Ordspråk = klokhet?

”Efter regn så kommer solsken” ”Kommer en kommer flera” Dessa påståenden känns väldigt relevanta då det gäller truppen som jag håller på att fylla. Det har varit en tung period av mycket negativa utstrålningar, velande och lite mindre bra attityd bland en del jag pratat med. Och när sen en av de bästa, både spelmässigt, attityd och bra positiva egenskaper, i måndags meddelade sitt beslut att gå till Lindsdal så var det tungt, men unge herr Serell är en person man ändå alltid kommer att tycka bra om.

 

Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja

 

Men så kom allt att förändras över ett samtal, då jag idag pratade med mr Paso så är det nästan otäckt hur snabbt en känsla kan ändra sig. Roligt då att det kan ändra sig till det bättre! Och det var inte bara det att mr Henriksson meddelade mig att han bestämt sig för Nybro IF, utan det var hela paketet. Linus visar upp en mognad och beslutsamhet i det han vill som får många äldre att framstå som velande beslutsångestliknande personer. Istället så visar unge herr Henriksson upp många egenskaper man drömmer om att hitta bland många talangfulla spelare.

 

Alla stora beslut fattas med begränsad information och under osäkerhet

 

Dagen efter så träffade jag en för mig helt ny bekantskap, men då Gits o några andra bara framfört goda vitsord, och bra fotbollskunskaper, så skrev jag kontrakt på stående fot med mr Farouk Sulemana. Så nu känner jag mig laddad med mycket positiv energi inför två intressanta möten med två bra fotbollsspelare.

 

Och då jag efter kvällens möte fått klart för mig att vi inte kommer att kunna ha ett farmarklubbsavtal med Trekantens IF, så har vi ändrat vår tilltänkta A-trupp till att bestå av 18 st utespelare plus en målvakt. Och då vi i dagsläget har kontrakt med 1+15 spelare, samtidigt som jag bokat möte med två potentiella på måndag, så är vi helt plötsligt i slutspurten av att få ihop nästa års trupp. Och mötet mellan Gits o hans nya arbetsgivare verkade mycket positivt för Nybro IF’s del.

 

Hinder är något du ser när du tar bort ögonen från målet

 

Så på måndag kväll hoppas jag bara vi har två platser kvar i truppen, och då har vi ändå många bra spelare runtomkring i kulisserna som vi inte kan knyta till oss. Men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg, på måndag kanske Emil blivit såld, båda mötena har kraschat, Gits fått nya arbetstider, någon spelare hoppat av, plus lite annat som kan hända!

Antingen ser man möjligheterna, eller ser man bara problemen.

 

Men som vissa spelare säger, jag vet inte, man vill ju ta rätt beslut. Då tycker jag istället man måste säga, känns det bra så kör man, känns det inte bra så kör man inte. Och att veta om man tar rätt beslut är det ingen som vet. Jo kanske de experter som efter några månader säger ”att det var det jag sa”. Man tar ett beslut, och sen får man se om det blev bra. Men tar man inget beslut så får man aldrig reda på om det var rätt beslut.

 

Efterklokhet är en exakt vetenskap

 

Jag tog nog många fel beslut idag, men utan att veta om de flesta, så försöker man lösa dem på bästa sätt. Eller får man ta nya beslut, och hoppas att de blir bättre.

Detta sett helt ur mitt egensinnade konstiga synsätt, men jag får stå för dem, annars är de inget värda tycker jag. Eller som jag precis läste:

 

Den som alltid vet bäst lär sig aldrig något

 

Jag ser fram emot nästa fredags gala, då Empoo o Dave kommer att få jobba häcken av sig!

 

Patrik Berg


Alla är vi olika!

Det var ett ordspråk som jag skrev för mer än ett år sen, vilket jag fortfarande väldigt ofta får höra. Det är en fras som passar in i väldigt många olika former o beskrivningar. Man kan vände den precis dit man vill i en beskrivning av en människa.

 

Just nu skulle jag kunna använda den i en väldigt negativ betydelse för allt för många människor, men jag gör bäst i att inte skriva vilka. Men att tolka en viss sak helt felaktigt till sin egna fördel visar bara på en mycket dålig karaktär. Sen är jag nog säker på att jag själv räknas in i denna katerogi av vissa andra!

 

Sen skulle jag kunna beskriva några som helt tvärtemot visar upp en positiv o ödmjuk syn på livet, men ändå alltid sköter sig o vill inte dra till sig någon uppmärksamhet. Fy fasen vad härligt det är att få uppleva den sortens människa ibland.

 

Det är mycket frågor som (förhoppningsvis) kommer att klaras ut under den närmaste tiden, vilket kommer att ge oss i Nybro IF svar på många frågor. Men ibland får man förklara sig många gånger innan polleten trillar ner hos vissa.

 

Snart stundar det också en gala med IFK Göteborg som tema, jag ser fram emot föreläsningen med Roger Gustavsson, samtidigt som en viss Glenn Hysén nog kommer att visa upp en härligt positiv attityd som kommer att smitta av sig på alla andra under kvällen.

DET är en bra egenskap hos en människa.

 

Patrik Berg


Oktoberinformation!

Det är bråda tider just nu, då det är fullt upp med allt mellan himmel och jord. Och det är inte annat än att man ibland är lite orolig, då det är många viktiga saker på gång. Men som en viss ”föreningstränare” säger, ”det löser sig alltid”. Och jag ska försöka lugna ner mig lite, men det blir nog svårare än vad han tror.

 

Men bara för att vi inom Nybro IF har mycket på gång i alla olika former och ärenden så lär det nog vara likadant i alla andra föreningar. Så jag sänder mina förstående tankar till alla föreningar som precis som vi ser en uppsjö av arbete framför näsan. Mina tankar är just nu mest inställd på vår fotbollsgala, med tillhörande tillstånd, maten, lokalen, inbjudningar, beställningar och att ta emot alla bokningar. Vi har plats för 300 st, och första arbetsdagen för vår nye marknadschef blev lyckad med ca 40 st bokningar!

 

Sen har vi ju som alltid problem med att få tider under vinterhalvåret till alla våra lag, och kommer det snö före jul så har kommunen nu meddelat att de inte kommer att göra iordning konstgräset! Så där finns en mycket stor oroskänsla, då vi kan stå utan träningsmöjligheter i två månader! Jag tror många andra föreningar skulle skrika ut sin irritation om de inte kunde träna under två månader.

 

Sen har vi planering av våra cuper, Bigso Box och Nybro Open, vilka är två stora apparater med väldigt mycket folk inblandade. Men jag har precis fått klart med båda cupernas hemsidor.

http://www.cumap.org/cuponweb/startpgm530.php?Cup=2476&Lang=

http://www.cumap.org/cuponweb/nybro_open_20122605.htm

Varmt välkomna önskar vi alla intresserade föreningar.

 

Marknadschef ja, vi har ju blivit tvungna att söka en ny då Anders Lundell sa upp sig innan sommaren. Han hade sökt och då fått anställning inom den fackliga organisationen. Så nu under hösten så är Anders uppe i Stockholm för några månaders utbildning. Vi önskar Anders lycka till i sin nya inriktning i sitt framtida yrkesliv.

 

Men detta gjorde ju oss återigen strandsatta på marknadssidan, men vi har nu inlett ett samarbete med Börje Fransson från Skruv. Han kommer att samarbeta med oss under höstens arbete med fotbollsgalan och med Nybro Open, till att börja med iaf. Vi hälsar Börje varmt välkommen till Nybro IF.

 

Nej nu är det dags att stänga ner, måste göra klart med Roger G, Glenn Hysén, Peje och Joel Allansson om exakta tider för vår gala den 4 november. Och pojkallasvenskan fixade kvalet till nästa års pojkallsvenska, härligt. Och en ledare är klar till nästa år, och den andra tillfrågade skulle ju lämnat besked igår! Får nog besked idag, hoppas jag :)

 

Patrik Berg

 

 


Tid, planering & krämpor!

Tid, vem kan kontrollera den? Den snurrar allt för snabbt just nu iaf, man planerar alltid att göra både ditten och datten, men allt som oftast så hinner man bara med en bråkdel av vad man hade planerat, vilket är mycket irriterande när man sitter i bilen hem framåt småtimmarna. Men man får väl lära sig att planera bättre bara!

 

Från i tisdags kväll så har mitt headset suttit fastklistrat vid mitt öra, det är både ömt samt gett en kraftig huvudvärk. Och vi män brukar ju bli lite gnälliga då vi känner av lite krämpor, och jag är nog en av de ibland lite gnällande små ynkliga männen!

 

Annars så är det ju fullt upp med spelarinventeringen inför nästa år. Först kontakt med klubben, sen den aktuella spelaren, och sen få till att alla kan komma nu under en kort period för att båda parter ska kunna känna om det kan bli aktuellt med att gå vidare med en eventuell övergång.

För vi har ju några platser till att fylla i truppen då vi inte erbjudit några spelare något nytt kontrakt för nästa år.

 

Och måste väl här framföra en stor eloge till vår ”fd striker” Robert Björklund. Att efter vårt avslut i förhandlingarna, då vi inte kom överens om träningsmängd, få läsa ett så positivt reportage om Nybro IF var inte bara förvånande, utan enormt glädjande. Det gör att vi alla kommer att ha en väldigt positiv bild på vår käre ”Interfantast”, samtidigt som jag lovar att jag håller tummarna för ett positivt och framgångsrikt fotbollsår för dig Robert. Om du nu bara inte går till någon av våra motståndare i nästa års Div.3, för då hoppas jag du visar samma hjärta som i reportaget :)

 

Av våra testspelare som tränade med oss i tisdags så hörde jag väldigt positiva beröm för en av dem, men det var roligt att höra lite om alla spelarna. Men det mest väntade var ändå att höra att de flesta nya hade lite problem med orken! Men till imon tillkommer det några till, så får försöka kolla av tekniken på dem under kvällen.

 

Håller nu på med planeringen av Nybro Open, där vår ”Elitklass” inte kommer att finnas kvar vid namn iaf, men jag hoppas vara klar med hemsidan till cupen under nästa vecka.

Bigso-Box sidan är ju redan uppe, och där fick vi den första anmälan direkt, och det var inga mindre än AIK från Stockholm!

 

Nu hoppas jag på att komma i säng före kl 02.00, och hoppas även på många positiva möten under torsdagskvällen, vilket jag i så fall lovar redogöra för under lördagen.

Och lördagen innebär också ett spännande kval till nästa års pojkallsvenska mot Hovshaga borta.

 

 

Patrik Berg


RSS 2.0