Nya utmaningar

Imorgon söndags står vi återigen för en härlig utmaning. Med start kl 17.00 på Victoriavallen så tar vi emot Växjö BK. Förra veckans match mot Rydaholm gladde väldigt många i laget. Vi presterade bra under i stort sätt hela matchen och åkte hem med 3 mycket sköna poäng. Veckans träningar har också varit bra och den glädjande energin har visat sig från sin allra bästa sida i omklädningsrummet.

Imorgon, liksom alla matcher, så är det nya förutsättningar. Att fortsätta tro på det vi gör är den viktigaste biten. Morgondagens motståndaren, Växjö BK, kommer till matchen med en bra trend efter två raka vinster. När vi möttes i våras, i en minst sagt konstigt match, så fanns det tendenser i deras spel som höll god kvalité. Med andra ord blir det en härlig utmaning, och just utmaningar gillar vi.

Har efter önskemål från diverse storheter inom den lokala fotbollen fått önskemål om att följa och kommentera lokalfotbollen, då och då i bloggen. Har inte kunnat lova detta, MEN efter någon timmes sittande framför en tidning och några minuter på nätet så kommer en lite reflektion till dem spelade matcherna som har en viss lokal anknytning.

S:T Sigfrids IF - Delary/Pjätteryd    1-1
S:T Sigfrid är laget, inom lokalfotbollen, som jag har varit mest verksam i (förutom NIF så har det blivit 8 säsonger som spelare och 1 som tränare). Man ligger i femman efter att ha vunnit div 6 förra året. Med ett stort manfall till i år och nästintill en helt ny uppsättning (ledare+spelare) så har man haft det lite tungt. Poängen som man tog i denna matchen kan visa sig vara mycket viktigt för ett nytt div 5 kontrakt, vilket jag verkligen hoppas på att man klarar.

Orrefors - Madesjö   1-3
Ett derby i division fyra. Botten mot toppen. Madesjö ser ruskigt starka ut och om man sköter sig i träning och är fokuserade så spelar man i Elitfyran nästa säsong. Röster säger att den berömde "jägar´n" har besökt Madesjö IF och i synnerhet Martin Östensson några gånger i år. Orrefors som tyvärr ligger toksist i samma serie, kommer att få det svårt till att ordna ett nytt kontrakt.

Pukeberg - Långemåla   3-6
Vad hände? Puke är väl det lokala laget som har imponerat mest i år och man befinner sig allt jämt i toppen. Gårdagens match verkar inte ha varit en rolig historia, förlust med 6-3 mot ett Långemåla som befinner sig i dem nedre regionerna i tabellen. Får ta ett snack med "målvakterna skräck" för få en klar bild över matchen. Tror dock att Puke även i fortsättningen kommer att tillhöra toppen och man kommer att fajtas om dem övre platserna ända in i mål. Om det sker lär jag och dem andra i laget få uppleva Philip Rosqvist och Patrik Ingholt i en femtaktare "high five".

Flerohopp - Alsterbro/K   1-1
"Kosta Jesus" intåg i "gulsvart" har gett laget en viss dimension i deras spel. Den jag talar om är Danne Holm, som med jämna mellanrum knyter på sig skorna och hjälper laget som jag har varit tränare för i 1 år. Alsterbro har bokstavligen talat ÖST in mål och befinner sig högt upp i tabellen, och jag tror att de också kommer att göra det när serien summeras. Flerhopp ligger för närvarande på en fin andra plats, men några matcher mer spelade än övriga lag. Om Danne kan mygla (ställa in fler KAIF träningar) för att kunna spela så kommer även Flero att vara högt upp i tabellen när den summeras.

Flygsfors - Fagerhult 9-2
Lokalbollens kanske mest ojämnaste lag, och då talar jag om Sjöbäcks manskap. Lika övertygande som en 9-2 seger mot Fagerhult är, lika övertygande kan än 5-2 förlust mot Bäckebo vara. Flygsfors är en fin förening (liksom de andra) som efter några mindre lyckosamma år börjar komma på benen igen. Truppen innehåller minst sagt många profiler. Om man får behålla sitt lag och fortsätta att träna och jobba på, så kommer man att klättra i divisionerna.

Örsjö - Skruv   0-1
Denna match utspelades sig på flera håll än bara på Strandängen. Jag tänker främst på matchen i matchen mellan vår kapten Evaldsson och sportchefen Berg. Hur det gick kan ni se ovan. Örsjö är dock en förening som jag personligen har ett gott tycke till. Unga spelare med bra föreningsorganisation. Det har varit och är en tidsfråga innan man börjar klättra i seriesystemen. I år får man det dock tufft, man att inte ge upp, fortsätta att jobba, både spelare och organisation, så kommer man få utdelning.

När det gäller Alsjöholm och Hökens FF så har jag inte idag någon konkrekt kommentar kring deras senast match och övriga reflektioner, men kommer att följa upp även dessa. 

Jag hoppas nu att jag inte har glömt något lokalt fotbollslag, på HERRSIDAN, ska det tillägas. 

Hur som helst, imorgon 17.00 på Vickan. Vi ses där!

Festim 

Kommentarer
Postat av: fgif

Skoj inlägg :)

2011-08-14 @ 09:59:45
Postat av: David

Östensson förföljare går även under namnet "Skytten" :)Sedan glömde du nämna att Skruvs seger mot Örsjö var oerhört orättvis =)

2011-08-15 @ 11:13:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0