Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 6) Kommunturneringen...

Och så var det den största klassen, nämnligen kommuntiteln, och ointressantare har det tyvärr aldrig varit, men alla andra lag får bocka och buga för en överlägsen vinnare i Pukebergs BK! 
 
Grupp A, här visade Pukeberg redan från start vad som var på gång då de slog Johansfors med 12-0! Och Puke tog full pott med 9 poäng och en målskillnad på 21-1 på 3 matcher! Madesjö IF knep andraplatsen på 6 poäng, medans Bäckebo GoIF och Johansfors tog var sin poäng och blev utslagna. 
 
Grupp B, här fick vi se ännu en 9 poängare i Flygsfors/Gadderås IF som visade upp sig från sin bästa sida under gruppspelet. Två på 6 poäng kom Örsjö IF som ofta brukar vara bra inne i ishallen! Alsjöholms IF kom trea på 3 poäng, medans Nybro IF kom sist utan några poäng. 
 
Grupp C, här blev det återigen en 9 poängare i topp, och det var titelförsvarande Trekantens IF som var starkast i gruppen. Två på 6 poäng kom S:t Sigfrids IF som visat upp en positiv och framgångsrik vinter. Lite besviken tror jag både Flerohopp och deras fans var då dem åkte ur med 3 inspelade poäng, medans det var mer väntat att Orrefors IF slutade sist på noll poäng. 
 
Slutspelsgrupp A1, här trodde nog alla på Pukeberg efter deras fantastiska gruppspel, och så blev det också då dem vann gruppen på 6 poäng. Och i den direkt avgörande matchen om den andra semifinalplatsen så var det Örsjö som vann över S:t Sigfrid med 1-0. 
 
Slutspelsgrupp A2, här tyckte nog många med mig att det var ett getingbo med 3 riktigt starka lag. Och det blev också väldigt jämnt där allt avgjordes i sita matchen. Flygsfors vann gruppen efter att först slå Madesjö med 2-0, och sen spela 1-1 mot Trekanten. Så inför sista matchen så räckte det med oavgjort för Trekanten, medans Madesjö måste vinna för att gå till semifinal. Och i en rafflande match så blev det till slut Madesjö som vann med 2-1. 
 
Semifinaler: 
Pukebergs BK - Madesjö IF 2-1
Det mest anmärkningsvärda var att det var en så jämn match! Men madesjö gjorde det bra och hotade Pukeberg, som för första gången fick gå för fullt, men lyckades till slut vinna och gå till final. 
Flygsfors/Gadderås IF - Örsjö IF 2-1 (efter straffar) 
Här var det än jämnare, och det var en tät och tuff semifinal som Flöget vann på straffar och tog sig till final. 
 
Final: 
Pukebergs BK - Flygsfors/Gadderås IF 6-0
Ja vad säger man efter 6-0 i kommunfinalen! Imponerande av ett oerhört starkt Pukeberg. Men måste säga att Flöget imponerade och försökte störa Puke med ett ovanligt högt försvarsspel, och det gick bra i början, men Puke var för bra. 
 
 
Här säger vi det största grattiset på många år, imponerande Pukeberg! 
 
Patrik
 

Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 5) Damturneringen...

Och så har vi damturneringen att gå igenom, och det var ännu närmare denna gång, men till slut så var det favoriten Färjestadens GoIF som stod där som vinnare för andra året i rad. 
 
Grupp A, här vann Team Södermöre med full pott på 9 poäng. Men därefter så var det målskillnad mellan IFK Kalmar och Madeshjö IF som bägge hamnade på 4 p, men det var IFK som tog semifinalplatsen med 2 mål bättre. Lessebo/Hovmantorp kom sist, men gjorde ändå en bra turnering då det var första gången dem var med här.
 
Grupp B, och här var det Färjestadens GoIF som vann med full pott och 9 poäng. Och tvåa kom Emmaboda IS med 4 p, och utslagna blev Lindsdals IF med 2 p, och Runsten/Möckleby IF på 1 p.  
 
Semifinaler blev det och det gick så här:
Team Södermöre - Emmaboda IS 1-0, det var en chansfattig match där Södermöre fick ett rätt tidigt mål, och därefter var det mest fight och kamp utan några farligheter vad jag kom ihåg, men ändå en rättvis seger. 
Färjestadens GoIF - IFK Kalmar 3-0, här var det en klarare segrare, men IFK unga lag gjorde det bra, men dem räckte inte till mot Färjestadens rutinerade lag. 
 
Finalen blev då: 
Team Södermöre - Färjestadens GoIF 2-3 (efter straffar). 
Förra året så vann Färjestaden också mot Södermöre, men då med 1-0. Och i år blev det än tuffare då det gick till straffar där Färjestaden vann. Jag tror det var Södermöre som tog en tidig ledning, men där Färjestaden vände och tog ledningen med 2-1 med bara någon minut kvar. Men i sista minuten så lyckades Södermöre kvittera och få matchen till straffar, men det blev som sagt Färjestaden som var starkast där. 
 
 
Vi säger grattis till Färjestadens GoIF
 
Patrik

Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 4) Ingemar Crantz Cup...

Nu var det dax för ett tronskifte i klassen Ingemar Crantz Cup, och det blev inomhusfotbollens okrönte mästare Glömminge IF som nu vann denna klass efter 7 raka segrar för Nybro IF innan det. 
 
Gruppspelet, här var det 5 lag som spelade ett enkelmöte, och tabbellen blev enligt följande: 
Lindås/Långasjö, 12 p, riktigt imponerande, gick obesegregade igenom gruppspelet! 
Glömminge IF,  6 p, var ovanligt bleka i gruppen, men det var nog taktik då de var kort om folk!
Nybro IF,  6p, vi fick slita för poängen då spelet inte var bra, ojämn insats men hoppet levde.
Ängö BK,  6 p, det jag såg så var dem ovanligt svaga, men sen vann dem över Glömminge, starkt.
Oskarshamns AIK,  0 p, här gjorde deras P19 lag en helt ok insats, men dem räckte inte till.
 
Semifinaler, här blev det intressant, och vi fick följande resultat:
Lindås/Långasjö - Ängö BK 1-0, L/L fortsatte imponera, fast målet o avgörandet kom sent.
Glömminge IF - Nybro IF 3-2, jag trodde vi skulle klara det när vi gjorde 2-2, men direkt efter avgjorde GIF..
 
Final:
Lindås/Långasjö - Glömminge IF 1-3
Här visade Glömminge klass, mot ett obesegrat L/L så tog dem en rättvis seger. Och att göra det mede 8 utespelare är än mer imponerande, där visade dem att det var rättvist och en klart välförtjänta vinnare av Ingemar Crantz Cup 2016, grattis.
 
 
 
Patrik

Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 3) Länsturneringen...

Årets Länsturnering spelades på lördagen och den var intressant och spännande med flera överaskande resultat, och här tippade jag faktiskt rätt vinnare! 
 
Grupp A, här blev något överaskande Emmaboda IS laget som vann gruppen, och jag tycker även att det var starkt gjort av Pukebergs BK extralag att gå vidare som 2:a, utslagna blev Möre BK och Söderåkra AIK.
 
Grupp B, här gick som vanligt! Ljungbyholms GoIF vidare som vinnare, medans "Futsal"-laget Nickebo IK tog sig vidare som 2:a efter en tuff fight mot Norra Tångs BK, medans Fagerhults AIK slutade sist.
 
Grupp C, här kom största överaskningen för mig, att Rockneby IK gick obesegrade igenom gruppspelet, imponerande. Annars var detta en väldigt jämn grupp där resterande lag alla hade chansen att gå vidare inför sista omgången. Men med liten marginal så blev det Läckeby GoIF som drog det längsta strået, medans IFK Påryd och Vissefjärda GIF åkte ut.
 
Grupp D, här vanns gruppen av Tvärskogs IF, som brukar gå bra, medans det var ovisst om den andra platsen ända tills det återstod 4 sekunder av sista matchen! Inför sista matchen så var det ovisst bakom Tvärskog, och då Färjestadens GoIF vann sin match mot Tvärskog så var dem vidare just då. Men om Bergkvara AIF vann med många mål mot Gullabo/Gullaboäs i sista så skulle dem gå vidare, medans 1 poäng räckte för G/G. Och det var här G/G gjorde det avgörande 2-2 målet med 4 sek kvar och tog platsen för Färjestaden.
 
Kvartsfinalerna, blev enligt följande:
Emmaboda IS - Nickebo IK 2-3 (efter straffar)    
Ljungbyholms GoIF - Pukebergs BK 2-1
Rockneby IK - Gullabo/Gullaboås 1-3
Tvärskogs IF - Läckeby GoIF 2-4
 
Det var jämna och rafflande kvartsfinaler rakt igenom, jag trodde på Emmaboda, men dem missade i straffläggningen, Ljungbyholm var stabila och vann väl planenligt, och efter gruppspelet så trodde jag nog på Rockneby, men G/G hade positiva vibbar efter dramat i sin grupp, och Läckeby hade likadana vibbar och vann klart över Tvärskog.
 
Semifinalerna blev enligt följande:
 
Nickebo IK - Ljungbyholms GoIF 3-2 (efter straffar)
Gullabo/Gullaboås - Läckeby GoIF 1-2 (efter straffar)
 
Nickebo gick återigen vidare efter straffar mot ett starkt Ljungbyholm, och det var återigen spelande tränaren Toni Kujundzic som räddade sitt lag då han var målvakt.
Och Läckeby vann likaså på straffar efter en jämn match mot G/G, mest uppseendeväckande var ju att Billy Lansdowne Jr missade sin straff!!
 
Finalen blev:
Nickebo IK - Läckeby GoIF 1-3
 
Och i finalen så var det Läckeby som nu fått igång alla gubbar och dem malde ner Nickebo på ett stabilt sätt. Men bägge lagen överaskade under resans gång, men vi får väl ändå säga att det var en rättvis seger.
 
 
 Vi säger grattis till Läckeby GoIF
 
Patrik
 

Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 2) Öppna klassen

Och så var det fotbollen också, då jag i fredags bara skrev om själva arrangemanget som sådant. 
 
Vi hade ju återigen ändrat lite i spelschemat, och det vi ändrat nästan varje år är ju i Damklassen, då vi ena året spelat färdigt med finalen redan på fredagnatten, då vi fick klagomål att dem inte ville åka och spela finalpasset på söndagen. Men då vi lyssnat och ändrat så dem slipper detta så blev det ju några andra som klagade på att vi spelade damfinalen så sent en fredagnatt! Det kvittar hur man gör ibland, men 2016 så hade vi finalpass för alla utom den Öppna klassen som spelade färdigt på lördagnatten.
 
Öppna klassen:
 
här tippade jag att Mycket Gutt FF skulle försvara sin titel från 2014, men där fick jag fel då det istället vanns i stor stil av Team Eliassi. Men vi tar det från början:
 
Grupp A vanns av Team Eliassi på full pott, 9 poäng, 2:a kom Tellus FF, ett lag som jag inte hade full koll på, men som överraskade stort och i gruppen tog 6 fina poäng. 3:a kom Cute i kostym, som bestod av gamla Ängö spelare (blandat med några yngre såg det ut som). 
Sist i gruppen kom Nybro IF som bestod av våra 01-killar, de ställde upp utan tvekan när de fick frågan, och de gjorde vad de kunde men räckte inte till riktigt. 
Att notera, det var härligt att se Team Eliassi bjuda vårt unga lag på några mål i sista gruppspelsmatchen, framförallt då sista målet gav många applåder från läktarhåll, bra gjort. 
 
Grupp B vanns ju planenligt av Mycket Gutt FF, också med full pott. 2:a med 6 poäng kom ett blandat Flygsforslag, vilket jag tycker var starkt gjort av dem. 3:a kom min moderklubb Skruvs IF, dem gick inte vidare, men dem gjorde en bra insats och spelade rätt bra faktiskt. Sist i denna grupp kom SHKHS Ilirida med Festim Pasho i spetsen (tänkt som spets :)), dem gjorde vad de kunde men det blev inga poäng. 
 
Slutspelet gick som så att Team Eliassi slog Flygsfors/G med 5-2, och Mycket Gutt vann över Tellus FF med 2-1. Vilket då gav drömfinal, som sen Team eliassi överaskande lätt vann med 5-2.  
Henrik Rydström skrev bra om turneringens Öppna klass på Aftonbladet, läs gärna den här
 
 
 
Grattis säger vi till Team Eliassi. 
 
 
 
mmm
 

Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 1)

Skall försöka mig på en liten återblick på årets upplaga av Kährs Nybro Energi Open, en mycket populär och välbesökt turnering som vi nu spelade för 35:e gången i Victoriahallen.
Förberedelserna gick bra, och förra årets oro för mattan löstes i år med samarbete med vår nya huvudsponsor Nybro Enrergi genom Anders Lundell. Den andra huvudsponsorn är ju sen några år tillbaka Kährs.  
 
Torsdagen är det ju som alltid en akut inläggning av mattan där A-laget har som uppgift att göra, och efter en bra start så tog linjeringen lite ovanligt lång tid, så detta år fick vi skjuta upp starten med 10 min. En spelare viskade i mitt öra att det saknades en tydlig arbetsfördelning, och ger man vissa spelare fria händer så blir det som denna gång, ostrukturerat och långsamt :)  Sen saknades det några spelare under denna traditionella inläggning! 
 
 
Och som alltid så släpper mattan lite under torsdagen och fredagen, för att sen sitta hårdare under lördag och söndag. Och pappen vi måste lägga ut i kanterna ser alltid hal och farlig ut, men det klarar sig alltid ändå.
Men några gånger så var det några spelare som satte foten på pappen, och då går den ju sönder och måste lagas. Det komiska är att det ofta var samma spelare som satsade fullt fast dem närmade sig kanten med pappen, medans 99% av spelarna sakatde in och tog det försiktigare när dem närmade sig sargen!
 
 
Vi hade i år lite yngre medarbetare till flera uppgifter under turneringen, och det gick alldeles förträffligt bra för alla nya. Ofta var det som under vår ungdomsturnering Bigso Box under mellandagarna så att det var många från vår samarbetsförening Flygsfors/Gadderås IF som ställde upp och hjälpte till under dagarna, tack för det Flöget.  
Annars så är det ju föräldrar till våra ungdomar som gör stora insatser i kioskerna under cupen, och där gjorde många föräldrar en fantastisk insats, och där de flesta spred en positiv atmosfär runt omkring kioskerna. 
 
Och det är under vissa perioder ett stort tryck i kioskerna, vilket några av föräldrarna blev medvetna om då det under vissa pass saknades lite folk. Och då fick dem förälrar som var på plats arbeta ännu hårdare.
Men under alla 4 dagarna så var det en som alltid var på plats, och det var Jenny Karlsson som återigen visade en vilja att göra en STOR insats, tack Jenny.  
 
Annars så har ju dem som sitter i entrén fått det största lyftet från att innan ha suttit ute i iskalla kurer till att nu sitta inomhus och samtidigt även kunna se på lite fotboll. Sen har vi precis som tidigare fått in en hel del förfalskade entrébiljetter, då vissa inte har några betänkligheter i att "fuska" sig in, tragiskt. 
Sen är det flera gånger vi sett folk släppa in sina kompisar eller släkt genom vissa ingångar som vi inte alltid kan bevaka, och dem verkar knappt ens skämmas för det, utan det verjar vara deras rättighet att göra så! 
 
Och det var även många som gick in gratis vid den stora entrégrinden, där var det flera gånger hockeylag och lite andra personer som gick in och ibland skulle hämta sina saker, och då slinker det samtidigt in ett flertal, särskilt då det tar lång tid att få alla att hämta sina saker. 
 
Men förutom det så var det en fantastiskt trevlig turnering, allt flöt på bar under hela cupen, och dem 01-killar som hjälpte till att ta bort mattan på söndagen fick kämpa, sen såg jag vissa som slet hela tiden, medans några smet undan och lekte, men ledarna Johan RylanderPer Oskarsson och Sebastian Hultman gick i täten och gjorde ett fantastiskt jobb. Och från föreningen så var det Mikael Wandér som var med och tog bort mattan, men som han gjorde det, imponerande instas Micke!  
 
 
Men jag vill här framföra ett jättetack till alla funktinärer, föräldrar och alla andra som hjälpte till att göra årets upplaga av Kährs Nybro energi Open till en trevlig helg med mycket folk och en hel del fotboll.
Utan allas insatser så går det ju inte att genomföra en så här stora aktivitet, TACK.  
 
Under helgen skall jag försöka sammanfatta själva fotbollen som spelades under helgen. 
 
Patrik
 
 

RSS 2.0