Och så var det debutantdax igen...

Och så har det hänt igen, att Nybro IF släppt fram en ung spelare i A-laget. Och nu var det dax i matchen i lördags mot IFK Lammhult där 15-årige Igor Vidovic fick hoppa in sista halvtimmen, och gjorde det på ett imponerande sett. Framförallt då han inte har gjort en träning med A-truppen på hela året, härligt.
Sen var även 16-årige debutanten Adam Donnerstål med i truppen, men han fick inte hoppa in.
 
Jag har ingen bild på dessa, och jag glömde ta en under kvällen, men jag återkommer med detta inom kort.
 
Nu har vi bara en seriematch kvar mot Räppe på lördag, och vi får väl se om det blir någon mer som får göra debut då? 
 
Patrik

Ytterligare en ny debutant i dagens match.

Och så var det dax för Nybro IF att återigen släppa fram en ung spelare i A-laget. Vi har under alla mina Nybro IF år fått höra att det inte håller att släppa fram så många unga spelare, men vi ser det istället som att vi måste kunna ge våra ungdomar ännu bättre fotbollsutbildning så att de klarar sig bra när de flyttas upp till A-laget.
 
Idag så är det dax för nästa spelare från vår ungdomsgrupp att göra debut i A-laget i matchen mot Jämjö. Och det är den 16 år unge Eric Olsson som eventuellt får göra sina första minuter i Div.3. Eric är en ren Nybro IF produkt, och har gått hela vägen fram till att för några veckor sen fått gå upp och träna med A-laget. Och han har visat framfötterna så pass att Festim igår tog ut han i truppen.
 
 
  
Och Elias Landström fick ju i matchen mot Moheda göra ett inhopp vid ställningen 2-2 med 10 minuter kvar, så mr Pasho är ju inte rädd att släppa in våra debutanter direkt.
 
Och sen avslutar jag som jag gjorde senast med orden:  
  
Sen lär vi inom föreningen få höra samma visor som för 1 år sen, att "han kan ju knäckas av en motgång"..... 
Och egentligen är det ju ingenting man kan garantera inte kan hända, men det är ju upp till hur gruppen tar hand om sina spelare. Det är ju i motgång som man som grupp visar sitt rätta jag, och utan några motgångar i livet så kommer man ingenstans tror jag. Och vi kommer nog att låta några fler ungdomar få speltid under höstens sista omgångar, vilket vi ser fram emot.  
 
En mycket större fara för unga talanger är att som många gör skyddar dom mot alla faror som finns, och där de bara får höra hur bra de är och att de aldrig gör några fel. Det innebär däremot en stor fara när de kommer upp till seniornivå med lite krav, då är det lätt att lägga av (vilket många gör). 
 
Lycka till Nybro IF, och särskilt lycka till önskar vi idag Eric Olsson.  
 
Patrik

Återigen så följer Nybro IF sin policy med ungdomar!

För exakt 1 år sen (8 sept 2012) så skrev jag följande här på bloggen under uppresan till Mjölby Södra:
 
Ny närmar vi oss Mjölby för en viktig match i Div.3 Nordödtra Götaland. Skall vi lyckas säkra kontraktet idag? Det är väl det som är målet för alla idag, förutom att göra en bra insats förstås! 
Skall bli roligt att se hur det går för debuterande Filip Lundin, då han är född 1998 gör ju debuten än mer intressant. 
 
Men medans vi i Nybro IF ofta vågar utföra det många pratar om, vilket i detta fallet blir helt naturligt för oss då Oliver B är avstängd, så är det många som ser skeptiskt på debuten för Filip. Men ofta får man läsa om hur många som klagar på att vi i Sverige inte satsar på de unga, typ fotbollslandslaget, Kalmar FF mm, så är det något vi inte är rädda för. är man mogen och tillräckligt bra, då skall man ju inte plockas bort för att man är ung, eller? 
 
Men åldern har betydelse, det vet vi, vi hade nog inte ställt en 10 åring mellan stolparna idag, utan det handlar ju mer om mognad. Framförallt om att tåla en smäll, att kunna förlora en match och släppa in några mål utan att brytas ner. Och det är där vårt lag kommer in, jag tror att vår trupp kommer att stötta Filip i både med och motgång efter dagens match. 
 
Och idag är det så dax för oss att återigen släppa fram en 14-åring i A-laget. Denna gång är det Elias Landström som är uttagen i truppen mot Moheda IF, vilket vi är mycket stolta för. 
Elias har varit med A-laget i träning under hösten, och han har klarat sig mycket bra. Men vi har inga krav på honom i hans debut, det är en väldigt stor skillnad på seniorfotboll, men ända sättet att lära sig är ju att få vara med. Vi ser fram emot ett inhopp av en mycket duktig spelare. 
 
 
 
Sen lär vi inom föreningen få höra samma visor som för 1 år sen, att "han kan ju knäckas av en motgång"..... 
Och egentligen är det ju ingenting man kan garantera inte kan hända, men det är ju upp till hur gruppen tar hand om sina spelare. Det är ju i motgång som man som grupp visar sitt rätta jag, och utan några motgångar i livet så kommer man ingenstans tror jag. Och vi kommer nog att låta några fler ungdomar få speltid under höstens sista omgångar, vilket vi ser fram emot.  
 
En mycket större fara för unga talanger är att som många gör skyddar dom mot alla faror som finns, och där de bara får höra hur bra de är och att de aldrig gör några fel. Det innebär däremot en stor fara när de kommer upp till seniornivå med lite krav, då är det lätt att lägga av (vilket många gör). 
 
Lycka till Nybro IF, och särskilt till Elias Landström. 
 
Patrik
 

Himmel eller helvete!

I dagens samhälle så bedöms väldigt mycket svart eller vitt, himmel eller helvete, allt eller inget eller vad man nu kan kalla det. Ena dagen är man världsmästare och andra dagen är man sämst, och det har skruvats upp ända från världstoppen med dagstidningar och TV som kalla bödlar, ända ner till minsta och yngsta barnen där ibland föräldrar drar lika hårda slutsatser om vissa barn eller hur dålig (eller bra) någon ledare kan vara efter en förlust eller seger.
 
Det är inte en hällsosam inställning kan jag tycka, men det är nog något man får leva med. Själv har vi märkt det inom Nybro IF, där jag tidigare alltid bjöd in mig själv till att vara med på våra ungdomslags föräldrarmöten eller liknande. Men vi kan väl säga som så att det gör jag inte längre..... 
 
Och alla i Nybro har väl inte kunnat undgå alla de hårda kommentarer vi får höra gällande Kalmar FF när de förlorat. Då finns det nästan ingen hejd på hur dåliga vissa spelare är, och vad de säger om tränare Nanne skall vi inte tala om. Men ibland vänder man det till något positivt, att det är positivt att folk bryr sig, men jag är tveksam till vad det är för nyttigt med det. 
 
Själv har jag enligt egen utsago den bästa tränaren i regionen, den unge Festim Pasho. Jag tycker att det är en av få tränare som verkligen försöker lära ut fotbollskunskaper, som har en mening med all träning, som ser det som en långsiktig plan istället för att bara se till helgens match. Och många håller nog med, medans många inte gör det, helt naturligt. Men lite komiskt blir det ibland då samma person efter vårens ojämna resultat kan säga "att det var synd att du förlängde med Festim" "truppen har ju inte utvecklats så mycket". Till att under vår fantastiska höstsäsong med 7 raka matcher utan förlust ställa sig i raden av alla ryggdunkare till samma tränare! 
 
Men vår säsong har ju varit himmel och helvete, det tror jag alla är överens om. Men det tar tid, det tog tid för många av våra nya spelare att tåla vår hårda träning. Och våren var fylld av småskador och dålig form, medans efter ett tufft halvår så börjar allt falla på plats. Det finns inga genvägar till framgång, det är bara att träna på. 
Så för den skull så hoppas jag att vi får behålla stora delar av årets trupp, så kanske vi kommer att vara lite stabilare under våren 2014!
 
Håller också på att planera för lite nyheter runt Nybro IF under veckan, samtidigt som det vankas viktiga möten gällande vår verksamhet, det blir en spännande och positiv vecka i alla ärenden hoppas vi. 
För ibland måste man vara en stor optimist, och det är ju positiva förhoppningar som kryddar ens tillvaro! 
 
Patrik
 
 

Nu är man het, eller öm?

Nu är man på väg att vakna upp efter 10 månaders dvala, och då menar jag från det som är mitt egentliga arbetsuppgift, och det är att planera för nästkommande säsong under den nu populära silly season. 
 
Som jag sa till Festim före den lite viktiga Bergamatchen att för mig personligen så är det en vinn-vinn situation. För om vi hade förlorat så hade ju jag kunnat börja med planeringen inför säsongen 2014, och skulle vi vinna så vore jag ju fantastiskt glad och förhoppningsfull inför de sista omgångarna. 
 
Var ju nere och hälsade på Emil Andersson som idag började sin träningsvecka med oss under sitt landslagsuppehåll, medans en annan "veteran" på 24 år satte sig på cykeln när de andra åkte till Grönmo. 
 
Och skulle be alla snabbt kolla in bilden och kommentera med vad ni tror jag menar med att något är lite "annorlunda" eller uppmärksamt på bilden jag tog. 
 
Snabbaste "rätta" svaret får gratis entré till våra sista hemmamatcher, kom igen nu och tänk som jag gör :) 
 
 
 
Patrik

Intressant fortsättning av serien!

Efter helgens matcher så har vi fortfarande chansen på en kvalplats iaf, men då måste resultaten gå vår väg känns det som. Vi sa ju innan Bergamatchen att vi behövde vinna, men att vi har en lien chans om vi spelar lika, vilket vi nu gjorde. Och vi 3 som slåss om att komma ifatt Berga har ju ett eget trippelrace där Myresjö igår slog Moheda, och där vi nu först skall möta Myresjö borta och sen Moheda hemma.
 
Serien ser nu ut som följer:
 
Asarums IF FK   17     12      3       2      45 - 17     +28      39   
IFK Berga   17   10    4    3   42 - 20   +22    34
Myresjö/ Vetlanda FK       17    9    5    3   33 - 15   +18    32
Nybro IF   17    9    2    6   29 - 27    +2    29
Moheda IF   17    7    6    4   23 - 20    +3    27
 
Och helgens omgång har följande matcher:
 
Lördag  kl. 14.00  IFK Berga - IFK Lammhult 
Lördag  kl. 14.00  Jämjö GoIF - Moheda IF
Lördag  kl. 15.00  Rydaholms GoIF - Asarums IF FK 
Söndag kl. 17.00  Myresjö/V - Nybro IF
 
Så hur tror ni matcherna slutar? Ska jag själv tippa så tror jag på: X, 2, 2, 2. 

Sen kanske det tipset är från hjärtat, men håll med om att det skulle bli en än mer rafflande tabell i så fall! 
 
Patrik

RSS 2.0