Kährs Nybro Energi Open 2017 (del 3) Län....

Årets Länsturnering spelades på lördagen och den var intressant och spännande med flera överraskande resultat, och här tippade jag lite rätt då jag nämnde Trekanten innan turneringen i en intervju..... 
 
Grupp A, här gick mitt "boogie-team" IFK Påryd fram som en ångvält och tog tre raka segrar med målskillnaden 9-1, imponerande. Sen tog sig Tvärskogs IF vidare som tvåa på 4 poäng. Utslagna blev då Rockneby IK på 3 poäng, och Bergkvara AIF på 1 inspelad pinne. 
 
Grupp B, här var det ett riktigt getingbo med en jämn grupp där det tillslut blev så att etta på 5 poäng kom Vissefjärda GIF, tätt följt av Möre BK på andra plats med 4 poäng. Utslagna blev då nystartade Kalmar City BK på 3 poäng (3 oavgjorda), samt lite överraskande Gullabo/Gullaboås IF på 2 inspelade poäng. 
 
Grupp C, här var det riktigt tufft och jämnt, med helt avgörande matcher i slutomgången. Men etta på 7 poäng kom Ljungbyholms GoIF, och efter en tuff avgörande match så tog sig titelförsvarande Läckeby GoIF vidare på 5 poäng. Och då Söderåkra AIK spelade lika mot Läckeby i sista matchen så innebar det att dem missade slutspelet och kom på tredje plats med 4 poäng, och så kom Fagerhults AIK sist i gruppen utan poäng. 
 
Grupp D, här vanns gruppen av Trekantens IF på 7 poäng, tätt följd av överraskningen IFK Käremo som tog 6 poäng. Utslagna här blev Emmaboda IS på 3 poäng, samt Nickebo IK på 1 poäng. 
 
Kvartsfinalerna, blev enligt följande:
IFK Påryd - Möre BK   3-2  (efter straffar)    
Vissefjärda GIF - Tvärskogs IF  5-4  (efter straffar)
Ljungbyholms GoIF - IFK Kåremo  2-0
Trekantens IF - Läckeby GoIF  4-3  (efter straffar) 
 
Det var jämna och rafflande kvartsfinaler rakt igenom, med 3 matcher som gick till straffar.
Påryd brukar ju gå bra, men Möre gav dem en rejäl match och åkte ut på straffar.
Vissefjärda imponerade lite på mig, och dem slog ut ett alltid bra spelande Tvärskog på straffar.
Ljungbyholm tog den enda segern utan straffar, men som sagt tyckte jag Kåremo överraskade mycket.Här var det många som tyckte att en spelare i Kåremo bar sig illa åt mot våra unga killar i sekreteriatet, men han fick inget bifall från läktaren!   
Och så vann Treket en rafflande straffseger mot titelförsvarande Läckeby, och här var det också lite irritation på ett lite tveksamt domslut, tyckte Läckeby iaf, men Treket imponerade.  
 
Semifinalerna blev enligt följande:
 
IFK Påryd - Vissefjärda GIF  0-1 
Ljungbyholms GoIF - Trekantens IF  0-3
 
Här fortsatte Vissefjärda att vara stabila och slog ett annars mycket stabilt Påryd, Vissefjärda har åkt ut i gruppen vartannat år, och vartannat år gått till semi dem senaste åren! Men denna gång tog dem sig så förbi semifinalspöket också.
Treket däremot tog en solklar och övertygande seger med hela 3-0! Och jag kan tänka mig att det var fler än jag som var lite överraskade över Trekets framfart, och då framförallt på hur stabila dem var, imponerande.
 
Finalen blev:
Vissefjärda GIF - Trekantens IF  2-3
 
Och i en mycket trevlig och rafflande final så trodde vi nog att Vissefjärda skulle ta det efter att dem vänt ett 0-1 underläge med två snabba mål till en 2-1 ledning. Men Treket kände sig nog starka efter helgens många bra insatser och vände återigen på matchen och vann så tillslut med 3-2 efter att ha imponerat storligen på många i Liljas Arena. 
 
 
Grattis säger vi till Trekantens IF.. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0