Kährs Nybro Open 2018 (del 4) Kommun (1/2)....

Och så var vi framme vid kommunklassen vilken enligt oss den "största" klassen under Kährs Nybro  Open!
Och jag skrev förra året något liknande "man kan väl säga att just nu så är det ett lag som regerar i denna klassen" vilket vi fick se även denna gång, men det väntar vi lite med..... 
 
Det är ju nuförtiden 10 kommunlag, men då vi fått 2 nya lag genom Nybro IF U och Kungshall IF så frågade någon om det nu blir 12 lag istället, men vi vill gärna inte ha med 2 Nybro IF lag så vi visste inte riktigt hur vi skulle göra. Men denna gång löste det sig själ när Alsjöholms IF lämnade återbud då dem inte fick ihop lag, så då blev det en plats ledig för Kungshall.
 
Och vi fortsatte givetvis med det omtyckta upplägget där 10 lag som delas in i 2 st 5-lagsgrupper, där de 3 bästa lagen går vidare till slutspelsgrupperna som denna gång hade flyttats till söndagen.  
 
Grupp A innehöll ju de 2 senaste årens giganter Pukebergs BK som har vunnit 16 raka matcher i denna turnering vilket inneburit 2 raka segrar i kommunklassen! Så det som överraskade mest under kommunens gruppspel var ju att Pukeberg vann 3 matcher och spelade 1 oavgjord.... och laget som bröt Pukebergs vinstsvit på 18 vinster i rad var Örsjö IF som spelade 1-1 mot dem i omgång 3.
Så Pukeberg vann grupp A på 10 poäng före tidigare nämnda Örsjö som vann 2 matcher och spelade 2 oavgjorda och tog då 8 poäng.
Örsjö hade ju med två av Nybro IF's bästa spelare senaste 10 åren, David Evaldsson och Emil Andersson som båda gjorde stor nytta för de grönvita kämparna.
Tredje lag att ta sig vidare till slutspelsgrupperna var så Bäckebo GoIF som vann 2 matcher och förlorade 2, och Bäckebo gick ju förra året ända till semifinal så det var väl rätt väntat att dem skulle gå vidare med Pukeberg och Örsjö enligt de flestas tips. 
På 4:e plats och utslagna efter gruppspelet kom så Flerohopps GoIF som startade med 3 raka förluster innan de vann mot jumbon Nybro IF i sin sista match. 
Flerohopp var väl själva kanske lite besvikna, men fast jag inte känner till nivån på alla som lämnat eller kommit in så kändes det som att de skulle få det svårt att ta sig vidare. 
Att Nybro IF kom sist var väl rätt väntat, men jag hade kanske förväntat (hoppats) på att vissa spelare skulle visat lite bättre attityd... Men de flesta kämpade på bra och kan gå med rak rygg. 
 
Grupp B hade i Flygsfors-Gadderås IF ett lag som gjorde rent hus i gruppspelet med 4 raka segrar och 12 poäng i bagaget, bra gjort. Här har vi ett lag som kan kalla sig Nybro Open specialister med 2 raka finalplatser. 
2:a kom så Madesjö IF som efter en minst sagd trög start vände på steken och gjorde succe. 
För de förlorade första matchen mot Flygsfors, och efter att ha gjort 1-0 mot förmodade strykpåsen Kungshall så släppte dem in 3 raka bollar och låg under med 3-1.... här var det nog många med mig som räknade bort Madesjö, och jag bara såg framför mig vilken tung start det blev för nya tränaren Tommy Petersson, men ack så annorlunda det blev då till att börja med Tommys lag sköt in 2 bollar så det blev 3-3 mot Kungshall, vilket ju inte var så bra just då kanske, men då de avslutade med att vinna 2 matcher mot både S:t Sigfrid och Orrefors så var dem så vidare med 7 poäng! 
Tredje laget att ta sig vidare blev så S:t Sigfrids IF som började med att vinna sina 2 första matcher mot Kungshall och Orrefors vilket räckte till avancemang. 
För ett för dagen lite ovanligt blekt Orrefors IF förlorade sina 3 första matcher och stod på 0 poäng inför deras sista avslutande match mot Kungshall...... 
Och så var det nya Kungshall IF som gjorde sitt första framträdande i årets upplaga av Kährs Nybro Open, de förlorade först mot Sigfrid, spelade ju sen 3-3 mot Madesjö, men förlorade sen mot Flygsfors. 
 
Så långt allt väl och som det brukar vara, några vinner och några förlorar... 
Men inför Kungshalls sista match mot Orrefors så kommer det fram en ledare i Kungshall till oss i tävlingsledningen och säger att deras spelare har åkt hem! Vad är det som händer? 
Men de undrade om de fick ta in några andra spelare, för de sa att de hade pratat med Orrefors (som också redan var utslagna, så matchen gällde inget för utgången av tabellen) sagt att de ville spela matchen. 
 
Och vi har ju hört att de är många spelare i Kungshall så vi antog ju givetvis att de hade fler av deras spelare tillgängliga, så va att det var okej att ta med dessa spelare. 
 
Jag gick sen ner till orrefors för att kolla läget med dem så de visste vad som var på gång, men då jag sa att vi godkänt Kungshall att ta in några nya spelare så blev jag utskälld och fick höra att det är väl ingen Kalle Anka turnering!!! För orrefors tänkte ju på ett annat vis som jag också fick höra, att plockar Kungshall in en enda oregistrerad spelare så lämnar Orrefors planen.........
 
Ibland så får man sig en helt rättvis utskällning då man gjort något fel, men här hade vi bara sagt att ok till Kungshall att ta in några nya spelare som vi givetvis räknade med vara registrerade för Kungshall.... 
Men det var kanske lite naivt tänkt av oss, men vi hade inte godkänt att det var ok att ta in någon olicensierad spelare, vilket vi enligt Orrefors hade gjort och då fick jag ta en skrapa för detta! 
Kände mig lite orättvist behandlad just då, blev utskälld utan att få förklara hur vi tolkade läget. 
Men kanske var det en helt ok skrapa då vi kanske hade misstolkat kungshall, men skit samma, för det som är för d-a dåligt är ju Kungshall IF agerande, hur kan man bara åka hem innan en turnering är avslutad? 
Här står ett lag redo för att spela sin sista match (Orrefors) och så har motståndarna åkt hem!! 
 
Jag sa vad jag tyckte till berörd ledare i Kungshall att jag vet inte om ni får vara med nästa gång, men jag har kanske inte full rätt att ta det beslutet men just då kändes det rätt, det var nog det mest pinsamma jag upplevt under mina år som cupansvarig, och det är för dåligt helt enkelt. 
 
Så vi i Nybro IF ber så mycket om ursäkt till Orrefors IF som nu inte fick spela sin sista match i gruppspelet utan vann på w.o istället vilket jag hoppas är första och sista gången det händer....
Jag tycker istället att Kungshall borde betala en straffavgift på en anmälningsavgift (får skriva in det i reglerna till nästa gång) för att de inte ställer upp i sin uppsatta matcher, men i vilket fall som helst så får Orrefors IF sin avgift till nästa års Kährs Nybro Open i kompensation för detta som drabbade dem. 
 
Nästa inlägg skriver jag finalspelet i Länsturneringen för att sen avsluta med kommunens slutspel. 
 
Patrik 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0