Kährs Nybro Open 2018 (del 2) Län & Dam....

Så var det dag 2 i Kährs Nybro Open, då del 2 av mina sammanfattningar av turneringen som avgjordes under förra helgen. Då vi i förra inlägget redogjorde att vi utökade Län från 16 till 24 lag gjorde att vi spelar 2 grupper var dag (8 lag per dag) för att sen låta så många som 12 av 24 lag gå vidare till söndagens slutspelsgrupper.
För här ville vi verkligen ge alla lag på söndagen minst 2 matcher vilket dem får då vi av de 12 lagen som gårvidare dela upp dem i 4 st slutspelsgrupper med 3 lag i varje, plus att det går vidare 2 av 3 lag till kvartsfinal så blir det många matcher för de flesta Länslagen under söndagen.
 
Länsturneringen:
 
Grupp C vanns av nykomlingen FK Karlshamns United som spelade oavgjort mot Möre BK i sin första match (men vann därefter sina nästkommande 7 matcher) och vann de båda andra. Om den andra platsen att gå vidare blev ett getingbo där alla de 3 andra hade chansen. Men Johansfors förlorade klart mot karlshamn i sin sista match och var utslagna på 3 poäng. Så det blev en helt avgörande match mellan bergkvara AIF (som klarade sig vid oavgjort) och Möre BK (som var tvungen att vinna).
Men matchen slutade 0-0 så det blev Berkvara som knep andraplatsen på 4 poäng, medans Möre BK kom sist i gruppen på 2 poäng.
 
Grupp D vanns klart av Lindås-Långasjö FF på full poäng (9) och som av vana nästan alltid är duktiga här och tar sig nästan alltid långt i turneringen. Precis som i grupp C så kunde resterande 3 lag alla ta sig vidare som 2:a i gruppen, men Bosnien-Hercegovina IF förlorade sin sista match mot Lindås-Långasjö och slutade på 4:e plats med 1 inspelad poäng. Så avgörandet stod nu mellan Hossmo BK som hade 3 poäng och Emmaboda IS på 1 poäng, men här var Hossmo starkare och vann med 2-1 och tog sig vidare på 6 poäng medans Emmaboda hamnade 3:a på 1 poäng.
 
Att notera på fredagen är ju att då damklassen bara består av 5 lag så innebär ju detta att den måste samordnas med Län vilket innebär att länslagen får längre tid mellan sina matcher vilket vi inte gillar riktigt. men annars får ju vissa damlag spela 2 matcher i rad, nu blev det iaf 1 matchs vila för vissa av dem. 
Detta förstod de fåtal som framförde detta till mig och dem beklagade att dem inte tänkte på helheten utan bara såg till sitt egna lag och sin situation, imponerande. 
 
 
Damklassen:
 
Grupp A spelades som sagt med 5 lag där alla mötte alla, för att sen bli semifinal för de 4 bäst placerade lagen och 1 lag åker ut.
Gruppspelet vanns av Emmaboda IS efter 3 vinster och 1 oavgjord (10 poäng), medans Kalmar Södra IF tog 2:a platsen efter 2 vinster och 2 oavgjorda (8 poäng). 
3:a kom iFK Borgholm efter 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust (5 poäng), samt sist att gå vidare på 4:e plats kom Smedby/Trekanten efter 1 vinst, 1 oavgjord och 2 förluster (4 poäng). 
5:a på 0 poäng kom så nykomlingen Hällaryds IF.  
 
Att notera här var att årets upplaga kändes lite sämre än vanligt, men rätt förståligt då det var Färjestadens GoIF och Team Södermöre som tidigare hade dragit sig ur vilket ju klart påverkade klassen lite då de är två lag som nästan alltid spelar final! Men samtidigt så är det ju den klart största anledningen till att vi har svårt att få in damlag att några lag är för duktiga och då är dem inte intresserade att delta. 
 
Sen kom vi till slutspelet där vi först hade lag 1 mot lag 4, Emmaboda IS - Smedby/Trekanten som slutade 5-0. 
Här kan ju prata om mitt lag Emmaboda som jag tyckte stressade och slog bort en massa bollar i gruppspelet, men att vi till slutspelet lugnade ner oss och började passa bollen lugnt till varandra vilket gjorde att vi gjorde flera snygga mål efter sidledspass och inte bara sköt så fort vi fick lägen framåt. 
 
Även den abdra semifinalen blev en enkel resa för det högre placerade laget då Kalmar Södra IF - IFK Borgholm slutade 4-0. Jag såg ju inte så mycket av denna matchen då vi var i omklädningsrummet och pratade men jag hörde att Södra var klart bättre och vann ganska komfortabelt. 
 
Till finalen så var man som vanligt lite spänd på hur vi skulle lyckas med vårt passningsspel, var det bara en lyckoträff i semin där vi rullade boll riktigt bra, eller skulle vi falla tillbaka till gruppspelets stressande? 
Men redan efter någon minut så var jag lugn, vi spelade minst lika bra och vi höll i bollen på ett bra sätt och fick Södra till att jaga boll under stora delar av matchen, samt fick vi även utdelning tidigt så det kändes bra. 
 
Det som gladde mig mest i finalen som vi vann med 3-0 var att även i slutet där vi väntade på att Södra skulle göra något för att försöka komma ifatt dödade vi mycket av att vi fortfarande höll i bollen så länge så när väl Södra fick bollen så var de trötta och orkade inte anfalla mot oss. 
men detta är ju en rätt vinklad syn på det hela, ber om ursäkt om Södra inte håller med i min annalys!
 
 
 
så årets första vinnare i Kährs Nybro open 2018 blev Emmaboda IS.
 
Nästa summering blir av lördagens spel där vi har Län, öppna klassen samt då kommunklassen!
 
Patrik
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0