Kährs Nybro Open 2018 (del 1) Län....

Precis som de två senaste åren så ska jag försöka sammanfatta årets upplaga av Kährs Nybro Open 2018 här på bloggen, och en hel del kommer att vara likvärdigt, medans lite annat är nytt.
Och som vanligt så föll ju min tanke att skriva dessa summeringar under cupdagarna, äldern och orken tar ut sin rätt så det skjuts som alltid till ett framtida projekt tyvärr.... 
 
Årets upplaga var det överraskande nog inte någon enda kommentar på sociala medier om upplägget, tiderna, och lite annat, men kanske berodde det på att vi denna gång var en dag senare än sist och la ut lottningen på självaste julafton! Detta var helt beroende på att vi inte fick ihop tillräckligt med lag i vissa klasser och var tvungna att göra några sena förändringar i schemat vilket påverkar all planering för vad vi har tid för under våra dagar.
 
Men efter ett snabbt beslut och mycket viktig hjälp av personen som har hjälpt oss de senaste åren, Kim Ahlqvist, så tog vi beslutet att ta bort Ingemar Crantz Cup från programmet och istället öka Län från 16 till 24 lag. Det beslutet kan låta enkelt, men att bara sådär hitta 8 nya lag ca två veckor (med storhelgerna inräknat som ett stort problem) innan cupen startar är ju ingen självklarhet, och vad gör vi om vi inte lyckas hitta dessa 8 lag? Men det trillade in lag så vi fick ihop schemat, men vi fick ta bort damklassens slutspel under söndagen då det inte fanns tid till det, men damlagen verkade nöjda med det beslutet. 
 
Vi hade ju även problem att få in våra 5 damlag, särskilt då vi tidigt var 4 lag anmälda och då endast behövde jaga 1 lag till, mendär kom det helt plötsligt 2 avhopp och så var vi helt plötsligt bara 2 lag! 
Sen att vi givetvis helst vill vara 8 lag är ju en annan sak, men vis av erfarenhet från de senaste åren så var min första målsättning 5 lag. 
 
Och efter förra årets möten med kommunlagen så tog vi beslutet efter ett mycket givande möte där flera kommunlag deltog att flytta kommun till lördagkvällen. Kommunlagen kom även med flera bra ideer, men där det som mest gladde mig var den förståelse jag fick kring vissa problem som vi får lite klagomål om men som är omöjligt att göra något åt, skönt. 
 
Så när vi rullat ut mattan och startade upp årets turnering så var det 8 lag från Län som skulle spela under torsdagen. Annars är ju v
årt största problem att mattan vi hyr har klippts ner och är nu lite för liten för att täcka hela isen, vilket gör att vi får lägga en speciell papp utmed kanterna. Och även här finns det lite olika lösningar, men hur man än gör så kan det bli halt när man springer på den, vilket de flesta spelarna förstår, 
Men några gånger så var det några spelare som sätter foten på pappen, och då går den ju sönder och måste lagas. Det komiska är att det ofta var samma spelare som satsade fullt fast dem närmade sig kanten med pappen, medans 99% av spelarna sakatde in och tog det försiktigare när dem närmade sig sargen!
 
Så till torsdagens resultat där vi grupp A fick det överraskande resultatet att Pukebergs BK inte gick vidare med sitt extralag, detta förvånade mig då Pukeberg under de senaste åren varit det laget som visat mest kunnande i hur man bäst spelar fotboll på vår filtmatta. 
Nu vanns gruppen av Gullabo SK/ Gullaboås IF på full pott medans det nysammanslagna Norra Tång/ Torsås gick vidare som 2:a med 6 inspelade poäng. Utslagna blev då Pukeberg på 3 poäng samt Rödeby AIF som åkte upp från Blekinge men fick åka hem utan någon poäng alls med sig i bagaget hem. 
 
Grupp B blev lite konstig för mig då kvällens bästa lag IFK Påryd åkte ut efter att ha visat upp kvällens bästa spel där de var ett av få lag som släppte bollen tidigt till en medspelare, men efter att under sina 3 matcher ha radat upp helt solklara målchanser utan att förvalta dem särskilt bra så slutade dem 3:a efter 3 oavgjorda matcher! 
Vidare gick istället Ljungbyholms GoIF som i sista matchen mot just Påryd kvitterade väldigt sent till 2-2 efter en riktig bjudning av Påryds målvakt vilket gjorde att Påryd åkte ut och Ljungbyholm istället gick vidare. 
Flygsfors-gadderås IF vann däremot gruppen med sitt extralag på 7 poäng, Ljungbyholm hamnade på 4, Påryd fick ju då 3, medans Tvärskogs IF hamnade sist på 1 poäng. 
 
Nästa summering avser ju fredagens gruppspel av grupp C och D i Län samt hela damturneringen. 
 
Patrik
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0