Intervju nr 9 "efter" premiären med Sanin Filovic.....

Sanin Filovic’, förgyller ännu en gång Nybro IF med många mål och många roliga händelser?    

Vi har fått tillbaka en hungrig 30 åring som tidigare varit en fantastiskt bra målgörare för oss, och som har visat upp en vilja att åter komma upp i Div.2 klass. Kommer det att bli succé?      

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär började i Kalmar FF:s ungdomslag som 10 åring, som i sin tur 9 år efter ledde till A-laget via tipselit. Våren 2005 åkte jag på en korsbandsskada och tack vare de blev det inget nytt kontrakt. 2006 skrev jag på för Nybro IF som hjälpte mig med allt och gav mig de bästa förutsättningarna för att ta mig tillbaka och än idag är jag tacksam för det. 2010 skrev jag på för Karlskrona AIF och flyttade ner. Efter 2 år i KAIF bestämde jag mig för att flytta hem och skrev på för FK Älmeboda/Linneryd då jag ville spela under Mikael Andersson. Ett halvår senare började jag jobba natt och kände att pendlingen och div 3 var för tuff så vi bröt kontraktet och jag hamnade i Elit4 Kalmar AIK där min broder Omar Eliassi spelade. Efter 2 säsonger i KAIK så är jag tillbaka i Sveriges vackraste klubb :)  😉

 

Varför blev det Nybro IF?

Med tanke på att jag spelat för Nybro IF förut så var de inte speciellt svårt val att göra när

 

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag är target, bra speluppfattning, dubbelfotad, stark i kroppen och sjukt grym i boxen, poängspelare helt enkelt :) 

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket bra, goa och härliga spelare samt ledare. Bra stämning i truppen med mycket skitsnack o skratt. Det lilla negativa är att Macke Fransson tar så sjukt mycket plats i omklädningsrummet.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Största skillnaden är att de finns för många regler att följa :)  Sen organisation runt om laget är fantastisk.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Det är ju såklart anfallare för känslan när man gör mål är obeskrivlig.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att vara skadefri och producera.

 

 

Då tackar vi även Sanin, som pga lite arbetsbelastning inför premiären inte las ut förrän efter premiären...

 

Patrik 

 


Intervju nr 8 inför premiären, idag är det Pontus D.....

Pontus Dorch, skall han ta över taktpinnen och bli spindeln i nätet?    

Vi har fått in en rutinerad men ändå bra ålder spelare som kommer att tillföra mycket både på och utanför planen, men vem är P Dorch? Och vad har hänt i hans karriär?     

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär: Jag började spela fotboll som sexåring i Färjestadens GoIF, där jag har många fina minnen från mina barn- och ungdomsår. Vi hade en duktig årskull och duktiga tränare. Är man uppvuxen i Färjestaden så har förmodligen de flesta testat på både fotboll och innebandy, så även jag. Många väljer innebandyn, men för mig var valet av fotboll väldigt enkelt.

Det gick bra för mig i ungdomsåren och jag var med i smålandslaget och fick även vara med på ett 60-mannaläger med 89-landslaget. Efter att ha tränat ett halvår med a-laget i Färjestaden blev Kalmar FF Tipselit nästa steg. Tyvärr tog det aldrig riktigt fart i KFF och jag lämnade för våra seriekonkurrenter Lindsdals IF efter studenten.

Jag spenderade fyra och ett halvt år i ”Liffen”. På hösten 2012 fick jag en möjlighet att åka upp på provspel hos division 1 laget IFK Luleå som var på jakt efter en vänsterback. Daniel Ahonen som jag tidigare spelat med tipsade om mig och provspelet blev lyckat. Jag flyttade upp dit inför säsongen 2013 men lämnade redan i maj efter att ha åkt på fyra muskelbristningar och en hjärnskakning. Steget till startelvan kändes alldeles för lång. Något jag kan ångra när jag ser tillbaka på det. Jag gillade föreningen och att vara i en proffsig miljö igen.

Tillbaka i Kalmar blev det två säsonger i Kalmar AIK, där jag åter fann glädjen till fotbollen igen.

 

Varför blev det Nybro IF?

Vi mötte Nybro IF med Kalmar AIK under förra säsongen. Jag var tyvärr skadad båda mötena men såg båda. Vi blev bland annat totalt utspelade på Fredriksskans och fotbollen som Nybro IF spelar tilltalade mig. Vem vill inte vara en del i ett lag som har ett sånt passningsspel? När Nybro IF hörde av sig efter säsongen så tvekade jag aldrig. Jag blev verkligen såld på idén som presenterades.

 

Vilken sorts spelare är du enligt dig själv?

Jag har gått från att vara en snabb vänsterforward i ungdomsåren till defensiv innermitt till vänsterback och till innermitt igen. Jag behärskar flera positioner, lojal lagspelare med en bra vänsterfot. Är också en tjurig jäkel som inte gärna släpper någon förbi mig i en mot en.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Tuff, men på ett bra sätt. Det är ett nytt sätt att träna på för mig. Träningarna och vårt sätt att spela kräver att man ska vara bolltrygg och passningsskicklig samtidigt som det är en skillnad i tempo. Jag har fått vara skadefri sen jag kom, vilket gör att jag förhoppningsvis med hårt slit kan vara till nytta för laget.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Framförallt sättet att träna på. Att orka vara bolltrygg och bedriva ett passningsspel när man är trött är tufft, men fruktansvärt roligt. Träningarna håller hög intensitet under hela passet. Sen tycker jag också att stämningen är väldigt familjär i laget. Alla pratar med alla och alla bidrar både på och utanför plan för att trivas. Det är lätt att spela fotboll och trivas i Nybro IF.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Balansspelare. Jag gillar att ha mycket boll och fördela spel. Har mycket att jobba på för att anpassa mig till vårt sätt att använda balansspelare som skiljer sig lite mot vad jag är van vid, men det kommer.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Att fortsätta bli bättre tränad och anpassa mig till lagets idé. Jag fyller 27 i år, men tror fortfarande att jag kan utvecklas och bli bättre. Med tålamod och tro på att det vi gör är den rätta vägen så är jag övertygad om att vi klarar oss kvar, minst!

 

Någon spelare du tycker att man ska hålla att extra öga på i år?

Kami är värt att hålla ett extra öga på. Det verkar som att han är född med bollen vid sina fötter. En liten trollkarl som publiken kommer att uppskatta. Framtiden ser ljus ut för Kami.

 

Och vi tackar då även Pontus för hans intervju, och vi önskar honom lycka till under 2016. 

 

Patrik


Intervju nr 7 inför premiären med Alexander Kungsman...

Alexander Kungsman, blir han Nybro IF’s nye stormålvakt?   

Vi har en ung målvakt på 20 år som nu skall försöka ta steget upp i Div.2, och frågan är vad som snurrar i denna målvakts huvud inför premiären!      

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär började i Trekantens IF som 6 åring. Efter gått igenom pojklagen där så valde jag som 12 åring att lämna min hemstad för att börja spela i Kalmar FF.  Efter ungefär 3 säsonger i KFF så valde jag som 15 åring att gå till Smedby boik och spela för dom i division 4 elit. Men väl där efter en knackig säsong, så var valet lätt när Trekanten ringde och frågade om jag ville komma hem och spela igen. Och det är just i Trekanten som jag spelat nu i 3 säsonger tills jag inför detta året gick till Nybro IF.

 

Varför blev det Nybro IF?

Efter 3 år med Trekantens IF så kände jag ett sug efter nya utmaningar och att lära mig mycket mer i mitt målvaktsspel. Innan jag gick till Nybro så hade jag haft några träningar med Postanidis och jag kände att om jag får regelbunden träningen med honom så kan jag utveckla många sidor i mitt målvaktsspel och bli en bättre målvakt. Jag gillar även Nybro IFs tänk omkring fotboll och deras sätt att spela.

 

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag är en målvakt som gillar att vara involverad i spelet och spela en stor del. Jag försöker alltid att föra in ett lugn när jag spelar och jag skulle själv säga att jag är en målvakt som trivs väldigt bra med mina fötter.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Min första tid i Nybro IF har varit väldigt trivsam. Jag tycker själv att jag har kommit in i laget ganska fort och att på direkten så kände jag ett stort välkomnande från både ledare och spelare.

Det är riktigt bra stämning i både omklädningsrummet och på planen, jag trivs väldigt bra.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Då jag bara varit i Nybro IF en kort period så är det svårt att göra massa jämförelser.

Men Nybro IF är en väldigt seriös klubb som strävar efter att nå högt. Jag tror att Nybro IFs resa kommer att bli väldigt bra och jag är glad över att få vara en del av den.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?   

Som målvakt känner jag att jag får spela en stor roll i matcher och det trivs jag med. Jag har aldrig i min karriär tvivlat på att det är målvakt jag vill bli, ända från början så kände jag en speciell känsla över att vara målvakt. Känslan som man känner när man gör en avgörande räddning i slutminuterna är oslagbar. Men likaväl som man kan bli hjälte med den räddningen så kan man bli syndabock om man inte är 100% fokuserad hela tiden och gör det man ska. Så det trivs jag med.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att spela så många matcher som möjligt för Nybro IF under det kommande året och även att fortsätta utvecklas på träningarna. Jag har en ambition och en vilja att bli så bra som möjligt och i Nybro IF så känner jag att det är möjligt att fortsätta den resan.

Jag väljer att säga att vi slutar i mitten på årets division 2.

 

Vi tackar Alexander för intervjun och önskar honom lycka till under 2016. 

 

Patrik


Intervju nr 6 inför premiären med Hoshyar .....

Hoshyar Taha Bash, kommer han att överaska alla med en succesäsong i Nybro IF?  

 Vi har här en ung spelare som bara varit i Sverige i något år, men som redan visat upp en härlig positiv attityd och en vilja att utvecklas som fotbollsspelare. Men vem är han egentligen?       

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

 

 

Jag har spelat i Syrien i näst högsta serien, som defensiv innermittfältare, men kan spela på de flesta mittfältspositionerna. När kriget startade i Syrien så hade jag ett kontraktsförslag klart för en fortsättning, men det kändes för riskabelt, så det fick tyvärr bli 4 år utan att få göra det jag älskar, att spela fotboll.

Sen flyttade jag till Sverige, och kom jag 2015 till Madesjö IF som tog hand om mig och hjälpte mig med mycket runt fotbollen. Madesjö var ett fantastiskt stöd för mig, och dem lät mig även spela fotboll som passade mig, så det är en förening jag är mycket tacksam emot.

Sen kontaktade Nybro IF mig inför detta året, och det kändes som ett steg i rätt riktning för mig.

 

Varför blev det Nybro IF?

 Det var ett självklart val när dem ringde, för jag vill hela tiden utveckla mig och bli bättre. Och Nybro IF har definitivt dem kvalifikationerna som en fotbollsspelare behöver för att utveckla sig som fotbollsspelare. Dem arbetar professionellt vilket jag tycker om.

 

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag är en spelare med bra spelförståelse, fysiskt stark och bra i dueller, men även med mitt huvudspel tycker jag är bra. Sen vill jag gärna göra mina medspelare bra, vilket jag alltid försöker att tänka på.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Min första tid har varit bra, jag trivs med laget, och sammanhållningen är okej.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Ett lag som ligger högre upp i seriesystemet skall också leva upp till de förväntningar som klubben har, och det tycker jag att Nybro IF gör.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Min favoritposition är givetvis som innermittfältare, för det är där jag gör mest nytta!

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att få vara skadefri och spela så många minuter som det bara går, för det är ju trotts allt fotbollen man är där för. Jag tror vi hamnar i topp 5. 

 

Vi tackar Hoshyar för stunden, och önskar honom lycka till under 2016. 

 

Patrik


Intervju nr 5 inför premiären med Filip A.....

Filip Andersson, en lite sen övergång så här precis innan serien startar, och många frågar sig nog ”vem är detta?  Men det skall vi förhoppningsvis bli lite klarare över efter denna intervju med en sympatiskt ung 30-åring från Skövde!       

 

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär startade i Götene IF. Götene är en liten ort i Skaraborg i Västergötland och ligger mellan städerna Skara, Lidköping, Mariestad och Skövde. I Götene spelade jag division 4 och 3-fotboll tills jag blev 20 år. En hjärmuskelinflammation gjorde att jag blev borta från fotbollen en längre tid och jag tappade motivationen. Gick då över till Lundsbrunns IF (Lundsbrunn tillhör Götene, som Pukeberg för Nybro). Lundsbrunns IF spelade i Div 6 när jag kom, div 4 när jag lämnade. Etablerade mig som målskytt i regionen och smällde bland annat i 30 mål i Division 5. Efter detta blev det återigen Götene IF som då tagit steget upp i Division 2. Första året i division 2 gick hyfsat, andra året mycket bättre. Trots sviktande motivation och en bokad resa till Australien följde bästa året i karriären då jag vann skytteligan i Division 2 med 17 gjorda mål. Efter diverse provträningar med division 1-lag och superettanlag blev det tillslut Skövde AIK i division 1 i 2 säsonger, en fotoperation förstörde dock 7 månaders fotboll och motivationen försvann lite igen. Tillbaka till Götene och 1 säsong i Division 3, sedan flytt till Växjö och Räppe GoIF. Båda dessa säsonger blev tyvärr skade- och sjukdomsfyllda. Nya tag i Nybro IF!      

 

Varför blev det Nybro IF?

I och med att jag och min sambo Jonna aldrig riktigt känt oss hemma i Växjö öppnades  en möjlighet om flytt till Kalmar då Jonna fått jobb över sommaren i Kalmar. Min studie- och nyfunne vän Pontus Dorch pratade gott om Nybro IF och tränaren Festim Pasho. Han gillade också stämningen i laget. Detta gjorde att mitt sug på fotboll ökade ytterligare och Nybro blev ett självklart val efter några träningar med laget.

 

Vilken sorts spelare är du enligt dig själv?

Jag är en spelare som genom karriären alltid gjort mycket mål. Har en fin bredsida i alla lägen både som passningsfot och avslutsfot. Är en ganska klok spelare som sällan slår bort eller tappar bollen.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket bra. Trivs som fisken i vattnet. Alla spelare och ledare har välkomnat mig in i laget på ett fantastiskt sätt. Karzan och Brandon har verkligen hjälpt till genom att snacka mycket gött i bastun.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Nybro IF spelar fotboll på ett sätt som många borde ta efter. Nybro har ett fantastiskt tänk i hur man vill att fotboll ska spelas och man går inte ifrån idén även om det går troll i maskineriet vilket är en styrka. Spelade en liknande fotboll i Skövde AIK, dock inte lika systematiskt. Festims filosofi genomsyrar Nybro IF som förening och alla vet vad som krävs för att spela denna typ av fotboll.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Anfallare eller släpande anfallare (nr 10). Har genom karriären alltid spelat anfallare och känner mig hemma där. Som släpande anfallare med lite friare roll trivs jag precis lika bra.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att fortsätta utvecklas som spelare och spela på en jämnare nivå genom hela matcherna. Peta in en del mål vore ju fint också förstås.

 

Kommer Pontus Dorch extraordinära vader vara de största i Division 2 i år?

Ja det tror jag faktiskt, de är fantastiska!

 

Vi säger även tack till Filip, och önskar honom lycka till under 2016.

 

Patrik 


Intervju nr 4 inför premiären med Vedran B.....

Vi har i Vedran en ung men ändå rutinerad målvakt som redan provat på toppfotboll i Sirius, men nu gör en ny satsning i Nybro IF. Varför? Vad har hänt däremellan? Och vad snurrar i denna målvakts huvud inför premiären!     

 

 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär har varit väldigt händelserik. Det började i unga dar uppe i Uppsala i en förening som heter UNIK, där var jag tills jag var 12 år sen flyttade vi till Smedby och karriären lokalt (Kalmarregionen) började. Efter ett par ungdomsår i Smedby gick jag vidare till Ljungbyholm. Sedan var det en ettårig sejour i Lindsdals IF innan jag återigen hamnade i Uppsala och Sirius. Jag vände hemåt för inte så längesen och spelade förra året för Nickebo IK, men sen hörde Nybro IF av sig och det var dags att börja klättra igen!

 

Varför blev det Nybro IF?

När Nybro IF hörde av sig till mig kändes det som att de hade en stark tro på min kompetens som målvakt, jag kände ett förtroende från ledarna direkt. Både vad man kan bidra med på plan, men även i truppen som en positiv injektion med bra energi, rätt inställning och vinnarmentalitet. Det finns en utmaning i att representera Nybro och det är att Nybro IF ställer höga krav, vilket motiverar mig till att prestera på topp. Jag vill även vara med Nybro IF på resan uppåt i seriesystemet. Det ser jag som en riktig sporre.

 

Vilken sorts spelare är du enligt dig själv?

Jag är en spelare som värdesätter kommunikation högt, samt är en reflexsnabb linjemålvakt som vill vara delaktig och pådrivande i spelet på plan. På plan är jag dessutom lugn & metodisk.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket omtumlande! Det började direkt med hög intensitet på träningarna vilket var skönt för då kom man in i rätt sinnesställning direkt. Tråkigt nog åkte jag på en rejäl sjukdom som höll mig borta 2 veckor på försäsongen men jag har inte missat något utöver det och jag börjar känna mig fit for fight!

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningarna?

Då jag bara varit i Nybro IF under en så pass kort tid kan jag inte beskriva skillnader. Jag tycker att Nybro IF är en väldigt seriös och målmedveten förening. Bra spelfilosofi och en modern förening. Jag kan se framför mig att Nybro IF på sikt kommer vara ett föredöme för andra föreningar.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Som målvakt har man en väldigt avgörande roll i ett lag och därför är målvakt min favoritposition. Målvaktsspelet hänger på en skör tråd, gränsen mellan att vara hjälte och syndabock är väldigt liten. Jag måste alltid vara fokuserad och bestämd.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min personliga målsättning är att göra bra matcher och se till att jag ger mitt lag förutsättningar att plocka hem 3 poäng match efter match!

Och jag tror vi hamnar på övre halvan när serien avslutas. 

 

Vi säger tack till Vedran, och önskar honom lycka till under 2016.

 

Patrik


Intervju nr 3 inför premiären med Simon Bern.....

Vi har i Simon en 19 år ung ambitiös ytter som nu tog steget över till oss i Div.2, men vad är det som har hänt innan? Och vad skall hända i framtiden?    

 

 
 

Kort sammanfattning av din fotbollshistoria!

Min fotbollskarriär startade i Älghult IF. Men redan som 7-åring gick jag till Alstermo IF för att få spela med dom överåriga. Lite senare när det blev 11-manna slogs klubbarna ihop och då spelade jag både i ett P95/96-lag och ett P97-lag. När jag fyllde 14 år blev jag uppflyttad till A-laget i Älghult (Div6), den säsongen kommer jag tyvärr inte ihåg så mycket av.

Efter ett år i Älghults A-lag så blev jag uppringd av Lars-Gunnar Serell. Dom ville då att jag skulle skriva på för Alstermo IF. Vilket inte var så svårt val, då dom spelade i divition 4 elit. Och mina mål med fotbollen har alltid varit att spela så högt upp i seriesystemet som möjligt. Efter att halvårs hård träning med dom så började jag få in någon typ av fotbollstänk och fysik, så då började jag fightas om en plats i startelvan på riktigt. Den säsongen har jag för mig att vi slutade 6:a i tabellen. Året där på var truppen inte densamma så då tog jag en plats i startelvan direkt. Hela säsongen 2014 var jag med och spelade mestadel som innermittfältare. Denna säsong slutade vi 5:a efter Högsby. Inför 2015 blev det lite kaos i Alstermo IF så dom fick dra sig ur och börja om i divition 6, men det var inget val för mig. Så efter lite letande och sammarbetande med Nybro IF så fick jag kontakt med Räppe Goif i Växjö. Dom lirade då i divition 3, vilket var nytt för mig, men efter mycket vilja så spelade jag trots allt 19 av 22 matcher. Denna säsong spelade jag på alla positioner utom mittback och målvakt, men mestadels defensiv innermittfältare och offensiv yttermittfältare. Detta var ett väldigt lärorikt år på många sätt för mig.

Nu inför 2016 har jag gjort ännu ett steg upp i seriesystemet, och det är divition 2 med Nybro IF. Jag kan inte säga annat än att jag är väldigt taggad inför denna säsong!

 

Varför blev det Nybro IF?

Jag hade redan inför säsongen 2015 haft kontakt med Nybro IF, men då blev det inget. Nu inför denna säsongen tog dem kontakt med mig igen, och då visade det sig att dom ville att jag skulle skriva på.

 

Vilken sorts spelare är de enligt dig själv?

Jag är en snabb, löpvillig yttermittfältare. Kan även vara bollvinnare som defensiv innermittfältare.

 

Hur har din första tid varit i Nybro IF?

Mycket rolig måste jag säga. Varje gång man kommer in i omklädningsrummet så blir man glad. Det har redan hunnit vara mycket lärorik tid. Festim och dom andra ledarna är mycket bra att ha och göra med.

 

Vad skiljer Nybro IF från de tidigare föreningar?

Det är en förening som är väldigt professionell. En klubb som vill spela bra fotboll, fin fotboll. Även utveckla alla sina spelare.

 

Vad är din favoritposition i laget? Och varför?  

Som yttermittfältare, för där får jag använda mina största styrkor.

 

Vilken målsättning har du själv? Och var hamnar vi i årets serie?

Min korta personliga målsättning är att utvecklas och bli säkare i startelvan. Min långa målsättning är att klättra i seriesystemet, kanske till och med “proffessinell fotbollspelare”?

Jag tror vi blir 10 i tabellen.

 

 

Vi säger tack till Simon, och önskar honom lycka till med säsongen 2016. 

 

Patrik


RSS 2.0