Kährs Nybro Open 2018 (del 3) Län & Öppna....

Så var vi framme vid dag 3 i Kährs Nybro Open, vilken jag har tänkt dela upp i 2 olika texter då det annars skulle bli lite för långa texter då ju vi denna dag spelade 3 klasser, Län har ju sina 2 grupper, Öppna klassen som spelades färdigt, samt då den "stora" kommunklassen som jag vill skriva mest om givetvis.
 
Jag börjar då med lördagens 2 grupper i Län där vi skulle se och få fram de 4 sista lagen som skulle gå vidare till söndagens slutspelsgrupper, samt också den Öppna klassen. 
 
Länsturneringen:
 
Grupp E vanns av ännu ett starkt Nybro Openlag, vilket nu var Vissefjärda GIF som gjorde rent hus och vann alla sina 3 matcher vilket gav dem full pott med 9 poäng. Vissefjärda har ett ungt lag, men dem spelade ett bra och vägvinnande spel som gav dem ett klart avancemang.
Efter 2 omgångar så var det i grupp E för ovanlighetens skull redan avgjort då både Vissefjärda och Söderåkra AIK hade 6 poäng var, men då Vissefjärda vann gruppfinalsmatchen med klara 3-0 så slutade Söderåkra 2:a med 6 inspelade poäng.
Och i den betydelselösa sista matchen mellan 0 poängarna Kalmar City BK och förra årets vinnare Trekantens IF slutade 1-1 vilket gjorde att Kalmar City kom 3:a på 1 poäng, medans Trekanten kom sist med färre mål gjorda (0) än vad Kalmar City gjorde (1).
I Trekanten hade vi också en spelare som ondgjorde sig på det spelschema dem hade i denna gruppen, vilket jag redogjorde för i gårdagens inlägg. Men jag ska givetvis se om vi kan korta ner tiderna lite till nästa år, om upplägget blir detsamma. 
 
Grupp F vanns klart av ännu ett Lag som brukar gå långt i vår turnering (åkte förra året ut i kvartsfinal på straffar mot Trekanten) vilket var Läckeby GoIF som också vann gruppen med full pott och 9 inspelade poäng med målskillnaden 6-0.
2:a på 6 poäng kom Smedby BoIK som började med att förlora första matchen mot Läckeby men vann sen sina andra 2 matcher och gick vidare. 
3:a på 3 poäng kom iFK Kåremo som hade chansen att gå vidare inför sista omgången då både dem och Smedby hade 3 poäng var. Men då Smedby vann sin sista match så var Kåremo redan utslagna innan deras sista match spelades, men de förlorade den mot Läckeby. 
På 4:e plats kom så Rockneby IK som åkte på 3 raka förluster med 1-7 i målskillnad, så vår gamle målvakt Vedran bajramovic hade fullt upp verkar det som. 
 
Så följande 12 lag gick vidare till söndagens 4 slutspelsgrupper: 
1:or: Gullabo SK/Gullaboås IF, Flygsfors-Gadderås IF, FK Karlshamn United, Lindås-Långasjö FF, Vissefjärda GIF, Läckeby GoIF.  
2:or: Norra Tång/Torsås, Ljungbyholms GoIF, Bergkvara AIF, Hossmo BK, Söderåkra AIF, Smedby BoIK.
 
Öppna Klassen:
 
Grupp A var ju den enda gruppen vi hade här då det precis som i damklassen endast var 5 lag med.
Denna klass är ju tänkt som en klass där kompislag, veteraner, extralag till de föreningar som har många spelare samt lite andra lag som vill spela, men jag vet inte om det kommer att vara tillåtet i framtiden då SmFF är på oss och alla andra arrangörer att man måste följa deras regelverk annars får man böter. Min fråga gällande denna klass är ju att man inte får anordna en cup eller klass där man spelar lite på skoj, vi har tex pratat om att anordna en klass för personer med funktionshinder av något slag, men även det verkar man vilja förbjuda i framtiden, men vi får se vad som händer.
 
En anledning till att vi inte önskade ha med team Eliassi i den öppna klassen är ju att dem är åt helsike för bra då vi ju brukar ha med lite lag som inte är så bra, men med facit i hand så hade dem ju kunnat vara med då det i år var med några riktigt bra lag kan man säga!
 
Vann gruppen gjorde ett lag som innehåll några riktigt bra spelare som fortfarande är aktiva väldigt högt upp i seriesystemet, det var Orrefors Old Boys som vann 3 matcher och spelade 1 oavgjord efter ett imponerande spel under hela gruppspelet där dem inte verkade minska på löpandet hur många matcher dem än spelade, och dem hade 13-1 i målskillnad!
 
2:a kom så Nybro IF's gamla 89-lag med många duktiga spelare i laget, de vann 3 matcher och förlorade bara 1 mot Orrefors (fast de sa att dem gick på halvfart i den matchen för att spara på oken till slutspelet). 
 
3:a kom Kim Ahlqvist stjärnfyllda lag kallad Glenn Hysén (eller var det ett skrytbygge han fått ihop :)) 
Nej då, de klarade sig bra och gjorde bra ifrån sig med 2 vinster, 1 oavgjord samt 1 förlust. 
 
4:a kom så det enda laget som höll måttet i våra tänkta kriterier i att spela i öppna klassen, FC Ilirida som alltid gör bra ifrån sig och är ett uppskattat inslag med flera roliga händelser under varje år (bäst är ju när Festim Pasho förra året fick en sån d-a utskällning för att han inte tog jobbet i för honom en omöjlig situation). 
Dem vann 1 match och förlorade 3 mot de andra topplagen, men de gick vidare till semifinal. 
 
5:a kom så vårt nya Div.6-lag som består av vårt P17-lag som här fick ännu några bra matcher så de lär sig lite mer seniorspel till våren. Jag tror dem nog inser att det ofta behövs lite klokhet och tyngd i vissa situationer. 
Laget kallat Nybro IF fick inkassera 4 raka förluster med 0-10 i målskillnad. 
 
Semifinaler: 
Första semifinalen var Orrefors Old Boys vs FC Ilirida och slutade 5-0. här var det en enkel seger mot ett piggt Orrefors mot ett lite tröttkört Ilirida, och om sen även kunnandet är till fördel för det bättre tränade laget så är det svårt att värja sig, men tack Ilirida för en bra turnering. 
 
Andra semin blev jämnare där det yngre Nybro IF P-89 tillslut vann en tuff match mot Glenn Hysén med 3-1. 
Det var en rolig match att titta på, många gamla Nybro IF spelare var på planen, och det var små marginaler som tillslut gjorde att 89:orna kunde vinna. 
 
Final: 
Avgörande final blev en riktigt låst tillställning där bägge lagen ville och kunde minimera misstagen då det var många kloka spelare på planen, men efter en tilltrasslad situation så lyckades tillslut Orrefors skjuta in matchens enda mål och vann så den öppna klasen på ett imponerande sätt med målskillnaden 19-1 där det endast var Glenn hysén som lyckades göra mål på dem. 
 
 
Så vi säger grattis till vinnarna i Öppna klassen 2018: Orrefors old boys
 
Nästa inlägg handlar om kommunens gruppspel och det största fiaskot under min tid som cupansvarig. 
 
Patrik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0