Sommartider, P99 & gympadojjor!

Semestern börjar ta slut, vilket är med blandade känslor man närmar sig lite normala arbetsveckor. Men jobbet inom Nybro IF är ju något så ovanligt som ett jobb man längtar efter, det är (nästan) alltid med glädje man styr bilen mot Nybro. Det om något är en förmån man uppskattar allt för lite, men jag försöker vara tacksam!  

 

Under juli månad så har det hänt en hel del, P99 har varit och spelat i Halmstad Laxacup, och det gick så bra så att de gick och vann hela P13 klassen! Imponerande och ett grattis säger man då.

 

 

P97-98 har varit i Danmark och spelat i Football Festival, där åkte dem ut i semifinal, för att därefter förlora matchen om 3:e pris på straffar. Surt men har fått många positiva rapporter från ledarna, härligt att höra.

 

 

A-laget har kört igång sina förberedelser inför hösten, och de kör samma upplägg som förra året med 4 dagar i sträck med hård träning, match med blytunga ben dag 5, för att sen ta 2 dagar ledigt (en lugn träning), för att sen spela match med lite lättare ben.

0-3 i fredags mot Bergkvara samt 3-2 mot Alstermo igår måndag blev resultaten.

 

Men den största nyheten är ju ändå att vi fått in 3 nya spelare som verkligen höjer nivån i truppen. Jörgen Helmersson kommer direkt från Div.2 spel i Karlskrona, Daniel Holm kommer från några enstaka matcher med Flerohopp i Div.6! Och Björn Ohlssom kommer från Div.2 (Torns IF) i Lund efter avslutade studier. Här kan man säga att vi fått in ny energi och en mycket hög fotbollskunskap, Nu är det upp till Festim att få ihop laget på ett så bra sätt som möjligt.

 

Sen har vår nya gräsmatta nu lagts ut, och den är ju utlagd på ett nytt sätt där man sprutar ut gödning, gräs och något ämne som håller ihop allting. Nu skall det ta runt 6 veckor innan gräset tar sig, sen får vi se om den blir lika fin som IFK Göteborgs blev, den var magisk!

 

Nej nu blir det väl till att gå och köpa ett par nya skor till mr Holm, jag hörde att han som skulle stå för lite stabilitet ”halkade” o gav bort ett mål! Körde han med gympaskor eller?   

 

Någon som har sett till något ”gästbloggande” från min bloggkompis?

 

Patrik Berg


Semestertider!

Nu när semestern har börjat (iaf för mig) så tog det några timmar för mig, sen var det många tankar o funderingar på Nybro IF. Det är campingen, ekonomin, nästa års trupp, Nybro Open, men utan dessa tankar så skulle inte min semester vara så bra, utan den skulle vara tom o dryg!
.
Pratade med 50% av vårt lilla spelarråd, ville bara kolla läget o snacka lite. David o jag var överrens om en sak som jag skall försöka fixa under hösten.

Jag önskar alla en trevlig semester.

A-lagets spelare i Nybro IF hoppas jag kommer tillbaks till träning i en bra form :)

Patrik

Spruckna förhoppningar & Lindsdal!

När man har vissa förväntningar så är ju risken alltid att man blir besviken så det inte går som förväntat! Jag har under alla mina år ofta spelat lite matcher under träning då man delar upp lagen i äldre mot yngre. Och minnet kan ju ibland spela mig ett spratt, men har inget minne av att aldrig ha förlorat någon match mot de yngre. (kanske har förträngt det i så fall). 

 

Men utan att gå in på vissa specifika händelser, som nog inte skulle tas emot på ett bra sätt för framtiden, så kan man nog säga att torsdagens möte var den största besvikelsen någonsin, i denna typen av match måste jag tillägga! Jag har aldrig varit med om några av de händelser och uttalande tidigare, men jag försöker se det som att jag är jävligt gammal!  

 

Och det var nog tur att jag inte sa vad jag tyckte i halvlek!!!

 

Och så här långt i texten har nog Kalle o några andra redan tänkt tanken att jag inte tål att förlora! Men där kan jag lova er att så inte är fallet. Jag är nästan aldrig förbenad efter förluster, utan det jag alltid gått igång på är ”hur man förlorar”. Fråga bara Anders Olsson i ungdomsgruppen, det enda jag är intresserad av är ”hur de spelade”, uppträdande, tankar, spelförståelse, passningsskickliga, bollförande mm.

 

Men samtidigt så blev jag imponerad av de yngre, det var några som tag i spelat o hade en tanke med hur de skulle spela, imponerande J  Så samtidigt som jag fortfarande är riktigt sne på utförandet av mitt lag, så måste man ju gratulera de yngre. Tror det blev 6-3 till slut, men var inte närvarande i tanken under andra halvlek, då var jag ett levande åskmoln!! Vilket nog gladde vissa också, men det får man väl bjuda på J

 

Men som sagt, jag hade nog velat avsluta sista vårträningen på ett annat sätt, iaf har jag alltid fått vara med om det under mina tidigare år, men det var kanske någon taktik med det också av de äldre, vad vet jag! Jag hoppas bara jag aldrig mer får uppleva en sån besvikelse på en lång tid.

 

Nedan har ni några bilder på de unga kycklingarna, samt en bild på det förlorande äldre laget L  

 

Och sen tycker jag synd om Lindsdal, några ynka rader om deras kross av mitt kära Nybro IF i tidningen, det är inte bra för lokalfotbollen.

Har tittat lite på matchen mot dem, och de har några riktigt bra spelare i laget, Fredrik P, Johan I, Johan W, Serell, Sahlén, Fredriksson och inte minst Jakob P som imponerade lite extra på mig.

Jag tror Lindsdal kan räcka hela vägen, om nu inte Husqvarna blir för svåra, men lycka till.

 

PS det hade väl varit trevligt om mr Festim Pasho hittade tillbaks till tangentbordet och gjorde ett efterlängtat (gäst)blogginlägg J

 

Trevlig sommar på er!

 

Patrik Berg

 


Ny inriktning & bristande "muskler"

Gårdagens möte med "storebror" Lindsdal blev en väldigt ojämn historia, då Lindsdal tydligt visade att vi i Nybro IF ligger väldigt väldigt långt efter dem just nu. Det var ren o skär utklassning, inte roligt att erkänna men sanningen svider lite ibland. Det var ju inte med jätteglad känsla man bevittnade matchen som vi förlorade rättvist med 1-7!
.
Men vi inom föreningen vet ju att vi inte är i Lindsdalklass just nu, men vi tänker ändå fortsätta vår satsning på att sakta men säkert höja vår nivå igen. Vi fick ju börja om på ny kula efter att vi åkte ur Div.2 för två år sen, men vi gjorde en tydlig satsning direkt, och det var när vi anställde Alexander Gitselov som tränare, som nog är den bästa värvning jag själv varit med om. Där fick vi en instruktör o visionär som både hade kunnandet o viljan att bygga från grunden.
.
Där tog vi samtidigt beslutet att vi själva skulle försöka satsa på att utbilda unga oprövade spelare till en bra grundplåt för framtiden. Och under detta året så fortsätter vi med samma arbetssätt, men detta gör ju att vi inte har kapacitet för att slåss i toppen än så länge. Men då vi nu fått tillbaka två fantastiskt bra spelare i Jörgen o Daniel så blev vår lite nya inrikting tydlig redan innan säsongen var över. Och det är att vi till nästa år kommer att FÖRSÖKA få in några mer kvalitativa spelare som höjer standarden i vår trupp.
.
Men vi kommer fortfarande att arbeta långsiktigt o tålmodigt samtidigt som vi inte har de bästa ekonomiska resurserna att tillgå, vilket gör vår satsning lite svårare o mer riskfylld. Men det är den riktningen som vi tänker arbeta efter, om den sen lyckas eller inte får vi se i framtiden! Men vi kommer även att fortsätta lyfta upp spelare från våra egna ungdomslag, bara de håller tillräckligt bra klass.
.
Sen visade Lindsdal oss också att vi även saknade lite riktiga "muskler" i matchen, då vi vägde alltför lätt i närkamperna. Så det är bara att lyfta på hatten o grattulera Lindsdal till kvartsfinalplatsen i Smålandscupen, samtidigt som vi önskar dem lycka till under höstens rafflande slutspurt i Div.2.
.
Patrik Berg

Lindsdal & gammal klass!

Nu väntar ju alla föreningar på lite sommarledighet, medans vi imorgon skall ta oss an storebror Lindsdals IF i en 8-delsfinal i årets upplaga av Smålandscupen. Matchen spelas kl 19.00 på konstgräset, och vi hoppas på ett fint väder och en stor skara fotbollsintresserade människor.

 

Lindsdal började året lite tveksamt, men har under senaste tiden ångat på upp mot toppen, och just nu leder de Div.2 efter att senast i fredags slå Myresjö med 5-1. Så det kommer att bli något att bita i för våra unga röd-vita lag. Men detta är en match som vi alla ser fram emot med stor förväntan, vi har ju ingenting att förlora utan det är bara att gå ut och göra sitt bästa.

 

Vi har ju sen i fredags fått in två fantastiskt duktiga spelare i vår trupp, vilket har höjt nivån på våra träningar avsevärt. De båda gamla Nybro IF spelarna Jörgen Helmersson och Daniel Holm har visat upp en helt annan nivå i många delar, vilket tvingat våra tidigare spelare att höja sin nivå, särskilt i intensiteten och närkampsspelet. Detta är något som har uppskattats väldigt mycket av våra spelare. Men märk väl att mr Holm bara testar om kroppen håller för kontinuerlig träning igen efter sitt aktiva uppehåll, men nytta gör han på träningarna i vilket fall.

 

Dessa båda nyförvärv gör ju att vi till nästa känner att vi nu kan börja titta lite mer uppåt i tabellen, samtidigt som det gör att konkurrensen till nästa års trupp höjs avsevärt. Men vi kommer ändå att ge några av de unga spelarna som nu tränar med A-laget kontraktsförslag till att ingå i nästa års trupp. Dem har alla skött sig mycket bra enligt tränarna, vilket gör att jag tillsammans med ledarna under sommaren kan börja planera lite annorlunda.

 

Men först laddar vi nu för derbyt mot Lindsdal som blir en härlig avslutning på årets vårsäsong. Därefter väntas A-truppen ha en liten avslutning på torsdag, för att sen gå på 2 veckors aktiv ledighet. Återsamling sker måndag 23 juli!

 

Väl mött på konstgräset imorgon tisdag kl 19.00.

 

Patrik Berg


RSS 2.0