Inomhuscuper för fulla muggar....

Vi i Nybro IF har ju lite inomhuscuper att hålla i under några intensiva dagar. Och just nu får jag lite mail här och där om när lottningen sker. Och kan väl säga som så att vi hade lottat alla våra cuper i helgen om bara allt hade varit klappat och klart, men så är det inte riktigt än...... men snart blir det nog klart. 
 
En liten statusrapport gällande våra 4 inomhusturneringar vi skulle arrangera kommer här:
 
Bigso Box 2014 (27-30 december) 
Här har det ju blivit en jättepositiv effekt med nästan 100 lag anmälda just nu, mot 63 lag förra året. 
Vi har någon klass där vi saknar något lag för att få en bra mix av matcher, helst vill man ju ha 6, 8, 10, 12 eller 16 lag i klasserna. P01, P02 och P03 är lottade och klara, och resten hoppas vi kunna lotta imorgon eller senast onsdag. 
 
 
 
Nybro Damcup  (30 december)
Här ville vi starta upp en cup för damlag då vi under några år hört ryktas att det inte finns så många cuper för damlag. Och då vi fick några timmar ledigt under Bigso Box sista dag så tänkte vi prova om det gick att anordna. 
Men just nu saknar vi några lag för att kunna genomföra den, och av de damlag har nu kontaktat för att få in några till har än varit fruktlösa. Så finns det något damlag som är sugna så hör gärna av er. 
 
NIF Nyårscup  (31 december)
Här skulle vi ha genomfört den tredje upplagan av vår nyårsturnering, men den har vi redan tagit beslutet att inte genomföra då det var för få lag som var intresserade. 
 
Kährs Nybro Open 2015  (8-11 januari) 
Här har vi en lte mer tradionsbunden turnering då vi går in på den 34:e upplagan av denna fantastiska succé som fortfarande överlever nedgångar och allas åsikter gällande mångt och mycket. 
Kommunklassen är ju alltid 12 lag, men där saknar vi fortfarande ett lag som vi hoppas få besked av inom kort. Det här är ju den turnering som är störst ära i att vinna!
Länsklassen fylls alltid på snabbast då vi bara har 16 platser för lite olika lag att anmäla sig i. Lite roligt är det att denna gång har några nya lag anmält sig.
Damklassen har i år varit svårare än vanligt att få in anmälningar, vi har 4 lag klara och saknar 4 anmälningar. Är det några damlag som jag inte fått tag i så är ni välkomna, beslut måste tas inom kort.
Ingemar Crantz Cup är ju den tidigare Elitklassen som vi bytte namn på föra några år sen. Här har vi testat oss fram med lite olika upplägg, men vi har i år tagit med lag från Div.4 Elit och uppåt och vi är just nu 6 lag klara. Det räcker, men vi tar gärna in några fler lag.
 
 
 
Skall man dra några slutsatser av detta, vissa är ju oroliga för att många föreningar snart får lägga ner, och alla har ju hört att det är mindre som spelar fotboll överhuvudtaget. Men samtidigt så har vi en stor ökning i Bigso Box som går mot strömmen. Och det är nog svårt att säga precis vad som är problemet eller vad man skall göra. 
 
Det som är tydligt är att man måste försöka göra det bra vad man än tar på sig, för kraven från de allra flesta är mycket högre nu än för bara några år sen. Men då vi är mindre folk inom fotbollen så blir det ju självklart svårare att få till olika arrangemang. Men det gäller att kämpa på och inte ge sig! 
 
Själv är det just nu åt fanders för få timmar på dygnet, listor att fixa på saker inför cuperna minkar ju knappt hur många timmar man än lägger ner känns det som, nattskiften är ofta utnyttjade redan så här några veckor innan vi kör igång. Men vår Bigso Box grupp har ju gjort ett fantastiskt bra jobb, som också har gett framgång. 
Där har det varit nya ideér och några som tagit på sig väldigt många saker att fixa, fantastiskt. 
 
Kände att jag behövde ett break i lagletande och lottningar av de klasser som är färdiga, så satte mig ner och skrev lite om vad vi i Nybro IF har på gång. 
 
Patrik
    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0