Kährs Nybro Open 2018 (del 6) Kommun (2/2)....

Och så var dax att avsluta denna enkla men samtidigt långa sammanfattning av årets upplaga av Kährs Nybro  Open 2018 som spelades klart söndagen den 7 januari. 
 
Vi är nu framme vid slutspelet av kommunklassen som enligt oss i Nybro IF är den största klassen, inte gällande antalet lag men den viktigaste och "största" för oss och turneringen!
 
Kommunturneringen:
 
Slutspelsgrupp 1: vanns enligt de flestas tips av Pukebergs BK som vann bägge sina matcher, vilket först var mot Madesjö IF där de vann med 3-1. Därefter så spelade Madesjö en viktig match mot S:t Sigfrids IF som de vann med 1-0, medans då Puke vann mot Sigfrid i sista matchen med hela 4-1.
Så det blev en fortsättning med semifinalspel för Puke med 6 poäng och Madesjö som tog 3 poäng, medans det nu var slutspelat för Sigfrid som jag nog ändå tror känner sig nöjda med sin spel.
 
Slutspelsgrupp 2: blev nog den jämnaste och mest rafflande gruppspel jag varit med om, detta då vi inför den sista matchen fick samla ihop oss och besluta hur vi löste en situation med 3 lag som kunde hamna på exakt samma siffror och hur skulle vi lösa detta med en straffläggning mellan 3 lag?
Matcherna var först Flygsfors-Gadderrås iF som spelade 0-0 mot Örsjö IF, och därefter spelade även Örsjö 0-0 mot Bäckebo GoIF.
Så inför den sista gruppspelsmatchen så var det ju hans för ännu en 0-0 match och senariot ovanför kunde hända. Så jag satte ihop en straffläggning där varje lag i så fall skulle lägga 2 straffar var, en mot vardera lag. Och var det sen lika så bara fortsatte vi, och ifall 1 lag åkte ut så fick de andra två fortsätta för att utse en vinnare av gruppen.
Så jag fick springa och leta upp Örsjös ledare och informera dem att de måste stå redo med minst 2 spelare och en målvakt ifall matchen slutade 0-0.
Och jag avslutade med att hälsa alla inblandade lag att jag hoppas det nu blir 0-0 så mycket jobb som jag lagt på detta snabba påhittade straffavgörande  :)
 
Men det blev ett rätt tidigt mål i sista matchen mellan Bäckebo och Flygsfors så jag kunde kasta mina lappar.. Men då matchen sen slutade 1-1 så blev det iaf ett vanligt straffavgörande för att sära på dessa lag om vilka som skulle vinna sin grupp och därmed slippa möta favoriterna Puke i semifinal, så det kändes som ett viktigt straffdrama, som Flygsfors vann. Detta medans Örsjö åkte ut efter en bra turnering, och hade något av lagen vunnit sista matchen så hade ju Örsjö gått vidare, men nu blev det inte så.  
 
Semifinaler:
 
Pukebergs BK - Bäckebo GoIF    5-0 
Här blev det så stopp för ett riktigt bra spelande Bäckebo, som för andra året i rad åker ut i semifinalen efter att även då har gjort en bra turnerinng. Men här var Pukeberg numret för stora och tog en klar och stor seger och gjorde att de var i sin tredje raka final i kommunturneringen.   
 
Flygsfors-Gadderås iF - Madesjö IF        3-2  (ef straffar)
Här blev det ett riktigt drama mellan två lag som brukar göra bra ifrån sig här, då framförallt Flygsfors som senaste två åren kommit tvåa. Men sen har vi Madesjös imponerande vändning jag tidigare skrev om där dem så gott som var utslagna efter 2 matcher i första gruppspelet men nu stod dem ändå här i semifinal.
I straffavgörandet så blev det så Flygsfors som gjorde bäst ifrån sig och tog sig till sin tredje raka final, och för tredje gången var det mot Pukeberg.   
 
Final:
 
Pukebergs BK - Flygsfors-Gadderås IF    1-0
Efter en riktigt tät och rafflande match där Puke som vanligt hade mest boll och förde spelet på ett som vanligt imponerande sätt så försvarade sig Flygsfors med näbbar och klor och var bara en eller två minuter ifrån ännu ett straffavgörande, men då med kort tid kvar så avgjorde pukeberg genom lagkaptenen Jonathan Söderberg som också var den som fick lyfta vinnarpriset efter Pukes tredje raka seger i kommunturneringen.
Flygsfors var nog besvikna, särskilt när målet kom så sent, men tror nu ett tag efter att dem ändå är rätt nöjda med sin turnering och dem se nog redan fram emot att ta revansch nästå år! 
Vi i cupsektionen kan däremot bara lyfta på hatten för mästarna Pukebergs BK imponerande spel som nu gav dem deras tredje raka! 
 
 
 
Grattis Pukebergs BK
 
Och tack till alla inblandade som hjälpte till under cupen, alla frivilla, alla föräldrar och andra hjälpsamma personer, men främst då jenny Karlsson som skötte kioskerna under hela cupen på ett briljant sätt som vanligt. 
 
Patrik

Kährs Nybro Open 2018 (del 5) Län....

Så var vi framme vid dag 4 i Kährs Nybro Open och nu är det dax att sammanfatta Länsturneringens stora slutspel där 12 lag indelade i 4 slutspelsgrupper med 3 lag i varje skall redovisas. 
 
Jag vill också säga att detta nya uppläg med en stor Länsturnering var mycket uppskattat av både några inblandade lag, även några kommunlag framförde sitt goda tycke till detta upplägg, så vi var nöjda att det gick så pass bra då vi i några år pratat om att utöka län men inte vågat riktigt. 
 
Länsturneringen:
 
Slutspelsgrupp 1: vanns av ett Vissefjärda GIF som bara fortsatte imponera efter ett starkt gruppspel och vann här bägge sina matcher mot Gullabos SK/Gullaboås IF och Bergkvara AIF. Så Vissefjärda var redan klara för kvartsfinal medans det blev en helt avgörande match om vem som skulle följa med till kvartsfinalerna, och det räckte med oavgjort för G/G, men de lyckades till slut vinna knapert med 1-0 och tog sig så vidare medan Bergkvara nu var utslagna. 
 
Slutspelsgrupp 2: blev en intressant och rafflande tillställning då först Läckeby GoiF vann med 2-0 mot Flygsfors-Gadderåas IF, men sen vann Hossmo BK med 1-0 mot Läckeby och det kunde så bli att alla lagen hamnade på 3 poäng. Men nu blev det inte så då Hossmo ganska enkelt vann med 4-0 över Flygsfors vilket gjorde att Hossmo vann gruppen på 6 poäng och Läckeby gick vidare som 2:a med 3 poäng, och Flygsfors hade spelat färdigt för denna gång. 
 
Slutspelsgrupp 3: hade också chansen att få alla lag på 3 poäng inför sista matchen då först FK Karlshamns United vann över Norra Tång/Torsås med 1-0, samt att sen N/T vann med 2-1 över Söderåkra AIK. Men precis som i grupp 2 så blev det istället en klar seger för Karlshamn som slog Söderåkra med hela 6-0.
Alltså vann Karlshamn gruppen på 6 poäng, samt kom Norra/Tång 2:a på 3 poäng, bägge dessa lag till kvartsfinal. Däremot var det slutspelat för Söderåkra. 
 
Slutspelsgrupp 4: blev det så att Ljungbyholms GoIF förlorade sina bägge matcher och fick lämna turneringen, men de gjorde 2 bra matcher. Första vann Lindås-Långasjö FF med 2-0 och sen vann Smedby BoIK med 3-1.
Så avslutande matchen mellan L/L och Smedby handlade om vem som skulle vinna gruppen, men då matchen slutade 0-0 så var det så Smedby som vann den på bättre målskillnad. 
 
Att notera här är att jag inte skötte mitt åtagande som cupansvarig då Ljungbyholms ledare ställde en fråga till mig både via sms och mail som jag inte besvarade inför söndagens slutspelsgrupper, vilket jag beklagar och ber så mycket om ursäkt för. 
Sms som jag inte svarade på kan jag kanske komma ifrån då det kom till min privata telefon som under hela cupen låg nere i sekreteriatet, men mailet kan jag däremot inte komma ifrån, ska försöka göra bättre ifrån mig i framtiden. 
 
Kvartsfinaler:
 
 
Vissefjärda GIF - Norra Tång/Torsås    4-3 (e.straffar)
Blev en rafflande tillställning som fick avgöras på Amerikanska straffar som är lite unikt för vår turnering. 
Jag hade ju Vissefjärda som favoriter, men Norra Tång/Torsås gjorde en riktigt bra insats men fick tyvärr se sig utslagna med minsta möjliga marginal. 
 
Hossmo BK - Lindås-Långasjö FF        2-1
Fast Hossmo har ett stabilt och tungt lag att möta med flera riktigt starka nyförvärv så hade jag här tippat att ett ungt Lindås/L skulle vinna, för tradionens makt är stor och Lindås/L är så gott som ALLTID bra i vår turnering. 
Men fast de låg under så vände Hossmo på stejken och tog sig vidare till semifinal. 
 
FK Karlshamn United - Gullabo SK/Gullaboås IF   3-2
Här var ju däremot Karlshamn jättefavoriter, och de vann ju fullt rättvist med G/G imponerade stort och gjorde även 2 mål mot ett riktigt bra Karlshamn, det var en bra match att kolla på. 
 
Smedby BoIK - Läckeby GoIF             2-0
Här tippade jag återigen fel då jag troode Läckeby skulle ta det då även dem brukar gå långt här vilket inte Smedby brukar göra. Men Smedby gjorde återigen en stabil insats och vann en tuff kvartsfinal i en tät match, härlig intensiv match. 
 
Att notera är att alla lagen som vann sina slutspelsgrupper även vann alla kvartsfinalerna!
 
Semifinaler:
 
Vissefjärda GIF - Hossmo BK    2-3 (e.straffar)
Här blev det åter ett rafflande straffavgörande för Vissefjärda efter en tuff batalj mot ett starkt Hossmo, men denna gång så blev det inte lika muntra Vissefjärdaspelare då det var Hossmo som lyckades bättre med det svåra att göra mål på våra straffar. Men ett riktigt bra betyg lämnar jag till Vissefjärda, och jag önskar dem lycka till i Div.5 som dem nyss blev uppflyttade till. Hossmo BK visade återigen styrka, främst då genom Robin K som alltid gör en oerhörd nytta för sina lag.  
 
FK Karlshamn United - Smedby BoIK        2-1
Här imponerade återigen Smedby och gav Karlshamn en riktigt bra match, men tillslut så var det nog ändå rättvist att Karlshamn vann och tog sig vidare till final i sin första insats i vår turnering.  
 
Final:
 
Hossmo BK - FK Karlshamn United    0-5
Efter att ha sett karlshamns och kontra alla lags uppvärmningar som är en blandning av att hålla uppe lite värme men samtidigt spara på krafterna då spelet tar på krafterna då det är stora ytor på isenv så kan man förstå att energin tog slut för Hossmo medan Karshamn bara körde! För deras uppvärmningslöpningar var något i hästväg, så förstod attde var vältränade och gick in för sin uppgift.
Så finalen blev lite avslagen, men vi alla som tittade på blev nog lite imponerade av FK karlshamn Uniteds uppvisning. Men Hossmo BK tippar jag som en stor favorit i sin Div.4 serie!
 
 
Vi gratulerar FK Karlshamn United för sin övertygande seger i Länsturneringen. 
Beklagar att jag inte fick med den "riktiga" lagbilden efter er seger. 
 
Imorgon kommer så min sista del om kommunklassens avgörande. 
 
Patrik
 

Kährs Nybro Open 2018 (del 4) Kommun (1/2)....

Och så var vi framme vid kommunklassen vilken enligt oss den "största" klassen under Kährs Nybro  Open!
Och jag skrev förra året något liknande "man kan väl säga att just nu så är det ett lag som regerar i denna klassen" vilket vi fick se även denna gång, men det väntar vi lite med..... 
 
Det är ju nuförtiden 10 kommunlag, men då vi fått 2 nya lag genom Nybro IF U och Kungshall IF så frågade någon om det nu blir 12 lag istället, men vi vill gärna inte ha med 2 Nybro IF lag så vi visste inte riktigt hur vi skulle göra. Men denna gång löste det sig själ när Alsjöholms IF lämnade återbud då dem inte fick ihop lag, så då blev det en plats ledig för Kungshall.
 
Och vi fortsatte givetvis med det omtyckta upplägget där 10 lag som delas in i 2 st 5-lagsgrupper, där de 3 bästa lagen går vidare till slutspelsgrupperna som denna gång hade flyttats till söndagen.  
 
Grupp A innehöll ju de 2 senaste årens giganter Pukebergs BK som har vunnit 16 raka matcher i denna turnering vilket inneburit 2 raka segrar i kommunklassen! Så det som överraskade mest under kommunens gruppspel var ju att Pukeberg vann 3 matcher och spelade 1 oavgjord.... och laget som bröt Pukebergs vinstsvit på 18 vinster i rad var Örsjö IF som spelade 1-1 mot dem i omgång 3.
Så Pukeberg vann grupp A på 10 poäng före tidigare nämnda Örsjö som vann 2 matcher och spelade 2 oavgjorda och tog då 8 poäng.
Örsjö hade ju med två av Nybro IF's bästa spelare senaste 10 åren, David Evaldsson och Emil Andersson som båda gjorde stor nytta för de grönvita kämparna.
Tredje lag att ta sig vidare till slutspelsgrupperna var så Bäckebo GoIF som vann 2 matcher och förlorade 2, och Bäckebo gick ju förra året ända till semifinal så det var väl rätt väntat att dem skulle gå vidare med Pukeberg och Örsjö enligt de flestas tips. 
På 4:e plats och utslagna efter gruppspelet kom så Flerohopps GoIF som startade med 3 raka förluster innan de vann mot jumbon Nybro IF i sin sista match. 
Flerohopp var väl själva kanske lite besvikna, men fast jag inte känner till nivån på alla som lämnat eller kommit in så kändes det som att de skulle få det svårt att ta sig vidare. 
Att Nybro IF kom sist var väl rätt väntat, men jag hade kanske förväntat (hoppats) på att vissa spelare skulle visat lite bättre attityd... Men de flesta kämpade på bra och kan gå med rak rygg. 
 
Grupp B hade i Flygsfors-Gadderås IF ett lag som gjorde rent hus i gruppspelet med 4 raka segrar och 12 poäng i bagaget, bra gjort. Här har vi ett lag som kan kalla sig Nybro Open specialister med 2 raka finalplatser. 
2:a kom så Madesjö IF som efter en minst sagd trög start vände på steken och gjorde succe. 
För de förlorade första matchen mot Flygsfors, och efter att ha gjort 1-0 mot förmodade strykpåsen Kungshall så släppte dem in 3 raka bollar och låg under med 3-1.... här var det nog många med mig som räknade bort Madesjö, och jag bara såg framför mig vilken tung start det blev för nya tränaren Tommy Petersson, men ack så annorlunda det blev då till att börja med Tommys lag sköt in 2 bollar så det blev 3-3 mot Kungshall, vilket ju inte var så bra just då kanske, men då de avslutade med att vinna 2 matcher mot både S:t Sigfrid och Orrefors så var dem så vidare med 7 poäng! 
Tredje laget att ta sig vidare blev så S:t Sigfrids IF som började med att vinna sina 2 första matcher mot Kungshall och Orrefors vilket räckte till avancemang. 
För ett för dagen lite ovanligt blekt Orrefors IF förlorade sina 3 första matcher och stod på 0 poäng inför deras sista avslutande match mot Kungshall...... 
Och så var det nya Kungshall IF som gjorde sitt första framträdande i årets upplaga av Kährs Nybro Open, de förlorade först mot Sigfrid, spelade ju sen 3-3 mot Madesjö, men förlorade sen mot Flygsfors. 
 
Så långt allt väl och som det brukar vara, några vinner och några förlorar... 
Men inför Kungshalls sista match mot Orrefors så kommer det fram en ledare i Kungshall till oss i tävlingsledningen och säger att deras spelare har åkt hem! Vad är det som händer? 
Men de undrade om de fick ta in några andra spelare, för de sa att de hade pratat med Orrefors (som också redan var utslagna, så matchen gällde inget för utgången av tabellen) sagt att de ville spela matchen. 
 
Och vi har ju hört att de är många spelare i Kungshall så vi antog ju givetvis att de hade fler av deras spelare tillgängliga, så va att det var okej att ta med dessa spelare. 
 
Jag gick sen ner till orrefors för att kolla läget med dem så de visste vad som var på gång, men då jag sa att vi godkänt Kungshall att ta in några nya spelare så blev jag utskälld och fick höra att det är väl ingen Kalle Anka turnering!!! För orrefors tänkte ju på ett annat vis som jag också fick höra, att plockar Kungshall in en enda oregistrerad spelare så lämnar Orrefors planen.........
 
Ibland så får man sig en helt rättvis utskällning då man gjort något fel, men här hade vi bara sagt att ok till Kungshall att ta in några nya spelare som vi givetvis räknade med vara registrerade för Kungshall.... 
Men det var kanske lite naivt tänkt av oss, men vi hade inte godkänt att det var ok att ta in någon olicensierad spelare, vilket vi enligt Orrefors hade gjort och då fick jag ta en skrapa för detta! 
Kände mig lite orättvist behandlad just då, blev utskälld utan att få förklara hur vi tolkade läget. 
Men kanske var det en helt ok skrapa då vi kanske hade misstolkat kungshall, men skit samma, för det som är för d-a dåligt är ju Kungshall IF agerande, hur kan man bara åka hem innan en turnering är avslutad? 
Här står ett lag redo för att spela sin sista match (Orrefors) och så har motståndarna åkt hem!! 
 
Jag sa vad jag tyckte till berörd ledare i Kungshall att jag vet inte om ni får vara med nästa gång, men jag har kanske inte full rätt att ta det beslutet men just då kändes det rätt, det var nog det mest pinsamma jag upplevt under mina år som cupansvarig, och det är för dåligt helt enkelt. 
 
Så vi i Nybro IF ber så mycket om ursäkt till Orrefors IF som nu inte fick spela sin sista match i gruppspelet utan vann på w.o istället vilket jag hoppas är första och sista gången det händer....
Jag tycker istället att Kungshall borde betala en straffavgift på en anmälningsavgift (får skriva in det i reglerna till nästa gång) för att de inte ställer upp i sin uppsatta matcher, men i vilket fall som helst så får Orrefors IF sin avgift till nästa års Kährs Nybro Open i kompensation för detta som drabbade dem. 
 
Nästa inlägg skriver jag finalspelet i Länsturneringen för att sen avsluta med kommunens slutspel. 
 
Patrik 

Kährs Nybro Open 2018 (del 3) Län & Öppna....

Så var vi framme vid dag 3 i Kährs Nybro Open, vilken jag har tänkt dela upp i 2 olika texter då det annars skulle bli lite för långa texter då ju vi denna dag spelade 3 klasser, Län har ju sina 2 grupper, Öppna klassen som spelades färdigt, samt då den "stora" kommunklassen som jag vill skriva mest om givetvis.
 
Jag börjar då med lördagens 2 grupper i Län där vi skulle se och få fram de 4 sista lagen som skulle gå vidare till söndagens slutspelsgrupper, samt också den Öppna klassen. 
 
Länsturneringen:
 
Grupp E vanns av ännu ett starkt Nybro Openlag, vilket nu var Vissefjärda GIF som gjorde rent hus och vann alla sina 3 matcher vilket gav dem full pott med 9 poäng. Vissefjärda har ett ungt lag, men dem spelade ett bra och vägvinnande spel som gav dem ett klart avancemang.
Efter 2 omgångar så var det i grupp E för ovanlighetens skull redan avgjort då både Vissefjärda och Söderåkra AIK hade 6 poäng var, men då Vissefjärda vann gruppfinalsmatchen med klara 3-0 så slutade Söderåkra 2:a med 6 inspelade poäng.
Och i den betydelselösa sista matchen mellan 0 poängarna Kalmar City BK och förra årets vinnare Trekantens IF slutade 1-1 vilket gjorde att Kalmar City kom 3:a på 1 poäng, medans Trekanten kom sist med färre mål gjorda (0) än vad Kalmar City gjorde (1).
I Trekanten hade vi också en spelare som ondgjorde sig på det spelschema dem hade i denna gruppen, vilket jag redogjorde för i gårdagens inlägg. Men jag ska givetvis se om vi kan korta ner tiderna lite till nästa år, om upplägget blir detsamma. 
 
Grupp F vanns klart av ännu ett Lag som brukar gå långt i vår turnering (åkte förra året ut i kvartsfinal på straffar mot Trekanten) vilket var Läckeby GoIF som också vann gruppen med full pott och 9 inspelade poäng med målskillnaden 6-0.
2:a på 6 poäng kom Smedby BoIK som började med att förlora första matchen mot Läckeby men vann sen sina andra 2 matcher och gick vidare. 
3:a på 3 poäng kom iFK Kåremo som hade chansen att gå vidare inför sista omgången då både dem och Smedby hade 3 poäng var. Men då Smedby vann sin sista match så var Kåremo redan utslagna innan deras sista match spelades, men de förlorade den mot Läckeby. 
På 4:e plats kom så Rockneby IK som åkte på 3 raka förluster med 1-7 i målskillnad, så vår gamle målvakt Vedran bajramovic hade fullt upp verkar det som. 
 
Så följande 12 lag gick vidare till söndagens 4 slutspelsgrupper: 
1:or: Gullabo SK/Gullaboås IF, Flygsfors-Gadderås IF, FK Karlshamn United, Lindås-Långasjö FF, Vissefjärda GIF, Läckeby GoIF.  
2:or: Norra Tång/Torsås, Ljungbyholms GoIF, Bergkvara AIF, Hossmo BK, Söderåkra AIF, Smedby BoIK.
 
Öppna Klassen:
 
Grupp A var ju den enda gruppen vi hade här då det precis som i damklassen endast var 5 lag med.
Denna klass är ju tänkt som en klass där kompislag, veteraner, extralag till de föreningar som har många spelare samt lite andra lag som vill spela, men jag vet inte om det kommer att vara tillåtet i framtiden då SmFF är på oss och alla andra arrangörer att man måste följa deras regelverk annars får man böter. Min fråga gällande denna klass är ju att man inte får anordna en cup eller klass där man spelar lite på skoj, vi har tex pratat om att anordna en klass för personer med funktionshinder av något slag, men även det verkar man vilja förbjuda i framtiden, men vi får se vad som händer.
 
En anledning till att vi inte önskade ha med team Eliassi i den öppna klassen är ju att dem är åt helsike för bra då vi ju brukar ha med lite lag som inte är så bra, men med facit i hand så hade dem ju kunnat vara med då det i år var med några riktigt bra lag kan man säga!
 
Vann gruppen gjorde ett lag som innehåll några riktigt bra spelare som fortfarande är aktiva väldigt högt upp i seriesystemet, det var Orrefors Old Boys som vann 3 matcher och spelade 1 oavgjord efter ett imponerande spel under hela gruppspelet där dem inte verkade minska på löpandet hur många matcher dem än spelade, och dem hade 13-1 i målskillnad!
 
2:a kom så Nybro IF's gamla 89-lag med många duktiga spelare i laget, de vann 3 matcher och förlorade bara 1 mot Orrefors (fast de sa att dem gick på halvfart i den matchen för att spara på oken till slutspelet). 
 
3:a kom Kim Ahlqvist stjärnfyllda lag kallad Glenn Hysén (eller var det ett skrytbygge han fått ihop :)) 
Nej då, de klarade sig bra och gjorde bra ifrån sig med 2 vinster, 1 oavgjord samt 1 förlust. 
 
4:a kom så det enda laget som höll måttet i våra tänkta kriterier i att spela i öppna klassen, FC Ilirida som alltid gör bra ifrån sig och är ett uppskattat inslag med flera roliga händelser under varje år (bäst är ju när Festim Pasho förra året fick en sån d-a utskällning för att han inte tog jobbet i för honom en omöjlig situation). 
Dem vann 1 match och förlorade 3 mot de andra topplagen, men de gick vidare till semifinal. 
 
5:a kom så vårt nya Div.6-lag som består av vårt P17-lag som här fick ännu några bra matcher så de lär sig lite mer seniorspel till våren. Jag tror dem nog inser att det ofta behövs lite klokhet och tyngd i vissa situationer. 
Laget kallat Nybro IF fick inkassera 4 raka förluster med 0-10 i målskillnad. 
 
Semifinaler: 
Första semifinalen var Orrefors Old Boys vs FC Ilirida och slutade 5-0. här var det en enkel seger mot ett piggt Orrefors mot ett lite tröttkört Ilirida, och om sen även kunnandet är till fördel för det bättre tränade laget så är det svårt att värja sig, men tack Ilirida för en bra turnering. 
 
Andra semin blev jämnare där det yngre Nybro IF P-89 tillslut vann en tuff match mot Glenn Hysén med 3-1. 
Det var en rolig match att titta på, många gamla Nybro IF spelare var på planen, och det var små marginaler som tillslut gjorde att 89:orna kunde vinna. 
 
Final: 
Avgörande final blev en riktigt låst tillställning där bägge lagen ville och kunde minimera misstagen då det var många kloka spelare på planen, men efter en tilltrasslad situation så lyckades tillslut Orrefors skjuta in matchens enda mål och vann så den öppna klasen på ett imponerande sätt med målskillnaden 19-1 där det endast var Glenn hysén som lyckades göra mål på dem. 
 
 
Så vi säger grattis till vinnarna i Öppna klassen 2018: Orrefors old boys
 
Nästa inlägg handlar om kommunens gruppspel och det största fiaskot under min tid som cupansvarig. 
 
Patrik

Kährs Nybro Open 2018 (del 2) Län & Dam....

Så var det dag 2 i Kährs Nybro Open, då del 2 av mina sammanfattningar av turneringen som avgjordes under förra helgen. Då vi i förra inlägget redogjorde att vi utökade Län från 16 till 24 lag gjorde att vi spelar 2 grupper var dag (8 lag per dag) för att sen låta så många som 12 av 24 lag gå vidare till söndagens slutspelsgrupper.
För här ville vi verkligen ge alla lag på söndagen minst 2 matcher vilket dem får då vi av de 12 lagen som gårvidare dela upp dem i 4 st slutspelsgrupper med 3 lag i varje, plus att det går vidare 2 av 3 lag till kvartsfinal så blir det många matcher för de flesta Länslagen under söndagen.
 
Länsturneringen:
 
Grupp C vanns av nykomlingen FK Karlshamns United som spelade oavgjort mot Möre BK i sin första match (men vann därefter sina nästkommande 7 matcher) och vann de båda andra. Om den andra platsen att gå vidare blev ett getingbo där alla de 3 andra hade chansen. Men Johansfors förlorade klart mot karlshamn i sin sista match och var utslagna på 3 poäng. Så det blev en helt avgörande match mellan bergkvara AIF (som klarade sig vid oavgjort) och Möre BK (som var tvungen att vinna).
Men matchen slutade 0-0 så det blev Berkvara som knep andraplatsen på 4 poäng, medans Möre BK kom sist i gruppen på 2 poäng.
 
Grupp D vanns klart av Lindås-Långasjö FF på full poäng (9) och som av vana nästan alltid är duktiga här och tar sig nästan alltid långt i turneringen. Precis som i grupp C så kunde resterande 3 lag alla ta sig vidare som 2:a i gruppen, men Bosnien-Hercegovina IF förlorade sin sista match mot Lindås-Långasjö och slutade på 4:e plats med 1 inspelad poäng. Så avgörandet stod nu mellan Hossmo BK som hade 3 poäng och Emmaboda IS på 1 poäng, men här var Hossmo starkare och vann med 2-1 och tog sig vidare på 6 poäng medans Emmaboda hamnade 3:a på 1 poäng.
 
Att notera på fredagen är ju att då damklassen bara består av 5 lag så innebär ju detta att den måste samordnas med Län vilket innebär att länslagen får längre tid mellan sina matcher vilket vi inte gillar riktigt. men annars får ju vissa damlag spela 2 matcher i rad, nu blev det iaf 1 matchs vila för vissa av dem. 
Detta förstod de fåtal som framförde detta till mig och dem beklagade att dem inte tänkte på helheten utan bara såg till sitt egna lag och sin situation, imponerande. 
 
 
Damklassen:
 
Grupp A spelades som sagt med 5 lag där alla mötte alla, för att sen bli semifinal för de 4 bäst placerade lagen och 1 lag åker ut.
Gruppspelet vanns av Emmaboda IS efter 3 vinster och 1 oavgjord (10 poäng), medans Kalmar Södra IF tog 2:a platsen efter 2 vinster och 2 oavgjorda (8 poäng). 
3:a kom iFK Borgholm efter 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust (5 poäng), samt sist att gå vidare på 4:e plats kom Smedby/Trekanten efter 1 vinst, 1 oavgjord och 2 förluster (4 poäng). 
5:a på 0 poäng kom så nykomlingen Hällaryds IF.  
 
Att notera här var att årets upplaga kändes lite sämre än vanligt, men rätt förståligt då det var Färjestadens GoIF och Team Södermöre som tidigare hade dragit sig ur vilket ju klart påverkade klassen lite då de är två lag som nästan alltid spelar final! Men samtidigt så är det ju den klart största anledningen till att vi har svårt att få in damlag att några lag är för duktiga och då är dem inte intresserade att delta. 
 
Sen kom vi till slutspelet där vi först hade lag 1 mot lag 4, Emmaboda IS - Smedby/Trekanten som slutade 5-0. 
Här kan ju prata om mitt lag Emmaboda som jag tyckte stressade och slog bort en massa bollar i gruppspelet, men att vi till slutspelet lugnade ner oss och började passa bollen lugnt till varandra vilket gjorde att vi gjorde flera snygga mål efter sidledspass och inte bara sköt så fort vi fick lägen framåt. 
 
Även den abdra semifinalen blev en enkel resa för det högre placerade laget då Kalmar Södra IF - IFK Borgholm slutade 4-0. Jag såg ju inte så mycket av denna matchen då vi var i omklädningsrummet och pratade men jag hörde att Södra var klart bättre och vann ganska komfortabelt. 
 
Till finalen så var man som vanligt lite spänd på hur vi skulle lyckas med vårt passningsspel, var det bara en lyckoträff i semin där vi rullade boll riktigt bra, eller skulle vi falla tillbaka till gruppspelets stressande? 
Men redan efter någon minut så var jag lugn, vi spelade minst lika bra och vi höll i bollen på ett bra sätt och fick Södra till att jaga boll under stora delar av matchen, samt fick vi även utdelning tidigt så det kändes bra. 
 
Det som gladde mig mest i finalen som vi vann med 3-0 var att även i slutet där vi väntade på att Södra skulle göra något för att försöka komma ifatt dödade vi mycket av att vi fortfarande höll i bollen så länge så när väl Södra fick bollen så var de trötta och orkade inte anfalla mot oss. 
men detta är ju en rätt vinklad syn på det hela, ber om ursäkt om Södra inte håller med i min annalys!
 
 
 
så årets första vinnare i Kährs Nybro open 2018 blev Emmaboda IS.
 
Nästa summering blir av lördagens spel där vi har Län, öppna klassen samt då kommunklassen!
 
Patrik
 
 

Kährs Nybro Open 2018 (del 1) Län....

Precis som de två senaste åren så ska jag försöka sammanfatta årets upplaga av Kährs Nybro Open 2018 här på bloggen, och en hel del kommer att vara likvärdigt, medans lite annat är nytt.
Och som vanligt så föll ju min tanke att skriva dessa summeringar under cupdagarna, äldern och orken tar ut sin rätt så det skjuts som alltid till ett framtida projekt tyvärr.... 
 
Årets upplaga var det överraskande nog inte någon enda kommentar på sociala medier om upplägget, tiderna, och lite annat, men kanske berodde det på att vi denna gång var en dag senare än sist och la ut lottningen på självaste julafton! Detta var helt beroende på att vi inte fick ihop tillräckligt med lag i vissa klasser och var tvungna att göra några sena förändringar i schemat vilket påverkar all planering för vad vi har tid för under våra dagar.
 
Men efter ett snabbt beslut och mycket viktig hjälp av personen som har hjälpt oss de senaste åren, Kim Ahlqvist, så tog vi beslutet att ta bort Ingemar Crantz Cup från programmet och istället öka Län från 16 till 24 lag. Det beslutet kan låta enkelt, men att bara sådär hitta 8 nya lag ca två veckor (med storhelgerna inräknat som ett stort problem) innan cupen startar är ju ingen självklarhet, och vad gör vi om vi inte lyckas hitta dessa 8 lag? Men det trillade in lag så vi fick ihop schemat, men vi fick ta bort damklassens slutspel under söndagen då det inte fanns tid till det, men damlagen verkade nöjda med det beslutet. 
 
Vi hade ju även problem att få in våra 5 damlag, särskilt då vi tidigt var 4 lag anmälda och då endast behövde jaga 1 lag till, mendär kom det helt plötsligt 2 avhopp och så var vi helt plötsligt bara 2 lag! 
Sen att vi givetvis helst vill vara 8 lag är ju en annan sak, men vis av erfarenhet från de senaste åren så var min första målsättning 5 lag. 
 
Och efter förra årets möten med kommunlagen så tog vi beslutet efter ett mycket givande möte där flera kommunlag deltog att flytta kommun till lördagkvällen. Kommunlagen kom även med flera bra ideer, men där det som mest gladde mig var den förståelse jag fick kring vissa problem som vi får lite klagomål om men som är omöjligt att göra något åt, skönt. 
 
Så när vi rullat ut mattan och startade upp årets turnering så var det 8 lag från Län som skulle spela under torsdagen. Annars är ju v
årt största problem att mattan vi hyr har klippts ner och är nu lite för liten för att täcka hela isen, vilket gör att vi får lägga en speciell papp utmed kanterna. Och även här finns det lite olika lösningar, men hur man än gör så kan det bli halt när man springer på den, vilket de flesta spelarna förstår, 
Men några gånger så var det några spelare som sätter foten på pappen, och då går den ju sönder och måste lagas. Det komiska är att det ofta var samma spelare som satsade fullt fast dem närmade sig kanten med pappen, medans 99% av spelarna sakatde in och tog det försiktigare när dem närmade sig sargen!
 
Så till torsdagens resultat där vi grupp A fick det överraskande resultatet att Pukebergs BK inte gick vidare med sitt extralag, detta förvånade mig då Pukeberg under de senaste åren varit det laget som visat mest kunnande i hur man bäst spelar fotboll på vår filtmatta. 
Nu vanns gruppen av Gullabo SK/ Gullaboås IF på full pott medans det nysammanslagna Norra Tång/ Torsås gick vidare som 2:a med 6 inspelade poäng. Utslagna blev då Pukeberg på 3 poäng samt Rödeby AIF som åkte upp från Blekinge men fick åka hem utan någon poäng alls med sig i bagaget hem. 
 
Grupp B blev lite konstig för mig då kvällens bästa lag IFK Påryd åkte ut efter att ha visat upp kvällens bästa spel där de var ett av få lag som släppte bollen tidigt till en medspelare, men efter att under sina 3 matcher ha radat upp helt solklara målchanser utan att förvalta dem särskilt bra så slutade dem 3:a efter 3 oavgjorda matcher! 
Vidare gick istället Ljungbyholms GoIF som i sista matchen mot just Påryd kvitterade väldigt sent till 2-2 efter en riktig bjudning av Påryds målvakt vilket gjorde att Påryd åkte ut och Ljungbyholm istället gick vidare. 
Flygsfors-gadderås IF vann däremot gruppen med sitt extralag på 7 poäng, Ljungbyholm hamnade på 4, Påryd fick ju då 3, medans Tvärskogs IF hamnade sist på 1 poäng. 
 
Nästa summering avser ju fredagens gruppspel av grupp C och D i Län samt hela damturneringen. 
 
Patrik
 
 

RSS 2.0