Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 6) Kommun....

Och så var det summeringen av den "största" klassen under Kährs Nybro Energi Open, Kommunklassen.
Och man kan väl säga att just nu så är det ett lag som regerar i denna klassen........ 
Och då det nu bara är 10 lag kvar i kommunen så bestämde vi att nu spela med 10 lag, och då dela in dem i 2 st 5-lagsgrupper, där de 3 bästa lagen går vidare till slutspelsgrupperna. 
 
Grupp A, här var det tufft om förstaplatsen minst sagt, och det var Bäckebo som gav favoriten Flygsfors en jämn fight ända in till slutet. Men det blev ändå Flygsfors som drog det längsta strået och vann gruppen på 10 poäng och +9 i målkvot. Och tvåa kom så överraskningen Bäckebo, också på 10 poäng, men med +5 i målkvot.
Men om det var tufft i toppen så slog kampen om den sista slutspelsplatsen alla rekord, då alla tre lagen hamnade på 3 poäng!
Men med små marginaler så var det så S:t Sigfrid som tog sig vidare på 3 poäng och -2 i målkvot (är nog ovanligt att ta sig vidare från en 5-lagsgrupp med 3 poäng). På fjärde plats kom så Nybro IF's P01-lag med 3 poäng och -6 i målkvot, och riktigt överraskande så hamnade Örsjö sist i gruppen, också med 3 poäng och -6, men dem gjorde mindre mål än Nybro IF.
 
Bäckebo överraskade positivt, Örsjö överraskade negativt.  
 
Grupp B, här fick vi se ännu en styrkedemonstration från fjolårets suveräner Pukeberg, som här ganska enkelt vann sin grupp med full pott, 12 poäng och 17-1 i målkvot!
Tvåa kom Flerohopp som haft en lite tung inomhussäsong på 7 poäng och +6, medans sista lag att gå vidare blev Madesjö på 7 poäng och +4.
Utslagna på fjärde plats kom så Orrofors på 3 poäng, medans så Alsjöholm hamnade sist på 0 poäng.
 
Här gick det väl lite mer som förväntat, kanske att jag trodde att Madesjö skulle komma före Flerohopp, men det var ju inte långt ifrån!  
 
Slutspelsgrupp A1, här är det ju nästan alltid jämnt och tufft att ta sig vidare då alla 3 lagen spelar 2 matcher var, och allt kan hända.... Och resultaten blev här enligt följande:
 
Flygsfors/Gadderås IF - Flerohopps GoIF  4-3
Flerohopps GoIF - Madesjö IF  1-1
Madesjö IF - Flygsfors/Gadderås IF  1-1
 
Så här var det verkligen jämnt och små marginaler, men Flygsfors höll återigen för favorittrycket och vann gruppen på 4 poäng och +1. Tvåa kom så Madesjö på 2 poäng och +-0, medans Flerohopp kom trea och åkte ut på 1 poäng och -1.  
 
Slutspelsgrupp A2, här var ju allas röster på Pukeberg, och matcherna blev enligt följande:
 
Pukebergs BK - Bäckebo GoIF  5-0
Bäckebo GoIF - S:t Sigfrids IF  1-0
S:t Sigfrids IF - Pukebergs BK  1-2
 
Så mycket riktigt så höll storfavoriten Pukeberg för pressen och vann gruppen på 6 poäng och +6. Tvåa kom så Bäckebo som fortsatte överraska, fast jag trodde nog de skulle slå Sigfrid, men ändå, så de fick 3 poäng och -4, medans då ett lite tunt bemannat Sigfrid slogs ut på 0 poäng och -2.
 
Semifinalerna blev enligt följande:
Flygsfors/Gadderås IF - Bäckebo GoIF  3-2  (efter straffar) 
Pukebergs BK - Madesjö IF  6-0
 
I första semin så fortsatte Bäckebo att imponera, och dem var med i matchen hela tiden, men tillslut så lyckades Flygsfors (precis som förra året) vinna sin semifinal efter ett rafflande straffavgörande.
I den andra semin så möttes precis som förra året Puke och Madesjö, men där det förra året blev en 2-1 seger byttes denna gång till en solklar 6-0 seger till ett överlägset Pukeberg, imponerande.
 
Final: 
Pukebergs BK - Flygsfors/Gadderås IF 2-0
 
Det var alltså samma finallag som förra året, och där det förra året blev en solklar 6-0 seger blev denna gång lite jämnare, men det var återigen Pukeberg som tog hem kommuntiteln efter en 2-0 seger mot ett tappert kämpande Flygsfors.
 
Så jag avslutar precis som jag gjorde förra året med att Puke var för bra. 
 
 
Grattis säger vi till kommunmästarna Pukebergs BK

Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 5) Crantz Cup....

Nu var det så dax för ännu ett tronskifte i klassen Ingemar Crantz Cup, detta efter att Glömminge förra året stoppade NybroIF's 7 år långa segersvit med en imponerande seger förra året, och denna gång tippade jag rätt vinnare iaf ...... 
 
Gruppspelet, här var det 5 lag som spelade ett enkelmöte, och tabellen blev enligt följande: 
Team Eliassi, 12 poäng, imponerande spel, obesegrade med 12-3 i målskillnad! 
Nybro IF, 7 poäng, fick slita för poängen då spelet inte var bra, ojämn insats men hoppet levde!
Lindås/Långasjö FF, 6 poäng, var lite tunt med folk, men visade både bra moral och bra spel..  
Ängö BK, 3 poäng, var lite bleka, men vann avgörande mot KAIK och tog sig vidare....
Kalmar AIK, 1 poäng, tog poäng mot NIF i första matchen, sen 3 raka förluster, utslagna....
 
Semifinalena blev enligt följande:
Team Eliassi - Ängö BK  4-0
Nybro IF - Lindås/Långasjö FF  0-2
 
Klanen Eliassi gick fram som ett ånglok med sin fina fotboll som signum, och ett ovanligt blekt Ängö hade inget att sätta emot ett piggt Team med kusinerna från Kurdistan!!
Lindås/Långasjö tog sig för andra året i rad till final, och semin mot Nybro IF är väl inget att säga om, där L/L visade upp ett spel som räckte för att slå ett för dagen svagare spelande NIF. 
 
Final:
Team Eliassi - Lindås/Långasjö FF  8-0
 
Här visade det sig att Lindås/Långasjö lite tunna trupp inte orkade ladda batterierna, utan Team Eliassi gick snabbt ifrån i målprotokollet, och sen blev resten av finalen en uppvisning av klanen från Kurdistan :)
Lite tråkig final, men om man är lite trött och möter ett så spelskickligt lag som Eliassi-bröderna på spelhumör, då kan det bli så här.
 
 
 
 
Grattis säger vi till Team Eliassi

Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 4) Dam....

Och så är vi framme vid en genomgång av damturneringen, vilket i år var väldigt nära att strykas ur programmet, men vi tog beslutet att köra med 5 lag även här, för vi vill ju självklart ha en damklass.  
 
Grupp A, och det blev ju bara en grupp med 5 lag, och då vissa av lagen även skulle spela en annan cup på fredagen så fick det ju bli torsdag kväll för dem.
Och gruppen blev jämn, där tillslut ändå storfavoriten Färjestads GoIF kom 1:a med 9 poäng, 2:a kom Emmaboda IS på 7 poäng (+2), och 3:a kom de två senaste årens finallag Team Södermöre också på 7 poäng, men med +1 i målskillnad. Och 4:a och på sista slutsspelsplats kom så Kalmar Södra IF på 6 poäng. Sist utan poäng kom ett mycket ungt Madesjö IF. 
 
Att notera i gruppspelat var ju att Kalmar Södra var enda laget som vann över Färjestaden, men man såg ju att Färjestaden individuellt har ett riktigt bra lag. Annars så tyckte jag att Team Södermöre såg ovanligt svaga ut, men jag var helt säker på att dem skulle komma upp till sin vanliga nivå i slutspelet på söndagen.
Emmaboda tyckte jag var ovanligt pigga och skapade lite mer egna målchanser än vanligt, såg bra ut.
Kalmar Södra imponerade ju med att slå Färjestaden i sin första match, men åkte sen på två uddamålsförluster för att sen vinna mot Madesjö i sista matchen.   
 
Semifinalerna blev enligt följande:
Färjestadens GoIF - Kalmar Södra IF  3-1
Emmaboda IS - Team Södermöre   2-1
 
Färjestaden var numret för stort för Södra under söndagens semifinal, och det var en tippad och förväntad seger.
Emmaboda vände mot ett Södermöre som överraskade negativt på mig då dem fortsatte på gruppspelets lite lägre nivå på spelet, vilket ett piggt och löpvilligt Emmaboda utnyttjade och vann tillslut rättvist tycker jag, fast jag är ju lite partisk!
 
Finalen blev: 
Färjestadens GoIF - Emmaboda IS  2-1
 
Och det blev så en tredje raka seger för Färjestaden, men Emmaboda gjorde återigen en mycket bra insats och var bara några sekunder (30-40) ifrån att ta finalen till straffar, men istället så skjuter Färjestaden in en farlig frispark som tar på några ben innan den går i mål.
Och även fast Färjestaden hade dem individuellt bästa spelarna så var det Emmaboda som överraskade mest ett att under hela turneringen skapa många målchanser och vara stabila bakåt. Och i finalen gjorde dem sin bästa insats, men det räckte ändå inte mot ett mycket stabilt Färjestaden.
 
 
 
Grattis säger vi till Färjestadens GoIF 

Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 3) Län....

Årets Länsturnering spelades på lördagen och den var intressant och spännande med flera överraskande resultat, och här tippade jag lite rätt då jag nämnde Trekanten innan turneringen i en intervju..... 
 
Grupp A, här gick mitt "boogie-team" IFK Påryd fram som en ångvält och tog tre raka segrar med målskillnaden 9-1, imponerande. Sen tog sig Tvärskogs IF vidare som tvåa på 4 poäng. Utslagna blev då Rockneby IK på 3 poäng, och Bergkvara AIF på 1 inspelad pinne. 
 
Grupp B, här var det ett riktigt getingbo med en jämn grupp där det tillslut blev så att etta på 5 poäng kom Vissefjärda GIF, tätt följt av Möre BK på andra plats med 4 poäng. Utslagna blev då nystartade Kalmar City BK på 3 poäng (3 oavgjorda), samt lite överraskande Gullabo/Gullaboås IF på 2 inspelade poäng. 
 
Grupp C, här var det riktigt tufft och jämnt, med helt avgörande matcher i slutomgången. Men etta på 7 poäng kom Ljungbyholms GoIF, och efter en tuff avgörande match så tog sig titelförsvarande Läckeby GoIF vidare på 5 poäng. Och då Söderåkra AIK spelade lika mot Läckeby i sista matchen så innebar det att dem missade slutspelet och kom på tredje plats med 4 poäng, och så kom Fagerhults AIK sist i gruppen utan poäng. 
 
Grupp D, här vanns gruppen av Trekantens IF på 7 poäng, tätt följd av överraskningen IFK Käremo som tog 6 poäng. Utslagna här blev Emmaboda IS på 3 poäng, samt Nickebo IK på 1 poäng. 
 
Kvartsfinalerna, blev enligt följande:
IFK Påryd - Möre BK   3-2  (efter straffar)    
Vissefjärda GIF - Tvärskogs IF  5-4  (efter straffar)
Ljungbyholms GoIF - IFK Kåremo  2-0
Trekantens IF - Läckeby GoIF  4-3  (efter straffar) 
 
Det var jämna och rafflande kvartsfinaler rakt igenom, med 3 matcher som gick till straffar.
Påryd brukar ju gå bra, men Möre gav dem en rejäl match och åkte ut på straffar.
Vissefjärda imponerade lite på mig, och dem slog ut ett alltid bra spelande Tvärskog på straffar.
Ljungbyholm tog den enda segern utan straffar, men som sagt tyckte jag Kåremo överraskade mycket.Här var det många som tyckte att en spelare i Kåremo bar sig illa åt mot våra unga killar i sekreteriatet, men han fick inget bifall från läktaren!   
Och så vann Treket en rafflande straffseger mot titelförsvarande Läckeby, och här var det också lite irritation på ett lite tveksamt domslut, tyckte Läckeby iaf, men Treket imponerade.  
 
Semifinalerna blev enligt följande:
 
IFK Påryd - Vissefjärda GIF  0-1 
Ljungbyholms GoIF - Trekantens IF  0-3
 
Här fortsatte Vissefjärda att vara stabila och slog ett annars mycket stabilt Påryd, Vissefjärda har åkt ut i gruppen vartannat år, och vartannat år gått till semi dem senaste åren! Men denna gång tog dem sig så förbi semifinalspöket också.
Treket däremot tog en solklar och övertygande seger med hela 3-0! Och jag kan tänka mig att det var fler än jag som var lite överraskade över Trekets framfart, och då framförallt på hur stabila dem var, imponerande.
 
Finalen blev:
Vissefjärda GIF - Trekantens IF  2-3
 
Och i en mycket trevlig och rafflande final så trodde vi nog att Vissefjärda skulle ta det efter att dem vänt ett 0-1 underläge med två snabba mål till en 2-1 ledning. Men Treket kände sig nog starka efter helgens många bra insatser och vände återigen på matchen och vann så tillslut med 3-2 efter att ha imponerat storligen på många i Liljas Arena. 
 
 
Grattis säger vi till Trekantens IF.. 
 

Kährs Nybro Energi Open 2017 summering del 2....

Och precis som förra året så blir inlägg nr 2 om öppna klassen, då jag igår bara skrev lite om själva arrangemanget som sådant. 
 
Vi hade till detta år tanken att genomföra cupen precis som förra gången, detta då vi efter några år med klagomål om förnyelse nu haft några år med tysthet, vilket bara kan tolkas som att vi nu hittat ett upplägg som någorlunda passar de flesta!
 
Men några dagar innan så var det Örsjö som la ut ett inlägg på twitter där det var några mycket besvikna herrar som nappade och kritiserade årets upllägg! Mer om detta senare....
 
Och en av sakerna som dessa glada herrar skrev om var ju den öppna klassen och hur fel den var, detta medans vi fått ta emot flera positiva samtal om att den är bra. Och jag tänker även lite socialt på de spelare som kanske inte rankas högst i sina klubbar och kanske aldrig har fått spela Nybro Open, här finns nu en chans för några lag att spela med ett andra lag och då ge alla sina spelare chansen att få delta, fanatstiskt bra tycker jag.
 
Och jag fick ju som tur var över Team Eliassi till Crantz Cup då vi tyckte dem var för bra för Öppna klassen (vilket visade sig vara ett bra beslut, då dem gick och vann Crantz Cup). Men under cupdagen så blev man lite orolig då Tullhuset, som jag inte hade en aning om vad det var för lag, kom med spelare från Älmeboda/L, IFK Berga och Lindsdals IF..... Hu ska det nu bli för ojämna matcher var min första tanke, men tji vad fel jag fick...
 
Sen var det ju några klubbar som nappade på att låta alla sina spelare få spela i årets upplaga och anmälde ett andra lag förutom det dem redan hade i kommunklassen, och det var Flygsfors, Flerohopp och Pukeberg.
Och utöver dessa 4 lag så kom ju lite gamla NIF spelare från 89-90 kullen med några härliga profiler, och även vårt P01-lag ställde mer än gärna upp med ett lag även här.
Sen var det Fryshuset Together som kom som en frisk fläkt men tröttnade lite, och sist var det SHKSH Lirida som blev årets poplag och som drog ner mest applåder för sitt spel! 
 
Öppna klassen:
 
här tippade jag på Pukeberg och Flygsfors/G som favoriter, och det tipset var rätt okej faktiskt:
 
Grupp A vanns av det mycket profilstarka Tullhuset där alla spelare är aktiva i Div.2 och Div.3, och det med 3 raka segrar och 12-0 i målskillnad. Vidare som 2:a gick så Flygsfors/G med 6 poäng efter ett imponerande gruppspel. Och i sista matchen om 3:e platsen gick Lirida ut som segrare mot P01-laget med 6-3 i en sprakande målfest.
 
Att notera, det var att Liridas första match mot ett starkt Tullhuset var nära att explodera i ett måljubel, men där brände Lirida några riktigt bra målchanser och det gick ett sus i publiken som höll på underdogsen, synd att det inte blev något mål där! Är också tvungen att skriva att Festim "sköldpaddan" Pasho lyckades snubbla in 2 mål på något mirakulöst sätt..... Men gillade mest när ansvarige Nasi Zhuta läxade upp mr Pasho då han inte tog emot ett pissigt uppspel som Tullhuset istället gjorde mål på, där fick han en riktig "hårtork"  :) . 
 
Grupp B vanns på målskillnad av ett mycket väl spelande NIF P89 lag med några aktiva spelare i spetsen. Och ett som vanligt starkt Pukeberg fick se sig slagna på målskillnad och fick därför möta ett mycket starkt Tullhuset i sin semi.
3:a kom så Flerohopp, medans Fryshuset hamnade längst ner i tabbellen.
 
Slutspelet gick som så att Tullhuset slog ut Pukeberg i sin semifinal med 3-1 efter en bra och välspelad match. Och i den andra semifinalen så slog ett välspelande Flygsfors/G ut ett lite tröttkört NIF 89-lag, men som ändå nog känner sig mycket nöjda med sin insats.
 
Finalen blev lite försiktig, och den slutade 0-0, och den fick avgöras på straffar, och där blev det så att Flygsfors/G vann med 2-0!!! Och jag måste ändå säga att Flygsfors/G imponerande stort på mig där dem visade att dem har en bred trupp med många duktiga yngre spelare i sitt lag.
Så grattis Flöget, och det var nog fler än jag som blev förvånade att inte Tullhuset vann denna klassen, och även Pukeberg visade upp sin bredd med ett ungt lag med några äldre kloka herrar i laget.
 
Tack till alla som gjorde denna Öppna klass till en trevlig klass att titta på. 
 
 
Grattis säger vi till Flygsfors/Gadderås IF 

Kährs Nybro Energi Open 2017 summering del 1....

Precis som förra året så ska jag försöka sammanfatta årets upplaga av Kährs Nybro Energi Open 2017 här på bloggen, och en hel del kommer att vara likvärdigt, medans lite annat är nytt.
Och som vanligt så hade jag en tanke på att sköta detta under cupdagarna, men det blir alltid så mycket att åtgärda den första tiden, och sen orkar man inte under lördagen och söndagen då man bara sovit några få timmar.... Så det får bli som förra året lite i efterhand. 
 
Och veckan började med några kommentarer på socila medier hur fel allt var i upplägget, tiderna, och lite annat, det kallades både det ena och det andra, och en klass blev döpt till skitturnering... Men precis som jag gjort några gånger innan så kommer jag att prata med kommunlagen om hur dem tycker vi ska göra upplägget, jag är och har alltid varit idel öra för åsikter.
Men jag har även fått oerhört många positiva signaler från väldigt många lag och personer, det tackar jag för. 
 
Sen är ju vissa önskemål inte genomförbara, men att det finns åsikter tar jag som positivt, då finns det ett intresse. Och redan nu kan alla kommunlag boka in tiden 18.30 på söndag den 15 januari på Victoriavallen, så har vi gemensamt en öppen diskussion för dem som vill delta och framföra sina åsikter.   
 
Det var lite problem innan vi kom igång med årets turnering, den 36:e i ordningen, då det spelas flera damturneringar under samma helg vilket gjorde att vi endast blev 5 lag i damklassen. Detta tillsammans med att det nu bara är 10 kommunlag gjorde ju att det blev 2 grupper som vanligt på torsdagen, men att det istället för 12 blev 20 matcher att hinna med.Men då vi detta år kunde börja lägga mattan redan kl 16.30 så kunde vi också flytta starttiden en timme tidigare för att det inte skulle bli spel till kl 03.00. 
 
Torsdagen är det ju som alltid en akut inläggning av mattan där A-laget har som uppgift att göra, och det är ju alltid lite ovant för dem spelarna som inte varit med om detta tidigare, men allt gick bra och vi kunde starta i tid kl 19.00.
 
 
Vårt största problem är ju att mattan vi hyr har klippts ner och är nu lite för liten för att täcka hela isen, vilket gör att vi får lägga en speciell papp utmed kanterna. Och även här finns det lite olika lösningar, men hur man än gör så kan det bli halt när man springer på den, vilket de flesta spelarna förstår, 
Men några gånger så var det några spelare som sätter foten på pappen, och då går den ju sönder och måste lagas. Det komiska är att det ofta var samma spelare som satsade fullt fast dem närmade sig kanten med pappen, medans 99% av spelarna sakatde in och tog det försiktigare när dem närmade sig sargen!
 
Annars så är det ju föräldrar till våra ungdomar, och ibland även de äldre lagens spelare, som gör stora insatser i kioskerna under cupen, och där gjorde många en fantastisk insats, och där de flesta spred en positiv atmosfär runt omkring kioskerna.Men det som hjälpt mig mest från mina tidigare år som cupansvarig är ju att jag fått hjälp av 
Jenny Karlsson som återigen befann sig som jag till 99% i ishallen under dessa 4 dagarna. 
 
 
Sen hade vi detta år nr på våra fribiljetter som har delats ut till våra sponsorer, men ändå så chansade några på att kopiera sina biljetter och gick in med samma nr som någon annan redan gjort, tyvärr så missade vi att haffa dessa. Och vi fick också larm om att det skulle släppas in folk, men jag tror vi fick stopp på det.
 
Men förutom det så var det en fantastiskt trevlig turnering, allt flöt på bra under hela cupen, fast vi fick för ovanlighetens skull några skador, men vi hoppas att dem tillfrisknar snabbt. För under dem senaste åren så har det knappt varit några tillbud alls, och vi hoppas detta var en tillfällighet.
 
 
I år när det var röd dag så passade P02-laget med Anders Olsson i spetsen på att genomföra en träning när hallen stod tom under fredagen. 
 
 
Och vi har lite idéer på att ev hitta på någonting nästa år under fredagen, men det får vi återkomma med senare. 
 
Men jag vill här framföra ett jättetack till alla funktinärer, föräldrar och alla andra som hjälpte till att göra årets upplaga av Kährs Nybro energi Open till en trevlig helg med mycket folk och en hel del fotboll.
Utan allas insatser så går det ju inte att genomföra en så här stora aktivitet, TACK.  
 
Under dem närmaste dagarna så skall jag sammanfatt alla klasser med mina personliga kommentarer  :)
 
Patrik

RSS 2.0