Midsommartankar!

Helgen började inte så bra för egen del, då det verkar som att alla på hela Öland använder internet, troligtvis på sina mobiler, för det har varit så gott som omöjligt att gå in på nätet o arbeta. Och det är ju ett av de största problemen vi har nuförtiden (ironi), att inte komma in på nätet :) Frustrerande är det iaf.
Men idag gick det att komma in, beror kanske på att inte alla på Öland är vakna än :) Några kanske vilar upp sig lite efter gårdagen! Så nu gäller det att jobba på innan de vaknar igen :)
O.B.S Det verkar vara problem med att skapa tomma rader mellan olika stycken, så allt blir en gröt :(
Onsdagen var för mig o alla andra NIF'are en fantastisk dag, o jag är väldigt glad att jag tog beslutet att köra lite extra bil. För jag har missat lite för många matcher med mitt gamla lag, damlaget i Lessebo med min dotter. Så tog beslutet att se första halvlek med dem i Konga, o sen ta en snabb biltur till Holmsjö för att se andra halvlek med Nybro IF. Och fick sms på vägen att vi ledde med 3-0! Kändes helt fantastiskt redan där, då jag fick infon att vi gjort en riktigt bra insats med mycket fina kombinationer. Men lika viktigt var det att vi kunde stänga matchen, då vi tidigare haft svårt för detta. Och känslan att sjunga vår sång efter matchen var magiskt skönt.
Men det som är det största minnet från matchen är något annat, o tyvärr så var det den "gula" huvuddomaren som gjorde att jag o Lundell ömsom skrattade o ömsom var lite uppspelta. Händelsen rankade vi nog som det största felbeslut någon domare vi någonsin har upplevt, o denna gång är vi inte enögda :)
Vi leder med 4-0, matchen är avgjord, det är kanske 5-10 min kvar av matchen. Så det är inga svårbedömna situationer utan matchen flyter på.
I en snabb omställning får sen Tommy P bollen på mittplan ungefär, där försöker deras back bryta bollen via en glidtackling, men Tommy hinner före o petar vidare bollen ner mot hörnflaggan. Då kommer deras målvakt med precis samma tanke att glidtackla ut bollen från planen. Men återigen är Tommy före in i situationen, peter bollen förbi målvakten, o hinner precis upp bollen vid hörnflaggan o slår då in bollen mot en totalt fri Robert B (deras närmaste spelare är långt utanför straffområdet). Robban tar ner bollen på bröstet helt stillastående 3-4 m från ett helt öppet mål, då blåser domaren helt plötsligt av matchen, för en frispark till OSS!
Domaren inser sitt misstag o slår ut med händerna i en förlåtande gest, men ändå, alla som satt på arenan undrade vad som hade hänt, alla satt som frågetecken. Och man måste nog ha sett händelsen för att förstå hur riktigt fel detta var. Att en domare brukar missa sånt händer ibland, vilket jag tyder på dålig spelförståelse, men att missa det i detta fall är det absolut grövsta felbeslut jag upplevt.
Men tack vare att vi ledde med 4-0 så lugnade det ner sig, men vad hade hänt om det stått 0-0?
Och förhoppningsvis blir vi inte inblandade i en målskillnadsaffär i slutet av serien.
Men händelsen framkallade som sagt både lite irritation, men även mycket skratt o leenden! Och dessa känslor fick jag uppleva under torsdagkvällen på Guldfågeln arena. För mr Festim Paso o jag stod bland alla andra grönsvarta makrillar o hejade på mitt svenska favorotlag GAIS, som fick uppleva en tung kväll.
Kalmars 1-0 mål efter 8 min kom till efter en hörna, där GAIS två gånger nickar bollen rätt upp i luften, för att därefter nickas in i mål av en rödklädd finne! Men i andra halvlek så lyckas GAIS kvittera, men i 89 min får KFF en frispark som jag var mycket irriterad på, o givetvis så gör då samme rödklädde finne även 2-1 efter lite flipper i straffområdet. Tungt, mycket tungt.
Men tycker själv att matchen var rätt jämn, men i första var Kalmar mycket bättre, men GAIS spelade upp sig. men efter vårt 1-1 mål så tog Kalmar över igen, o Kalmar hade hela matchen ett klokare o mer genomtänkt spel, vilket ändå gör att jag tycker de vann rättvist. Men det gladde mig att efter matchen gå jämte en äldre modell Kalmar FF supporter som tyckte synd om oss GAIS'are, att hans Kalmar vann mycket turligt!
Trevligt att höra en ödmjuk supporter, då vi själva inte hade hört några ödmjuka ord skrikas i vår klack :) Där är det enögt, o inte så ödmjukt heller! Men fotboll finns det nog lika många uppfattningar som det finns människor!
Patrik Berg (supportermedlem i makrillarna)

Mot nya mål!

Det är väl det bästa man kan ha som rubrik när det gäller A-laget just nu! Då vi efter förlusten mot ett bra Rydaholm i söndags återigen ligger illa till i tabellen.
Då gäller det att sikta mot nya bra insatser, att hitta motivation till att lyckas prestera än bättre i nästa match, som ju är redan imorgon mot Sillhövda AIK borta.
Det var ett tungt möte med tränarna efter matchen i söndags, då vi tappade en 1-0 ledning till en förlust med 1-2. Och samtalet gällde en ovanligt blek insats av många, men där gamla synder återigen kom fram. Men som tur är efter en bitter förlust så kom nästa match tidigt.
Har haft lite dåligt med energi senaste tiden då min fokus lagts på mest styrelsefrågor, campingen o min planering inom mitt andra yrke! Och då jag nu lagt två riktiga heldagar i nybro med sen hemkomst så ska det bli skönt med en liten långhelg att se fram emot.
Under den helgen lär min energi öka, vilket lär innebära ännu ett (längre) inlägg angående Nybro IF.
Nu laddar vi för morgondagens möte med Sillhövda :)
Patrik Berg

Älska att vinna!

Man kan ju lugnt konstatera att jag har några blogg"inlägg" upp till sportchefen. Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Hur eller hur, den lever (tack vare Berg) och jag ska försöka att skriva så mycket jag bara hinner.

Det var länge sen jag bloggade och det var länge sen vi gick från en match med 3 poäng.

Gårdagens match mot Saxemara kan inte i ord beskrivas hur skön segern var. Det är alltid poängen som till slut räknas, och konstigt vore det annars. MEN! Vår prestation under gårdagen var mycket bra. Vi har en "gameplan" och killarna sköter allt nästintill perfekt. En annan stor eloge till killarna är den mentala biten som de visar upp under matchen. Trots mänger klara målchanser så lyckas vi inte få in bollen. Vi missar öppna lägen, frilägen och t o m en straff. Det ser likadant ut i andra och då blir det lätt att frustrationen kommer fram. VISST, det var frustrerande, MEN! den frustrationen påverkade in vårt spel. Till slut fick vi utdelning och 3 mycket skööööna poäng. Vi jobbar vidare. ALLTID!

Roligt också att bevittna vår b-lag idag. 3-0 segern mot Kalmar Södra IF var lika säker som segersiffrorna visar. VISST, det fanns sekvenser i matchen då vi värderar fel, agerar fel och beslutar fel MEN! vi försöker att göra rätt. Har man viljan till att lära sig, till att se möjligheter, ja då utvecklas man. 

Till slut vill jag bara berömma alla som hade ordnat till vår "nya" hemmaarena". Riktigt bra jobbat!

Ny vecka, spännande sådan.

ÄLSKA att vinna eller HATA att förlora?
Jag väljer det första!

Festim

 


Bloggare!

Efter Empoos vilja att starta en egen blogg om Nybro IF och allt annat så var det ju inte långt borta att jag tillsammans med Festim tog på oss ansvaret att även starta en egen Nybro IF blogg.

För det finns ju alltid åsikter och annat som man aldrig har en chans att få fram till allmänheten annars tänkte vi, vi ville ha en chans att försvara vår förening när det behövdes, vi vill öppna upp Nybro IF, vi ville skapa en öppenhet, vi ville mycket annat också :)

Vi kan väl säga som så här iaf, vi har fått enormt mycket positiva åsikter ang vår bloggsida, vilket ju är mycket roligt. Men framförallt så visar det att Nybro IF berör, det finns många som är intresserade, men inte alltid bara av Nybro IF, utan givetvis hela kommunens föreningar.

Själv har ju läst lite bloggar ibland, mest då Ahonens åsiktssida som ofta berör många, men det är ju det han vill. Sen skriver han ofta med en väldigt väl dold ironi säger han, men jag undrar det ja, ibland tror jag bara han vill väcka upp känslor den gode mr Ahonen. Finsk humor kallar han det, och vem fan kan tolka det :) 

Har varit ute i cyberrymden o kollat lite andra bloggar, men då jag själv har en väldigt trångsynt liten syn på vad jag tycker är intressant, så är de flesta bloggar inget för mig. Empoos blogg läser jag givetvis, likaså Ahonens, men sen är det inte så många fler.

Men måste säga att Henrik Rydströms blogg är riktigt bra, enligt mig då givetvis. Där fastnar jag direkt, främsta anledningen är ju givetvis att det handlar om fotboll, men också att han är aktiv på elitnivå, han skriver om spelet utanför själva matcherna, och han är fan så mycket mer allmänbildad och smartare än vad jag är :) (detta gäller även mr Festim Paso kan jag lova!)

Men tiden till att sitta på nätet o läsa blir bara mindre o mindre känns det som, särskilt nu då vi har det tungt i Nybro IF, då blir det ju givetvis än mer tid man lägger där. Men familjen Paso har nu tagit hand om campingen, vilket är en välgärning utan motstycke för mig just nu, tack för det.

Och denna söndagen lär ju inte vara några problem att fylla, för då vissa spelare tror det bara är att flytta våra matcher till konstgräset så innebär detta en rejäl dos av arbete för oss runt omkring.
Vi måste flytta på reklamskyltar, bord, entrén, kioskerna, grillarna mm. Så räknar kallt med ett 12-timmarspass, mest då sittande i bilen mellan Vickan o åkrahäll. Men vi får hoppas att man får gå med ett leende under efterarbetet efter matchen :)

För i så fall är tiden jag lagt ner värd allting, men man får ju inte alltid som man vill! Nej, skall man få som man vill så är det oftast bara hårt arbete som gäller, så även för Nybro IF fotboll kan man nog säga!  

Sen tror jag att nästa inlägg från mig blir om lite intressantare saker :) Men får väl vänta in mr Pasos nästa inlägg, där verkar det gå sakta fram sista tiden, eller vad tycker ni?

Patrik Berg


RSS 2.0