Kährs Nybro Open 2018 (del 6) Kommun (2/2)....

Och så var dax att avsluta denna enkla men samtidigt långa sammanfattning av årets upplaga av Kährs Nybro  Open 2018 som spelades klart söndagen den 7 januari. 
 
Vi är nu framme vid slutspelet av kommunklassen som enligt oss i Nybro IF är den största klassen, inte gällande antalet lag men den viktigaste och "största" för oss och turneringen!
 
Kommunturneringen:
 
Slutspelsgrupp 1: vanns enligt de flestas tips av Pukebergs BK som vann bägge sina matcher, vilket först var mot Madesjö IF där de vann med 3-1. Därefter så spelade Madesjö en viktig match mot S:t Sigfrids IF som de vann med 1-0, medans då Puke vann mot Sigfrid i sista matchen med hela 4-1.
Så det blev en fortsättning med semifinalspel för Puke med 6 poäng och Madesjö som tog 3 poäng, medans det nu var slutspelat för Sigfrid som jag nog ändå tror känner sig nöjda med sin spel.
 
Slutspelsgrupp 2: blev nog den jämnaste och mest rafflande gruppspel jag varit med om, detta då vi inför den sista matchen fick samla ihop oss och besluta hur vi löste en situation med 3 lag som kunde hamna på exakt samma siffror och hur skulle vi lösa detta med en straffläggning mellan 3 lag?
Matcherna var först Flygsfors-Gadderrås iF som spelade 0-0 mot Örsjö IF, och därefter spelade även Örsjö 0-0 mot Bäckebo GoIF.
Så inför den sista gruppspelsmatchen så var det ju hans för ännu en 0-0 match och senariot ovanför kunde hända. Så jag satte ihop en straffläggning där varje lag i så fall skulle lägga 2 straffar var, en mot vardera lag. Och var det sen lika så bara fortsatte vi, och ifall 1 lag åkte ut så fick de andra två fortsätta för att utse en vinnare av gruppen.
Så jag fick springa och leta upp Örsjös ledare och informera dem att de måste stå redo med minst 2 spelare och en målvakt ifall matchen slutade 0-0.
Och jag avslutade med att hälsa alla inblandade lag att jag hoppas det nu blir 0-0 så mycket jobb som jag lagt på detta snabba påhittade straffavgörande  :)
 
Men det blev ett rätt tidigt mål i sista matchen mellan Bäckebo och Flygsfors så jag kunde kasta mina lappar.. Men då matchen sen slutade 1-1 så blev det iaf ett vanligt straffavgörande för att sära på dessa lag om vilka som skulle vinna sin grupp och därmed slippa möta favoriterna Puke i semifinal, så det kändes som ett viktigt straffdrama, som Flygsfors vann. Detta medans Örsjö åkte ut efter en bra turnering, och hade något av lagen vunnit sista matchen så hade ju Örsjö gått vidare, men nu blev det inte så.  
 
Semifinaler:
 
Pukebergs BK - Bäckebo GoIF    5-0 
Här blev det så stopp för ett riktigt bra spelande Bäckebo, som för andra året i rad åker ut i semifinalen efter att även då har gjort en bra turnerinng. Men här var Pukeberg numret för stora och tog en klar och stor seger och gjorde att de var i sin tredje raka final i kommunturneringen.   
 
Flygsfors-Gadderås iF - Madesjö IF        3-2  (ef straffar)
Här blev det ett riktigt drama mellan två lag som brukar göra bra ifrån sig här, då framförallt Flygsfors som senaste två åren kommit tvåa. Men sen har vi Madesjös imponerande vändning jag tidigare skrev om där dem så gott som var utslagna efter 2 matcher i första gruppspelet men nu stod dem ändå här i semifinal.
I straffavgörandet så blev det så Flygsfors som gjorde bäst ifrån sig och tog sig till sin tredje raka final, och för tredje gången var det mot Pukeberg.   
 
Final:
 
Pukebergs BK - Flygsfors-Gadderås IF    1-0
Efter en riktigt tät och rafflande match där Puke som vanligt hade mest boll och förde spelet på ett som vanligt imponerande sätt så försvarade sig Flygsfors med näbbar och klor och var bara en eller två minuter ifrån ännu ett straffavgörande, men då med kort tid kvar så avgjorde pukeberg genom lagkaptenen Jonathan Söderberg som också var den som fick lyfta vinnarpriset efter Pukes tredje raka seger i kommunturneringen.
Flygsfors var nog besvikna, särskilt när målet kom så sent, men tror nu ett tag efter att dem ändå är rätt nöjda med sin turnering och dem se nog redan fram emot att ta revansch nästå år! 
Vi i cupsektionen kan däremot bara lyfta på hatten för mästarna Pukebergs BK imponerande spel som nu gav dem deras tredje raka! 
 
 
 
Grattis Pukebergs BK
 
Och tack till alla inblandade som hjälpte till under cupen, alla frivilla, alla föräldrar och andra hjälpsamma personer, men främst då jenny Karlsson som skötte kioskerna under hela cupen på ett briljant sätt som vanligt. 
 
Patrik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0