Kährs Nybro Open dag 4

Och så var vi framme vid dag 4, söndagen den 12 januari med Länsturneringen samt semifinaler och final i Kommunturneringen. Och det blev en intressant och spännande dag som avslutades på bästa sätt :) 
 
Län grupp A slutade med att ett favoritsegrande Lindås/Långasjö tog hem förstaplatsen (med en målglad Linus Henriksson) följt av Norra Tångs BK som då gjorde att Rockneby IK och Kalmar Södra IF fick åka hem tidigt. Och "Lirarnas Lag" var väl de som presterade lite sämre än vad man väntat sig, och de fick inkassera 3 förluster. 
 
Grupp B blev däremot en hård kamp mellan 3 lag, medans min gruppfavorit Hossmo BK slutade sist på 1 poäng! Och det var tillslut nysatsande IFK Påryd som fick åka hem med 4 poäng i bagaget, medans Blomstermåla IK och Söderåkra AIK tog sig vidare på 5 poäng var. Att notera är att då Blomstermåla och Söderåkra möttes i sista matchen så var förutsättningarna att bägge lagen gick vidare om de spelade oavgjort, och det blev 1-1! 
 
I grupp C så gick förra årets vinnare Ängö BK vidare med full pott, samtidigt som Vissefjärda GIF åkte ut på 0 inspelade poäng. Här blev det istället en helt avgörande match i sista matchen om vilka av Gullabo/Gullaboås och Möre BK som skulle följa med Ängö till slutspelet. Det räckte med oavgjort för G/G och så blev det då inget av lagen lyckades göra något mål. 
 
Grupp D var den jämnaste där alla 4 lagen kunde ta sig vidare inför sista omgången, men då de båda sista matcherna slutade 0-0 så blev det förra årets bägge Trekantentränarna som tog sig vidare med sina bägge nya lag. Hasse Sjögrens Nickebo IK och Thomas Hellkvists Tvärskogs IF slog därmed ut Ljungbyholms GoIF och Läckeby GoIF ur årets Kährs Nybro Open.
 
Länskvartsfinalerna blev enligt följande:
 
Lindås/Långasjö - Söderåkra AIK 4-0
Blomstermåla IK - Norra Tångs BK 1-2
Ängö BK - Tvärskogs IF 2-1
Nickebo IK - Gullabo/Gullaboås 2-1
 
Att notera att 3 av 4 gruppvinnare tog sig vidare, och där jag tycker att återigen så var det lite överraskande att Norra Tång tog sig till semifinal! Men de 3 andra vinnarna var väl mer förväntade efter vad jag såg och hörde. 
 
Semifinalerna blev det följande resultat:
 
Lindås/Långasjö - Norra Tångs BK 2-0 
Ängö BK - Nickebo IK 3-1
 
Här var det 2 förväntade vinster som slog in, och det blev en förväntad final mellan de 2 favoriterna i Länsturneringen. Och det blev precis som förra året att Ängö BK tog sig ända fram till att gå segrande ur Länsfinalen, imponerande.
 
 
 
 
Och förutom att Ängö BK nu vann finalen för andra året i rad, så måste man säga att de är ett mycket bra lag, framförallt inomhus. De är alltid med långt i alla inomhusturneringar, och de spelar sin fotboll hela tiden, och de har alltid någon spelare som sticker ut och kan avgöra sina matcher, grattis Ängö BK. 
 
Och så har vi kommit fram till den viktigaste klassen, kommunturneringen. Det är alltid den vi har som främsta klass och som skall avsluta hela Kährs Nybro Open. Nu blir det inte riktigt så pga att det passar bättre att det blir Län som spelar sist då de inte skulle få vila sig i de sista matcherna. 
 
Semifinalerna gick enligt följande:
 
Madesjö IF - Nybro IF U 0-1
Örsjö IF - Trekantens IF 3-4 (efter straffar) 
 
Här kan man väl säga att vårt mycket unga lag från Nybro IF överraskade stort på oss då de lyckades slå ut Madesjö, det var en riktigt rolig och glädjande stund man beskådade hur de var det laget som försökte spela och visade lite grunder i ett anfallsspel. Madesjö var mest på försvar och hade väldigt svårt att flytta fram positionerna. Men som det pojklag vi var så gav vi bort en 4-5 riktigt bra lägen som jag trodde skulle straffa sig, men Madesjö slarvade bort dessa fina gåvor vilket gjorde att vi tog oss till final. 
 
Örsjö mot Trekanten var en mycket bra match att titta på, Örsjö som gått som tåget under inomhussäsongen har en trygghet och ett eget spel som inte många andra lag hade under dessa dagar. De vänder underlägen pga att de spelar lugnt och försöker hitta offensiva lösningar, det var roligt att se dem. Men Trekanten var faktiskt minst lika bra lag på att hålla bollen inom laget och försöka rulla bollen framåt med tanke och med många spelare som deltar i spelet. Det är en nog så viktig egenskap som vi i Nybro IF uppskattar då vi gärna ser att laget vi skickar spelare till också försöker utveckla spelarna och spela sig fram, imponerande att våga mr Berg. 
 
Men finalen blev inte någon sprakande tillställning för den offensiva fotbollen bägge lagen visat upp under de tidigare matcherna, utan det blev tillknäppt och låst spel från bägge hållen. Jag tror det var lite prestige i att inte förlora, framförallt så tror jag de 6 spelare vi lånat ut till trekanten INTE ville vika ner sig och förlora, härligt att se. De hade ju under Nyårscupen ett jätteläge att slå ut ett mycket mer namnkunnigt Nybro IF men förlorade där på några individuella misstag. Nu ville de inte göra samma misstag igen.
Men matchen gick till straffar och det lotteriet vann nu Nybro IF U som därmed blev kommunmästare! 
 
 
 
Och som alla själbva kan se så var detta ett väldigt ungt Nybro IF u som tog hem segern, vi fick ju någon kommentar på twitter om vi skulle komma med nästan hela A-laget som vi gjorde förra året!!! 
Men istället fick vi tillsagt till oss från några personer inom kommunfotbollen att: 
 
Nu fick de som klagat på att ni inte värvar lokalt sig en knäpp på näsan, för när nu era ungdomar slår de andra seniorlagen så kan väl ingen säga att ni måste värva från Nybro samhälle med omnejd. 
För ni har ju redan ungdomar i ungdomsgruppen som nu vunnit mot flera av de andras seniorlag! 
Och ändå har ni lånat ut de 6 bästa ungdomarna till Trekanten...... som också tog sig till final!  
 
Och vi hade detta år 7 st från ungdomsgruppen, 1 st ledare från A-laget, A-lagets målvakt som utespelare, en 14-åring som nyss flyttats upp i A-truppen, en 20-åring från Div.4 Elit, en 17-åring från A-truppen samt en A-lagsmålvakt........... Så det känns som att vi hade ett Nybro IF U i årets kommunmästerskap. 
 
Eller som en spelare skrev på twitter efter att ha åkt ut mot Nybro IF U: 
"Åker ut mot ett jävla pissgäng" 
 
Patrik
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0