Långsiktighet & ärlighet!

När många föreningar ofta talar om att satsa långsiktigt så brukar det ibland inte gå någon längre tid förrän det visar sig svårt att hålla det löftet. Det är lätt att prata om men svårare att leva upp till. Samma sak gäller det i det mycket aktuella ämnet ”satsa ungt”. Det är ju en målsättning och vision vi har och kommer att fortsätta ha, men där hela Sveriges folk ibland kräver att man ska satsa ungt (typ landslaget & Kalmar FF) så får vi oftast höra att vi gör fel i att satsa ungt!

 

Det ska vara etablerade nyförvärv och köpa spelare på löpande ibland tycker vissa, medans vi ofta varken vill eller har råd att göra dessa satsningar. Utan vi fortsätter, eller arbetar ännu hårdare för att klara av att satsa både ungt men ändå nå framgångar. Det är svårt, mycket svårt, men det gäller att lägga ner ett stort arbete för att lyckas med det.

 

Och det är här vi inom föreningen nu känner att vi har ett kanonläge att få fram unga egna spelare. Då Alexander Gitselov nu har en roll i föreningen (både Kalmar Ff och Nybro IF) som gör att han arbetar med det han är bäst på, att utveckla både ledare och spelare. I söndags var han med pojkallsvenskan, i måndags både pojkallsvenskan och A-laget, idag skulle han titta ner på pojkgruppen om han hann med. Det är att utbilda våra äldsta pojklag som är nyckeln till att nå långsiktiga framgångar, då är det bättre han är där.

 

Och på tal om långsiktighet, jag pratade nyss en timme med den nya huvudtränaren mr Paso, och han har under sitt år med Gitselov verkligen fått vara med om långsiktighet. Allt, och då menar jag allt har bara gått ut på att lära spelarna passa och ta emot bollen, för kan vi inte det så kan man inte spela fotboll enligt Gits. Vilket har inneburit att det under hela årets alla träningar, vilket oftast är 4 dagar i veckan, så tränade vi bara rent försvarsspel i 20 min! Prat om hörnvarianter eller liknande var det inte tal om. Det är en långsiktig tanke som är vågad, tänk vad vi hade fått höra om att vi inte tränat försvarsspel om det hade gått dåligt för oss!

 

December månad kommer nu Gitselov mest att lägga på att lära ut så mycket han hinner till vår nya ass tränare Johan Gunnarsson. På tal om att satsa ungt, våra två Div.3 tränare är nästa år 27 och 28 år gamla! Och den vi pratar om att förstärka denna tränarstab med är ju inte heller direkt gammal!

 

Och så var det ärlighet, lite komiskt är det att höra spelare som vi har bjudit in till lite test träning själva går runt och säger att ”jag har tackat nej till Nybro IF” när det inte är sant, utan det istället är vi! Vidare tror man att orden ”jag kommer att spela i Nybro IF” är något man säger för att det är så. Annars är det ju bättre att inte säga något alls, iaf om man vill bli betraktad med respekt.

 

Men som jag sa till spelarna på upptaktsmötet, vi lär nog aldrig ha en ”fast trupp”, utan den kommer alltid att vara flexibel. Vi har ju just nu bara en plats kvar i vår trupp, men då vi fått ett önskemål om klubbyte, ett besked om att sluta eller spela högre upp plus då att Kristianstad nu har ringt och vill förhandla om Emils övergång, så förstår ni att allt är under utveckling.

 

Och det är ett motto som tränarna har slagits för, att alltid vara i en utvecklande fas, att alltid utvecklas. Då måste man vara beredd på förändringar, men det känns som att vi står oss bättre på alla plan än vad vi gjorde för ett år sen. Det känns bra, sen om det går bättre på planen för det har man ju ingen aning om :)

 

Patrik Berg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0