Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 4) Dam....

Och så är vi framme vid en genomgång av damturneringen, vilket i år var väldigt nära att strykas ur programmet, men vi tog beslutet att köra med 5 lag även här, för vi vill ju självklart ha en damklass.  
 
Grupp A, och det blev ju bara en grupp med 5 lag, och då vissa av lagen även skulle spela en annan cup på fredagen så fick det ju bli torsdag kväll för dem.
Och gruppen blev jämn, där tillslut ändå storfavoriten Färjestads GoIF kom 1:a med 9 poäng, 2:a kom Emmaboda IS på 7 poäng (+2), och 3:a kom de två senaste årens finallag Team Södermöre också på 7 poäng, men med +1 i målskillnad. Och 4:a och på sista slutsspelsplats kom så Kalmar Södra IF på 6 poäng. Sist utan poäng kom ett mycket ungt Madesjö IF. 
 
Att notera i gruppspelat var ju att Kalmar Södra var enda laget som vann över Färjestaden, men man såg ju att Färjestaden individuellt har ett riktigt bra lag. Annars så tyckte jag att Team Södermöre såg ovanligt svaga ut, men jag var helt säker på att dem skulle komma upp till sin vanliga nivå i slutspelet på söndagen.
Emmaboda tyckte jag var ovanligt pigga och skapade lite mer egna målchanser än vanligt, såg bra ut.
Kalmar Södra imponerade ju med att slå Färjestaden i sin första match, men åkte sen på två uddamålsförluster för att sen vinna mot Madesjö i sista matchen.   
 
Semifinalerna blev enligt följande:
Färjestadens GoIF - Kalmar Södra IF  3-1
Emmaboda IS - Team Södermöre   2-1
 
Färjestaden var numret för stort för Södra under söndagens semifinal, och det var en tippad och förväntad seger.
Emmaboda vände mot ett Södermöre som överraskade negativt på mig då dem fortsatte på gruppspelets lite lägre nivå på spelet, vilket ett piggt och löpvilligt Emmaboda utnyttjade och vann tillslut rättvist tycker jag, fast jag är ju lite partisk!
 
Finalen blev: 
Färjestadens GoIF - Emmaboda IS  2-1
 
Och det blev så en tredje raka seger för Färjestaden, men Emmaboda gjorde återigen en mycket bra insats och var bara några sekunder (30-40) ifrån att ta finalen till straffar, men istället så skjuter Färjestaden in en farlig frispark som tar på några ben innan den går i mål.
Och även fast Färjestaden hade dem individuellt bästa spelarna så var det Emmaboda som överraskade mest ett att under hela turneringen skapa många målchanser och vara stabila bakåt. Och i finalen gjorde dem sin bästa insats, men det räckte ändå inte mot ett mycket stabilt Färjestaden.
 
 
 
Grattis säger vi till Färjestadens GoIF 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0