Ny inriktning & bristande "muskler"

Gårdagens möte med "storebror" Lindsdal blev en väldigt ojämn historia, då Lindsdal tydligt visade att vi i Nybro IF ligger väldigt väldigt långt efter dem just nu. Det var ren o skär utklassning, inte roligt att erkänna men sanningen svider lite ibland. Det var ju inte med jätteglad känsla man bevittnade matchen som vi förlorade rättvist med 1-7!
.
Men vi inom föreningen vet ju att vi inte är i Lindsdalklass just nu, men vi tänker ändå fortsätta vår satsning på att sakta men säkert höja vår nivå igen. Vi fick ju börja om på ny kula efter att vi åkte ur Div.2 för två år sen, men vi gjorde en tydlig satsning direkt, och det var när vi anställde Alexander Gitselov som tränare, som nog är den bästa värvning jag själv varit med om. Där fick vi en instruktör o visionär som både hade kunnandet o viljan att bygga från grunden.
.
Där tog vi samtidigt beslutet att vi själva skulle försöka satsa på att utbilda unga oprövade spelare till en bra grundplåt för framtiden. Och under detta året så fortsätter vi med samma arbetssätt, men detta gör ju att vi inte har kapacitet för att slåss i toppen än så länge. Men då vi nu fått tillbaka två fantastiskt bra spelare i Jörgen o Daniel så blev vår lite nya inrikting tydlig redan innan säsongen var över. Och det är att vi till nästa år kommer att FÖRSÖKA få in några mer kvalitativa spelare som höjer standarden i vår trupp.
.
Men vi kommer fortfarande att arbeta långsiktigt o tålmodigt samtidigt som vi inte har de bästa ekonomiska resurserna att tillgå, vilket gör vår satsning lite svårare o mer riskfylld. Men det är den riktningen som vi tänker arbeta efter, om den sen lyckas eller inte får vi se i framtiden! Men vi kommer även att fortsätta lyfta upp spelare från våra egna ungdomslag, bara de håller tillräckligt bra klass.
.
Sen visade Lindsdal oss också att vi även saknade lite riktiga "muskler" i matchen, då vi vägde alltför lätt i närkamperna. Så det är bara att lyfta på hatten o grattulera Lindsdal till kvartsfinalplatsen i Smålandscupen, samtidigt som vi önskar dem lycka till under höstens rafflande slutspurt i Div.2.
.
Patrik Berg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0