Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 6) Kommun....

Och så var det summeringen av den "största" klassen under Kährs Nybro Energi Open, Kommunklassen.
Och man kan väl säga att just nu så är det ett lag som regerar i denna klassen........ 
Och då det nu bara är 10 lag kvar i kommunen så bestämde vi att nu spela med 10 lag, och då dela in dem i 2 st 5-lagsgrupper, där de 3 bästa lagen går vidare till slutspelsgrupperna. 
 
Grupp A, här var det tufft om förstaplatsen minst sagt, och det var Bäckebo som gav favoriten Flygsfors en jämn fight ända in till slutet. Men det blev ändå Flygsfors som drog det längsta strået och vann gruppen på 10 poäng och +9 i målkvot. Och tvåa kom så överraskningen Bäckebo, också på 10 poäng, men med +5 i målkvot.
Men om det var tufft i toppen så slog kampen om den sista slutspelsplatsen alla rekord, då alla tre lagen hamnade på 3 poäng!
Men med små marginaler så var det så S:t Sigfrid som tog sig vidare på 3 poäng och -2 i målkvot (är nog ovanligt att ta sig vidare från en 5-lagsgrupp med 3 poäng). På fjärde plats kom så Nybro IF's P01-lag med 3 poäng och -6 i målkvot, och riktigt överraskande så hamnade Örsjö sist i gruppen, också med 3 poäng och -6, men dem gjorde mindre mål än Nybro IF.
 
Bäckebo överraskade positivt, Örsjö överraskade negativt.  
 
Grupp B, här fick vi se ännu en styrkedemonstration från fjolårets suveräner Pukeberg, som här ganska enkelt vann sin grupp med full pott, 12 poäng och 17-1 i målkvot!
Tvåa kom Flerohopp som haft en lite tung inomhussäsong på 7 poäng och +6, medans sista lag att gå vidare blev Madesjö på 7 poäng och +4.
Utslagna på fjärde plats kom så Orrofors på 3 poäng, medans så Alsjöholm hamnade sist på 0 poäng.
 
Här gick det väl lite mer som förväntat, kanske att jag trodde att Madesjö skulle komma före Flerohopp, men det var ju inte långt ifrån!  
 
Slutspelsgrupp A1, här är det ju nästan alltid jämnt och tufft att ta sig vidare då alla 3 lagen spelar 2 matcher var, och allt kan hända.... Och resultaten blev här enligt följande:
 
Flygsfors/Gadderås IF - Flerohopps GoIF  4-3
Flerohopps GoIF - Madesjö IF  1-1
Madesjö IF - Flygsfors/Gadderås IF  1-1
 
Så här var det verkligen jämnt och små marginaler, men Flygsfors höll återigen för favorittrycket och vann gruppen på 4 poäng och +1. Tvåa kom så Madesjö på 2 poäng och +-0, medans Flerohopp kom trea och åkte ut på 1 poäng och -1.  
 
Slutspelsgrupp A2, här var ju allas röster på Pukeberg, och matcherna blev enligt följande:
 
Pukebergs BK - Bäckebo GoIF  5-0
Bäckebo GoIF - S:t Sigfrids IF  1-0
S:t Sigfrids IF - Pukebergs BK  1-2
 
Så mycket riktigt så höll storfavoriten Pukeberg för pressen och vann gruppen på 6 poäng och +6. Tvåa kom så Bäckebo som fortsatte överraska, fast jag trodde nog de skulle slå Sigfrid, men ändå, så de fick 3 poäng och -4, medans då ett lite tunt bemannat Sigfrid slogs ut på 0 poäng och -2.
 
Semifinalerna blev enligt följande:
Flygsfors/Gadderås IF - Bäckebo GoIF  3-2  (efter straffar) 
Pukebergs BK - Madesjö IF  6-0
 
I första semin så fortsatte Bäckebo att imponera, och dem var med i matchen hela tiden, men tillslut så lyckades Flygsfors (precis som förra året) vinna sin semifinal efter ett rafflande straffavgörande.
I den andra semin så möttes precis som förra året Puke och Madesjö, men där det förra året blev en 2-1 seger byttes denna gång till en solklar 6-0 seger till ett överlägset Pukeberg, imponerande.
 
Final: 
Pukebergs BK - Flygsfors/Gadderås IF 2-0
 
Det var alltså samma finallag som förra året, och där det förra året blev en solklar 6-0 seger blev denna gång lite jämnare, men det var återigen Pukeberg som tog hem kommuntiteln efter en 2-0 seger mot ett tappert kämpande Flygsfors.
 
Så jag avslutar precis som jag gjorde förra året med att Puke var för bra. 
 
 
Grattis säger vi till kommunmästarna Pukebergs BK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0