Kährs Nybro Energi Open 2017 summering del 2....

Och precis som förra året så blir inlägg nr 2 om öppna klassen, då jag igår bara skrev lite om själva arrangemanget som sådant. 
 
Vi hade till detta år tanken att genomföra cupen precis som förra gången, detta då vi efter några år med klagomål om förnyelse nu haft några år med tysthet, vilket bara kan tolkas som att vi nu hittat ett upplägg som någorlunda passar de flesta!
 
Men några dagar innan så var det Örsjö som la ut ett inlägg på twitter där det var några mycket besvikna herrar som nappade och kritiserade årets upllägg! Mer om detta senare....
 
Och en av sakerna som dessa glada herrar skrev om var ju den öppna klassen och hur fel den var, detta medans vi fått ta emot flera positiva samtal om att den är bra. Och jag tänker även lite socialt på de spelare som kanske inte rankas högst i sina klubbar och kanske aldrig har fått spela Nybro Open, här finns nu en chans för några lag att spela med ett andra lag och då ge alla sina spelare chansen att få delta, fanatstiskt bra tycker jag.
 
Och jag fick ju som tur var över Team Eliassi till Crantz Cup då vi tyckte dem var för bra för Öppna klassen (vilket visade sig vara ett bra beslut, då dem gick och vann Crantz Cup). Men under cupdagen så blev man lite orolig då Tullhuset, som jag inte hade en aning om vad det var för lag, kom med spelare från Älmeboda/L, IFK Berga och Lindsdals IF..... Hu ska det nu bli för ojämna matcher var min första tanke, men tji vad fel jag fick...
 
Sen var det ju några klubbar som nappade på att låta alla sina spelare få spela i årets upplaga och anmälde ett andra lag förutom det dem redan hade i kommunklassen, och det var Flygsfors, Flerohopp och Pukeberg.
Och utöver dessa 4 lag så kom ju lite gamla NIF spelare från 89-90 kullen med några härliga profiler, och även vårt P01-lag ställde mer än gärna upp med ett lag även här.
Sen var det Fryshuset Together som kom som en frisk fläkt men tröttnade lite, och sist var det SHKSH Lirida som blev årets poplag och som drog ner mest applåder för sitt spel! 
 
Öppna klassen:
 
här tippade jag på Pukeberg och Flygsfors/G som favoriter, och det tipset var rätt okej faktiskt:
 
Grupp A vanns av det mycket profilstarka Tullhuset där alla spelare är aktiva i Div.2 och Div.3, och det med 3 raka segrar och 12-0 i målskillnad. Vidare som 2:a gick så Flygsfors/G med 6 poäng efter ett imponerande gruppspel. Och i sista matchen om 3:e platsen gick Lirida ut som segrare mot P01-laget med 6-3 i en sprakande målfest.
 
Att notera, det var att Liridas första match mot ett starkt Tullhuset var nära att explodera i ett måljubel, men där brände Lirida några riktigt bra målchanser och det gick ett sus i publiken som höll på underdogsen, synd att det inte blev något mål där! Är också tvungen att skriva att Festim "sköldpaddan" Pasho lyckades snubbla in 2 mål på något mirakulöst sätt..... Men gillade mest när ansvarige Nasi Zhuta läxade upp mr Pasho då han inte tog emot ett pissigt uppspel som Tullhuset istället gjorde mål på, där fick han en riktig "hårtork"  :) . 
 
Grupp B vanns på målskillnad av ett mycket väl spelande NIF P89 lag med några aktiva spelare i spetsen. Och ett som vanligt starkt Pukeberg fick se sig slagna på målskillnad och fick därför möta ett mycket starkt Tullhuset i sin semi.
3:a kom så Flerohopp, medans Fryshuset hamnade längst ner i tabbellen.
 
Slutspelet gick som så att Tullhuset slog ut Pukeberg i sin semifinal med 3-1 efter en bra och välspelad match. Och i den andra semifinalen så slog ett välspelande Flygsfors/G ut ett lite tröttkört NIF 89-lag, men som ändå nog känner sig mycket nöjda med sin insats.
 
Finalen blev lite försiktig, och den slutade 0-0, och den fick avgöras på straffar, och där blev det så att Flygsfors/G vann med 2-0!!! Och jag måste ändå säga att Flygsfors/G imponerande stort på mig där dem visade att dem har en bred trupp med många duktiga yngre spelare i sitt lag.
Så grattis Flöget, och det var nog fler än jag som blev förvånade att inte Tullhuset vann denna klassen, och även Pukeberg visade upp sin bredd med ett ungt lag med några äldre kloka herrar i laget.
 
Tack till alla som gjorde denna Öppna klass till en trevlig klass att titta på. 
 
 
Grattis säger vi till Flygsfors/Gadderås IF 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0