Bigso in på natten.....

Nu är man allt lite mör! Man är inte 20 längre är ett talesätt jag börjat använda mer och mer, och efter att mitt ”vanliga” 6 timmars pass helt plötsligt blev ett lite längre 18 timmars pass med avslut nu kl 04.28 kan väl ha sin orsak.

 

Men ack så härliga timmar tillsammans med några andra fotbollsidioter! Men gladast blev jag efter sista sparken runt kl 02.00 när några föräldrar till 97-98 killarna självmant hjälpte till att städa av den ikväll mycket skitiga sporthallen! Det gav mig en varm inombords glädje.

 

Och faktiskt kom inte en av spelarna också och hjälpte till med städningen, okunskapen om städverktyg syntes lång väg, men inställningen var härlig att skåda, tack Joel Lundgren. PS Nybro vann äntligen en klass, och det var i P14 klassen det skedde.

 

Har mycket att skriva om allt från cupen till nyheter om intressanta saker, men känner mig inte pigg nog. Funderade på att stanna kvar till 06.00 och ta emot mr Kallenberg i dörren, men tog mitt förnuft till fånga för en gångs skull.

 

Jag siktar på en bättre resumé av årets Bigso Box en annan dag!

 

Patrik Berg


Bigso Box dag 1

Första dagen i vår egna mellandagscup ”Bigso Box” lider mot sitt slut. Dagen har varit väldigt lång med uppstigning kl 05.30, men dagen har gått helt smärtfritt (förutom ännu ett domarställ som försvunnit) . Och då jag imorgon är ”ledig” från vår egna cup, då jag istället skall vara i Lessebo sporthall och kolla på mina döttrar, har gjort att allt gått lätt idag. Mest beroende på att jag då slipper ställa klockan på väckning mitt i natten!

 

Gårdagen var ju ingen bra Nybro IF dag om man ser till vad vårt A-lag levererade i annandagscupen i Kalmar. Utslagna mot Kalmar AIK i semifinal efter att ha släppt in 5 mål under de första 5 minuterna! Vi har ju inga rena resultatkrav i vår förening längre, men vi har väldigt stora krav på vår egna insats, och den insatsen tror/hoppas jag att alla spelarna var besvikna över efteråt.

 

Det kanske är läge för att kalla upp den ”nya” huvudtränaren för ett samtal :)

 

Och där var plötsligt dagens cup avslutad, allt flöt på perfekt. Men som alltid så finns det några som gör livet surt, efter dagens spel så fattas det 2 bollar! Vi får se om vi kan avsluta cupen!

 

Med en förhoppning om en lika lugn dag imorgon för min vikarie mr Paso, men tror han ringer mig kl 07.00 imorgon och har en eller några frågor……

 

Kanske får han lika många frågor från mittpassets domare som jag fick idag!!!

 

Sov gott.

 

Patrik


En strålande Jul är kommen.....

Då "vi" inte har gjort några inlägg på ett tag nu så måste "vi" ju iaf skicka en hälsning.
Nybro IF önskar alla en riktigt GOD JUL samtidigt som vi hoppas få se er i sporthallen i mellandagarna under Bigso Box.
Under cupen lär jag få återkomma med många nyheter som hänt under den senaste tiden, och vi hoppas och tror att alla är av de positiva slaget för alla inblandade parter.
.
Patrik "tomten" Berg

Långsiktighet & ärlighet!

När många föreningar ofta talar om att satsa långsiktigt så brukar det ibland inte gå någon längre tid förrän det visar sig svårt att hålla det löftet. Det är lätt att prata om men svårare att leva upp till. Samma sak gäller det i det mycket aktuella ämnet ”satsa ungt”. Det är ju en målsättning och vision vi har och kommer att fortsätta ha, men där hela Sveriges folk ibland kräver att man ska satsa ungt (typ landslaget & Kalmar FF) så får vi oftast höra att vi gör fel i att satsa ungt!

 

Det ska vara etablerade nyförvärv och köpa spelare på löpande ibland tycker vissa, medans vi ofta varken vill eller har råd att göra dessa satsningar. Utan vi fortsätter, eller arbetar ännu hårdare för att klara av att satsa både ungt men ändå nå framgångar. Det är svårt, mycket svårt, men det gäller att lägga ner ett stort arbete för att lyckas med det.

 

Och det är här vi inom föreningen nu känner att vi har ett kanonläge att få fram unga egna spelare. Då Alexander Gitselov nu har en roll i föreningen (både Kalmar Ff och Nybro IF) som gör att han arbetar med det han är bäst på, att utveckla både ledare och spelare. I söndags var han med pojkallsvenskan, i måndags både pojkallsvenskan och A-laget, idag skulle han titta ner på pojkgruppen om han hann med. Det är att utbilda våra äldsta pojklag som är nyckeln till att nå långsiktiga framgångar, då är det bättre han är där.

 

Och på tal om långsiktighet, jag pratade nyss en timme med den nya huvudtränaren mr Paso, och han har under sitt år med Gitselov verkligen fått vara med om långsiktighet. Allt, och då menar jag allt har bara gått ut på att lära spelarna passa och ta emot bollen, för kan vi inte det så kan man inte spela fotboll enligt Gits. Vilket har inneburit att det under hela årets alla träningar, vilket oftast är 4 dagar i veckan, så tränade vi bara rent försvarsspel i 20 min! Prat om hörnvarianter eller liknande var det inte tal om. Det är en långsiktig tanke som är vågad, tänk vad vi hade fått höra om att vi inte tränat försvarsspel om det hade gått dåligt för oss!

 

December månad kommer nu Gitselov mest att lägga på att lära ut så mycket han hinner till vår nya ass tränare Johan Gunnarsson. På tal om att satsa ungt, våra två Div.3 tränare är nästa år 27 och 28 år gamla! Och den vi pratar om att förstärka denna tränarstab med är ju inte heller direkt gammal!

 

Och så var det ärlighet, lite komiskt är det att höra spelare som vi har bjudit in till lite test träning själva går runt och säger att ”jag har tackat nej till Nybro IF” när det inte är sant, utan det istället är vi! Vidare tror man att orden ”jag kommer att spela i Nybro IF” är något man säger för att det är så. Annars är det ju bättre att inte säga något alls, iaf om man vill bli betraktad med respekt.

 

Men som jag sa till spelarna på upptaktsmötet, vi lär nog aldrig ha en ”fast trupp”, utan den kommer alltid att vara flexibel. Vi har ju just nu bara en plats kvar i vår trupp, men då vi fått ett önskemål om klubbyte, ett besked om att sluta eller spela högre upp plus då att Kristianstad nu har ringt och vill förhandla om Emils övergång, så förstår ni att allt är under utveckling.

 

Och det är ett motto som tränarna har slagits för, att alltid vara i en utvecklande fas, att alltid utvecklas. Då måste man vara beredd på förändringar, men det känns som att vi står oss bättre på alla plan än vad vi gjorde för ett år sen. Det känns bra, sen om det går bättre på planen för det har man ju ingen aning om :)

 

Patrik Berg


Fotbollsgalan del 2

Nu har vi avslutat del 2 i årets galafirande. Denna gång är det den nyinstiftade fotbollsgalan för Nybro IF A-lag som är genomförd. Allt gick bra, vilket var skönt efter en hektisk vecka. Lägger bara ut en av vinnarna, och det får väl bli den "snygge" mr Empoo som fick pris i kategorin "Årets lagspelare. Mer info kommer nog imorgon, då även lite annan information :) men vad fasiken har han runt halsen?

Patrik

RSS 2.0