboll som vi strävar efter att spela så tycker jag att vi ska rikta in oss på en topp två-placering i årets serie. Med hårt och gediget jobb från varje individ så kommer vi att bilda något riktigt bra tillsammans som lag, och om vi gör det så hoppas jag att vi når spel i division 2 år 2016. 


Livet efter Bigso & Kährs Nybro Open...

Efter våra två stora inomhuscuper Bigso Box och Kährs Nybro Open så är man snart tillbaks till en vanlig arbetssituation på mina normala 15-16 timmar per dag. Och jag skall nu försöka hitta orden och skriva lite om våra cuper till att börja med. Och vi börjar med Bigso Box. 
 
 
 
Bigso Box flyttades efter några års prat äntligen över till OG-hallen, och det är mest tack vare den nybildade Bigso Box gruppen vi har att tacka för det. Där är det flera som gjort stora insatser, främst då under cupdagarna där jag mestadels nu hade sällskap av några som styrde och ställde på ett framgångsrikt sätt. 
 
Vi ökade antalet anmälda lag från 63 till 102, vilket inte är så vanligt i dessa dagar. Och vi kommer att försöka att redan under våren lägga upp cupen för anmälningar. Jag har även öppnat upp en egen hemsida för både Bigso Box & Kährs Nybro Open där vi lättare kan lägga ut information och annat. 
 
 
 
Men kan väl säga att framförallt Bigso Box blev en stor succé, där var vi ju alla lite oroliga över gensvaret på vår flytt till OG-hallen och konstgräset (de tre yngsta klasserna spelade på vanligt inomhusgolv i innebandyhallen). Och det var flera lag som var skeptiska till hur det skulle bli, men de blev överraskade hur bra allt kändes och att alla fick plats. 
 
Jag har skickat ut ett mail till alla föräldrar och ledare via våra lags hemsidor, men jag framför här återigen stt stort tack till alla som ställde upp och gjorde Bigso Box till en trevlig och positiv turnering med många aktiva ungdomar som gav allt vad de kunde. 
 
 
 
Vi återkommer med mer information inom kort, och håll ögonen öppna när vi lägger ut nästa turnering, detta då vi denna gång fick fullt i två klasser där vi fick stänga dem. 
 
Patrik
 
 
 
 

RSS 2.0