Ytterligare en ny debutant i dagens match.

Och så var det dax för Nybro IF att återigen släppa fram en ung spelare i A-laget. Vi har under alla mina Nybro IF år fått höra att det inte håller att släppa fram så många unga spelare, men vi ser det istället som att vi måste kunna ge våra ungdomar ännu bättre fotbollsutbildning så att de klarar sig bra när de flyttas upp till A-laget.
 
Idag så är det dax för nästa spelare från vår ungdomsgrupp att göra debut i A-laget i matchen mot Jämjö. Och det är den 16 år unge Eric Olsson som eventuellt får göra sina första minuter i Div.3. Eric är en ren Nybro IF produkt, och har gått hela vägen fram till att för några veckor sen fått gå upp och träna med A-laget. Och han har visat framfötterna så pass att Festim igår tog ut han i truppen.
 
 
  
Och Elias Landström fick ju i matchen mot Moheda göra ett inhopp vid ställningen 2-2 med 10 minuter kvar, så mr Pasho är ju inte rädd att släppa in våra debutanter direkt.
 
Och sen avslutar jag som jag gjorde senast med orden:  
  
Sen lär vi inom föreningen få höra samma visor som för 1 år sen, att "han kan ju knäckas av en motgång"..... 
Och egentligen är det ju ingenting man kan garantera inte kan hända, men det är ju upp till hur gruppen tar hand om sina spelare. Det är ju i motgång som man som grupp visar sitt rätta jag, och utan några motgångar i livet så kommer man ingenstans tror jag. Och vi kommer nog att låta några fler ungdomar få speltid under höstens sista omgångar, vilket vi ser fram emot.  
 
En mycket större fara för unga talanger är att som många gör skyddar dom mot alla faror som finns, och där de bara får höra hur bra de är och att de aldrig gör några fel. Det innebär däremot en stor fara när de kommer upp till seniornivå med lite krav, då är det lätt att lägga av (vilket många gör). 
 
Lycka till Nybro IF, och särskilt lycka till önskar vi idag Eric Olsson.  
 
Patrik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0