Kährs Nybro Energi Open 2016 (Del 3) Länsturneringen...

Årets Länsturnering spelades på lördagen och den var intressant och spännande med flera överaskande resultat, och här tippade jag faktiskt rätt vinnare! 
 
Grupp A, här blev något överaskande Emmaboda IS laget som vann gruppen, och jag tycker även att det var starkt gjort av Pukebergs BK extralag att gå vidare som 2:a, utslagna blev Möre BK och Söderåkra AIK.
 
Grupp B, här gick som vanligt! Ljungbyholms GoIF vidare som vinnare, medans "Futsal"-laget Nickebo IK tog sig vidare som 2:a efter en tuff fight mot Norra Tångs BK, medans Fagerhults AIK slutade sist.
 
Grupp C, här kom största överaskningen för mig, att Rockneby IK gick obesegrade igenom gruppspelet, imponerande. Annars var detta en väldigt jämn grupp där resterande lag alla hade chansen att gå vidare inför sista omgången. Men med liten marginal så blev det Läckeby GoIF som drog det längsta strået, medans IFK Påryd och Vissefjärda GIF åkte ut.
 
Grupp D, här vanns gruppen av Tvärskogs IF, som brukar gå bra, medans det var ovisst om den andra platsen ända tills det återstod 4 sekunder av sista matchen! Inför sista matchen så var det ovisst bakom Tvärskog, och då Färjestadens GoIF vann sin match mot Tvärskog så var dem vidare just då. Men om Bergkvara AIF vann med många mål mot Gullabo/Gullaboäs i sista så skulle dem gå vidare, medans 1 poäng räckte för G/G. Och det var här G/G gjorde det avgörande 2-2 målet med 4 sek kvar och tog platsen för Färjestaden.
 
Kvartsfinalerna, blev enligt följande:
Emmaboda IS - Nickebo IK 2-3 (efter straffar)    
Ljungbyholms GoIF - Pukebergs BK 2-1
Rockneby IK - Gullabo/Gullaboås 1-3
Tvärskogs IF - Läckeby GoIF 2-4
 
Det var jämna och rafflande kvartsfinaler rakt igenom, jag trodde på Emmaboda, men dem missade i straffläggningen, Ljungbyholm var stabila och vann väl planenligt, och efter gruppspelet så trodde jag nog på Rockneby, men G/G hade positiva vibbar efter dramat i sin grupp, och Läckeby hade likadana vibbar och vann klart över Tvärskog.
 
Semifinalerna blev enligt följande:
 
Nickebo IK - Ljungbyholms GoIF 3-2 (efter straffar)
Gullabo/Gullaboås - Läckeby GoIF 1-2 (efter straffar)
 
Nickebo gick återigen vidare efter straffar mot ett starkt Ljungbyholm, och det var återigen spelande tränaren Toni Kujundzic som räddade sitt lag då han var målvakt.
Och Läckeby vann likaså på straffar efter en jämn match mot G/G, mest uppseendeväckande var ju att Billy Lansdowne Jr missade sin straff!!
 
Finalen blev:
Nickebo IK - Läckeby GoIF 1-3
 
Och i finalen så var det Läckeby som nu fått igång alla gubbar och dem malde ner Nickebo på ett stabilt sätt. Men bägge lagen överaskade under resans gång, men vi får väl ändå säga att det var en rättvis seger.
 
 
 Vi säger grattis till Läckeby GoIF
 
Patrik
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0